Start
Mój profil

Limanowa - Tadeusz Duda

Moderator: verysweetcherry
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Re: Limanowa - Tadeusz Duda

Post autor: Rzeka.chaosu »

Ilonawrona pisze: czw lip 03, 2025 8:33 pm Wyświetlił mi sie post na facebooku, w ktorym masa komentarzy broni tego Tadeusza - że na pewno rodzina mu robila na złość, wyrzucili go z domu, oczerniali itd az w pewnym momencie miał dosc i wina jest po obu stronach. Jestem przerażona jak mozna tak uważać. Oczywiście moze i tak bylo, ze rodzina sie na niego uwziela, nie wiemy. Ale przecież morderstwo nigdy nie jest dobrym rozwiązaniem. W jakim świecie my żyjemy, że za zwykłe kłótnie rodzinne ktos morduje i jest to usprawiedliwiane
Tych ludzi trzeba wsadzić do jednego mieszkania z agresywnym alkoholikiem. Szybko zmienią zdanie.
Ilonawrona
Szarlotta

Post autor: Ilonawrona »

Rzeka.chaosu pisze: czw lip 03, 2025 8:44 pm Tych ludzi trzeba wsadzić do jednego mieszkania z agresywnym alkoholikiem. Szybko zmienią zdanie.
Dokładnie. Ale pisali że 'przeciez wszyscy inni bardzo lubili Tadka, więc musiało być cos nie tak z rodziną'
Balabala25bala
Channelka

Post autor: Balabala25bala »

Ja przeglądałam tik toka i on jawi się jako taki bohater który wykiwał policję przez kilka dni. Na spółkę z jaworkiem. To straszne jak idealizujemy lub też popularyzujemy w pozytywnym kontekście takie osoby
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Balabala25bala pisze: czw lip 03, 2025 9:49 pm Ja przeglądałam tik toka i on jawi się jako taki bohater który wykiwał policję przez kilka dni. Na spółkę z jaworkiem. To straszne jak idealizujemy lub też popularyzujemy w pozytywnym kontekście takie osoby
No niestety, nasze społeczeństwo ma do tego skłonność, Zobacz jak się gloryfikuje gangusów, szczególnie tych z lat 90. Ja rozumiem zainteresowanie kryminologią czy coś ale sądząc po komentarzach to ludzi ich podziwiają - zapominając, że ten "spoko ziomek" by pobił go tak, ze wylądował na wózku, okradł ze wszystkiego, zg***ł dziewczynę a na końcu na nich napluł.....
Balabala25bala
Channelka

PEONIA pisze: czw lip 03, 2025 9:55 pm No niestety, nasze społeczeństwo ma do tego skłonność, Zobacz jak się gloryfikuje gangusów, szczególnie tych z lat 90. Ja rozumiem zainteresowanie kryminologią czy coś ale sądząc po komentarzach to ludzi ich podziwiają - zapominając, że ten "spoko ziomek" by pobił go tak, ze wylądował na wózku, okradł ze wszystkiego, zg***ł dziewczynę a na końcu na nich napluł.....
Ja nie rozumiem tych czasów ale okey. Dobrze mi z tym.
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

no i będzie leżał z rodziną.
Karolina995
SushiRoll

Post autor: Karolina995 »

florella pisze: pt lip 04, 2025 1:42 am no i będzie leżał z rodziną.
Doprecyzuj.
Justyna i Zbyszek będą pochowani na naszym cmentarzu komunalnym w Limanowej. A pogrzeb będzie w kościele na starej wsi. I będzie to teraz w sobotę.
A on będzie pochowany owszem, z rodziną. Ale swoją I to w Kamienicy. W rodzinnym grobowcu.
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Post autor: Alexa2344 »

Ilonawrona pisze: czw lip 03, 2025 8:33 pm Wyświetlił mi sie post na facebooku, w ktorym masa komentarzy broni tego Tadeusza - że na pewno rodzina mu robila na złość, wyrzucili go z domu, oczerniali itd az w pewnym momencie miał dosc i wina jest po obu stronach. Jestem przerażona jak mozna tak uważać. Oczywiście moze i tak bylo, ze rodzina sie na niego uwziela, nie wiemy. Ale przecież morderstwo nigdy nie jest dobrym rozwiązaniem. W jakim świecie my żyjemy, że za zwykłe kłótnie rodzinne ktos morduje i jest to usprawiedliwiane
mnie to nie dziwi,od dawna w necie obwiniane sa ofiary-zginela rowerzystka,jej wina bo wepchala sie pod auto-biedny kierowca-niewazne ze to kierowca zawinił,babka zginela na pasach-jej wina bo po co wlazla-chodzi mi o takie ewidentne przypadki,ze ofiara nie byla niczemu winna a motłoch i tak jechal na nia .
ponadto w tym kraju panuje tendencja do tolerowania przemocy-sprawca jawi sie jako silny cwany -to pożądane dla wiekszosci cechy-spojrzcie na wynik wyborow-Trzaskowski do dzis w netach jest przedstawiany jako fizda ,zna kilka jezykow (ło panie po co mu to )elegancik wypachniony-a swojski Batyr przy..li jak trzeba ,swoj chłop.
takie mamy spoleczenstwo i to jest przerazajace .
Awatar użytkownika
adziuuulkax3
TrampekLV

Post autor: adziuuulkax3 »

Balabala25bala pisze: czw lip 03, 2025 9:49 pm Ja przeglądałam tik toka i on jawi się jako taki bohater który wykiwał policję przez kilka dni. Na spółkę z jaworkiem. To straszne jak idealizujemy lub też popularyzujemy w pozytywnym kontekście takie osoby
dokładnie, czasem mi ręce opadają jak widze fanowskie konta jakiegoś mordercy 'bo był przystojny' i dlatego trzeba go uwolnić... litości.
łiiłaaałiii
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

Alexa2344 pisze: pt lip 04, 2025 7:45 am mnie to nie dziwi,od dawna w necie obwiniane sa ofiary-zginela rowerzystka,jej wina bo wepchala sie pod auto-biedny kierowca-niewazne ze to kierowca zawinił,babka zginela na pasach-jej wina bo po co wlazla-chodzi mi o takie ewidentne przypadki,ze ofiara nie byla niczemu winna a motłoch i tak jechal na nia .
ponadto w tym kraju panuje tendencja do tolerowania przemocy-sprawca jawi sie jako silny cwany -to pożądane dla wiekszosci cechy-spojrzcie na wynik wyborow-Trzaskowski do dzis w netach jest przedstawiany jako fizda ,zna kilka jezykow (ło panie po co mu to )elegancik wypachniony-a swojski Batyr przy..li jak trzeba ,swoj chłop.
takie mamy spoleczenstwo i to jest przerazajace .
Tak samo było z zamordowaną Mają, że to na pewno samoobrona za gnębienie, że biedny chłopak. I z lekarzem z Krakowa - że nie dziwne że nie wytrzymał bo tyle sie czeka teraz na termin do lekarza. Pod każdym newsem o każdym wypadku komunikacyjnym jest miliard komentarzy, że wina pieszego, nawet jak jest wprost napisane, że kierowca był winny i potrącił dziecko na pasach na zielonym świetle.
Ludzie chodzą tłumami na koncerty Chrisa Browna, bronią Diddy'ego.
Czytanie komentarzy na jakiś stronach typu tvn24 czy inne newsowe to katorga po prostu.
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Nie każdy jest święty i czasem po prostu ciągnie swój do swgo. Pomijam już ludzi, którym wszystko jest obojętne poza tym czy zjedzą, napiją się i zaliczą.

Rzucił mi się w oczy komentarz kobiety pod info o księdzu spod pociągu. Facet zamieszany w afery, jakieś schadzki z babami, a ta pisze, że pięknie się prezentował i człowiek z klasą. :D
Balabala25bala
Channelka

Limanowa.in donosi że przy Dudzie znaleziono list.
KasiaBasia56
Modna

Post autor: KasiaBasia56 »

Balabala25bala pisze: pn lip 07, 2025 10:24 pm Limanowa.in donosi że przy Dudzie znaleziono list.
Gdzie? Nie ma nic na fb o tym
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

nie ujawnili treści. tak trochę na zasadzie wiem ale nie powiem
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Już chyba nieoficjalnie zaraz po odkryciu ciała o tym pisali.....
Kaaemii
LouiBag

Post autor: Kaaemii »

Ilonawrona pisze: czw lip 03, 2025 9:38 pm Dokładnie. Ale pisali że 'przeciez wszyscy inni bardzo lubili Tadka, więc musiało być cos nie tak z rodziną'
Coś nie tak musiało być z rodziną, dlatego ich zabił? Matko, co ci ludzie mają w głowach, żeby tak myśleć. I jeszcze to pisać!
Gość zabił własne dziecko, sprawiając że jego władna wnuczka będzie żyć bez rodziców. Tego się nie da usprawiedliwić...!
malyslonik
WhiteParty

Post autor: malyslonik »

Ale dobrze, że zastrzelił się koło drogi, a nie w jakiejś dziurze bo dalej by go szukali
Balabala25bala
Channelka

malyslonik pisze: wt lip 08, 2025 9:27 am Ale dobrze, że zastrzelił się koło drogi, a nie w jakiejś dziurze bo dalej by go szukali

No tak myślę że zanim by odpuścili to chwilę by to trwało ;) Z drugiej strony myślę że on specjalnie zaszedł z lasu bo nie chciał być poszarpany po smiertnie przez zwierzynę czy poprostu chciał być normalnie pochowany.
KasiaBasia56
Modna

Post autor: KasiaBasia56 »

Straszna tragedia... Nie wiadomo do końca co się tam działo. Dlaczego pozostałe 4 dzieci nie zeznawalo przeciwko ojcu? I skoro matka mieszkała u rodziców, a Justyna budowala dom, to nie musieli go wyganiać z domu który sam wybudował. Oczywiście nic nie usprawiedliwia morderstwa. Niech wszyscy spoczywają w pokoju.
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

Obejrzałam odcinek u kezuvlog, ładnie wszystko poskładał i z jego treści wynika że motyw to strach przed strata domu (majątku) i myślę, że on przyszedł po żonę. Myślę że to ja chciał zamordować, w związku ze strachem przed rozwodem z orzeczeniem o winie. Nie wiedział że jej nie ma to wściekły strzelał do teściów, a jak to się nie udało poszedł zabić córkę, która zeznawała przeciwko niemu (czyli realnie przyłożyła rękę do tego aby orzec o jego winie przy rozwodzie) a zięć nawinął się po drodze...
Chłop bal się o swoją przyszłość, że zostanie z niczym po tulu latach i wpadł w szał jakiś..

Straszna tragedia. Szkoda tej dziewczynki malutkiej. No i w szoku byłam że przy zakazie zbliżania można wciąż razem mieszkać. Takie bezpieczeństwo na papierze...
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

Druga rzecz to ciekawe czy ta pani chciała się dogadać i podzielić majątkiem przy rozwodzie jak ludzie a on np na złość jej nie chciał, czy raczej celowo chcieli aby on nie miał nic.

Najgorsze że tu nie będzie sprawiedliwego wyroku i właściwie nikt nie odpowie za tyle cierpienia i krzywdy.
Balabala25bala
Channelka

Można nam jedynie domniemywać co tam się działo. Powiem Wam że znam dom w którym matka dość mocno wyżywała się na dzieciach. Zewnętrz piękna rodzina. Dopiero jak jedno z dzieci powiedziało mi co tam się dzieje ciężko było uwierzyć. Ale jak zobaczyłam nagranie byłam w szoku. Czasami za zamkniętymi drzwiami jest taki koszmar który ciężko sobie wyobrazić.