Tych ludzi trzeba wsadzić do jednego mieszkania z agresywnym alkoholikiem. Szybko zmienią zdanie.Ilonawrona pisze: ↑czw lip 03, 2025 8:33 pm Wyświetlił mi sie post na facebooku, w ktorym masa komentarzy broni tego Tadeusza - że na pewno rodzina mu robila na złość, wyrzucili go z domu, oczerniali itd az w pewnym momencie miał dosc i wina jest po obu stronach. Jestem przerażona jak mozna tak uważać. Oczywiście moze i tak bylo, ze rodzina sie na niego uwziela, nie wiemy. Ale przecież morderstwo nigdy nie jest dobrym rozwiązaniem. W jakim świecie my żyjemy, że za zwykłe kłótnie rodzinne ktos morduje i jest to usprawiedliwiane
Limanowa - Tadeusz Duda
Moderator: verysweetcherry-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Re: Limanowa - Tadeusz Duda
-
Ilonawrona
- Szarlotta
Dokładnie. Ale pisali że 'przeciez wszyscy inni bardzo lubili Tadka, więc musiało być cos nie tak z rodziną'Rzeka.chaosu pisze: ↑czw lip 03, 2025 8:44 pm Tych ludzi trzeba wsadzić do jednego mieszkania z agresywnym alkoholikiem. Szybko zmienią zdanie.
-
Balabala25bala
- Channelka
Ja przeglądałam tik toka i on jawi się jako taki bohater który wykiwał policję przez kilka dni. Na spółkę z jaworkiem. To straszne jak idealizujemy lub też popularyzujemy w pozytywnym kontekście takie osoby
No niestety, nasze społeczeństwo ma do tego skłonność, Zobacz jak się gloryfikuje gangusów, szczególnie tych z lat 90. Ja rozumiem zainteresowanie kryminologią czy coś ale sądząc po komentarzach to ludzi ich podziwiają - zapominając, że ten "spoko ziomek" by pobił go tak, ze wylądował na wózku, okradł ze wszystkiego, zg***ł dziewczynę a na końcu na nich napluł.....Balabala25bala pisze: ↑czw lip 03, 2025 9:49 pm Ja przeglądałam tik toka i on jawi się jako taki bohater który wykiwał policję przez kilka dni. Na spółkę z jaworkiem. To straszne jak idealizujemy lub też popularyzujemy w pozytywnym kontekście takie osoby
-
Balabala25bala
- Channelka
Ja nie rozumiem tych czasów ale okey. Dobrze mi z tym.PEONIA pisze: ↑czw lip 03, 2025 9:55 pm No niestety, nasze społeczeństwo ma do tego skłonność, Zobacz jak się gloryfikuje gangusów, szczególnie tych z lat 90. Ja rozumiem zainteresowanie kryminologią czy coś ale sądząc po komentarzach to ludzi ich podziwiają - zapominając, że ten "spoko ziomek" by pobił go tak, ze wylądował na wózku, okradł ze wszystkiego, zg***ł dziewczynę a na końcu na nich napluł.....
-
Karolina995
- SushiRoll
Doprecyzuj.
Justyna i Zbyszek będą pochowani na naszym cmentarzu komunalnym w Limanowej. A pogrzeb będzie w kościele na starej wsi. I będzie to teraz w sobotę.
A on będzie pochowany owszem, z rodziną. Ale swoją I to w Kamienicy. W rodzinnym grobowcu.
mnie to nie dziwi,od dawna w necie obwiniane sa ofiary-zginela rowerzystka,jej wina bo wepchala sie pod auto-biedny kierowca-niewazne ze to kierowca zawinił,babka zginela na pasach-jej wina bo po co wlazla-chodzi mi o takie ewidentne przypadki,ze ofiara nie byla niczemu winna a motłoch i tak jechal na nia .Ilonawrona pisze: ↑czw lip 03, 2025 8:33 pm Wyświetlił mi sie post na facebooku, w ktorym masa komentarzy broni tego Tadeusza - że na pewno rodzina mu robila na złość, wyrzucili go z domu, oczerniali itd az w pewnym momencie miał dosc i wina jest po obu stronach. Jestem przerażona jak mozna tak uważać. Oczywiście moze i tak bylo, ze rodzina sie na niego uwziela, nie wiemy. Ale przecież morderstwo nigdy nie jest dobrym rozwiązaniem. W jakim świecie my żyjemy, że za zwykłe kłótnie rodzinne ktos morduje i jest to usprawiedliwiane
ponadto w tym kraju panuje tendencja do tolerowania przemocy-sprawca jawi sie jako silny cwany -to pożądane dla wiekszosci cechy-spojrzcie na wynik wyborow-Trzaskowski do dzis w netach jest przedstawiany jako fizda ,zna kilka jezykow (ło panie po co mu to )elegancik wypachniony-a swojski Batyr przy..li jak trzeba ,swoj chłop.
takie mamy spoleczenstwo i to jest przerazajace .
- adziuuulkax3
- TrampekLV
dokładnie, czasem mi ręce opadają jak widze fanowskie konta jakiegoś mordercy 'bo był przystojny' i dlatego trzeba go uwolnić... litości.Balabala25bala pisze: ↑czw lip 03, 2025 9:49 pm Ja przeglądałam tik toka i on jawi się jako taki bohater który wykiwał policję przez kilka dni. Na spółkę z jaworkiem. To straszne jak idealizujemy lub też popularyzujemy w pozytywnym kontekście takie osoby
łiiłaaałiii
- mezalians_urodowy
- GrzaneWino
Tak samo było z zamordowaną Mają, że to na pewno samoobrona za gnębienie, że biedny chłopak. I z lekarzem z Krakowa - że nie dziwne że nie wytrzymał bo tyle sie czeka teraz na termin do lekarza. Pod każdym newsem o każdym wypadku komunikacyjnym jest miliard komentarzy, że wina pieszego, nawet jak jest wprost napisane, że kierowca był winny i potrącił dziecko na pasach na zielonym świetle.Alexa2344 pisze: ↑pt lip 04, 2025 7:45 am mnie to nie dziwi,od dawna w necie obwiniane sa ofiary-zginela rowerzystka,jej wina bo wepchala sie pod auto-biedny kierowca-niewazne ze to kierowca zawinił,babka zginela na pasach-jej wina bo po co wlazla-chodzi mi o takie ewidentne przypadki,ze ofiara nie byla niczemu winna a motłoch i tak jechal na nia .
ponadto w tym kraju panuje tendencja do tolerowania przemocy-sprawca jawi sie jako silny cwany -to pożądane dla wiekszosci cechy-spojrzcie na wynik wyborow-Trzaskowski do dzis w netach jest przedstawiany jako fizda ,zna kilka jezykow (ło panie po co mu to )elegancik wypachniony-a swojski Batyr przy..li jak trzeba ,swoj chłop.
takie mamy spoleczenstwo i to jest przerazajace .
Ludzie chodzą tłumami na koncerty Chrisa Browna, bronią Diddy'ego.
Czytanie komentarzy na jakiś stronach typu tvn24 czy inne newsowe to katorga po prostu.
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Nie każdy jest święty i czasem po prostu ciągnie swój do swgo. Pomijam już ludzi, którym wszystko jest obojętne poza tym czy zjedzą, napiją się i zaliczą.
Rzucił mi się w oczy komentarz kobiety pod info o księdzu spod pociągu. Facet zamieszany w afery, jakieś schadzki z babami, a ta pisze, że pięknie się prezentował i człowiek z klasą. :D
Rzucił mi się w oczy komentarz kobiety pod info o księdzu spod pociągu. Facet zamieszany w afery, jakieś schadzki z babami, a ta pisze, że pięknie się prezentował i człowiek z klasą. :D
-
Balabala25bala
- Channelka
Limanowa.in donosi że przy Dudzie znaleziono list.
-
KasiaBasia56
- Modna
Gdzie? Nie ma nic na fb o tym
- berry blast
- Kciuk
nie ujawnili treści. tak trochę na zasadzie wiem ale nie powiem
Coś nie tak musiało być z rodziną, dlatego ich zabił? Matko, co ci ludzie mają w głowach, żeby tak myśleć. I jeszcze to pisać!Ilonawrona pisze: ↑czw lip 03, 2025 9:38 pm Dokładnie. Ale pisali że 'przeciez wszyscy inni bardzo lubili Tadka, więc musiało być cos nie tak z rodziną'
Gość zabił własne dziecko, sprawiając że jego władna wnuczka będzie żyć bez rodziców. Tego się nie da usprawiedliwić...!
-
malyslonik
- WhiteParty
Ale dobrze, że zastrzelił się koło drogi, a nie w jakiejś dziurze bo dalej by go szukali
-
Balabala25bala
- Channelka
malyslonik pisze: ↑wt lip 08, 2025 9:27 am Ale dobrze, że zastrzelił się koło drogi, a nie w jakiejś dziurze bo dalej by go szukali
No tak myślę że zanim by odpuścili to chwilę by to trwało ;) Z drugiej strony myślę że on specjalnie zaszedł z lasu bo nie chciał być poszarpany po smiertnie przez zwierzynę czy poprostu chciał być normalnie pochowany.
-
KasiaBasia56
- Modna
Straszna tragedia... Nie wiadomo do końca co się tam działo. Dlaczego pozostałe 4 dzieci nie zeznawalo przeciwko ojcu? I skoro matka mieszkała u rodziców, a Justyna budowala dom, to nie musieli go wyganiać z domu który sam wybudował. Oczywiście nic nie usprawiedliwia morderstwa. Niech wszyscy spoczywają w pokoju.
-
plotki3030
- Currently:Rio
Obejrzałam odcinek u kezuvlog, ładnie wszystko poskładał i z jego treści wynika że motyw to strach przed strata domu (majątku) i myślę, że on przyszedł po żonę. Myślę że to ja chciał zamordować, w związku ze strachem przed rozwodem z orzeczeniem o winie. Nie wiedział że jej nie ma to wściekły strzelał do teściów, a jak to się nie udało poszedł zabić córkę, która zeznawała przeciwko niemu (czyli realnie przyłożyła rękę do tego aby orzec o jego winie przy rozwodzie) a zięć nawinął się po drodze...
Chłop bal się o swoją przyszłość, że zostanie z niczym po tulu latach i wpadł w szał jakiś..
Straszna tragedia. Szkoda tej dziewczynki malutkiej. No i w szoku byłam że przy zakazie zbliżania można wciąż razem mieszkać. Takie bezpieczeństwo na papierze...
Chłop bal się o swoją przyszłość, że zostanie z niczym po tulu latach i wpadł w szał jakiś..
Straszna tragedia. Szkoda tej dziewczynki malutkiej. No i w szoku byłam że przy zakazie zbliżania można wciąż razem mieszkać. Takie bezpieczeństwo na papierze...
-
plotki3030
- Currently:Rio
Druga rzecz to ciekawe czy ta pani chciała się dogadać i podzielić majątkiem przy rozwodzie jak ludzie a on np na złość jej nie chciał, czy raczej celowo chcieli aby on nie miał nic.
Najgorsze że tu nie będzie sprawiedliwego wyroku i właściwie nikt nie odpowie za tyle cierpienia i krzywdy.
Najgorsze że tu nie będzie sprawiedliwego wyroku i właściwie nikt nie odpowie za tyle cierpienia i krzywdy.
-
Balabala25bala
- Channelka
Można nam jedynie domniemywać co tam się działo. Powiem Wam że znam dom w którym matka dość mocno wyżywała się na dzieciach. Zewnętrz piękna rodzina. Dopiero jak jedno z dzieci powiedziało mi co tam się dzieje ciężko było uwierzyć. Ale jak zobaczyłam nagranie byłam w szoku. Czasami za zamkniętymi drzwiami jest taki koszmar który ciężko sobie wyobrazić.