Start
Mój profil

Tarot

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
miameow
Channelka

Re: Tarot

Post autor: miameow »

mariaow pisze: wt mar 04, 2025 4:51 pm Jakim cudem wyciągacie z kart takie konkretne rzeczy jak właśnie że ktoś np. chce być w związku z facetem mającym męski zawód typu strażak, policjant? pytam zupełnie serio, bez naśmiewania się i z ciekawości. Wiem jak wygląda tarot tak ogólnie i myślałam raczej że można takie bardziej ogólnikowe rzeczy wyciągnąć, do tego dochodzi interpretacja trochę psychologii takie klimaty. Skąd wiecie że jak np. macie kartę taką a taką i z tego takie mega konkretne informacje? Posiłkujecie się jakimiś źródłami?
Po pierwsze każda karta ma określone znaczenie, jest ogólny opis, ale też bardziej szczegółowe wytyczne, np jak dana karta odnosi się do osoby (Ciebie lub kogoś w Twoim otoczeniu), sytuacji (np związek, praca), jakie znaczenie może mieć jako karta dnia (np wróżba na dziś lub jutro).
Po drugie w rozkładzie tarota pozycja karty jest przypisana do konkretnego tematu, np w krzyżu celtyckim pozycja 1 i 2 odnosi się do ogólnego tematu, inne pozycje odnoszą się do czasu (przeszłość, przyszłość), do podświadomych i świadomych działań itd.
Ważne jest zadanie odpowiednio sformułowanego pytania, nie może być ani zbyt ogólne ani zbyt szczegółowe i musi odnosić się do Ciebie (lub osoby której stawiasz tarot - np pytanie „dlaczego mój chłopak tak się zachowuje” raczej nie przyniesie nic przydatnego, trzeba zapytać „co mogę zrobić i na co zwracać uwagę w swoim związku, żeby poprawić relacje z x” lub coś w tym stylu. Bo to nie chodzi o wróżenie o przyszłości z kryształowej kuli, ale bardziej zajrzenie wgłąb siebie. Nie masz kontroli ani nad ślepym losem ani nad zachowaniem innych, ale masz wpływ na swoje decyzje i reakcje i w tym tarot ma pomóc Ci się lepiej zorientować.
Jeśli chodzi o bardziej naukowe podejście, to z zakresu psychologii i neurobiologii można by np czerpać z teorii noblisty Daniela Kahnemana „Pułapki myślenia - Myślenie szybkie i wolne”. Nasz umysł ma dwa mechanizmy oceny sytuacji, ten świadomy i nieświadomy. Mechanizm świadomy jest powolny i czasochłonny i polega na tym, że analizujesz daną sytuację w oparciu o dostępne informacje i podejmujesz decyzję. Ten mechanizm może jednocześnie przetwarzać tylko kilka tematów na raz. Mechanizm nieświadomy to szereg procesów kognitywnych, gdzie mózg przetwarza „w tle” miliony danych i doświadczeń, informacji, których prawdopodobnie nie pamiętasz świadomie, ale które są zapisane w Twoim umyśle. Ten proces jest bardzo szybki i jednocześnie zajmuje się wieloma tematami na raz.
Np rozpoznawanie czyjegoś wyrazu twarzy i automatyczne przygotowanie się na złą wiadomość jeśli dana osoba ma smutną minę to myślenie nieświadomie. W mózgu zachodzi szereg reakcji, których nie jesteś świadoma, wyraz twarzy i postawa, mowa ciała jest analizowana „w tle” a Ty „czujesz”, że ktoś chce Ci powiedzieć coś niedobrego. Zwykle to działa, tak nas ewolucja zaopatrzyła w naturalne mechanizmy obronne. Ale czasem się to nie sprawdza, bo analizując rozmowę możesz dojść do wniosku, że ta osoba się np pomyliła i przekazała Ci fakty, które się nie zgadzają.
W drugą stronę też to działa, bo czasem analizując świadomie jakąś wiadomość czy sytuacje, uznajesz, że jest ona dla Ciebie korzystna, ale Twój nieświadomy mechanizm wyłapuje znaki, jak właśnie ton czy mowa ciała, które nie zgadzają się z treścią tego, co ktoś mówi i intuicja Ci podpowiada, że być może ktoś coś przed Tobą ukrywa.
Oba systemy mają swoje wady i zalety, system szybki analizuje ogromną ilość danych w kilka sekund, ale wnioski wyciągnięte z tych danych będą się opierać na jakiś utartych wzorach, które mogą być mylące. Np widząc słowo „żółty” zapisane niebieską czcionką, ten szybki system podpowie Ci raczej kolor niebieski, choć pewnie da Ci też znać, że „coś jest nie tak”. System wolny, analityczny, uruchomi świadome procesy, czytanie ze zrozumieniem i świadomie dojdziesz do wniosku, że widzisz kolor niebieski, ale litery układają się w słowo „żółty”.
Poznanie tych mechanizmów pozwala na zrozumienie, dlaczego czasem Twoja intuicja mówi Ci coś innego, niż logiczna analiza sytuacji. System nieświadomy daje Ci podpowiedź na podstawie ogromnej liczby danych i doświadczeń, które masz w podświadomości, przetwarza dużo więcej informacji niż byłabyś w stanie świadomie przemyśleć i korzysta z dużo szerszego zakresu danych. Ale czasem daje się oszukać i idzie na skróty. Z kolei system świadomy jest w stanie analizować tylko kilka, a nie kilkaset danych na raz, ale robi to dokładnie. Może dać Ci dokładniejszą wiedzę o czymś, ale jednocześnie może pominąć ważne okoliczności, bo skupiasz się na konkretnych tematach i nie zauważasz innych. Np jeśli ktoś pokaże Ci film i poprosi, żebyś policzyła ile razy ludzie na filmie rzucają do siebie piłkę, skupisz się na tym, a nie zauważysz, że na filmie jest też coś nieoczekiwanego, np że w kadrze widać zwieszającego się z gałęzi węża. Gdybyś oglądała film bez nakazu liczenia odbicia piłki, Twój system nieświadomy by natychmiast wyłapał węża jako zagrożenie, bo to instynkt samozachowawczy. Ale jeśli ktoś odwróci Twoją uwagę i każe Ci zaangażować system świadomy do skupienia na piłce, prawdopodobnie w ogóle nie popatrzysz na drzewa w tle i nie zobaczysz węża.
Tarot ma rozwijać intuicję i pomóc Ci pozwolić napływać informacjom z systemu nieświadomego, otworzyć się na tą analizę w tle, która wyłapuje miliony szczegółów. Także siadasz do kart z otwartym umysłem, bez założenia, że „liczysz uderzenia piłki”, tylko czekasz, co umysł Ci podpowie. Umysł sięga do informacji na temat danej karty i Twojego pytania i pokazuje Ci jakiś kierunek myślenia. Dopiero wtedy zaprzęgasz do pracy system świadomy i zastanawiasz się, co też podświadomość chce Ci przekazać.
Karty oczywiście wybierasz losowo, to nie magia. Ale otwarcie na wolny i nieskrępowany napływ skojarzeń z podświadomości otwiera Ci możliwość zobaczenia tego „węża”, którego nie widziałaś patrząc na swoją sytuację i skupiając się na konkretnym kierunku.
Np jeśli wylosujesz kartę, która symbolizuje tego mężczyznę z męskim zawodem, możesz zrozumieć, że np szukałaś przyczyn niepowodzeń w związku w złym miejscu. Myślałaś, że np poświęcasz partnerowi za mało czasu, a otwierając umysł na podpowiedzi intuicji może się okazać, że Ty jesteś artystyczną duszą, a Twój partner stoi mocno na ziemi i najlepiej się czuje w określonych ramach, dyscyplinie, planowaniu i stąd Wasze nieporozumienia. To taki przykład na szybko wymyślony, ale o tym w Tarocie chodzi, żeby użyć go jako narzędzia do dopuszczenia podpowiedzi intuicji i rozszerzenia perspektywy na siebie, swoje problemy itd. Karta to tylko wyzwalacz, który w Twoim mózgu uruchamia szereg skojarzeń, które wiążą tradycyjne znaczenie karty z Twoimi osobistymi doświadczeniami, przekonaniami itd. Karty mają znaczenie bardzo ogólne i mogą się wpasować w wiele sytuacji, a Twoja intuicja wyciąga na podstawie znaczenia karty to, co jest w Twoim przypadku istotne. To taka bardziej zabawa w skojarzenia i zajrzenie wgłąb siebie, narzędzie psychologiczne a nie hokus pokus.
Niektórzy tą intuicję mają rozwiniętą dużo lepiej niż inni, można to trenować, ale można też mieć wrodzony talent do kojarzenia podświadomych faktów - jak z szachami. Każdy może nauczyć się grać w szachy i trenować, ale jedni mają do tego talent a inni co najwyżej będą grać przeciętnie. Dlatego też niektóre osoby będą dużo lepsze w stawianiu tarota niż inne, ale to nie magia, tylko pewne predyspozycje psychologiczne.
mariaow
LouiBag

Post autor: mariaow »

Dzięki dziewczyny za tak obszerne wyjaśnienia, to jest baaardzo ciekawe!
miameow pisze: śr mar 05, 2025 11:26 am Karty oczywiście wybierasz losowo, to nie magia. Ale otwarcie na wolny i nieskrępowany napływ skojarzeń z podświadomości otwiera Ci możliwość zobaczenia tego „węża”, którego nie widziałaś patrząc na swoją sytuację i skupiając się na konkretnym kierunku.
Np jeśli wylosujesz kartę, która symbolizuje tego mężczyznę z męskim zawodem, możesz zrozumieć, że np szukałaś przyczyn niepowodzeń w związku w złym miejscu. Myślałaś, że np poświęcasz partnerowi za mało czasu, a otwierając umysł na podpowiedzi intuicji może się okazać, że Ty jesteś artystyczną duszą, a Twój partner stoi mocno na ziemi i najlepiej się czuje w określonych ramach, dyscyplinie, planowaniu i stąd Wasze nieporozumienia. To taki przykład na szybko wymyślony, ale o tym w Tarocie chodzi, żeby użyć go jako narzędzia do dopuszczenia podpowiedzi intuicji i rozszerzenia perspektywy na siebie, swoje problemy itd. Karta to tylko wyzwalacz, który w Twoim mózgu uruchamia szereg skojarzeń, które wiążą tradycyjne znaczenie karty z Twoimi osobistymi doświadczeniami, przekonaniami itd. Karty mają znaczenie bardzo ogólne i mogą się wpasować w wiele sytuacji, a Twoja intuicja wyciąga na podstawie znaczenia karty to, co jest w Twoim przypadku istotne. To taka bardziej zabawa w skojarzenia i zajrzenie wgłąb siebie, narzędzie psychologiczne a nie hokus pokus.
Niektórzy tą intuicję mają rozwiniętą dużo lepiej niż inni, można to trenować, ale można też mieć wrodzony talent do kojarzenia podświadomych faktów - jak z szachami. Każdy może nauczyć się grać w szachy i trenować, ale jedni mają do tego talent a inni co najwyżej będą grać przeciętnie. Dlatego też niektóre osoby będą dużo lepsze w stawianiu tarota niż inne, ale to nie magia, tylko pewne predyspozycje psychologiczne.
Podejrzewam że jeśli stawiamy go sobie lub komuś bliskiemu kogo dobrze znamy to jest trochę łatwiej w tym sensie, że mamy jednak kontekst sytuacji i łatwiej nam ten szereg skojarzeń uwolnić, jakoś się poruszać po tych znaczeniach? Dlatego fascynuje mnie zwłaszcza stawianie tarota obcym osobom przez internet mając małą ilość danych wejściowych. Z drugiej strony rozumiem że zadawane pytanie też jednak ten kontekst zarysowuje. No mega ciekawy temat dziewczyny! :D
miameow
Channelka

Post autor: miameow »

mariaow pisze: śr mar 05, 2025 1:30 pm Dzięki dziewczyny za tak obszerne wyjaśnienia, to jest baaardzo ciekawe!

Podejrzewam że jeśli stawiamy go sobie lub komuś bliskiemu kogo dobrze znamy to jest trochę łatwiej w tym sensie, że mamy jednak kontekst sytuacji i łatwiej nam ten szereg skojarzeń uwolnić, jakoś się poruszać po tych znaczeniach? Dlatego fascynuje mnie zwłaszcza stawianie tarota obcym osobom przez internet mając małą ilość danych wejściowych. Z drugiej strony rozumiem że zadawane pytanie też jednak ten kontekst zarysowuje. No mega ciekawy temat dziewczyny! :D
Nigdy nie płaciłam za tarot przez internet ale domyślam się, że trzeba opisać problem i odpowiedzieć na parę pytań. Wydaje mi się, że osobista wizyta u tarocistki ma większe szanse na poprawny odczyt.
Jeśli taka osoba nie jest ściemniaczem z mega wyobraźnią, tylko kimś z dużą intuicją i dogłębną znajomością kart, to podczas wizyty odczytuje z reakcji klienta, doboru słów czy mowy ciała, jak reaguje na dane karty.

Zresztą taki talent do „czytania” ludzi da się normalnie rozwijać i przekuć w konkretny zawód, np profiler kryminalny, doradca biznesowy czy specjalista od rekrutacji. Na podstawie znajomości mowy ciała, lingwistyki i zdolności wyłapywania detali można dużo się dowiedzieć o człowieku. Wiesz, taki oklepany motyw z filmów, facet zagaduje Cię w barze, podrywa, a Ty zauważasz ten słynny ślad po obrączce na palcu, kojarzysz, że w hotelu obok odbywa się jakaś konferencja, widzisz, że marynarkę ma z taniego poliestru i wiesz, że ma żonę, przyjechał na wyjazd służbowy, jest zwykłym sprzedawcą, a Tobie wciska kit, że jest prawnikiem w pobliskiej kancelarii, wyszedł po pracy na drinka i od razu poczuł do Ciebie jakieś wyjątkowe przyciąganie 😁
Thelea
Mokra Włoszka

Post autor: Thelea »

Zrobiłam już kilka czytań tarota dla dziewczyn z tego wątku, zawsze udzielam obszernych i szczegółowych czytań, więc jeśli któraś z was jest zainteresowana możecie śmiało odezwać się do mnie w wiadomości prywatnej <3
RoksanaTarot
RóżowePolo

Post autor: RoksanaTarot »

Cześć,
Mam na imię Roksana. Z tarotem obcuje fizycznie od Listopada 2024 roku.
Czytałam karty różnym osobom i potwierdzały trafność.

Ogólnie predyspozycje do intuicji, kart, widzenia, odczucia zawsze miałam.
Mam swoją ukochaną wróżkę która mi stawia karty.

Co sądzicie o stawianiu sobie kart? Ogólnie wie, że jest zakaz lub nie zaleca się.....
Wszystko co mi moja wróżka przepowiedziała się sprawdziło w czasie ( odległość 1 roku )
Jednakże czekam na jeszcze jedno wydarzenie, które nie nadchodzi....położyłam sobie karty i pokazują mi to samo od 2 tygodni lecz się nie spełnia. Jest ktoś z Państwa kto by mógłby mi pomóc to wyjaśnić? porozmawiać?
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

Post autor: odpalskreta »

RoksanaTarot pisze: pn lip 07, 2025 2:13 pm Cześć,
Mam na imię Roksana. Z tarotem obcuje fizycznie od Listopada 2024 roku.
Czytałam karty różnym osobom i potwierdzały trafność.

Ogólnie predyspozycje do intuicji, kart, widzenia, odczucia zawsze miałam.
Mam swoją ukochaną wróżkę która mi stawia karty.

Co sądzicie o stawianiu sobie kart? Ogólnie wie, że jest zakaz lub nie zaleca się.....
Wszystko co mi moja wróżka przepowiedziała się sprawdziło w czasie ( odległość 1 roku )
Jednakże czekam na jeszcze jedno wydarzenie, które nie nadchodzi....położyłam sobie karty i pokazują mi to samo od 2 tygodni lecz się nie spełnia. Jest ktoś z Państwa kto by mógłby mi pomóc to wyjaśnić? porozmawiać?
Tarot nie działa jak przewidywarka czasu co do dnia. To właściwie opiera się na efekcie motyla bym powiedziała. Jedno zdarzenie poprzedza kolejne, a kolejne wyprzedza jeszcze inne. Zresztą tarot to nie jest wyrocznia i trzeba o tym pamiętać. To czytanie które dostałaś i na które czekasz albo dopiero się wydarzy albo już się wydarzyło albo może mieć metaforyczne znaczenie. Ciężko określić. Ja zawsze jak stawiam komuś tarota, to mówię że należy pamiętać że to może ale nie musi się spełnić. Tarot jest tylko dobra rada i podpowiedzią. Tarocista działa jak pogodynka. Ja ci powiem czy będzie padało a to od ciebie zależy czy weźmiesz parasol.
anekumena
Siatkarka

Post autor: anekumena »

Hej hej ja stawiam tarota :D Co prawda nieprofesjonalnie i zazwyczaj tylko sobie lub jak jakiś znajomy poprosi ale coś tam się na tym znam
Thelea
Mokra Włoszka

Wykonuję obszerne czytania z kart tarota i charakterystykę numerologiczną, staram się przekazywać jak najlepiej to w jaki sposób karty przedstawiają daną sytuację. Jeżeli jesteście zainteresowane to napiszcie do mnie w wiadomości prywatnej 🤗 Udało mi się wykonać kilkanaście czytań dla dziewczyn, które znalazły mnie w tym wątku. Tarot ma naprawdę wielką moc, jeżeli potrafi się z niego korzystać.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Thelea pisze: pt lip 11, 2025 1:16 pm Wykonuję obszerne czytania z kart tarota i charakterystykę numerologiczną, staram się przekazywać jak najlepiej to w jaki sposób karty przedstawiają daną sytuację. Jeżeli jesteście zainteresowane to napiszcie do mnie w wiadomości prywatnej 🤗 Udało mi się wykonać kilkanaście czytań dla dziewczyn, które znalazły mnie w tym wątku. Tarot ma naprawdę wielką moc, jeżeli potrafi się z niego korzystać.
Hej, napisałam do ciebie kilka dni temu ale zostałam bez odpowiedzi ;)
Thelea
Mokra Włoszka

Limonene pisze: pt lip 11, 2025 6:51 pm Hej, napisałam do ciebie kilka dni temu ale zostałam bez odpowiedzi ;)
Odpisałam Ci, zaraz po tym jak dostałam wiadomość, nie mam pojęcia o co chodzi. Sprawdź proszę teraz czy masz moją wiadomość, wysłałam ponownie. Mogę jeszcze na potwierdzenie podesłać dowód, że naprawdę od razu odpisałam 😉
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Thelea pisze: ndz lip 13, 2025 1:50 am Odpisałam Ci, zaraz po tym jak dostałam wiadomość, nie mam pojęcia o co chodzi. Sprawdź proszę teraz czy masz moją wiadomość, wysłałam ponownie. Mogę jeszcze na potwierdzenie podesłać dowód, że naprawdę od razu odpisałam 😉
Coś jest nie tak dziewczyny. Bo ja też kiedyś do Ciebie pisałam i ostatnia wiadomość po prostu znikła mimo, iż jestem pewna, że ją wysyłałam. Pomyślałam, że może po prostu nie chcesz się tym zająć ale jakiś czas temu weszłam na skrzynkę bo dostałam wiadomość i patrzę w wysłanych a tej wiadomości....nie ma. A jestem pewna na 100%, że ją wysłałam.

Pomyślałam, że to może jakiś znak od wszechświata, że w tamtym temacie mam nie grzebać i jeszcze raz pisałam ale też nie dostałam odpowiedzi. Coś jest nie tak ze skrzynką
Thelea
Mokra Włoszka

PEONIA pisze: ndz lip 13, 2025 11:37 am Coś jest nie tak dziewczyny. Bo ja też kiedyś do Ciebie pisałam i ostatnia wiadomość po prostu znikła mimo, iż jestem pewna, że ją wysyłałam. Pomyślałam, że może po prostu nie chcesz się tym zająć ale jakiś czas temu weszłam na skrzynkę bo dostałam wiadomość i patrzę w wysłanych a tej wiadomości....nie ma. A jestem pewna na 100%, że ją wysłałam.

Pomyślałam, że to może jakiś znak od wszechświata, że w tamtym temacie mam nie grzebać i jeszcze raz pisałam ale też nie dostałam odpowiedzi. Coś jest nie tak ze skrzynką
Zauważyłam, że coś też się dzieje ze skrzynką:( naprawdę staram się odpisać zawsze jak najszybciej, jak tylko mam czas, nigdy nie ignoruję żadnych wiadomości, bo i jaki miałabym w tym mieć cel, to bez sensu.
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

Thelea pisze: ndz lip 13, 2025 12:33 pm Zauważyłam, że coś też się dzieje ze skrzynką:( naprawdę staram się odpisać zawsze jak najszybciej, jak tylko mam czas, nigdy nie ignoruję żadnych wiadomości, bo i jaki miałabym w tym mieć cel, to bez sensu.
Dziewczyny jakby któraś z was chciała tarota to napiszcie do mnie na instagramie odpalskreta ze jesteście z Wandy i wam postawię za free oczywiście
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

Thelea pisze: pt lip 11, 2025 1:16 pm Wykonuję obszerne czytania z kart tarota i charakterystykę numerologiczną, staram się przekazywać jak najlepiej to w jaki sposób karty przedstawiają daną sytuację. Jeżeli jesteście zainteresowane to napiszcie do mnie w wiadomości prywatnej 🤗 Udało mi się wykonać kilkanaście czytań dla dziewczyn, które znalazły mnie w tym wątku. Tarot ma naprawdę wielką moc, jeżeli potrafi się z niego korzystać.
Zdaje się że stawiałaś mi już tarota ale byłabym chętna na numerologię i ew jedno pytanie do tarota
Thelea
Mokra Włoszka

odpalskreta pisze: ndz lip 13, 2025 8:32 pm Zdaje się że stawiałaś mi już tarota ale byłabym chętna na numerologię i ew jedno pytanie do tarota
Tak, dokładnie pamiętam. Spróbuj napisać na priv, o ile będzie widać wiadomość albo mój nr tel jeżeli masz:)
RoksanaTarot
RóżowePolo

Cześć dziewczyny,
Może założymy sobie grupę na WhatsApp lub Messenger i będziemy się wspierać? kocham torata i wierzę w jego magię! Co Wy na to?
RoksanaTarot
RóżowePolo

Tak to prawda. Tarot nie pokaże dnia i godziny. Określony czas. Ale kolejna rzecz się sprawdziła właśnie w zeszłym tygodniu
RoksanaTarot
RóżowePolo

Thelea pisze: ndz lip 13, 2025 12:33 pm Zauważyłam, że coś też się dzieje ze skrzynką:( naprawdę staram się odpisać zawsze jak najszybciej, jak tylko mam czas, nigdy nie ignoruję żadnych wiadomości, bo i jaki miałabym w tym mieć cel, to bez sensu.
Też napisałam :) odpisz mi co byś potrzebowała ?
Może jakąś grupę stworzymy?
RoksanaTarot
RóżowePolo

odpalskreta pisze: ndz lip 13, 2025 8:32 pm Dziewczyny jakby któraś z was chciała tarota to napiszcie do mnie na instagramie odpalskreta ze jesteście z Wandy i wam postawię za free oczywiście
Super ! Napiszę <3
RoksanaTarot
RóżowePolo

odpalskreta pisze: ndz lip 13, 2025 8:32 pm Dziewczyny jakby któraś z was chciała tarota to napiszcie do mnie na instagramie odpalskreta ze jesteście z Wandy i wam postawię za free oczywiście
Wysłałam zaproszenie :)
Awatar użytkownika
aba145
Mokra Włoszka

Post autor: aba145 »

Kiedyś czytałam książkę która była instrukcją jak się posługiwać tarotem i doszłam do wniosku, że dobra wróżka albo wróżbita musi mieć gadanę i dobrą fantazję. To trochę jak "rzucanie zaklęć" przez technicznych różnych specjalistów którzy nam tłumaczą dlaczego (rzekomo) coś musi być tak a nie inaczej
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

RoksanaTarot pisze: pn lip 14, 2025 8:40 am Cześć dziewczyny,
Może założymy sobie grupę na WhatsApp lub Messenger i będziemy się wspierać? kocham torata i wierzę w jego magię! Co Wy na to?
Ja jestem na tak, bardzo popieram
Awatar użytkownika
sleep token
Koczkodan

Post autor: sleep token »

Zawsze traktowałam tarota, jako samorozwój i trochę rozmowę z wewnętrznym ja, szczególnie, jak rozważałam jakieś działania w swoim życiu. Nigdy tego, co wychodziło, nie brałam jako pewnik - jesteśmy w ruchu, działamy, na nas też multum czynników wpływa, a tarot nie wszystko przewidzi. Najgorsze, co może być moim zdaniem, to dążenie do spełnienia wróżb. Trzeba je brać nieco z przymrużeniem oka, bo wiele osób błędnie popadło w tylko-karty-mówią-prawdę.

Zdarzyło się pójść także na sesję do tarocistki, żeby poprawić sobie nastrój xD A co!
ZupelnaEgocentryczka
BlondDoczep

Post autor: ZupelnaEgocentryczka »

Z tarotem spotkałam się dopiero niedawno, przez znajomą… korzysta z usług tej wróżki kilka lat i bardzo wiele rzeczy jej się sprawdziło, praktycznie wszystko. Macie rację że to też trochę samorozwoj bo podpowiada w którą stronę iść by pewne rzeczy które chcesz osiągnąć się spełniły. moje pytania dotyczyły relacji utraconej relacji. Sama nie wiem czy to co zobaczyła osoba która stawiała mi tarota się sprawdzi, po prostu jest to dla mnie trudne do uwierzenia, że tak to się potoczy. Ale jak zobaczyła i opisała moja relacje dokładnie tak jak to się toczyło ostatnimi miesiącami to byłam w szoku… szczególnie że padło kilka stwierdzeń na które nie byłoby łatwo wpaść ot tak
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

odpalskreta pisze: pn lip 14, 2025 5:05 pm Ja jestem na tak, bardzo popieram
napisałam na insta :)