Emigrantów mają do swoich chat brać? Ale to na logikę niemożliwe xD
Klaudia K Toruń usiłowanie zabójstwa przez Wenezuelczyka
Moderator: verysweetcherry-
AndrzejBobak
- SushiRoll
-
Kasandraa
Metafora Andrzejek metaforaAndrzejBobak pisze: ↑wt lip 01, 2025 11:09 am Emigrantów mają do swoich chat brać? Ale to na logikę niemożliwe xD
Powinno się przyjmować tylko tych imigrantów, którzy mają zamiar pracować. Przykładowo, dana firma potrzebuje pracowników na najniższym szczeblu i przyjmujemy niekaranych i daną ilość. Niepotrzebni nam są tutaj bezużyteczne młode byczki, które tylko myślą żeby robić burdy i szlajać się całymi dniami po mieście bez celu. Jeżeli któryś nie pracuje no to sorry, koniec legalnego pobytu. Potrzeba nam ludzi chętnych do ciężkiej pracy, i tylko takich powinniśmy przyjmować.
Mnie ta emigracja przeraża i tak, myślę, że skoro mamy własnych psycholi to nie potrzeba nam kolejnych, trzeba minimalizować ryzyko. Najważniejsze jest bezpieczeństwo obywateli naszego państwa a nie jakaś "pomoc" ludziom z Afryki czy AP którzy mieli po drodze mnóstwo państw a dotarli aż do Polski.
Bardzo mi szkoda tej dziewczyny, zupełnie niepotrzebna, barbarzyńska śmierć, jakby w ten sposób zginęła bliska mi osoba to chyba bym się nie pogodziła z tym nigdy.
Mnie ta emigracja przeraża i tak, myślę, że skoro mamy własnych psycholi to nie potrzeba nam kolejnych, trzeba minimalizować ryzyko. Najważniejsze jest bezpieczeństwo obywateli naszego państwa a nie jakaś "pomoc" ludziom z Afryki czy AP którzy mieli po drodze mnóstwo państw a dotarli aż do Polski.
Bardzo mi szkoda tej dziewczyny, zupełnie niepotrzebna, barbarzyńska śmierć, jakby w ten sposób zginęła bliska mi osoba to chyba bym się nie pogodziła z tym nigdy.
Ostatnio zmieniony wt lip 01, 2025 11:46 am przez Kylie, łącznie zmieniany 1 raz.
- SmokAnalog
- 120mkw
Głupio mi trochę zawracać głowę moderatorkom, ale z dumą zgłosiłem offtop.
Rodzinie Klaudii bardzo współczuję, nie mam pojęcia, co teraz muszą przeżywać.
Rodzinie Klaudii bardzo współczuję, nie mam pojęcia, co teraz muszą przeżywać.
-
Agatyszcze
- SushiRoll
Ale nie zaatakowal jej wtedy. Zaatakowal ja jak byl nielegalnie. Jesli w momencie kiedy Skonczyl mu sie legalny pobyt zostal deportowany to tej sytuacji by nie bylo i dziewczyna by zyla. Czego nie rozumiesz? Tak, nie powstrzymamy wszystkich przestepstw. Tak, nadal w tym kraju bedzie dochodzilo do morderstw. Dlatego ten system trzeba naprawic maksymalnie, zeby te przystepstwa przynajmniej zminimalizowac.71skwsny pisze: ↑wt lip 01, 2025 7:47 am Wy się kłócicie czy ktoś był legalnie czy nie, a przecież ten odpad ludzki przyjechał tu do matki i jakiś czas był legalnie. Gdyby wtedy zaatakował Klaudię/Wiktorie czy Kasię to by to zrobił jako „legal” i co to w sumie zmienia? To nie jest tak że po tym jak mu minął legalny czas, to nagle mózg mu się przełączył na zje*a. On jest zjeb*em i był nim pewnie dużo wcześniej. Nie ma możliwości tego sprawdzenia na granicy. Niestety.
On tu przyjechał do pracującej matki. Normalna sprawa, że członkowie rodziny dostają wizy. Zasiedział się, owszem, tu widać dziurę w systemie, ale mam przeczucie, że gdyby mu się zdarzyła taka okazja wcześniej to by to zrobił wcześniej. Nie ma fizycznie jak zapobiec takim sytuacjom w takim przypadku. A porównywanie tego jak się tu znalazł do np. obywateli Bangladeszu, którzy łodziami przypływają Do Europy później się rozjeżdżają bóg wie gdzie to średnio trafne.
To, czy był legalnie czy nie, raczej nie miało wpływu na to, czy ją zaatakował, bo trochę teraz czuję, że jest takie wrażenie: zaatakował ją, będąc legalnie - przykry wypadek, trudno; zaatakował ją będąc tu nielegalnie - wywalić wszystkich cudzoziemców. I to przy dobrych wiatrach, bo tak jak pisałam wcześniej, status legalny imigranta czy przepisy międzynarodowe mają średnie znaczenie dla, na przykład, kiboli na granicach, bo tam jedynym kryterium jest ten mem z Peterem z Family Guya.Agatyszcze pisze: ↑wt lip 01, 2025 1:07 pm Ale nie zaatakowal jej wtedy. Zaatakowal ja jak byl nielegalnie. Jesli w momencie kiedy Skonczyl mu sie legalny pobyt zostal deportowany to tej sytuacji by nie bylo i dziewczyna by zyla. Czego nie rozumiesz? Tak, nie powstrzymamy wszystkich przestepstw. Tak, nadal w tym kraju bedzie dochodzilo do morderstw. Dlatego ten system trzeba naprawic maksymalnie, zeby te przystepstwa przynajmniej zminimalizowac.
Ale tak jak mówisz, to jest jeden ze sposobów i jeden z najlepszych kryteriów pozwalających na zapobiegnięcie podobnym tragediom - jeśli jesteś osobą przebywającą tu nielegalnie, to raczej nie jesteś osobą z dobrymi zamiarami i tacy od razu powinni być wywalani. Problem jest z brakiem jakichkolwiek działań rządów i tym, że jak już tu wjedziesz to nikt cię nie znajdzie. Zupełne zero możliwości śledzenia tych, którzy się "zasiedzieli". I nie mówię od razu o czipowaniu każdego przyjeżdżającego, ale nawet w Unii bez granic są sposoby, potrzebne są tylko silne, dofinansowane i liczne służby - i oczywiście, nie tak silne, jak amerykańskie ICE
„Czego nie rozumiesz”Agatyszcze pisze: ↑wt lip 01, 2025 1:07 pm Ale nie zaatakowal jej wtedy. Zaatakowal ja jak byl nielegalnie. Jesli w momencie kiedy Skonczyl mu sie legalny pobyt zostal deportowany to tej sytuacji by nie bylo i dziewczyna by zyla. Czego nie rozumiesz? Tak, nie powstrzymamy wszystkich przestepstw. Tak, nadal w tym kraju bedzie dochodzilo do morderstw. Dlatego ten system trzeba naprawic maksymalnie, zeby te przystepstwa przynajmniej zminimalizowac.
Tak, to jest średnio trafne porównanie, ale najłatwiejsze do ułożenia w niektórych głowach, w końcu cia.... ;) To, że Wenezuela to nie Nigeria ani uchodźcy wojenni/uchodźcy korzystający z zamieszania, żeby dostać się do Europy to już są małe szczegóły. Tylko mała poprawka - Wenezuelczycy nie potrzebują żadnych wiz (a wizowców jeszcze można jakoś kontrolować), więc mogą tu legalnie wjeżdżać bez specjalnej kontroli na maksymalnie, chyba, 6 miesięcy. A jak się zasiedzisz - jp2powodzenia.jpg.71skwsny pisze: ↑wt lip 01, 2025 1:22 pm On tu przyjechał do pracującej matki. Normalna sprawa, że członkowie rodziny dostają wizy. Zasiedział się, owszem, tu widać dziurę w systemie, ale mam przeczucie, że gdyby mu się zdarzyła taka okazja wcześniej to by to zrobił wcześniej. Nie ma fizycznie jak zapobiec takim sytuacjom w takim przypadku. A porównywanie tego jak się tu znalazł do np. obywateli Bangladeszu, którzy łodziami przypływają Do Europy później się rozjeżdżają bóg wie gdzie to średnio trafne.
-
AndrzejBobak
- SushiRoll
Nie wiem, czy w tym przypadku roztrząsanie narodowości i legalności pobytu ma sens (o ile nie poznamy dalszych szczegółów). Jeśli jesteś ludzkim śmieciem... to po prostu jesteś śmieciem, nieważne, czy narodowości polskiej, wenezuelskiej czy escobarskiej. Zresztą, mamy teraz takiego śmiecia, co sobie lata po limanowskich lasach, biały Polak i katolik, i jeszcze notowany, z niebieską kartą. Dziwne, że w jego przypadku system nie zadziałał, nie?
Dziewczyna znalazła się w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie. Jeśli gościu nie zamordowałby teraz kogoś, możliwe, że zakatrupiłby jakąś Wenezuelkę, kiedy wróciłby do kraju. Dziwi mnie, że narracja idzie w kierunku narodowości mordercy, bo według mnie problem jest gdzie indziej - w brutalnej przemocy mężczyzn wobec kobiet. Praktycznie wszystkie ostatnie głośne zbrodnie to przypadki męskich parchów mordujących w okrutny sposób kobiety.
Dziewczyna znalazła się w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie. Jeśli gościu nie zamordowałby teraz kogoś, możliwe, że zakatrupiłby jakąś Wenezuelkę, kiedy wróciłby do kraju. Dziwi mnie, że narracja idzie w kierunku narodowości mordercy, bo według mnie problem jest gdzie indziej - w brutalnej przemocy mężczyzn wobec kobiet. Praktycznie wszystkie ostatnie głośne zbrodnie to przypadki męskich parchów mordujących w okrutny sposób kobiety.
O to to, część rzeczy można rozwiązywać systemowo (czyli na przykład jak ktoś ma niebieską kartę, to jest pod taką obserwacją, że na pewno się do nikogo nie zbliży LUB ludzie łamiący prawo powrócą do swoich ojczystych krajów), a część niestety zawsze się będzie dziać, i kolor skóry nie ma żadnego znaczenia, najważniejsze będzie stłumienie takich rzeczy w zarodku.AndrzejBobak pisze: ↑wt lip 01, 2025 1:52 pm Nie wiem, czy w tym przypadku roztrząsanie narodowości i legalności pobytu ma sens (o ile nie poznamy dalszych szczegółów). Jeśli jesteś ludzkim śmieciem... to po prostu jesteś śmieciem, nieważne, czy narodowości polskiej, wenezuelskiej czy escobarskiej. Zresztą, mamy teraz takiego śmiecia, co sobie lata po limanowskich lasach, biały Polak i katolik, i jeszcze notowany, z niebieską kartą. Dziwne, że w jego przypadku system nie zadziałał, nie?
Jedna rzecz - tutaj było akurat przestępstwo mężczyzny, wymierzone w kobietę, w innych przypadkach mężczyźni giną z rąk mężczyzn (Jaworek, Duda). Więc jeśli nie robimy z tego wojny rasowej, nie róbmy też z tego wojny płci, źli ludzie to źli ludzie, niektórych mogło powstrzymać państwo, a inne sytuacje były tak losowe, że możemy tylko jak najlepiej wspominać ofiary i liczyć na sprawiedliwe wyroki.
I znowu, nie bądźmy takie, gaz pieprzowy zawsze każdy powinien mieć. Na ile Polska jest bezpieczna, tak wychodząc, trzeba mieć możliwość obrony niezależnie od płci - dziewczyny będą broniły się przed przemocą na tle seksualnym, chłopaki bo patrzeli na jakiegoś kibola o sekundę za długo.
-
AndrzejBobak
- SushiRoll
No to ile takich przypadków wysadzenia się w metrze przez "dzikusów" miało miejsce?Alexa2344 pisze: ↑wt lip 01, 2025 10:55 pm Nie asymiluje się,nie przestrzega zasad ,nie dostosowuje się do kultury kraju do którego zjechał,chcę wszystko już i za darmo natomiast do pracy się nie garnie,swoją agresję i nieróbstwo podczepia pod hasełka o dyskryminacji np ma tle rasowym,chowa się za polit poprawnością,swoje racje forsuje siła np przemocą wobec słabszych albo wysadzaniem się w metrze.
Pasuje ?
Poproszę też informacje na temat tego konkretnego sprawcy: czy nie asymilował się, był nierobem, chciał wszystkiego za darmo i nie potrafił dostosować się do kultury naszego kraju (co jak co, ale akurat kulturę chlania mamy opanowaną do perfekcji, więc tu akurat się ładnie dostosował)
Londyn, 7 lipca 2005:AndrzejBobak pisze: ↑wt lip 01, 2025 11:20 pm No to ile takich przypadków wysadzenia się w metrze przez "dzikusów" miało miejsce?
Poproszę też informacje na temat tego konkretnego sprawcy: czy nie asymilował się, był nierobem, chciał wszystkiego za darmo i nie potrafił dostosować się do kultury naszego kraju (co jak co, ale akurat kulturę chlania mamy opanowaną do perfekcji, więc tu akurat się ładnie dostosował)
Seria zamachów bombowych w metrze i autobusach, przeprowadzonych przez cztery osoby, w tym trzech Brytyjczyków i jednego Jamajczyka. Zginęły 52 osoby, a ponad 700 zostało rannych.
Madryt, 11 marca 2004:
Eksplozje w pociągach podmiejskich, w tym w metrze, spowodowały śmierć 191 osób i obrażenia ponad 2000.
Bruksela, 22 marca 2016:
Zamachy na lotnisku Zaventem i na stacji metra Maelbeek, w których zginęło 32 osoby i 3 zamachowców, a około 340 zostało rannych.
Wiele zamachów o charakterze dżihadystycznym miało miejsce we Francji, w tym ataki w Paryżu w 2015 roku, które dotknęły m.in. halę koncertową Bataclan i Stade de France
W 2016 roku doszło do ataku na jarmark bożonarodzeniowy w Berlinie, gdzie ciężarówka wjechała w tłum (ale to nie metro wiec uj z nimi )
to przyklady wybrane na szybko ale dla fanatykow polit poprawnosci twojego pokroju,zadna z tych ofiar nic nie znaczy ,tego jestem pewna .
Poprosic o informacje to ty mozesz google nie mnie -nie jestem nadwornym kronikarzem randomowego Wenezuelczyka -sprawca, 19-letni Wenezuelczyk, przebywał w Polsce legalnie, ale nie pracował. Miał tu rodzinę, w tym matkę, ale sam nie był zatrudniony. Został aresztowany kilka ulic od miejsca ataku.-
Tekstow na temat chlania rodaków nawet nie skomentuje bo dyskurs na takim poziomie jest tak glupi,ze szkoda marnowac czasu-a teraz jak prawdziwy lewak dramat, obraza majestatu i trzy dramatyczne posty na Instagramie z hashtagiem triggered xd
Ciekawe co zrobiliby Polakowi, który w tak okrutny sposób potraktowałby Wenezuelkę. Czy również stado lewakow w Wenezueli by go broniło, że przecież wjechał legalnie. Myślę, że w takim więzieniu by go po prostu zabili. Mi się tu już nawet nie chce udzielać, bo jak się napisze prawdę to lecą wszystkie posty po kolei (nie wiem czy admin ma takie poglądy, czy urażone płatki śniegu to zgłaszają). Różowe okulary i chore idee ponad własne bezpieczeństwo
~dwa razy duże frytki i jakiegoś burgera tam panu weźmiesz~
-
AndrzejBobak
- SushiRoll
Nie chodzi o to, że piszecie prawdę czy nieprawdę, tylko straszliwie generalizujecie. Dla niektórych tutaj każdy niePolak niekatolik o ciemniejszej karnacji to dzikus i potencjalny morderca. A jak już taki zamorduje, to olaboga, koniec świata i prewencyjnie należałoby wszystkich śniadych wywalić z kraju (zupełnie, jakby Polacy nie mordowali, nie gwałcili i nie rabowali. Oświecę Was, Polacy także popełniają przestępstwa, także poza granicami kraju.) Przemoc to przemoc, nie ma narodowości czy koloru skóry.
Apropo terroryzmu w Europie, zachęcam do pogrzebania w necie i sprawdzenia statystyk, np. Europolu. Owszem, są akty terroru motywowane religijne i dżihadystycznie. Obok aktów terroru na tle prawicowym, lewicowym, anarchistycznym, etnonacjonalistycznym i separatystycznym. Żeby było śmieszniej, tych ostatnich też jest całkiem sporo.
Nieróbstwo 19-latka pominę. Faktycznie, to jest takie szokujące, że 19-letni człowiek nie podjął pracy. Niesamowite. Polscy 19-latkowie, absolutnie wszyscy, bez wyjątku, w tym wieku tyrają już po 20 godzin dziennie, nie to co te nieroby z innych krajów, co tu tylko przyjeżdżają ciągnąc socjal i gwałcić polskie Polki
Apropo terroryzmu w Europie, zachęcam do pogrzebania w necie i sprawdzenia statystyk, np. Europolu. Owszem, są akty terroru motywowane religijne i dżihadystycznie. Obok aktów terroru na tle prawicowym, lewicowym, anarchistycznym, etnonacjonalistycznym i separatystycznym. Żeby było śmieszniej, tych ostatnich też jest całkiem sporo.
Nieróbstwo 19-latka pominę. Faktycznie, to jest takie szokujące, że 19-letni człowiek nie podjął pracy. Niesamowite. Polscy 19-latkowie, absolutnie wszyscy, bez wyjątku, w tym wieku tyrają już po 20 godzin dziennie, nie to co te nieroby z innych krajów, co tu tylko przyjeżdżają ciągnąc socjal i gwałcić polskie Polki
Polscy 19latkowie zazwyczaj się uczą albo pracują, więc przykład nietrafiony. Ten tu ani się nie uczył, ani nie pracował.AndrzejBobak pisze: ↑śr lip 02, 2025 10:21 am Nie chodzi o to, że piszecie prawdę czy nieprawdę, tylko straszliwie generalizujecie. Dla niektórych tutaj każdy niePolak niekatolik o ciemniejszej karnacji to dzikus i potencjalny morderca. A jak już taki zamorduje, to olaboga, koniec świata i prewencyjnie należałoby wszystkich śniadych wywalić z kraju (zupełnie, jakby Polacy nie mordowali, nie gwałcili i nie rabowali. Oświecę Was, Polacy także popełniają przestępstwa, także poza granicami kraju.) Przemoc to przemoc, nie ma narodowości czy koloru skóry.
-
AndrzejBobak
- SushiRoll
Taaa, wszyscy bez wyjątku? Kolejne generalizowanie. Idąc tym tropem mogę napisać, że w takim razie wandziary to też nieroby (łącznie ze mną) skoro w typowych godzinach pracy przesiadują na plotkarskim forum.
Akurat 19-latkowie w Polsce albo kończą szkołę, albo mają teraz wakacje (ci w technikum) albo podejmują pierwszą pracę albo nic nie robią. Nie ma reguły
-
Izabelka1369
- RoyalBaby
ale Ty czytasz co piszesz?AndrzejBobak pisze: ↑śr lip 02, 2025 10:46 am Taaa, wszyscy bez wyjątku? Kolejne generalizowanie. Idąc tym tropem mogę napisać, że w takim razie wandziary to też nieroby (łącznie ze mną) skoro w typowych godzinach pracy przesiadują na plotkarskim forum.
-
Izabelka1369
- RoyalBaby
uprzedzając możliwe pytania: tak, tak samo uważam o Polakach siedzących na zasiłkach w innych krajach europejskich xdIzabelka1369 pisze: ↑śr lip 02, 2025 10:51 am ale Ty czytasz co piszesz?możliwość wjazdu i pobytu w obcym kraju to PRZYWILEJ, nie bez powodu prawo migracyjne stanowi, że Twój pobyt w Polsce musi mieć ściśle określony powód: praca/nauka/połączenie z rodziną/podróżowanie/badania naukowe. jeśli ktoś wjeżdża do Polski i nie pracuje, nie uczy się, nie podróżuje i robi burdy u rodziny (do której rzekomo przyjechał), a dodatkowo sprawia problemy, to powinien mieć wyjazd od razu. niezależnie od tego czy to Niemiec, Wenezuelczyk, Anglik czy Japończyk
Cytujesz mój post, w którym wyraźnie napisałam „zazwyczaj”, a pytasz, czy wszyscy bez wyjątku.AndrzejBobak pisze: ↑śr lip 02, 2025 10:46 am Taaa, wszyscy bez wyjątku? Kolejne generalizowanie. Idąc tym tropem mogę napisać, że w takim razie wandziary to też nieroby (łącznie ze mną) skoro w typowych godzinach pracy przesiadują na plotkarskim forum.
Akurat 19-latkowie w Polsce albo kończą szkołę, albo mają teraz wakacje (ci w technikum) albo podejmują pierwszą pracę albo nic nie robią. Nie ma reguły
Sprawdź sobie definicję słowa „zazwyczaj”.
Kończę ten offtop.
-
Kasandraa
Ale zobaczcie jaka to jest hipokryzja i stronniczość celebrytek, gdyby Klaudia zmarła w wyniku gw**t lub w szpitalu w wyniku powikłanej ciąży, to od razu na instagramie rozpętałaby się burza i hasła ,,ani jednej więcej” Ostaszewskie, Staśka, rozenkowe, korwin piotrowskie uruchomiłyby się w 5 sekund, dziewczyna zostaje zabita z łap imigranta i co? Celebryty milczą, żadnych postów, żadnych łzawych story, żadnych marszy, Obłuda celebrytów od siedmiu boleści mnie przeraża
-
Izabelka1369
- RoyalBaby
Tak, też mnie to strasznie mierzi. Szczególnie, że konta z dużymi zasięgami naprawdę mogłyby "wykorzystać" tę tragedię do edukowania kobiet na temat bezpieczeństwa: wspomnieć o noszeniu gazu pieprzowego, o pójściu na kurs samoobrony (często są one bezpłatne) i tego typu działaniach mających na celu poprawę bezpieczeństwa PolekKasandraa pisze: ↑śr lip 02, 2025 11:23 am Ale zobaczcie jaka to jest hipokryzja i stronniczość celebrytek, gdyby Klaudia zmarła w wyniku gw**t lub w szpitalu w wyniku powikłanej ciąży, to od razu na instagramie rozpętałaby się burza i hasła ,,ani jednej więcej” Ostaszewskie, Staśka, rozenkowe, korwin piotrowskie uruchomiłyby się w 5 sekund, dziewczyna zostaje zabita z łap imigranta i co? Celebryty milczą, żadnych postów, żadnych łzawych story, żadnych marszy, Obłuda celebrytów od siedmiu boleści mnie przeraża
- berry blast
- Kciuk
Celebryszcza odzywają się tylko wtedy jak mogą coś ugrać dla siebie, dobro ogólne ich nie interesuje. Tutaj mogłyby pozostać posądzone o ksenofobię czy rasizm to siedzą cicho.
To samo dzieje się na tym forum.berry blast pisze: ↑śr lip 02, 2025 11:41 am Celebryszcza odzywają się tylko wtedy jak mogą coś ugrać dla siebie, dobro ogólne ich nie interesuje. Tutaj mogłyby pozostać posądzone o ksenofobię czy rasizm to siedzą cicho.
~dwa razy duże frytki i jakiegoś burgera tam panu weźmiesz~