Start
Mój profil

Klaudia K Toruń usiłowanie zabójstwa przez Wenezuelczyka

Moderator: verysweetcherry
Marti37
Milion subskrypcji

Re: Klaudia K Toruń usiłowanie zabójstwa przez Wenezuelczyka

Post autor: Marti37 »

Izabelka1369 pisze: pn cze 30, 2025 12:06 pm To forum plotkarskie, nie ma obowiązku czytania go, a o wątpliwościach takich jak moje słyszało się co jakiś czas od momentu tego tragicznego napadu, stąd moje pytanie. Nie ulega przecież wątpliwości, że eskalacja nikomu nie wyszłaby na dobre, a ciężko byłoby jej uniknąć, gdyby od razu po napadzie okazało się, że ofiara szans na przeżycie praktycznie nie ma. Śledziłam tą sprawę od samego początku i bardzo mnie po prostu zdziwiło, że po dwóch tygodniach od zdarzenia ofiara nagle umarła, zazwyczaj 2-3 pierwsze doby są decydujące. Stąd moje wątpliwości.
2-3 doby?
Jeśli nastąpiła śmierć mózgu to są procedury które uwaga' trwają. Daja również rodzinie czas na pożegnanie nawet juz w momencie potwierdzonej śmierci mózgowej.
tosia777
BagietkaZszarlott

Post autor: tosia777 »

Jak ta Klaudia miała na socjalach? Jak można znaleźć jej profil?
glodna_jestem
TrampekLV

Post autor: glodna_jestem »

Dlaczego żadna celebrytka nie zabrała głosu na temat śmierci Klaudii z Torunia ? Może jakąś akcje by zorganizowały w stylu „Ani jednej więcej”?

PS darujcie sobie odpowiedzi w stylu „ale Polacy też mordują”
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

glodna_jestem pisze: pn cze 30, 2025 5:21 pm Dlaczego żadna celebrytka nie zabrała głosu na temat śmierci Klaudii z Torunia ? Może jakąś akcje by zorganizowały w stylu „Ani jednej więcej”?

Bo może poszły po rozum do głowy i nie chcą sępić na tragedii
glodna_jestem
TrampekLV

Limonene pisze: pn cze 30, 2025 5:46 pm Bo może poszły po rozum do głowy i nie chcą sępić na tragedii
Serio xd? A nie widzisz zależności, że to by było sprzeczne z tym, co do tej pory głoszą ?
EwaKasia
SushiRoll

Post autor: EwaKasia »

tosia777 pisze: pn cze 30, 2025 2:20 pm Jak ta Klaudia miała na socjalach? Jak można znaleźć jej profil?
Jak wpiszesz Klaudia Toruń w wyszukiwarkę to powinno Ci się pojawić nazwisko. Na FB jest jej profil.
PatkaKFC
BlondDoczep

Post autor: PatkaKFC »

glodna_jestem pisze: pn cze 30, 2025 5:21 pm Dlaczego żadna celebrytka nie zabrała głosu na temat śmierci Klaudii z Torunia ? Może jakąś akcje by zorganizowały w stylu „Ani jednej więcej”?

I znowu wraca, jak bumerang, ta sama rzecz. To, co się stało Klaudii, jest tragedią, która nigdy nie powinna się wydarzyć. Jaki miałby być motyw przewodni takiego protestu? Z jakimi zbrodniami jeszcze byś go łączyła? Jeśli "Ani jednej więcej, bo nie chcemy, żeby żadnej kobiecie (ani nikomu innemu!) nie działa się krzywda", to jak najbardziej popieram i zachęcam do podzielenia się propozycjami zmian systemowych, które mogłyby temu zapobiec.
glodna_jestem
TrampekLV

PatkaKFC pisze: pn cze 30, 2025 6:06 pm I znowu wraca, jak bumerang, ta sama rzecz. To, co się stało Klaudii, jest tragedią, która nigdy nie powinna się wydarzyć. Jaki miałby być motyw przewodni takiego protestu? Z jakimi zbrodniami jeszcze byś go łączyła? Jeśli "Ani jednej więcej, bo nie chcemy, żeby żadnej kobiecie (ani nikomu innemu!) nie działa się krzywda", to jak najbardziej popieram i zachęcam do podzielenia się propozycjami zmian systemowych, które mogłyby temu zapobiec.
Naprawdę nie wiesz o jaki motyw przewodni chodzi? Czy tylko udajesz ?
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

glodna_jestem pisze: pn cze 30, 2025 5:58 pm Serio xd? A nie widzisz zależności, że to by było sprzeczne z tym, co do tej pory głoszą ?
Nie widzę, bo nie wiem o kim konkretnie i o jakich poglądach mówisz, więc sprecyzuj
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

Izabelka1369 pisze: pn cze 30, 2025 11:35 am Ciekawe, czy plotki o tym, że zmarła dużo wcześniej, ale to ukrywali, albo sztucznie podtrzymywali ją przy życiu żeby uspokoić nastroje, są prawdziwe...
Ludzie, jakie nastroje? Chyba jej rodziny!
To ich córka, jeśli ją podtrzymywano, to prędzej dla uspokojenia rodziny, a nie anonow z neta.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Ulapula2223 pisze: pn cze 30, 2025 7:24 pm Ostatnim zdaniem idealnie się podsumowałaś dziewczyno
xD widzę, że nie jeździsz dużo poza PL żeby widzieć co ci nieistniejący imigranci zrobili z państw europejskich. Fajnopolactwo
Taaaaaaaaaa, niestety, ale mimo że najbliżej mi do Zandberga to nie mogę czytać fajnopolactwa wyśmiewającego to ze dla kogoś wizja obcego, który nie zna języka, pochodzi z innego kręgu kulturowego i jeszcze do tego łamie prawo, jest wizja burząca poczucie bezpieczeństwa. Bo to jest takie cool być młodym pięknym z wielkiego miasta, oświeceni wybrańcy a cała reszta Polaków nie zasługuje nawet na empatię i walidację swoich lęków o bezpieczeństwo.
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

Post autor: dutchess »

Myślę dzisiaj cały dzień o tej dziewczynie i z tego, co mi wiadomo, to w przypadku obrażeń, jakich doznała, śmierć oznacza kres jej cierpienia :( Ona została przez niego okaleczona. Nie miała szans wrócić do stanu sprzed zdarzenia.
Za bardzo jesteście co niektórzy 0-jedynkowi. Oczywiście, że migracja powinna być kontrolowana i nie powinno być tak, że przebywa w PL ktoś nielegalnie, bez żadnej kontroli. Cały świat ma z tym problem. Ale to nie w narodowości jest problem. Teraz to był obcokrajowiec a miesiąc temu Polak i to z "elit" - zakatował kobietę siekierą na ulicy, w biały dzień. Bardziej niż narodowość, zastanawia mnie, co wstąpiło w te dwie kreatury, że dopuściły się takich czynów i na co liczyli, czy byli w kompletnym amoku... czy kalkulowali jakkolwiek. Czy "yomekert" naprawdę pomyślał, że skoro nie udało się zgw*łcić Klaudii to lepiej będzie mu ją okaleczyć, lub czy chciał okaleczyć aby móc zgw*łcić, i czy naprawdę liczył na to, że nie zostanie złapany. Środek miasta, monitoring, potencjalni świadkowie...
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

dutchess pisze: pn cze 30, 2025 11:29 pm Myślę dzisiaj cały dzień o tej dziewczynie i z tego, co mi wiadomo, to w przypadku obrażeń, jakich doznała, śmierć oznacza kres jej cierpienia :( Ona została przez niego okaleczona. Nie miała szans wrócić do stanu sprzed zdarzenia.
Za bardzo jesteście co niektórzy 0-jedynkowi. Oczywiście, że migracja powinna być kontrolowana i nie powinno być tak, że przebywa w PL ktoś nielegalnie, bez żadnej kontroli. Cały świat ma z tym problem. Ale to nie w narodowości jest problem. Teraz to był obcokrajowiec a miesiąc temu Polak i to z "elit" - zakatował kobietę siekierą na ulicy, w biały dzień. Bardziej niż narodowość, zastanawia mnie, co wstąpiło w te dwie kreatury, że dopuściły się takich czynów i na co liczyli, czy byli w kompletnym amoku... czy kalkulowali jakkolwiek. Czy "yomekert" naprawdę pomyślał, że skoro nie udało się zgw*łcić Klaudii to lepiej będzie mu ją okaleczyć, lub czy chciał okaleczyć aby móc zgw*łcić, i czy naprawdę liczył na to, że nie zostanie złapany. Środek miasta, monitoring, potencjalni świadkowie...
Ale jakie zero jedynkowe? Co ty mieszasz tu w zasadzie? Piszesz jakby to nie miało większego znaczenia, kto dokonuje przestępstwa, skoro Polacy też je popełniają. Ale jeśli ktoś nie miał prawa tu przebywać, to tragedii można było uniknąć, co jest sporą roznica. Prawo ma nie tylko karać, ale też zapobiegać i to właśnie po to jest potrzebna kontrola migracji. To po pierwsze, a po drugie, słusznie zauważasz, że Polacy też popełniają zbrodnie. Ale to nie jest argument przeciwko kontroli migracji, tylko właśnie za nią. Bo skoro już mamy dość własnych psychopatów z siekierą, to tym bardziej nie powinniśmy ściągać sobie kolejnych, zupełnie nieznanych, potencjalnie groźnych osób, których nie jesteśmy w stanie skutecznie monitorować - których historii nie znamy (nie wiemy czy nie odsiedzieli właśnie wyroku w poprawczaku za zabójstwo). Skoro mamy problem wewnętrzny, nie dokładajmy do niego problemu zewnętrznego. I za dużo mamy własnych Polaków z siekierą żeby jeszcze wpuszczać niekontrolowanie nielegalnych migrantów których jeszcze trudniej będzie kontrolować niż Polaków. Do tego twoje zdziwienie że dopuścili się zbrodni w środku miasta itp tak jakby byli co najmniej zupełnie normalni i myśleli kategoriami normalnych ludzi…
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

PrzemoKondratowicz pisze: pn cze 30, 2025 11:37 pm Ale jakie zero jedynkowe? Co ty mieszasz tu w zasadzie? Piszesz jakby to nie miało większego znaczenia, kto dokonuje przestępstwa, skoro Polacy też je popełniają. Ale jeśli ktoś nie miał prawa tu przebywać, to tragedii można było uniknąć, co jest sporą roznica. Prawo ma nie tylko karać, ale też zapobiegać i to właśnie po to jest potrzebna kontrola migracji. To po pierwsze, a po drugie, słusznie zauważasz, że Polacy też popełniają zbrodnie. Ale to nie jest argument przeciwko kontroli migracji, tylko właśnie za nią. Bo skoro już mamy dość własnych psychopatów z siekierą, to tym bardziej nie powinniśmy ściągać sobie kolejnych, zupełnie nieznanych, potencjalnie groźnych osób, których nie jesteśmy w stanie skutecznie monitorować - których historii nie znamy (nie wiemy czy nie odsiedzieli właśnie wyroku w poprawczaku za zabójstwo). Skoro mamy problem wewnętrzny, nie dokładajmy do niego problemu zewnętrznego. I za dużo mamy własnych Polaków z siekierą żeby jeszcze wpuszczać niekontrolowanie nielegalnych migrantów których jeszcze trudniej będzie kontrolować niż Polaków. Do tego twoje zdziwienie że dopuścili się zbrodni w środku miasta itp tak jakby byli co najmniej zupełnie normalni i myśleli kategoriami normalnych ludzi…
Piszę o tym, że pochodzenie nie definiuje człowieka. Twoim zdaniem Wenezuelczycy to dzikusy? Nie. Na pewno nie każdy. Osobiście znam jednego, kulturalnego, spokojnego. Ale oczywiście zgadzam się co do tego, że świrów nie brakuje i skoro mamy ich juz sporo "własnych" to nie trzeba sprowadzać sobie kolejnych. Tylko pytanie, czy i w jaki sposób Twoim zdaniem można przewidzieć, kto okaże się psycholem?? Oświeć mnie.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

dutchess pisze: pn cze 30, 2025 11:48 pm Piszę o tym, że pochodzenie nie definiuje człowieka. Twoim zdaniem Wenezuelczycy to dzikusy? Nie. Na pewno nie każdy. Osobiście znam jednego, kulturalnego, spokojnego. Ale oczywiście zgadzam się co do tego, że świrów nie brakuje i skoro mamy ich juz sporo "własnych" to nie trzeba sprowadzać sobie kolejnych. Tylko pytanie, czy i w jaki sposób Twoim zdaniem można przewidzieć, kto okaże się psycholem?? Oświeć mnie.
Nie wkładaj nikomu w usta słów których nie powiedział bo to zakrawa o histerię. Mówienie że migracja powinna być kontrolowana jest dla Ciebie roznowznwvzne z tym że Wenezuelczycy to dzikusy. Proponuję w ogóle nie sprawdzać np kierowców przed zatrudnieniem czy mają prawo jazdy bo ja osobiście znam jednego kierowcę któremu odebrali prawko ale w sumie to dobrze jeździ xD co to za argumenty pozbawione logiki i pełne ataku. Nie da się przewidzieć że ktoś okaże się psycholem ale to nie znaczy że mamy porzucić wszelkie kontrole bo znasz fajnego ziomka. Dobra ręce mi opadły.
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

PrzemoKondratowicz pisze: pn cze 30, 2025 11:55 pm Nie wkładaj nikomu w usta słów których nie powiedział bo to zakrawa o histerię. Mówienie że migracja powinna być kontrolowana jest dla Ciebie roznowznwvzne z tym że Wenezuelczycy to dzikusy. Proponuję w ogóle nie sprawdzać np kierowców przed zatrudnieniem czy mają prawo jazdy bo ja osobiście znam jednego kierowcę któremu odebrali prawko ale w sumie to dobrze jeździ xD co to za argumenty pozbawione logiki i pełne ataku. Nie da się przewidzieć że ktoś okaże się psycholem ale to nie znaczy że mamy porzucić wszelkie kontrole bo znasz fajnego ziomka. Dobra ręce mi opadły.
To Twoje wypowiedzi zakrawają o histerię. Jesteś agresywna. Sama użyłaś określenia o dzikusach i do niego nawiązałam. Przeczytaj swoją poprzednia odpowiedź a następnie się rzucaj, ok?
Jestem stanowczo przeciwna nielegalnej migracji! Nie można wpuszczać do siebie każdego jak leci, bez kontroli. Albo nie kontrolować tego, czy komuś skończyło się pozwolenie na pobyt. Tego Yomerta czy jak mu tam, nie powinno być w Polsce w chwili kiedy popełnił ten bestialski czyn! Skończyło mu się pozwolenie i wtedy powinien być deportowany.
Nie twierdzę, że nie boję się migrantów.
Chcę jednak wskazać, że ja, jako kobieta, boję się, ale na równi polskiego mężczyzny i cudzoziemca. Osobiście doświadczyłam napaści o tego rodzaju charakterze ze strony Polaka, (obcego) takiego, który pewnie głośno krzyczy" Polska dla Polaków" i bałam się, że nie wrócę do domu... Polacy nie mają podstaw do tego by czuć się lepsi, zobacz jakie są u nas statystyki przemocy. Panuje u nas patriarchat i przeświadczenie, że kobieta nie może decydować o sobie, w wielu domach jest niżej niż pies. To nie pochodzenie definiuje tylko to, jakim kto jest człowiekiem i na tym powinniśmy się skupić. Dziewczyna miała ogromnego pecha, myślę, że (nie obwiniam jej) mogła by się wyratować gdyby miała ze sobą gaz pieprzowy i to nauczka dla nas wszystkich kobiet aby zawsze nosić go ze sobą.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

dutchess pisze: wt lip 01, 2025 6:45 am To Twoje wypowiedzi zakrawają o histerię. Jesteś agresywna. Sama użyłaś określenia o dzikusach i do niego nawiązałam. Przeczytaj swoją poprzednia odpowiedź a następnie się rzucaj, ok?
Jestem stanowczo przeciwna nielegalnej migracji! Nie można wpuszczać do siebie każdego jak leci, bez kontroli. Albo nie kontrolować tego, czy komuś skończyło się pozwolenie na pobyt. Tego Yomerta czy jak mu tam, nie powinno być w Polsce w chwili kiedy popełnił ten bestialski czyn! Skończyło mu się pozwolenie i wtedy powinien być deportowany.
Nie twierdzę, że nie boję się migrantów.
Chcę jednak wskazać, że ja, jako kobieta, boję się, ale na równi polskiego mężczyzny i cudzoziemca. Osobiście doświadczyłam napaści o tego rodzaju charakterze ze strony Polaka, (obcego) takiego, który pewnie głośno krzyczy" Polska dla Polaków" i bałam się, że nie wrócę do domu... Polacy nie mają podstaw do tego by czuć się lepsi, zobacz jakie są u nas statystyki przemocy. Panuje u nas patriarchat i przeświadczenie, że kobieta nie może decydować o sobie, w wielu domach jest niżej niż pies. To nie pochodzenie definiuje tylko to, jakim kto jest człowiekiem i na tym powinniśmy się skupić. Dziewczyna miała ogromnego pecha, myślę, że (nie obwiniam jej) mogła by się wyratować gdyby miała ze sobą gaz pieprzowy i to nauczka dla nas wszystkich kobiet aby zawsze nosić go ze sobą.
Tobie się już chyba wszystko pomyliło. Po pierwsze nie jestem kobietą po drugie nigdy nigdzie nie użyłem słowa o dzikusach. Może naprawdę na spokojnie przeczytaj co inni piszą bo mnie z kimś mylisz. Taka rozmowa w nerwach nie ma sensu.
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

PrzemoKondratowicz pisze: wt lip 01, 2025 6:55 am Tobie się już chyba wszystko pomyliło. Po pierwsze nie jestem kobietą po drugie nigdy nigdzie nie użyłem słowa o dzikusach. Może naprawdę na spokojnie przeczytaj co inni piszą bo mnie z kimś mylisz. Taka rozmowa w nerwach nie ma sensu.
"Do tego twoje zdziwienie że dopuścili się zbrodni w środku miasta itp tak jakby byli co najmniej zupełnie normalni i myśleli kategoriami normalnych ludzi…"
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

dutchess pisze: wt lip 01, 2025 7:24 am "Do tego twoje zdziwienie że dopuścili się zbrodni w środku miasta itp tak jakby byli co najmniej zupełnie normalni i myśleli kategoriami normalnych ludzi…"
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 w którym miejscu użyte jest tu słowo dzikusy?

Edit: to jest niepojęte. Powiedziałem że bez sensu analizujesz to czy nie głupio było Polakowi z siekierą i Wenezuelczykowi w parku atakować w centrum miasta, bo oni nie kalkulują jak normalni ludzie, i według Ciebie to jest nazwanie całego narodu Wenezuelczyków dzikusami i rasizm? Ta rozmowa jest tak bardzo bez sensu bo Ty wymyślasz rzeczy które nie miały miejsca. Eot z tobą.
71skwsny
RoyalBaby

Post autor: 71skwsny »

Wy się kłócicie czy ktoś był legalnie czy nie, a przecież ten odpad ludzki przyjechał tu do matki i jakiś czas był legalnie. Gdyby wtedy zaatakował Klaudię/Wiktorie czy Kasię to by to zrobił jako „legal” i co to w sumie zmienia? To nie jest tak że po tym jak mu minął legalny czas, to nagle mózg mu się przełączył na zje*a. On jest zjeb*em i był nim pewnie dużo wcześniej. Nie ma możliwości tego sprawdzenia na granicy. Niestety.
carolinexty
MiamiBicz

Post autor: carolinexty »

71skwsny pisze: wt lip 01, 2025 7:47 am Wy się kłócicie czy ktoś był legalnie czy nie, a przecież ten odpad ludzki przyjechał tu do matki i jakiś czas był legalnie. Gdyby wtedy zaatakował Klaudię/Wiktorie czy Kasię to by to zrobił jako „legal” i co to w sumie zmienia? To nie jest tak że po tym jak mu minął legalny czas, to nagle mózg mu się przełączył na zje*a. On jest zjeb*em i był nim pewnie dużo wcześniej. Nie ma możliwości tego sprawdzenia na granicy. Niestety.
Zmienia tyle, że pokazuje, iż nasze państwo nie wystarczająco weryfikuje osoby, którym daje wize i w celu uniknięcia ponownych takich sytuacji należy to niezwłocznie zmienić
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

71skwsny pisze: wt lip 01, 2025 7:47 am Wy się kłócicie czy ktoś był legalnie czy nie, a przecież ten odpad ludzki przyjechał tu do matki i jakiś czas był legalnie. Gdyby wtedy zaatakował Klaudię/Wiktorie czy Kasię to by to zrobił jako „legal” i co to w sumie zmienia? To nie jest tak że po tym jak mu minął legalny czas, to nagle mózg mu się przełączył na zje*a. On jest zjeb*em i był nim pewnie dużo wcześniej. Nie ma możliwości tego sprawdzenia na granicy. Niestety.
Prawda. Obawiam się, że nie ma narzędzi by sprawdzić to w 100% ale obawiam się również, że to wcale nie jest sprawdzane - jaką kto ma historię we własnym kraju, czy był karany itd. Słyszałam, że on sprawiał problemy swojej matce od dłuższego czasu ale to tylko plotki. Matka podobno zamknęła się w mieszkaniu i nie wychodzi z niego od czasu tego co się stało.
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

PrzemoKondratowicz pisze: wt lip 01, 2025 7:26 am 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 w którym miejscu użyte jest tu słowo dzikusy?

Edit: to jest niepojęte. Powiedziałem że bez sensu analizujesz to czy nie głupio było Polakowi z siekierą i Wenezuelczykowi w parku atakować w centrum miasta, bo oni nie kalkulują jak normalni ludzie, i według Ciebie to jest nazwanie całego narodu Wenezuelczyków dzikusami i rasizm? Ta rozmowa jest tak bardzo bez sensu bo Ty wymyślasz rzeczy które nie miały miejsca. Eot z tobą.
A jaki sens Twojej wypowiedzi? Właśnie taki, że to dzikusy.
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

Bardzo ważne. My, kobiety, musimy nosić przy sobie gaz pieprzowy. Może Klaudia uszła by bez szwanku gdyby potraktowała tego zwyrodnialca gazem.
Kasandraa

Post autor: Kasandraa »

ZilberSchlag pisze: pn cze 30, 2025 6:13 pm Bo to się nie godzi z obecną propagandą. "najlepiej" jak kobieta umiera przez SYSTEM, ewentualnie jak zabije ją Polak, a nie typ z wymyślonym imieniem co przebywa tu nielegalnie.
Bo celebrytki nie mają nic przeciwko emigrantom, DO CZASU! a jak im to tak bardzo pasuje to niech do swojej chaty jedna z drugą bierze