PrzemoKondratowicz pisze: ↑pn cze 30, 2025 11:55 pm
Nie wkładaj nikomu w usta słów których nie powiedział bo to zakrawa o histerię. Mówienie że migracja powinna być kontrolowana jest dla Ciebie roznowznwvzne z tym że Wenezuelczycy to dzikusy. Proponuję w ogóle nie sprawdzać np kierowców przed zatrudnieniem czy mają prawo jazdy bo ja osobiście znam jednego kierowcę któremu odebrali prawko ale w sumie to dobrze jeździ xD co to za argumenty pozbawione logiki i pełne ataku. Nie da się przewidzieć że ktoś okaże się psycholem ale to nie znaczy że mamy porzucić wszelkie kontrole bo znasz fajnego ziomka. Dobra ręce mi opadły.
To Twoje wypowiedzi zakrawają o histerię. Jesteś agresywna. Sama użyłaś określenia o dzikusach i do niego nawiązałam. Przeczytaj swoją poprzednia odpowiedź a następnie się rzucaj, ok?
Jestem stanowczo przeciwna nielegalnej migracji! Nie można wpuszczać do siebie każdego jak leci, bez kontroli. Albo nie kontrolować tego, czy komuś skończyło się pozwolenie na pobyt. Tego Yomerta czy jak mu tam, nie powinno być w Polsce w chwili kiedy popełnił ten bestialski czyn! Skończyło mu się pozwolenie i wtedy powinien być deportowany.
Nie twierdzę, że nie boję się migrantów.
Chcę jednak wskazać, że ja, jako kobieta, boję się, ale na równi polskiego mężczyzny i cudzoziemca. Osobiście doświadczyłam napaści o tego rodzaju charakterze ze strony Polaka, (obcego) takiego, który pewnie głośno krzyczy" Polska dla Polaków" i bałam się, że nie wrócę do domu... Polacy nie mają podstaw do tego by czuć się lepsi, zobacz jakie są u nas statystyki przemocy. Panuje u nas patriarchat i przeświadczenie, że kobieta nie może decydować o sobie, w wielu domach jest niżej niż pies. To nie pochodzenie definiuje tylko to, jakim kto jest człowiekiem i na tym powinniśmy się skupić. Dziewczyna miała ogromnego pecha, myślę, że (nie obwiniam jej) mogła by się wyratować gdyby miała ze sobą gaz pieprzowy i to nauczka dla nas wszystkich kobiet aby zawsze nosić go ze sobą.