Start
Mój profil

Limanowa - Tadeusz Duda

Moderator: verysweetcherry
Kulka1234
PsychoFanka

Limanowa - Tadeusz Duda

Post autor: Kulka1234 »

Az mnie ciarki przechodzą! Ojciec zabił córkę i zięcia. Próbował również zabiċ swoją teściową. Zbiegł do lasu i się ukrywa 😱 młode małżeństwo osierociło malutką córeczkę

https://tvn24.pl/krakow/limanowa-strzal ... -st8531122
Awatar użytkownika
cysiamalaogrodniczka
ZdalnaFanka

Post autor: cysiamalaogrodniczka »

Gdzieś czytałam, że był z nimi skłócony, że o sprawę sądową przegraną chodziło. Niewyobrażalna tragedia...
Oby go złapali szybciej niż znalazł się Jaworek.
Cycki se usmaż <3
Kulka1234
PsychoFanka

Doczytałam, że bliscy już wcześniej mieli problem z tym człowiekiem, mężczyzna miał zakaz zbliżania się do rodziny + rodzina miała założoną niebieską kartę 😓
Joanna Darc
Samarka

Post autor: Joanna Darc »

Przeczytałam, że do żony też miał zakaz zbliżania się i kobieta zemdlała w pracy, jak się dowiedziała co zrobił. Jest też filmik, jak zabójca mierzy i strzela.
Hunde
SushiRoll

Post autor: Hunde »

Oby go szybko złapali i nie zrobił się z tej sprawy drugi Jaworek.
Kulka1234
PsychoFanka

Gdzieś w wiadomościach czytałam, że ten mężczyzna strzelał do swojej córki jak ta trzymała swoje dziecko na rękach 🥺
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

Jak można strzelać do własnej córki, młodej matki, to się nie mieści w głowie
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Joanna Darc pisze: sob cze 28, 2025 7:55 am Przeczytałam, że do żony też miał zakaz zbliżania się i kobieta zemdlała w pracy, jak się dowiedziała co zrobił. Jest też filmik, jak zabójca mierzy i strzela.
A to żona nie była na miejscu i nie została postrzelona? Straszna sprawa
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

PrzemoKondratowicz pisze: sob cze 28, 2025 10:02 am A to żona nie była na miejscu i nie została postrzelona? Straszna sprawa
Teściową własną postrzelił.. a potem w następnym domu córkę i zięcia
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Od razu mi się skojarzyło z Jaworkiem, oby tym razem policja była bardziej skuteczna
Psychol to mało powiedziane
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

berry blast pisze: sob cze 28, 2025 10:09 am Teściową własną postrzelił.. a potem w następnym domu córkę i zięcia
Dziękuję, to nie wiedziałem. Faktycznie wygląda jak sprawa Jaworka
Joanna Darc
Samarka

PrzemoKondratowicz pisze: sob cze 28, 2025 10:27 am Dziękuję, to nie wiedziałem. Faktycznie wygląda jak sprawa Jaworka
Może się inspirował. Nigdy nie wiadomo co takim zaburzonym w głowie siedzi
KasiaBasia56
Modna

Post autor: KasiaBasia56 »

Joanna Darc pisze: sob cze 28, 2025 11:12 am Może się inspirował. Nigdy nie wiadomo co takim zaburzonym w głowie siedzi
No z Jaworkiem to się nie popisali, niby 3 lata go szukali a okazało się się że cały ten czas siedział u ciotki w tej samej wsi...ja NIE WIERZE że ludzie na wsi o tym nie wiedzieli, może nie wszyscy ale napewno ktoś miał świadomość że ona go tam "trzyma".

Co do tego gościa to albo gdzieś wisi albo będzie tak jak z Jaworkiem że go nie znajdą już, blisko tam miał do Słowacji może uciekł za granicę
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

KasiaBasia56 pisze: sob cze 28, 2025 1:49 pm No z Jaworkiem to się nie popisali, niby 3 lata go szukali a okazało się się że cały ten czas siedział u ciotki w tej samej wsi...ja NIE WIERZE że ludzie na wsi o tym nie wiedzieli, może nie wszyscy ale napewno ktoś miał świadomość że ona go tam "trzyma".

Co do tego gościa to albo gdzieś wisi albo będzie tak jak z Jaworkiem że go nie znajdą już, blisko tam miał do Słowacji może uciekł za granicę
Ja też nie wierzę, że we wsi Jaworka nikt nie wiedział.....

A co do akcji w Limanowej.- wie ktoś czemu.

Mnie akurat nie dziwi znając, tamtą mentalność w ogóle takie zachowanie. Miałam kiedyś chłopaka z tamtąd i mentalność ludzi w tamtych stronach poraża....jakby swobodny dostęp do broni to w co trzecim domu by była taka tragedia.....
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Podobno od dawna znęcał się nad rodziną, miał zakaz zbliżania do żony i założoną niebieską kartę.
Joanna Darc
Samarka

KasiaBasia56 pisze: sob cze 28, 2025 1:49 pm No z Jaworkiem to się nie popisali, niby 3 lata go szukali a okazało się się że cały ten czas siedział u ciotki w tej samej wsi...ja NIE WIERZE że ludzie na wsi o tym nie wiedzieli, może nie wszyscy ale napewno ktoś miał świadomość że ona go tam "trzyma".

Na wsi wiedzą zwykle ale się ludzie boją. Boją się o swoje mienie i są mniej anonimowi niż w mieście dlatego milczą
Jarekkolarek
Mokra Włoszka

Post autor: Jarekkolarek »

Jak myślicie? Znajdą go?
Joanna Darc
Samarka

Jarekkolarek pisze: sob cze 28, 2025 5:21 pm Jak myślicie? Znajdą go?
Jeśli dobrze zna teren, a z komentarzy wynika, że jest trudny. Są bunkry, wąwozy opuszczone chaty. Jeśli się przygotował to może być trudno. Na pewno są zdeterminowani.
PatkaKFC
BlondDoczep

Post autor: PatkaKFC »

Joanna Darc pisze: sob cze 28, 2025 11:12 am Może się inspirował. Nigdy nie wiadomo co takim zaburzonym w głowie siedzi
Czym tutaj się inspirować? Że jesteś idiotą, żyjącym na wsi, więc bierzesz broń i strzelasz? Średnio oryginalne, prędzej ogólny objaw tego, że jesteś prymitywem/recydywistą i nie wiesz jak rozładować skumulowane uczucia (podobno jakieś sprawy majątkowe albo złość na to, że traktują cię jak śmiecia - z tego co widać, z w pełni uzasadnionych powodów), więc bierzesz co masz pod ręką i heja. To są tak prymitywne instynkty, że wątpię, że usiadł, pomyślał: kocham moją córkę i zięcia... ej ale chwila, ten Jaworek, może to powtórzę...

Oby kretyn już nikomu więcej nie zrobił krzywdy.
Balabala25bala
Channelka

Post autor: Balabala25bala »

Mój kolega jest właśnie tam na miejscu jako mundurowy. Wprost powiedział że policja boi się kompromitacji więc robią pokazówkę żeby nie było powtórki z Jaworka i że stoją tam w większości bez sensu. Pochodzę z okolic i powiem Wam tyle jaką chcesz zniknąć to znikniesz bez śladu i nawet dron z termowizją im nie pomoże. Zwłaszcza że znał ten teren jak własną kieszeń. Tam w Beskidzie Wyspowym jest pełno jaskiń, ujęć wody a jedzenie łatwo jest zorganizować. Zwłaszcza ze pora roku mu sprzyja.

Pytanie czy miał to zaplanowane czy nie. Nikt nie budzi sie z myślą że a dzisiaj kogoś zabije.Na nagraniu które się pojawiło wyglądał na opanowanego i zdeterminowanego. Więc raczej obstawiam że mógł się przygotować. I możliwe że jego już nie ma w pow limanowskim. Gdybym miała obstawiać to uciekł w kierunku Słowacji.
Awatar użytkownika
sosczosnkowy
Currently:Greece

Post autor: sosczosnkowy »

Najbardziej szkoda mi dziecka, choć wiadomo - niewinni ludzie stracili życie.
myślicie, że wam powiem?
Balabala25bala
Channelka

Na szczęście Lub nieszczęście było małe. Miało zaledwie rok. Ja mam pierwsze wspomnienie z tamtego okresu. Jadnak trauma na całe życie.
Joanna Darc
Samarka

PatkaKFC pisze: sob cze 28, 2025 6:14 pm Czym tutaj się inspirować? Że jesteś idiotą, żyjącym na wsi, więc bierzesz broń i strzelasz? Średnio oryginalne, prędzej ogólny objaw tego, że jesteś prymitywem/recydywistą i nie wiesz jak rozładować skumulowane uczucia (podobno jakieś sprawy majątkowe albo złość na to, że traktują cię jak śmiecia - z tego co widać, z w pełni uzasadnionych powodów), więc bierzesz co masz pod ręką i heja. To są tak prymitywne instynkty, że wątpię, że usiadł, pomyślał: kocham moją córkę i zięcia... ej ale chwila, ten Jaworek, może to powtórzę...

Oby kretyn już nikomu więcej nie zrobił krzywdy.
Bardziej mi chodziło o sposób ucieczki
Awatar użytkownika
Deezy
Channelka

Post autor: Deezy »

Balabala25bala pisze: sob cze 28, 2025 6:27 pm Mój kolega jest właśnie tam na miejscu jako mundurowy. Wprost powiedział że policja boi się kompromitacji więc robią pokazówkę żeby nie było powtórki z Jaworka i że stoją tam w większości bez sensu. Pochodzę z okolic i powiem Wam tyle jaką chcesz zniknąć to znikniesz bez śladu i nawet dron z termowizją im nie pomoże. Zwłaszcza że znał ten teren jak własną kieszeń. Tam w Beskidzie Wyspowym jest pełno jaskiń, ujęć wody a jedzenie łatwo jest zorganizować. Zwłaszcza ze pora roku mu sprzyja.

Pytanie czy miał to zaplanowane czy nie. Nikt nie budzi sie z myślą że a dzisiaj kogoś zabije.Na nagraniu które się pojawiło wyglądał na opanowanego i zdeterminowanego. Więc raczej obstawiam że mógł się przygotować. I możliwe że jego już nie ma w pow limanowskim. Gdybym miała obstawiać to uciekł w kierunku Słowacji.
Jestem z tej miejscowości i zgadzam się z Tobą. Był kłusownikiem, widać ma wiedzę a te okoliczne lasy to idealne kryjówki. Zwłaszcza, że tam sa łączne masy leśne i kiedyś te lasy służyły za okopy i ukrywanie partyzantów itd.
Oby go znaleźli bo wszyscy mamy tutaj poczucie bezsilności i chcemy żyć normalnie.
Balabala25bala
Channelka

Plus jest też kilka domów nie zamieszkanych… nie chce podawać gdzie ale w okolicy spokojnie można takie znaleść. A też są pola uprawne więc co to za problem zejść w nocy i zebrać co się chce jak tylko policja odpuści. Poza tym sam zapach też jest łatwo zatrzeć a dwa to las jest wiele zapachów.. ;) Sama jestem człowiekiem gór i wiem że byłabym w stanie sobie spokojnie poradzić w terenie górskim kilka dni jak nie więcej. Chyba dopiero jesień czy zima sprawiłaby że zaczęłabym odczuwać problem. Co do samej historii fajnie opisuje ją Kryminalny Patrol czy lokalne media limanowa itp