Start
Mój profil

Najbardziej drastyczne, obrzydliwe i brutalne sprawy kryminalne

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Re: Najbardziej drastyczne, obrzydliwe i brutalne sprawy kryminalne

Post autor: berry blast »

Kissa pisze: wt gru 17, 2024 6:56 am Znam te sprawy, bardzo ciężko się o nich czyta. Ja dorzucę od siebie 2 po których bardzo długo dochodziłam do siebie, często o nich myślałam.

https://www.medonet.pl/choroby-od-a-do- ... 52029.html

Sprawa w której matka zostawiła 16 miesięczna córkę sama w domu ponieważ wyjechała na wakacje. Zostawiła jej kilka butelek z mlekiem... Biedne dziecko płakało i umierało tyle dni cierpiąc z głodu, pragnienia, samotności i strachu. Nie rozumiało tego co się dzieje.. Tam w mieszkaniu był monitoring więc służby miały to wszystko udokumentowane.
u nas podobna sytuacja, sprzed roku https://www.fakt.pl/wydarzenia/matka-zo ... em/fre638d
patolka oskarżona o nieumyślne spowodowanie śmierci. niebywałe.
Kot.Milionera
Bransoletka50k

Post autor: Kot.Milionera »

Dla mnie sprawa Junko Furuta.
Jedyna, którą szczerze żałowałam, że poznałam.
Tylko raz przeczytalam jej opis i dlugo nie mogłam się pozbierać.
Nigdy, nic mnie tak nie wstrząsnęło.
Przypominało mi sie to ciągle w randomowych momentach i nie moglam po prostu :(

Teraz juz rzadziej o tym myslę, bo minęło parę lat, ale nigdy wiecej nie chcialabym o niej słyszeć.
Niewyobrażalne.

Nie sięgam też po sprawy, gdzię dręczone są dzieci, poza nielicznymi.
Miau :3
kropiel44
Ciastko

Post autor: kropiel44 »

https://www.youtube.com/watch?v=tNVUgBHwbgc

sprawa "dzikiego dziecka" o imieniu Genie, kompletnie poj**ana i abstrakcyjna sprawa w którą ciężko bylo mi uwierzyć, niesamowite ze można w taki sposób zniszczyć zycie wlasnemu dziecku i ze jej matka tez o tym wiedziala a chyba nie wiele zrobila. Troche przypomina mi to porwanie Natashy Campush która podobny czas byla więziona ale jednak tutaj jest jeszcze gorzej

wygląd i smutne spojrzenie tej dziewczynki jak zaczęla juz w miare normalnie zyć zostaje na dlugo w glowie. No i sprawa poznana przez przypadek dzięki filmowi https://www.filmweb.pl/film/Ptaszek+w+klatce-2001-35539
Www88
MoetGlass

Post autor: Www88 »

Kot.Milionera pisze: czw cze 26, 2025 2:20 pm Dla mnie sprawa Junko Furuta.
Jedyna, którą szczerze żałowałam, że poznałam.
Tylko raz przeczytalam jej opis i dlugo nie mogłam się pozbierać.
Nigdy, nic mnie tak nie wstrząsnęło.
Przypominało mi sie to ciągle w randomowych momentach i nie moglam po prostu :(

Teraz juz rzadziej o tym myslę, bo minęło parę lat, ale nigdy wiecej nie chcialabym o niej słyszeć.
Niewyobrażalne.

Ojaciepie**ole, wyszukałam te historię.
Coś strasznego..
To ci mordercy juz chyba wyszli na wolność po tym co zrobili. 😳😳😳😳😲😲😲😲😥😥😥😥
Nie sięgam też po sprawy, gdzię dręczone są dzieci, poza nielicznymi.
Monikaaa26
Ciastko

Post autor: Monikaaa26 »

makasha pisze: ndz lut 09, 2025 8:58 am Przypomniała mi sie sprawa, o której było głośno kilka lat temu, zwłaszcza na fejsie. Zaginęła młoda kobieta, dwudziestoletnia Kaja, samotna matka. Potem się okazało, że jej zwłoki cały czas były w tapczanie, do którego nie zajrzał żaden policjant mimo błagań rodziny.
Zabił jej facet (była samotną matką), co wstrząsające - przy jej malutkim dziecku (!), które potem zawiózł do jej siostry czy matki. Dziecko bylo tak male, ze nie musiał sie bać, ze go wyda. Facet byl poszukiwany za gw**t w Anglii nota bene. Gościa dorwano gdzieś w Niemczech.
O jezu ja pamiętam. Był nawet reportaż w uwadze. Policja od razu nie weszła do tego mieszkania. Chyba dopiero po czasie gdy wydobywał się zapach coś takiego . Chociaż rodzina prosiła by policjanci wywarzyli drzwi i weszli od razu. I pamiętam też hejt na nią tak. Okropna sprawa

Co do dziś pamietam i pojąc nie mogę, na profilu tej kobiety był niewyobrażalny na nią hejt, że patuska i Cyganka. Fakt faktem, że wstawiała ckliwe obrazki typu "łobuz kocha najmocniej", tym niemniej te komentarze były przerażające.
Pamiętacie ta historię?
https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/ ... latki.html

https://polki.pl/magazyn/o-tym-sie-mowi ... tykul.html
Monikaaa26
Ciastko

Post autor: Monikaaa26 »

makasha pisze: ndz lut 09, 2025 8:58 am Przypomniała mi sie sprawa, o której było głośno kilka lat temu, zwłaszcza na fejsie. Zaginęła młoda kobieta, dwudziestoletnia Kaja, samotna matka. Potem się okazało, że jej zwłoki cały czas były w tapczanie, do którego nie zajrzał żaden policjant mimo błagań rodziny.
Zabił jej facet (była samotną matką), co wstrząsające - przy jej malutkim dziecku (!), które potem zawiózł do jej siostry czy matki. Dziecko bylo tak male, ze nie musiał sie bać, ze go wyda. Facet byl poszukiwany za gw**t w Anglii nota bene. Gościa dorwano gdzieś w Niemczech.

Co do dziś pamietam i pojąc nie mogę, na profilu tej kobiety był niewyobrażalny na nią hejt, że patuska i Cyganka. Fakt faktem, że wstawiała ckliwe obrazki typu "łobuz kocha najmocniej", tym niemniej te komentarze były przerażające.
Pamiętacie ta historię?
https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/ ... latki.html

https://polki.pl/magazyn/o-tym-sie-mowi ... tykul.html

O jezu ja pamiętam. Był nawet reportaż w uwadze. Policja od razu nie weszła do tego mieszkania. Chyba dopiero po czasie gdy wydobywał się zapach coś takiego . Chociaż rodzina prosiła by policjanci wywarzyli drzwi i weszli od razu. I pamiętam też hejt na nią tak. Okropna sprawa
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Monikaaa26 pisze: pt lip 11, 2025 1:44 am
Ja pamiętam, koleś był karany za brutalny gw**t w UK, wrocil do Pl I zamordowal dziewczynę 😢
O tyle dobrze ze dziecko odwiózł do rodziny i nie zrobił mu krzywdy
kreciczku
Gacie z oceanu

Post autor: kreciczku »

Sprawa brutalnego pobicia i zamordowania 26letniego Jakuba z Bydgoszczy oraz absolutny brak działania, wręcz matactwo i blokada wyciągnięcia sprawiedliwości przez wszelkie służby. Przeraża mnie to, wręcz paraliżuje, przecież to mogłoby zdarzyć się każdemu...
dianna2202
ŚpioszkiKenzo

Post autor: dianna2202 »

Jak dla mnie Aleksandr Spiesiwcew, chore było to, że jego matka sama zapraszała ofiary do domu. Polecam poczytać trochę o nich
zapafter
Siatkarka

Post autor: zapafter »

Dla mnie nr 1 to brutalne morderstwo czterech studentów w IDAHO podczas snu. Ofiary zostały zasztyletowane, podczas gdy dwie współlokatorki nie zostały zaatakowane.
Druga sprawa, może i nie związana z morderstwem, ale pedo czyny Iana Watkinsa, nie umiem tego pojąć, a podczas czytania tego wszystkiego chciało mi się wymiotować
Pif Paf
MiamiBicz

Post autor: Pif Paf »

zapafter pisze: pt paź 24, 2025 1:38 pm Dla mnie nr 1 to brutalne morderstwo czterech studentów w IDAHO podczas snu. Ofiary zostały zasztyletowane, podczas gdy dwie współlokatorki nie zostały zaatakowane.
Druga sprawa, może i nie związana z morderstwem, ale pedo czyny Iana Watkinsa, nie umiem tego pojąć, a podczas czytania tego wszystkiego chciało mi się wymiotować
Słyszałam,że ho odjebali w wiezieniu
ululare
FlafLover

Post autor: ululare »

Dla mnie najbardziej ibrutalne i obrzydliwe to sprawy z dziećmi. Każda coś we mnie zabija. Unikam już, ale niestety ciagle coś wychodzi na jaw w wiadomościach.
Piersza taka sprawa o której uslyszlam dawno temu bo jak wyszła to sprawa belgijskiego pdf Doutreux gdy znaleziono martwe dziewczynki ;(. Ten wstrząs i szok jaki przezylam wtedy to byl moment gdy we mnie umarła jakas niewinnosc i naiwność.
Druga sprawa która jest okropna to polska o chlopcu który byl molestowany przez ojca i jego kolegów nagminnie. Ten chlopczyk po wykryciu przestępstwa trafil do rodziny zastępczej ktora wiedziala o jego ciezkiej przeszłości i zajela sie jego resocjalizacja. Opowadali ze dlugo musieli pracować z chlopcem ,bo gdy widział jakiś facetów to stawal w pozycję jakie kazali mu tamci zwyrodnialcy gdy go molestowali.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

zapafter pisze: pt paź 24, 2025 1:38 pm Dla mnie nr 1 to brutalne morderstwo czterech studentów w IDAHO podczas snu. Ofiary zostały zasztyletowane, podczas gdy dwie współlokatorki nie zostały zaatakowane.
Ian Watkins został zadźgany nożem w więzieniu niecałe dwa tygodnie temu. Jego była dziewczyna wyznała że jest zaskoczona, iż nie stało się to wcześniej.
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

Już wcześniej próbowali, ale niestety go odratowali
gowno
RóżowePolo

Post autor: gowno »

dianna2202 pisze: czw paź 23, 2025 8:18 pm Jak dla mnie Aleksandr Spiesiwcew, chore było to, że jego matka sama zapraszała ofiary do domu. Polecam poczytać trochę o nich
O nim jest ksiazka, tytul Doberman. Nie pamietam czy tam sa same fakty czy tez troche wyobrazni autora, ale ksiazka sama w sobie bardzo ciekawa, jakkolwiek to brzmi w tym kontekscie. Jednak tylko dla osob z mocnymi nerwami, ja musialam czytac ja na dwa razy
Kunegunda93
BagietkaZszarlott

Post autor: Kunegunda93 »

Stefan Švitek - swego czasu w google grafika wyskakiwały zdjęcia z miejsca zbrodni...
Awatar użytkownika
AgaSam
120mkw

Post autor: AgaSam »

Ktoś mi przypomni: polska sprawa morderstwa i tortur młodego chłopaka studenta. Tomka? Nie wiem. Coś było że był torturowany w lesie? Więcej szczegółów nie pamiętam... Stara sprawa
KiciBumBum!
Biankalea
Skarpeta Rakieta

Post autor: Biankalea »

AgaSam pisze: czw lis 20, 2025 8:01 am Ktoś mi przypomni: polska sprawa morderstwa i tortur młodego chłopaka studenta. Tomka? Nie wiem. Coś było że był torturowany w lesie? Więcej szczegółów nie pamiętam... Stara sprawa
Tomek Jaworski?
unfaithfully
Samarka

Post autor: unfaithfully »

A slyszeliscie o tej sprawie jak matka ukrywala dziecko w szufladzie?
https://tvn24.pl/swiat/sad-w-chester-wy ... -st8198004

Nie miesci mi sie to w glowie jak ktos sie nie zorientowal przez trzy lata, ze to dziecko tam jest.
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
KlasaBiznes

Post autor: AlojzyDupa »

AgaSam pisze: czw lis 20, 2025 8:01 am Ktoś mi przypomni: polska sprawa morderstwa i tortur młodego chłopaka studenta. Tomka? Nie wiem. Coś było że był torturowany w lesie? Więcej szczegółów nie pamiętam... Stara sprawa
Tomek Jaworski i jego oprawca: Monika Szymańska - jedna z dziecięciu polskich dożywotek. Dla mnie to jedna z bardziej drastycznych i przykrych spraw, z resztą wspomniałam o tym parę komentarzy wcześniej. Warto sobie przy okazji obejrzeć pierwszy odcinek "Cela numer", z Szymańską w roli głównej. Do niedawna bez problemu można było znaleźć jej córkę w social mediach - kropla kroplę, cała Matka.
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
KlasaBiznes

Post autor: AlojzyDupa »

Swoją drogą, jestem po przesłuchaniu książki Andrzeja Gawlińskiego "Monstrum. Henryk K." i nie wiem jak to się stało, że wcześniej mnie specjalne ta postać nie interesowała. Znane mi było nazwisko, ale sama sprawa już niekoniecznie, dopóki z nudów nie sięgnęłam po "Monstrum". Myślę, że i jego bym dorzuciła do mojego zestawienia największych poj*ebów:

W telegraficznym skrócie, cytując wikipedię:

"Henryk Kukuła, polski seryjny morderca oraz pedofil, zwany Monstrum z Chorzowa. Od września 1980 roku do lipca 1990 zgwałcił i zamordował czworo dzieci – trzech chłopców i dziewczynkę". Pierwszego morderstwa dokonał w wieku 14 lat. W 2020 roku opuścił zakład karny i trafił do Gostynina.

Książka jest pełna brutalnych i dobitnych opisów zbrodni, dlatego uczulam bardziej wrażliwe osoby.
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
Awatar użytkownika
AgaSam
120mkw

Post autor: AgaSam »

AlojzyDupa pisze: czw lis 20, 2025 11:50 am Tomek Jaworski i jego oprawca: Monika Szymańska - jedna z dziecięciu polskich dożywotek. Dla mnie to jedna z bardziej drastycznych i przykrych spraw, z resztą wspomniałam o tym parę komentarzy wcześniej. Warto sobie przy okazji obejrzeć pierwszy odcinek "Cela numer", z Szymańską w roli głównej. Do niedawna bez problemu można było znaleźć jej córkę w social mediach - kropla kroplę, cała Matka.
Dziekuje ci dobra osobo
KiciBumBum!
Antoninamagdalena
Tritonotti

Post autor: Antoninamagdalena »

AgaSam pisze: sob lis 22, 2025 6:34 pm Dziekuje ci dobra osobo
Szymańska jest rowniez zamieszana w zaginięcie Anety Dymyszkiewicz- 24letniej matki 3 dzieci, która mieszkała z mężem i swoim kochankiem. Ponoć pracowała w agencji towarzyskiej. W środku nocy Monika wpadła po Anetę, nikt juz później jej nie widział.

„Noc, która zabrała Anetę” – Zaginiona Aneta Irena Dymiszkiewicz

W Pogorzeli panowała jesienna cisza – ta ciężka, gęsta, która osiada na dachach domów i skrzypi pod stopami jak zwiastun nadchodzącej zimy. Była głęboka noc, 29 października 1995 roku. Większość mieszkańców dawno zasnęła, ale w jednym z domów przy bocznej ulicy światło nadal tliło się w oknie.

Aneta Irena Dymiszkiewicz krzątała się nerwowo po kuchni. Ostatnie tygodnie nie były dla niej łatwe. Żyła w skomplikowanym układzie – pod jednym dachem z mężem, trójką dzieci i… kochankiem, przyjacielem ich małżeństwa. Napięcie można było wyczuć w powietrzu, jakby w tym domu coś miało pęknąć. Coś, co i tak wisiało nad wszystkimi od dawna.

Było już po pierwszej, kiedy ciszę nocy przerwało nagłe pukanie do drzwi. Mąż i kochanek spojrzeli po sobie zdziwieni. Kto o tej porze mógł przyjść?

Aneta otworzyła. W progu stała jej koleżanka – zdenerwowana, jakby w pośpiechu. Za nią w mroku majaczyły światła samochodu.

– Musimy porozmawiać – powiedziała szybko.

Rozmowa była krótka. Zbyt krótka, żeby wyjaśnić, po co koleżanka pojawiła się nagle w środku nocy. Aneta wzięła kurtkę, jeszcze raz rzuciła spojrzenie w głąb domu – jakby chciała coś powiedzieć, ale brakowało jej słów.

Mąż i kochanek obserwowali sytuację z oddali. Oprócz partnera koleżanki w samochodzie siedziały dwie osoby, których nikt z nich nie rozpoznał – mężczyzna i kobieta. Twarze mieli ukryte w cieniu, sylwetki nieruchome. Nikt nie wiedział, kim byli ani dlaczego tam byli.

Z tej odległości trudno było ocenić, czy Aneta wsiadła dobrowolnie. Czy została zaproszona? Przymuszona? Wciągnięta? Ciemność zatarła granice, a alkohol, który mężczyźni pili wcześniej, odebrał im ostrość spojrzenia. Jedno było pewne – drzwi samochodu zatrzasnęły się szybko, jakby ktoś bał się, że nie zdąży.

Silnik zawarczał i auto odjechało w noc, zostawiając za sobą jedynie snop światła i smużkę kurzu. Nigdy więcej nikt nie zobaczył Anety.
Awatar użytkownika
marlas
Channelka

Post autor: marlas »

AlojzyDupa pisze: pt mar 21, 2025 11:10 pm Maniacy z Dnietropietrowska - na początku internetu hulało po rottenie jak wściekłe jedno z nagrań, które zobaczyłam przypadkiem. W 5 sekundzie się zorientowałam co będzie grane i zasłoniłam oczy. Bez kitu, polecam tylko i wyłącznie komuś o jajcach ze stali.
Przeczytałam o tych maniakach. Jestem w szoku, chyba nie czytałam dotychczas nic gorszego.
Mnie szokowała sprawa Junko Furuty, Henry Lee Lucasa, chłopaka którego zabito w okolicach matury (PL sprawa) i Michała z Krakowa
Lenqawww
MiamiBicz

Post autor: Lenqawww »

Pamięta ktoś sprawę ratownika medycznego, który zabił żonę we śnie ketaminą?
https://www.onet.pl/informacje/zbrodnie ... 2,0666d3f1

Są podcasty u Mazur i Crime Inwestigation

Dostał dożywocie. Nie ma szczegółów bo sprawa nie była jawna ale dzieci zostały bez obojga rodziców. Co ciekawe córka została adwokatem.