Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
ydnaa_
RealDiamond

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: ydnaa_ »

Ten ostatni odcinek 5NZ jest asluchalny, za dużo wtrąceń, własnych przemyśleń i bezsensownych tlumaczen, 3 minuty o prepaidach do telefonu i bazie odcisków palców, blagam... wcześniej tego nie dostrzegałam ale jej naprawdę sie juz nie chce tego robić
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

ydnaa_ pisze: ndz cze 22, 2025 8:39 am Ten ostatni odcinek 5NZ jest asluchalny, za dużo wtrąceń, własnych przemyśleń i bezsensownych tlumaczen, 3 minuty o prepaidach do telefonu i bazie odcisków palców, blagam... wcześniej tego nie dostrzegałam ale jej naprawdę sie juz nie chce tego robić
Przesłuchałam tego i ten podcast był o niczym
PatkaKFC
BlondDoczep

Post autor: PatkaKFC »

Szczerze mówiąc, już nie wiem, kto jest gorszy, Herring czy Justyna.

Jedna infantylna bajkopisarka, druga zupełnie nieprzygotowana i niezainteresowana tym, co sama mówi.

Zbrodnię Ikara oglądam od czasu do czasu i ma chyba całkiem w porządku research i jeszcze mnie niczym mocno nie zraził, oprócz clickbaitowych tytułów. Kryminatorium to znowu taśmowa produkcja, raz lepiej raz gorzej.

Ciężkie czasy dla polskiego true crime.
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Oliwkowa pisze: czw maja 29, 2025 9:04 pm Po prostu z ciekawości.
Jakby tak faktycznie dbali o anonimowość tego dziecka, to by W OGÓLE nie pokazywali. Ukrywanie samego imienia mija się z celem jak dla mnie.
Zresztą i tak z czasem się wyda.
A pokazują?
Jeśli już to bez twarzy/z tyłu więc nie można rozpoznać.
Już nie przesadzajmy że dziecko nie ma prywatności bo kawałek jej ręki/nogi/tył głowy widać na profilu matki.
TosiekGrzyb
MoetGlass

Post autor: TosiekGrzyb »

ydnaa_ pisze: ndz cze 22, 2025 8:39 am Ten ostatni odcinek 5NZ jest asluchalny, za dużo wtrąceń, własnych przemyśleń i bezsensownych tlumaczen, 3 minuty o prepaidach do telefonu i bazie odcisków palców, blagam... wcześniej tego nie dostrzegałam ale jej naprawdę sie juz nie chce tego robić
"Ten odcinek będzie inny niż wszystkie..." - robi odcinek taki sam jak 2137 poprzednich.
"Ta sprawa bardzo mnie poruszyła..." - po publikacji nigdy nie będzie już o tych ludziach wzmianki.
"Ta sprawa jest mi bliska, bo sprawca był w mojej miejscowości..." - był także w tym samym województwie, kraju, kontynencie i planecie.
Awatar użytkownika
BuniaPunia
BlondDoczep

Post autor: BuniaPunia »

Strasznie źle się jej słucha ostatnio, stare odcinki mogę puszczać po kilka razy i słuchać bez znudzenia, nowe włączam do gotowania obiadu, a i tak łapie się na rozmowie z ziemniakiem zamiast słuchaniu tych wypocin.
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

BuniaPunia pisze: pn cze 23, 2025 4:25 pm Strasznie źle się jej słucha ostatnio, stare odcinki mogę puszczać po kilka razy i słuchać bez znudzenia, nowe włączam do gotowania obiadu, a i tak łapie się na rozmowie z ziemniakiem zamiast słuchaniu tych wypocin.
Ja już nawet wyłączam w połowie sprzątania bo nie da jej się słuchać
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Ten podcast kryptonim lokator był turbo słaby………. Słyszałem dużo lepsze opracowanie gdzieś.
Aleksaaam
RóżowePolo

Post autor: Aleksaaam »

To naprawdę brzmi tak, jakby miała przed sobą kartkę, która napisal ktoś inny, ona ma wiedzę o sprawie zerowa i na bieżąco coś dopowiada do tego co ma napisane, jakieś nudne opowieści dot np numerów na karty, duka przy tym, powtarza się
Straszna padaka się zrobiła
Awatar użytkownika
Juana
RealDiamond

Post autor: Juana »

PrzemoKondratowicz pisze: pn cze 23, 2025 10:49 pm Ten podcast kryptonim lokator był turbo słaby………. Słyszałem dużo lepsze opracowanie gdzieś.
Trzy razy zdążyłam zgubić wątek podczas słuchania
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Aleksaaam pisze: wt cze 24, 2025 12:00 am To naprawdę brzmi tak, jakby miała przed sobą kartkę, która napisal ktoś inny, ona ma wiedzę o sprawie zerowa i na bieżąco coś dopowiada do tego co ma napisane, jakieś nudne opowieści dot np numerów na karty, duka przy tym, powtarza się
Ja mam wrażenie że kilka ostatnich podcastów byłoby o 15 minut krótsze, gdyby nie opowiadała o tym że kiedyś nie trzeba było rejestrować kart sim xd
Awatar użytkownika
Wiedzmaspodlasu
Mokra Włoszka

Post autor: Wiedzmaspodlasu »

Nie da się tego słuchać, kiedyś czekałam na każdy odcinek. Odcinki mierne, słaby risercz, sposób narracji to kop w twarz każdego kto tego odsłuchał.
To, że czyta z kartki to fakt, ale wypada chociaż wcześniej się zapoznać z tekstem. Totalna amatorszczyzna.
29362523190006
LouiBag

Post autor: 29362523190006 »

PatkaKFC pisze: ndz cze 22, 2025 11:36 am Szczerze mówiąc, już nie wiem, kto jest gorszy, Herring czy Justyna.

Jedna infantylna bajkopisarka, druga zupełnie nieprzygotowana i niezainteresowana tym, co sama mówi.

Zbrodnię Ikara oglądam od czasu do czasu i ma chyba całkiem w porządku research i jeszcze mnie niczym mocno nie zraził, oprócz clickbaitowych tytułów. Kryminatorium to znowu taśmowa produkcja, raz lepiej raz gorzej.

Ciężkie czasy dla polskiego true crime.
on nie umie mowic, fatalny jest
PatkaKFC
BlondDoczep

29362523190006 pisze: wt cze 24, 2025 10:52 am on nie umie mowic, fatalny jest
Który, zbrodnia ikara czy kryminatorium?
29362523190006
LouiBag

PatkaKFC pisze: wt cze 24, 2025 4:26 pm Który, zbrodnia ikara czy kryminatorium?
zbrodnia ikara

ale kryminatorum tez jest ciezki do sluchania, z innych powodow
PatkaKFC
BlondDoczep

29362523190006 pisze: wt cze 24, 2025 4:38 pm zbrodnia ikara

ale kryminatorum tez jest ciezki do sluchania, z innych powodow
No najlepszej dykcji i autoprezentacji na pewno nie ma, widać że utknął w miejscu ale ma dobrą ekipę stojącą z nim i ogarniającą research. Jeśli zaczynasz temat, to chętnie bym posłuchała, co ci się w nich nie podoba + zebrałabym jakieś polecajki.
29362523190006
LouiBag

PatkaKFC pisze: wt cze 24, 2025 4:47 pm No najlepszej dykcji i autoprezentacji na pewno nie ma, widać że utknął w miejscu ale ma dobrą ekipę stojącą z nim i ogarniającą research. Jeśli zaczynasz temat, to chętnie bym posłuchała, co ci się w nich nie podoba + zebrałabym jakieś polecajki.
Mi bardzo w Zbrodnia Ikara nie pasuja jego bledy jezykowe i intonacyjne. Bardzo mnie to meczy i wylaczam po chwili.

Mysle ze najlepszym polskim true crime podkastem byl 'morderstwo (nie)doskonale' Tomasza Ławnickiego. Niestety projekt sie skonczyl ale byl wspanialy.

Jesli chodzi o Justyne to poziom strasznie spadl i bardzo ciekawe z czego to wynika
Awatar użytkownika
IrlandkazWarszawy
ZdalnaFanka

Post autor: IrlandkazWarszawy »

29362523190006 pisze: wt cze 24, 2025 5:03 pm Mi bardzo w Zbrodnia Ikara nie pasuja jego bledy jezykowe i intonacyjne. Bardzo mnie to meczy i wylaczam po chwili.

Mysle ze najlepszym polskim true crime podkastem byl 'morderstwo (nie)doskonale' Tomasza Ławnickiego. Niestety projekt sie skonczyl ale byl wspanialy.

Jesli chodzi o Justyne to poziom strasznie spadl i bardzo ciekawe z czego to wynika
Pewnie najzwyczajniej w swiecie jej sie odechcialo..
Aleksaaam
RóżowePolo

Post autor: Aleksaaam »

Piszecie ze Hulaj Dusza dobra, włączyłam jeden podcast i niestety jakoś nie mogę słuchać, jakby tak szybko mówi, chaotycznie,nie wiem, może źle odebrałam? Za krótki kawałek przesłuchałam?
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

Aleksaaam pisze: śr cze 25, 2025 3:23 pm Piszecie ze Hulaj Dusza dobra, włączyłam jeden podcast i niestety jakoś nie mogę słuchać, jakby tak szybko mówi, chaotycznie,nie wiem, może źle odebrałam? Za krótki kawałek przesłuchałam?
Może Ci nie podejść, bywa. Szukaj czegoś co Ci podejdzie :) na szczęście dużo jest podcastów TC i każdy znajdzie coś dla siebie
dianaf
PsychoFanka

Post autor: dianaf »

Aleksaaam pisze: wt cze 24, 2025 12:00 am To naprawdę brzmi tak, jakby miała przed sobą kartkę, która napisal ktoś inny, ona ma wiedzę o sprawie zerowa i na bieżąco coś dopowiada do tego co ma napisane, jakieś nudne opowieści dot np numerów na karty, duka przy tym, powtarza się
Bo ona czyta co napisał ktoś inny, jej siostra robi risercz i pisze odcinki a ona tylko to czyta. Oficjalnie tak mówi, to nie spekulacje.
Maximus1111
GreckieWakacje

Post autor: Maximus1111 »

Najlepsza byla Polska na faktach ,ale juz nie nagrywa :(
ydnaa_
RealDiamond

Post autor: ydnaa_ »

Ja niezmiennie polecam Oblicze Zbrodni, świetny glos, opowiadane z szacunkiem i bez zbędnych wypełniaczy, podklad muzyczny robi klimat i do tego galeria zdjęć na końcu
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

A ja polecam Szkic Kryminalny. Nagrywa rzadko, ale jak już jest odcinek, to rzetelnie opracowany.
olabolahhihi
Siatkarka

Post autor: olabolahhihi »

A ja polecam Aneks Kryminalny i Kryminalne Historie