Start
Mój profil

Tomasz Komenda

Moderator: verysweetcherry
Adammaly
Mokra Włoszka

Re: Tomasz Komenda

Post autor: Adammaly »

plotki3030 pisze: czw mar 27, 2025 12:03 pm A ja myślę że był kozłem ofiarnym, ktoś potwierdził ze był z nim na sylwestra, chyba kolega jakiś i fizycznie nie było możliwości by przemieścił się fi Miloszyc w nocy bo nawet autobusu nie było. Polecam poczytać o Ireneuszu z tamtych okolic który miał nierówno pod sufitem i w zwyczaju w nerwach gryźć, co potwierdza jego żona. Były wcześniej w tych okolicach dwie zaatakowane kobiety - w biały dzień! - które też miały ślad ugryzienia.
Podobno w gwałcie brało udział kilku facetów, podobno ten Irek i synalek jakiejś ryby z tamtych okolic, gdzieś w necie widziałam nazwisko ale nie pamięta, jest tuszowane/usuwane i raczej artykuły o tym nie trąbią a to ciekawy wątek i idealne wyjaśnienie tej zimowy milczenia. Tak jak w większości spraw, mieszkańcy Miloszyc wiedzą kto i co ale ludzie się boją.

Potwierdzam czytałem to, zresztą ta dziewczyna była w miejscach intymnych tak rozerwana jak w trakcie koszmarnego porodu że to musiała być jakaś orgia zrobiona w kilka osób z pijana dziewczyna i z tego co czytałem dostała pigułkę gw**t
Luna2023
Channelka

Post autor: Luna2023 »

plotki3030 pisze: czw mar 27, 2025 11:56 am Nie śledziłam sprawy bardzo dokładnie po jego uniewinnieniu ale założę się że ta babka związała się z nim że względu na kasę. Może nie to że ona to dostanie ale ze przy nim i jego kasie będzie luksusowo sobie żyć i pracować nie trzeba będzie. Dziecko dodatkowo ja zabezpieczylo no to solidny "argument" aby zatrzymać faceta a w razie w mieć alimenty.
Możecie mnie zjechać ale nie wierzę w jej czyste intencje. Druga rzecz to to, że taki facet po takiej odsiadce mógł bardzo chcieć rodziny ale z pewnością nie był na to gotowy.
Gdyby zamiast kasy dostał program porządnego leczenia bardziej by skorzystał a te baby co lecą na kasę i wygodne życie też nie byłyby zainteresowane. Ogólnie smutna historia.

Ostatnio wpadła inf że Anna Walter czyli matka dziecka Tomka założyła zbiórkę.
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Znalazłam tą zbiórkę- ogólnie zali się ile ma wydatków na dzieci, długi, złe warunki zyciowe ale pracować nie może bo dzieci wymagaja jej opieki etc
Sprawia wrażenie zupełnie nieogarnietej życiowo i również niestety odnoszę wrażenie że weszła w związek z T. Żeby zapewnić sobie dobre życie tyle że plan się nie powiódł.
Dziwne że kwota zbiórki to tylko 7 tysiecy- gdyby faktycznie chciała za to leczyć dzieci to na wiele to nie wystarczy. Wrzucam link poniżej gdyby ktoś chciał przeczytać.

https://pomagam.pl/byrctt

Btw zbiórki na wszystko to współczesna wersja zebrania pod kościołem- też miałam kiedyś kłopoty finansowe po rozstaniu z mężem, nie miałam opieki dla dzieci ale stanęłam na głowie żeby się zorganizować i moc iść do pracy i zarobić na siebie i dzieci. Nie pomyślałam ani przez moment aby otworzyć zbiórkę i prosić ludzi o pieniądze a ona tylko szuka jak mieć kasę bez pracy-jak nie od Komendy to teraz że zbiórki.
Exrvuninyvtvuni
Gacie z oceanu

Post autor: Exrvuninyvtvuni »

Podobno była rozprawa i majątek Komendy przejmie jego syn (będzie nim zarządzać jego matka) - w Internecie pojawia się coraz więcej teorii spiskowych, jakoby specjalnie wypuszczono Komendę z więzienia, mając wiedzę, że niedługo umrze i odszkodowanie przejdzie na Annę Walter, ich związek miał być częścią planu 🙃
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

Exrvuninyvtvuni pisze: sob lis 22, 2025 10:46 am Podobno była rozprawa i majątek Komendy przejmie jego syn (będzie nim zarządzać jego matka) -
No to chyba prawidłowo. Majątek przechodzi na dzieci.
Exrvuninyvtvuni
Gacie z oceanu

florella pisze: sob lis 22, 2025 1:58 pm No to chyba prawidłowo. Majątek przechodzi na dzieci.
Sprawa nie jest jawna, ale krąży po Internecie, że podobno Komenda spisał testament, w którym chciał wydziedziczyć syna.
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Exrvuninyvtvuni pisze: sob lis 22, 2025 3:16 pm Sprawa nie jest jawna, ale krąży po Internecie, że podobno Komenda spisał testament, w którym chciał wydziedziczyć syna.
Masakra. Widocznie nie był taki święty jak go przedstawiano :'(
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

florella pisze: sob lis 22, 2025 3:21 pm Masakra. Widocznie nie był taki święty jak go przedstawiano :'(
przede wszystkich był pod złym wpływem osób które wykorzystały to, że był naiwny i bogaty.
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

berry blast pisze: sob lis 22, 2025 3:45 pm przede wszystkich był pod złym wpływem osób które wykorzystały to, że był naiwny i bogaty.
Tak chyba braciszek coś motał ?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

florella pisze: sob lis 22, 2025 3:55 pm Tak chyba braciszek coś motał ?
tak, najstarszy brat Gerard.
najbardziej mi w tym bałaganie żal mamy Tomka. całe życie walczyła aby był wolny, a potem gdy się udało to zerwał z nią kontakt..
Kasia98
Bransoletka50k

Post autor: Kasia98 »

berry blast pisze: sob lis 22, 2025 4:23 pm tak, najstarszy brat Gerard.
najbardziej mi w tym bałaganie żal mamy Tomka. całe życie walczyła aby był wolny, a potem gdy się udało to zerwał z nią kontakt..

Tak, tej mamy żal najbardziej, Gerard wiedział co robi od początku, jak trzeba było paczki słać to on miał dzieci i nie miał jak, jak trzeba było odszkodowanie przewalić to pierwszy stanął w kolejce z żonka i córkami
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Niestety, Tomasz jest dobitnym przykładem, że duże pieniądze naprawdę nie są dla wszystkich - skazanie złamało mu zycie ale odszkodowanie też na swój sposób mu je zniszczyło.....najbardziej żal mi jego mamy
kokosi
RóżowePolo

Post autor: kokosi »

zbrodnia miloszycka- sama prawda, na ten grupie na FB można się dowiedzieć wiele ciekawych wątków, niedostępnych opinii publicznej, to wszystko nie jest takie jednoznaczne
Zuzuuu
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Zuzuuu »

kokosi pisze: ndz lis 23, 2025 8:31 pm zbrodnia miloszycka- sama prawda, na ten grupie na FB można się dowiedzieć wiele ciekawych wątków, niedostępnych opinii publicznej, to wszystko nie jest takie jednoznaczne
Coś więcej można się dowiedzieć niż np. w tym reportażu "Dziewczyna w czarnej sukience"? Wcześniej nie interesowałam się tym tematem, ale natknęłam się na audiobooka, przesłuchałam i siedzi mi w głowie ta sprawa. Wydaje się, że w tej książce jest dość dogłębnie przedstawiona. Jednoznaczna na pewno nie jest, ale myślisz, że osoby obecnie skazane nie są winne?
bezfiltra123
ŚpioszkiKenzo

Post autor: bezfiltra123 »

Straszna sprawa. Przyznam, że do tej pory nie interesowałam się nią aż tak bardzo. Dzięki temu wątkowi zagłębiłam się w temat w kontekście tego, czy skazano kogoś po wypuszczeniu Tomasza.

I nie rozumiem - skazano 2 osoby. W zbrodni brały udział 4 osoby. Kim zatem są pozostali dwaj, że Ci skazani (gdy w zasadzie im "wszystko jedno", bo dostali 15 i 25 lat), nie zdradzą pozostałych dwóch osób? Mafią? A jeśli tak, to czego oni się obawiają? O swoje rodziny?

Aha i nie podważam ich winy. Cieszę się, że zostali skazani Ci, na których winę dowody są oczywiste i że sprawa wreszcie nabrała dobry kierunek. Ale nie rozumiem po prostu, dlaczego stojąc pod ścianą i z długimi wyrokami nie chcą nadal powiedzieć, kto jeszcze brał w tym udział i co to za "gruba ryba".

No bo nie oszukujmy się - może w latach 90-tych ludzie się bali mówić, jak ktoś był wysoko postawiony. Ale przecież żyjemy w innych czasach.
Exrvuninyvtvuni
Gacie z oceanu

bezfiltra123 pisze: śr lis 26, 2025 10:57 am Straszna sprawa. Przyznam, że do tej pory nie interesowałam się nią aż tak bardzo. Dzięki temu wątkowi zagłębiłam się w temat w kontekście tego, czy skazano kogoś po wypuszczeniu Tomasza.

I nie rozumiem - skazano 2 osoby. W zbrodni brały udział 4 osoby. Kim zatem są pozostali dwaj, że Ci skazani (gdy w zasadzie im "wszystko jedno", bo dostali 15 i 25 lat), nie zdradzą pozostałych dwóch osób? Mafią? A jeśli tak, to czego oni się obawiają? O swoje rodziny?

Aha i nie podważam ich winy. Cieszę się, że zostali skazani Ci, na których winę dowody są oczywiste i że sprawa wreszcie nabrała dobry kierunek. Ale nie rozumiem po prostu, dlaczego stojąc pod ścianą i z długimi wyrokami nie chcą nadal powiedzieć, kto jeszcze brał w tym udział i co to za "gruba ryba".

No bo nie oszukujmy się - może w latach 90-tych ludzie się bali mówić, jak ktoś był wysoko postawiony. Ale przecież żyjemy w innych czasach.
Niekoniecznie to muszą być grube ryby, może boją się zemsty, że spotkają ich w więzieniu, że odegrają się na ich rodzinie. Jeżeli to są osobny z kryminalną przeszłością, to może boją się, że ktoś inny ujawni inne kwestie, wiele może być opcji. Jeżeli nie wpłynie to na ich wyrok, to czemu mieliby „wsypywać” kolegów.
Boroweczka
RoyalBaby

Post autor: Boroweczka »

A czy tu na Wandzie jest wątek ogólnie o zbrodni miłoszyckiej? Szukałam, nie znalazłam ale może coś przeoczyłam.
kokosi
RóżowePolo

grupa o tej zbrodni na FB ma największy zbiór materiałów, przede wszystkim akta i bardzo pracowite dziewczyny moderatorki, jedna z nich miała nawet nalot z CBŚ
ogólnie tam jest grupsza sprawa, sprawcow było wielu, znaleziono nawet damskie guziki, ale nie należące do ofiary, czyli były tam też kobiety
nikt nie slyszal krzyków? wszyscy mieszkańcy wiedzą kto to ale boją się
zbrodnia miała miejsce pod domem faceta który był policjantem, miał zadrapania na twarzy ale twierdził że coś tam
teraz jest on w cbsp we Wrocławiu
była też świadek incognito, dziewczyna była porwana, wlewano w nią na siłę alko i grozono jej, to jest grupsza sprawa, tak jak z Iwona cygan :(((
komenda nie jest wcale taki kryształowy, jego matka go zaniedbywała, a jego brat był w związku z dziewczyną która chodziła na praktyki z ofiarą zbrodni
nie mówię że komenda był winny tylko że nie ma jednoznacznych dowodów mówiących że go tam nie było na tej dyskotece
ci dwaj skazani to zwykle słupy, polecam poczytać grupe
aha a ta książka dziewczyna w czarnej sukience to bullszit
kokosi
RóżowePolo

PrzemoKondratowicz pisze: śr lut 19, 2025 11:03 pm Czy Ty oczekujesz normalności i normalnych decyzji po człowieku który przeżył traumę porównywalną do traumy wojennej? Czy ty wiesz jakie on nadużycia przeżył w więzieniu? Czy ty wiesz że on miał obniżony intelekt i nie był w 100% dobrze funkcjonującym człowiekiem?
nigdy nie przyznal się do winy, odmówił składania zeznań na każdym etapie śledztwa, to wszystko to wymyślona ściema, że go bili itp m.in. na potrzeby filmu FABULARNEGO dla mas
komenda wojewódzka policji we Wrocławiu i wszystko jasne
PS nie mówię że był winny
kokosi
RóżowePolo

sorry
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pazzza28
Ciastko

Post autor: Pazzza28 »

Chodzą słuchy, że dziecko nie jest jego, a ta Anna była wynajęta przez jego brata.
Kasiakowalska1
BlondDoczep

Post autor: Kasiakowalska1 »

Whaaat co to za słuchy? Skąd te informacje
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

To by tłumaczyło dlaczego olał dziecko ..
Hunde
SushiRoll

Post autor: Hunde »

Na tym Fb Zbrodnia Miłoszycka mam wrażenie, że choć nie wprost, ale podważają niewinność Tomasza i określają jego i jego matkę jako patologię. Czy macie takie samo wrażenie? Rozumiem, że rodzina Małgosi czuje, że wobec tej medialnej wrzawy o uniewinnieniu po 18 latach Tomasza czują się oddaleni na dalszy plan (w końcu to Małgosia jest największą ofiarą) ale dlaczego obrażają Tomka? Wiadomo, że w sprawie brało udział wiele osób.
Kasiakowalska1
BlondDoczep

Post autor: Kasiakowalska1 »

florella pisze: pt lis 28, 2025 12:24 am To by tłumaczyło dlaczego olał dziecko ..
Mógł założyć sprawę o ustalenie ojcostwa, a jeśli żona była podstawiona przez brata to czemu miałby mieć z nim tak bliski kontakt ze aż odrzucił wszystkich innych dla niego?