Start
Mój profil

SPF-y

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
jagodowyserek
RoyalBaby

SPF-y

Post autor: jagodowyserek »

Hejka! Czy macie polecajki jeżeli chodzi o jakieś nawilżające, w miarę możliwości niezbyt ciężkie SPF-y dla skóry z tendencją do trądziku? Do tej pory używałam Face Boom Skin Dopamine SPF 50 i mimo że nie był super lekki to całkiem spoko mi się sprawdzał, tak samo ten zielony z Eveline też był oki.
Rikko
Mokra Włoszka

Post autor: Rikko »

jagodowyserek pisze: ndz lut 09, 2025 11:57 am Hejka! Czy macie polecajki jeżeli chodzi o jakieś nawilżające, w miarę możliwości niezbyt ciężkie SPF-y dla skóry z tendencją do trądziku? Do tej pory używałam Face Boom Skin Dopamine SPF 50 i mimo że nie był super lekki to całkiem spoko mi się sprawdzał, tak samo ten zielony z Eveline też był oki.
Nie mam trądziku, ale trochę przetluszczającą się skórę i używam Skin79 Waterproof Sun Gel UV. Jest wydajny, nie za gęsty ani zbyt mocno lejący się. Dodatkowo zazwyczaj pudrowałam go transparentnym ryzonym pudrem. Bardzo spoko się sprawdzał.
Ziemianin
Koczkodan

Post autor: Ziemianin »

Ja bardzo lubię od lat eeny meny
Awatar użytkownika
rozaliew
Tritonotti

Post autor: rozaliew »

Selinze
BagietkaZszarlott

Post autor: Selinze »

Ja bardzo lubię sunbrellę ;) nie jest taka tłusta i nie zapycha i bardzo fajnie chroni (osłaniała skórę po poparzeniu II stopnia).
Awatar użytkownika
fajnasasiadka
Skarpeta Rakieta

Post autor: fajnasasiadka »

Wejdź sobie na stronę srokao, ma dosyć duże zestawienie spf`ów. Opis składu i co o nich myśli.
:covid:
Dziergalia
Channelka

Post autor: Dziergalia »

Hej, Podbijam temat. Czy możecie polecić jakieś spf do cery tłustej. Używałam Ph Doctor a teraz mam Shiseido. Te drugi jest masakrycznie tłusty, strasznie świeci mi się skóra po tym. Jako podkład używam revlon color stay i on po tym pływa...
Testtesttest111
Koczkodan

Post autor: Testtesttest111 »

Dziergalia pisze: pt cze 13, 2025 8:43 pm Hej, Podbijam temat. Czy możecie polecić jakieś spf do cery tłustej. Używałam Ph Doctor a teraz mam Shiseido. Te drugi jest masakrycznie tłusty, strasznie świeci mi się skóra po tym. Jako podkład używam revlon color stay i on po tym pływa...
Kocham Cell Fusion C laser sunblock. Zużyłam już chyba dziesiątki opakowań przez ostatnie 4 lata. W 2025 wypuścili nową wersję na rynek koreański która ma wyżej w składzie cynk i pasuje mi jeszcze bardziej. I na yesstyle kosztuje 60 PLN, co za tę jakość uważam za super cenę.
Ewentualną wadą jest lekkie bielenie przez cynk, ale mi to osobiście pasuje bo nieco maskuje moje problemy z cerą.
aroniaporzeczka
Channelka

Post autor: aroniaporzeczka »

Przy przetłuszczającej się cerze, bardzo lubię Clarenę Lotus Yogurt (niestety tylko SPF30). Testuję też peptydowy SPF50 z Uzdrovisco. Clarena ma konsystencję lekkiego kremu bardzo dobrze się wchłania i nie bieli. Uzdrovisco jest bardziej tłusty i muszę go przypudrować.
Dziergalia
Channelka

Post autor: Dziergalia »

Ślicznie dziękuję za polecajki
moonly_cards
GrzaneWino

Post autor: moonly_cards »

Dziewczyny, polecicie jakiś fajny, lekki spf do cery trądzikowej, który nie będzie zapychał na dłuższą metę? Wszystko, czego używam po chwili stosowania robi mi jakiś totalni shit na buzi. Nawet mój ulubiony Holika Holika... beauty of Joseon, pjung jang jul, o lorealu nawet nie wspomnę, bo to jakieś nieporozumienie było... zapycha mnie, buzia robi się jakaś czerwona, podrażniona. Lepiej wychodzę na nie myciu ryła, niż super pielęgnacji... helpunku.
Testtesttest111
Koczkodan

moonly_cards pisze: pt paź 10, 2025 2:33 pm Dziewczyny, polecicie jakiś fajny, lekki spf do cery trądzikowej, który nie będzie zapychał na dłuższą metę? Wszystko, czego używam po chwili stosowania robi mi jakiś totalni shit na buzi. Nawet mój ulubiony Holika Holika... beauty of Joseon, pjung jang jul, o lorealu nawet nie wspomnę, bo to jakieś nieporozumienie było... zapycha mnie, buzia robi się jakaś czerwona, podrażniona. Lepiej wychodzę na nie myciu ryła, niż super pielęgnacji... helpunku.
Ja polecam Laser Sunscreen, zamawiam z yesstyle za 50-60 PLN/opakowanie kilka sztuk żeby nie dopłacać za przesyłkę. Jest też wersja FDA-approved, którą najczęściej sprzedają europejskie sklepy (np.ksisters czy topestetic) ale ma o jeden PA+ mniej. Po tym kremie nigdy mnie nie wysypało (tej konkretnej wersji używam od paru miesięcy, a oryginalnego FDA-approved jakoś od 2020).
Jest jednak pewien minus - trochę bieli z uwagi na zawartość cynku.

W międzyczasie próbowałam przejść na inne kremy, typu LRP Anthelios UvMune, Vichy Capital Soleil, nawet inne filtry z Cell Fusion C etc. ale zawsze wracam do tego konkretnego z podkulonym ogonem.
Załączniki
fw_1760104401148.jpg
fw_1760104401148.jpg (34.21 KiB) Przejrzano 270 razy
Testtesttest111
Koczkodan

Właśnie się zorientowałam, że już pisałam w tym wątku 😆 wybaczcie zaśmiecanie 🙈