SPF-y
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- jagodowyserek
- RoyalBaby
SPF-y
Hejka! Czy macie polecajki jeżeli chodzi o jakieś nawilżające, w miarę możliwości niezbyt ciężkie SPF-y dla skóry z tendencją do trądziku? Do tej pory używałam Face Boom Skin Dopamine SPF 50 i mimo że nie był super lekki to całkiem spoko mi się sprawdzał, tak samo ten zielony z Eveline też był oki.
Nie mam trądziku, ale trochę przetluszczającą się skórę i używam Skin79 Waterproof Sun Gel UV. Jest wydajny, nie za gęsty ani zbyt mocno lejący się. Dodatkowo zazwyczaj pudrowałam go transparentnym ryzonym pudrem. Bardzo spoko się sprawdzał.jagodowyserek pisze: ↑ndz lut 09, 2025 11:57 am Hejka! Czy macie polecajki jeżeli chodzi o jakieś nawilżające, w miarę możliwości niezbyt ciężkie SPF-y dla skóry z tendencją do trądziku? Do tej pory używałam Face Boom Skin Dopamine SPF 50 i mimo że nie był super lekki to całkiem spoko mi się sprawdzał, tak samo ten zielony z Eveline też był oki.
- fajnasasiadka
- Skarpeta Rakieta
Wejdź sobie na stronę srokao, ma dosyć duże zestawienie spf`ów. Opis składu i co o nich myśli.
-
Dziergalia
- Channelka
Hej, Podbijam temat. Czy możecie polecić jakieś spf do cery tłustej. Używałam Ph Doctor a teraz mam Shiseido. Te drugi jest masakrycznie tłusty, strasznie świeci mi się skóra po tym. Jako podkład używam revlon color stay i on po tym pływa...
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Kocham Cell Fusion C laser sunblock. Zużyłam już chyba dziesiątki opakowań przez ostatnie 4 lata. W 2025 wypuścili nową wersję na rynek koreański która ma wyżej w składzie cynk i pasuje mi jeszcze bardziej. I na yesstyle kosztuje 60 PLN, co za tę jakość uważam za super cenę.Dziergalia pisze: ↑pt cze 13, 2025 8:43 pm Hej, Podbijam temat. Czy możecie polecić jakieś spf do cery tłustej. Używałam Ph Doctor a teraz mam Shiseido. Te drugi jest masakrycznie tłusty, strasznie świeci mi się skóra po tym. Jako podkład używam revlon color stay i on po tym pływa...
Ewentualną wadą jest lekkie bielenie przez cynk, ale mi to osobiście pasuje bo nieco maskuje moje problemy z cerą.
-
aroniaporzeczka
- Channelka
Przy przetłuszczającej się cerze, bardzo lubię Clarenę Lotus Yogurt (niestety tylko SPF30). Testuję też peptydowy SPF50 z Uzdrovisco. Clarena ma konsystencję lekkiego kremu bardzo dobrze się wchłania i nie bieli. Uzdrovisco jest bardziej tłusty i muszę go przypudrować.
-
Dziergalia
- Channelka
Ślicznie dziękuję za polecajki
-
moonly_cards
- GrzaneWino
Dziewczyny, polecicie jakiś fajny, lekki spf do cery trądzikowej, który nie będzie zapychał na dłuższą metę? Wszystko, czego używam po chwili stosowania robi mi jakiś totalni shit na buzi. Nawet mój ulubiony Holika Holika... beauty of Joseon, pjung jang jul, o lorealu nawet nie wspomnę, bo to jakieś nieporozumienie było... zapycha mnie, buzia robi się jakaś czerwona, podrażniona. Lepiej wychodzę na nie myciu ryła, niż super pielęgnacji... helpunku.
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Ja polecam Laser Sunscreen, zamawiam z yesstyle za 50-60 PLN/opakowanie kilka sztuk żeby nie dopłacać za przesyłkę. Jest też wersja FDA-approved, którą najczęściej sprzedają europejskie sklepy (np.ksisters czy topestetic) ale ma o jeden PA+ mniej. Po tym kremie nigdy mnie nie wysypało (tej konkretnej wersji używam od paru miesięcy, a oryginalnego FDA-approved jakoś od 2020).moonly_cards pisze: ↑pt paź 10, 2025 2:33 pm Dziewczyny, polecicie jakiś fajny, lekki spf do cery trądzikowej, który nie będzie zapychał na dłuższą metę? Wszystko, czego używam po chwili stosowania robi mi jakiś totalni shit na buzi. Nawet mój ulubiony Holika Holika... beauty of Joseon, pjung jang jul, o lorealu nawet nie wspomnę, bo to jakieś nieporozumienie było... zapycha mnie, buzia robi się jakaś czerwona, podrażniona. Lepiej wychodzę na nie myciu ryła, niż super pielęgnacji... helpunku.
Jest jednak pewien minus - trochę bieli z uwagi na zawartość cynku.
W międzyczasie próbowałam przejść na inne kremy, typu LRP Anthelios UvMune, Vichy Capital Soleil, nawet inne filtry z Cell Fusion C etc. ale zawsze wracam do tego konkretnego z podkulonym ogonem.
- Załączniki
-
- fw_1760104401148.jpg (34.21 KiB) Przejrzano 271 razy
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Właśnie się zorientowałam, że już pisałam w tym wątku
wybaczcie zaśmiecanie