Sala zabaw ile wytrzyma dziecko?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherrySala zabaw ile wytrzyma dziecko?
Mój synek (4 lata) jest typowym wulkanem energii, ale ostatnio byliśmy w sali zabaw i po 40 minutach już chciał wychodzić. Spodziewałam się, że pobiega przynajmniej godzinę, ale szybko się znudził. Czy Wasze dzieci też tak mają? Ile zazwyczaj wytrzymują?
To chyba zależy od dziecka, ale też od samej sali. Moja córka mogłaby siedzieć 2 godziny i nadal miałaby siłę, a syn po godzinie ma dość. Czasem pomaga zabranie ze sobą jakiegoś znajomego dziecka – jak mają towarzystwo, to bawią się dłużej. Z drugiej strony, może po prostu dana sala nie była dla niego ciekawa? Niektóre mają więcej atrakcji dla starszych dzieci, a inne są bardziej dostosowane do młodszych. Może spróbuj innej, żeby zobaczyć, jak zareaguje? Warto też wcześniej trochę o tym porozmawiać i nastawić dziecko na dłuższą zabawę. Tutaj znalazłam fajne wskazówki, jak przygotować malucha do wizyty w sali zabaw: https://ki24.info/pl/652_artykuly-spons ... zicow.html.
-
kaarolinkaaxp
- SushiRoll
Również polecam zabranie jakiegoś kolegi. Dzieci w tym wieku podczas zabawy w domu również po takim czasie się nudzą więc nie ma co sie dziwić że na sali też