Start
Mój profil

Sala zabaw ile wytrzyma dziecko?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
tobika
RoyalBaby

Sala zabaw ile wytrzyma dziecko?

Post autor: tobika »

Mój synek (4 lata) jest typowym wulkanem energii, ale ostatnio byliśmy w sali zabaw i po 40 minutach już chciał wychodzić. Spodziewałam się, że pobiega przynajmniej godzinę, ale szybko się znudził. Czy Wasze dzieci też tak mają? Ile zazwyczaj wytrzymują?
voviS
RoyalBaby

Post autor: voviS »

To chyba zależy od dziecka, ale też od samej sali. Moja córka mogłaby siedzieć 2 godziny i nadal miałaby siłę, a syn po godzinie ma dość. Czasem pomaga zabranie ze sobą jakiegoś znajomego dziecka – jak mają towarzystwo, to bawią się dłużej. Z drugiej strony, może po prostu dana sala nie była dla niego ciekawa? Niektóre mają więcej atrakcji dla starszych dzieci, a inne są bardziej dostosowane do młodszych. Może spróbuj innej, żeby zobaczyć, jak zareaguje? Warto też wcześniej trochę o tym porozmawiać i nastawić dziecko na dłuższą zabawę. Tutaj znalazłam fajne wskazówki, jak przygotować malucha do wizyty w sali zabaw: https://ki24.info/pl/652_artykuly-spons ... zicow.html.
Pewiwik
LouiBag

Post autor: Pewiwik »

Zależy od typu wrażliwości twojego dziecka na bodźce.
Jeśli czuł się przestymulowany może chciał już odpocząć. Obserwuj co było powodem. Poznajesz nowego człowieka :)
Szanuj się.
kaarolinkaaxp
SushiRoll

Post autor: kaarolinkaaxp »

Również polecam zabranie jakiegoś kolegi. Dzieci w tym wieku podczas zabawy w domu również po takim czasie się nudzą więc nie ma co sie dziwić że na sali też