Jego powrót może potrwać dłużej nawet do września. Adwokatka złożyła odwołanie do Sądu Najwyższego i powiedziała, ze takie posiedzenia teraz robią w lipcu są dwa terminy 5 lub 12 a jeżeli nie to dopiero we wrześniu. Tyle do decyzji. Decyzja zapewne będzie niezmienna .. a ile czasu potrwa sama ekstradycja od decyzjiRzeka.chaosu pisze: ↑czw cze 05, 2025 10:40 pm Chyba od razu skumała, że coś jest nie tak, bo próbowała kontaktować się z koleżanką.
Czy wiadomo już kiedy B. wraca do kraju?
Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherry-
madzix1.2.3.4.5
- BlondDoczep
Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej
Jeszcze niestety wszystko może się opóźnić. W Grecji wiele rozpraw jest notorycznie przesuwanych - a bo strajk, a bo koniec dnia pracy i nie zdążyli nawet twojej sprawy zacząć, a bo coś tam… mam jednak nadzieję, że nie na rękę utrzymywać im mordercę z innego kraju i szybko go puszczą.madzix1.2.3.4.5 pisze: ↑pt cze 06, 2025 12:00 am Jego powrót może potrwać dłużej nawet do września. Adwokatka złożyła odwołanie do Sądu Najwyższego i powiedziała, ze takie posiedzenia teraz robią w lipcu są dwa terminy 5 lub 12 a jeżeli nie to dopiero we wrześniu. Tyle do decyzji. Decyzja zapewne będzie niezmienna .. a ile czasu potrwa sama ekstradycja od decyzji![]()
-
madzix1.2.3.4.5
- BlondDoczep
Zastanawiam mnie, mówiło się o zatrzymaniu dodatkowo dwóch mężczyzn, kto i kiedy zacierał ślady. Co z poplamionymi ubraniami Bartka. Co z ubraniami Maji. Czy było słychać jakieś chalasy, Krzyki. Matka mówi że syn nie pamiętał że się z nią widział. On sprzątał a może dwóch dodatkowych mężczyzn. Kto pierwszy dowiedział się/odkrył co tam się wydarzyło.
-
Trudne_Sprawy
- LemonkowaCola
Nikogo więcej nie zatrzymali to jakieś fake newsyabece pisze: ↑pt cze 06, 2025 11:21 am Zastanawiam mnie, mówiło się o zatrzymaniu dodatkowo dwóch mężczyzn, kto i kiedy zacierał ślady. Co z poplamionymi ubraniami Bartka. Co z ubraniami Maji. Czy było słychać jakieś chalasy, Krzyki. Matka mówi że syn nie pamiętał że się z nią widział. On sprzątał a może dwóch dodatkowych mężczyzn. Kto pierwszy dowiedział się/odkrył co tam się wydarzyło.
Na pewno? Masz jakiś artykuł o tym?
- Nefretete2321
- ZdalnaFanka
~Naród wspaniały, tylko ludzie k.rwy~
J. Piłsudski
J. Piłsudski
- pieczonyziemniak.
- Currently:revenge
Może to odklejona hipoteza ale może oni w dwójkę zaplanowali morderstwo? I mamusia tak wymyśliła żeby było to krótko przed wyjazdem na erasmus aby przeciągnąć w czasie lub „a nóż się upiecze”
Ta baba jest tak odklejona, że serio z jednej strony nierealne a z drugiej możliwe. Nie raz mieliśmy już pokazówkę co potrafi
Ta baba jest tak odklejona, że serio z jednej strony nierealne a z drugiej możliwe. Nie raz mieliśmy już pokazówkę co potrafi
-
madzix1.2.3.4.5
- BlondDoczep
Nie, nikogo nie zatrzymali więcej ale po wpisach Kaśki widać kto mógł jemu pomagać i kto wie w tej sprawie najwięcej. Wróci do kraju to myślę, że ją przywitają bransoletami. Za zacieranie śladów nie wystawia za nią europejskiego nakazu zatrzymania a w zasadzie nie muszą tego robić bo póki mają Bartusia to ją też mają w garści. Ona go nie opuści choćby za nim do piekieł miała iść. A co się odwlecze to nie uciecze. To będą dwie pieczenie na jednym ogniu. A co do tego co ktoś pisał o ubraniach - takich informacji nikt nie udostępnił do przestrzeni publicznej, więc tu można snuć domysły. Wiadomo, że ślady były zacierane a w jakiej postaci - no tu nikt tego nie wymienił i raczej nikt tego nie zrobi. Zapewne to co jest potrzebne do procesu zebrane już mają, czekają tylko na podejrzanego. Z ciuchami to wiesz mogli zrobić tak naprawdę wszystko- spalić, wyrzucić a może nawet to się nie udało i śledczy to mają.
-
KasiaBasia56
- Modna
No ale chyba powinni! Matka usuwala monitoring a ktos podrzucił telefon na tory jak on był już w Grecji
- SmokAnalog
- 120mkw
Jeśli ta próba s* to był pomysł starej, to ona jest jeszcze bardziej stuknięta, niż do tej pory się wydawało... przecież mógł umrzeć, mógł zostać warzywem (widocznie jednak wyliże się z tego), co to babsko sobie myślało? Nie ogarniam po prostu. A że utrudniała mu kontakty z ojcem, to też o niej świadczy. Gdyby została żoną dyktatora, to byłaby z niej druga Elena Ceaușescu.
Też przechodzi mi coś takiego przez głowę.pieczonyziemniak. pisze: ↑pt cze 06, 2025 5:43 pm Może to odklejona hipoteza ale może oni w dwójkę zaplanowali morderstwo? I mamusia tak wymyśliła żeby było to krótko przed wyjazdem na erasmus aby przeciągnąć w czasie lub „a nóż się upiecze”
https://vm.tiktok.com/ZNdSmt9U2/ Nie wiem czy widzieliście ale jego matka udzieliła wywiadu..
-
kulturalnyrozmowca
- GreckieWakacje
Szybko wyszedł ze stanu " odłączamy od aparatury, bo nic nie da się zrobić" do "wypisujemy ze szpitala"
-
Martamarcysia
- RóżowePolo
To nie było tak, że chcieli go odłączyć, bo nic się nie da zrobić. Chcieli go odłączyć, bo zaczynał samodzielnie oddychać, a jego stan znacząco się poprawił.kulturalnyrozmowca pisze: ↑sob cze 07, 2025 7:21 pm Szybko wyszedł ze stanu " odłączamy od aparatury, bo nic nie da się zrobić" do "wypisujemy ze szpitala"
Komentarz pod tym tt "Maja miała wybite kilka zębów , Maja była podpalana ( na ciele są oparzenia np po zapalniczce gazowej ) Mają była pocięta ostrym narzędziem typu żyletka , włosy wyrwane garścią do krwi !!!!, miałam dostęp do protokołu medyka sądowego . To była rzeź na dziewczynie która jej gehenna trwała godzinami !!!! ."Sqnderrr pisze: ↑sob cze 07, 2025 8:02 am https://vm.tiktok.com/ZNdSmt9U2/ Nie wiem czy widzieliście ale jego matka udzieliła wywiadu..
Wszyscy którzy bronią tego psychopaty są jego pokroju.abece pisze: ↑sob cze 07, 2025 11:54 pm Komentarz pod tym tt "Maja miała wybite kilka zębów , Maja była podpalana ( na ciele są oparzenia np po zapalniczce gazowej ) Mają była pocięta ostrym narzędziem typu żyletka , włosy wyrwane garścią do krwi !!!!, miałam dostęp do protokołu medyka sądowego . To była rzeź na dziewczynie która jej gehenna trwała godzinami !!!! ."
A jakaś wiarygodność tego komentarza?abece pisze: ↑sob cze 07, 2025 11:54 pm Komentarz pod tym tt "Maja miała wybite kilka zębów , Maja była podpalana ( na ciele są oparzenia np po zapalniczce gazowej ) Mają była pocięta ostrym narzędziem typu żyletka , włosy wyrwane garścią do krwi !!!!, miałam dostęp do protokołu medyka sądowego . To była rzeź na dziewczynie która jej gehenna trwała godzinami !!!! ."
Nie powiem na 100%, czy ten komentarz jest prawdziwy, ale określenia "ostrym narzędziem typu żyletka" czy "oparzenia np. zapalniczką gazową" (chociaz tutaj podejrzewam skrot myślowy) są typowe dla opisywania w protokole sekcyjnym obrażeń i patomechanizmu ich powstania. Nikt w życiu codziennym nie mówi, że rany są od narzędzia danego rodzaju (ostre, tępe itd.) i dopiero przykład takiego narzędzia.