Start
Mój profil

Kosmetyki na azs

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Sermowykotek
Mokra Włoszka

Kosmetyki na azs

Post autor: Sermowykotek »

Cześć wszystkim, mam pytanie dotyczące pielęgnacji dziecięcej skóry przy atopowym zapaleniu. Syn ma 4 lata i od kilku miesięcy mamy z tym spory problem. Jakie kosmetyki albo triki pomagają wam ogarnąć te wszystkie podrażnienia i suchość?
Aleksanka
RoyalBaby

Post autor: Aleksanka »

Sermowykotek pisze: pn kwie 28, 2025 1:46 pm Cześć wszystkim, mam pytanie dotyczące pielęgnacji dziecięcej skóry przy atopowym zapaleniu. Syn ma 4 lata i od kilku miesięcy mamy z tym spory problem. Jakie kosmetyki albo triki pomagają wam ogarnąć te wszystkie podrażnienia i suchość?
Od kiedy używamy emulsji do kąpieli mediderm praktycznie problem zniknął, wcześniej było bardzo źle, polecam też balsam z la roche
Awatar użytkownika
Grubababa
RARY

Post autor: Grubababa »

Sermowykotek pisze: pn kwie 28, 2025 1:46 pm Cześć wszystkim, mam pytanie dotyczące pielęgnacji dziecięcej skóry przy atopowym zapaleniu. Syn ma 4 lata i od kilku miesięcy mamy z tym spory problem. Jakie kosmetyki albo triki pomagają wam ogarnąć te wszystkie podrażnienia i suchość?
Przedewszystkim nie przesadzać z ilością ingerencji, żadnych długich kąpieli, moczenia w wannie. Co do pielęgnacji to musisz potestowac i trafisz na coś co u Was akurat zadziała. Ja przerobiłam mnóstwo specyfików od najdroższych la roche, anven, przez tansze opcje jak emotopic, emolium, ziaja, az po najtańsze maści z apteki. W końcu znalazłam coś co działa najlepiej i się tego trzymam, nie zmieniam. Przy jakimś dużym zaostrzeniu idę do dermatologa po steryd, ale to tak dosłownie z raz w roku się zdarza. I wcale nie jest tak, że jak posmarujesz dziecko 6 razy w ciągu dnia to będzie lepiej. Rano wieczór powinno wystarczyć, skóra musi też sama nauczyć się sobie radzić, w przypadku 4 latka kwestia czasu, a będzie lepiej. Nie przesadzaj z niczym, ani z kąpielami, ani z pielęgnacją.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
PanBanan
Srebrna Kropeczka

Post autor: PanBanan »

Maść blue cap działa cuda