Kosmetyki na azs
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Sermowykotek
- Mokra Włoszka
Kosmetyki na azs
Cześć wszystkim, mam pytanie dotyczące pielęgnacji dziecięcej skóry przy atopowym zapaleniu. Syn ma 4 lata i od kilku miesięcy mamy z tym spory problem. Jakie kosmetyki albo triki pomagają wam ogarnąć te wszystkie podrażnienia i suchość?
Od kiedy używamy emulsji do kąpieli mediderm praktycznie problem zniknął, wcześniej było bardzo źle, polecam też balsam z la rocheSermowykotek pisze: ↑pn kwie 28, 2025 1:46 pm Cześć wszystkim, mam pytanie dotyczące pielęgnacji dziecięcej skóry przy atopowym zapaleniu. Syn ma 4 lata i od kilku miesięcy mamy z tym spory problem. Jakie kosmetyki albo triki pomagają wam ogarnąć te wszystkie podrażnienia i suchość?
-
Grubababa
Przedewszystkim nie przesadzać z ilością ingerencji, żadnych długich kąpieli, moczenia w wannie. Co do pielęgnacji to musisz potestowac i trafisz na coś co u Was akurat zadziała. Ja przerobiłam mnóstwo specyfików od najdroższych la roche, anven, przez tansze opcje jak emotopic, emolium, ziaja, az po najtańsze maści z apteki. W końcu znalazłam coś co działa najlepiej i się tego trzymam, nie zmieniam. Przy jakimś dużym zaostrzeniu idę do dermatologa po steryd, ale to tak dosłownie z raz w roku się zdarza. I wcale nie jest tak, że jak posmarujesz dziecko 6 razy w ciągu dnia to będzie lepiej. Rano wieczór powinno wystarczyć, skóra musi też sama nauczyć się sobie radzić, w przypadku 4 latka kwestia czasu, a będzie lepiej. Nie przesadzaj z niczym, ani z kąpielami, ani z pielęgnacją.Sermowykotek pisze: ↑pn kwie 28, 2025 1:46 pm Cześć wszystkim, mam pytanie dotyczące pielęgnacji dziecięcej skóry przy atopowym zapaleniu. Syn ma 4 lata i od kilku miesięcy mamy z tym spory problem. Jakie kosmetyki albo triki pomagają wam ogarnąć te wszystkie podrażnienia i suchość?
Ja polecam Dermozon od Bioelixire. Pomógł mi zaleczyć to dziadostwo, które męczyło mnie na rękach i nogach. Pomaga i przyspiesza regenerację skóry.Sermowykotek pisze: ↑pn kwie 28, 2025 1:46 pm Cześć wszystkim, mam pytanie dotyczące pielęgnacji dziecięcej skóry przy atopowym zapaleniu. Syn ma 4 lata i od kilku miesięcy mamy z tym spory problem. Jakie kosmetyki albo triki pomagają wam ogarnąć te wszystkie podrażnienia i suchość?
- PinkiPinki
- Tritonotti
Metoda prób i błędów, jednym pomaga z tych droższych kosmetyków La Roche , a innym zwykła ziajka dla atopowców
. Swego czasu super nam się sprawdził balsam dexeryl , bepanthen sensiderm krem , i wspomniana Ziaja dla AZS, do kąpieli przy zaostrzeniu atopigo - tylko nie mogą być otwarte rany .
Stosowaliśmy również probiotyk kurację 3 miesięczna latopic , u nas rzeczywiście była duża poprawa .
Stosowaliśmy również probiotyk kurację 3 miesięczna latopic , u nas rzeczywiście była duża poprawa .
-
LauraBacha3
- LouiBag
U nas fucibet gdy jest zaognione. Miejscowo tylko na plamkę nałożę z 2-3 razy na noc. Jest na receptę
Do nawilżania mediderm. Sama go podkradam jak mam jakieś suche skórki na twarzy.
Najważniejsze nie zmieniać co tydzień, nie używać 50 naraz i na co dzień, bez zaognienia nie smarować 5x dziennie. Im mniej tym lepiej
Do nawilżania mediderm. Sama go podkradam jak mam jakieś suche skórki na twarzy.
Najważniejsze nie zmieniać co tydzień, nie używać 50 naraz i na co dzień, bez zaognienia nie smarować 5x dziennie. Im mniej tym lepiej