Nieakceptowane imię dziecka
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryNieakceptowane imię dziecka
Hej dziewczyny,mam taki problem i już nie wiem jak sobie radzić mój syn Henio ma już 6 lat,a rodzina męża dalej nie jest w stanie zaakceptować jego imienia.Ustalilismy ze na pierwsze damy mu Henio bo mi się bardzo podobało to imię a mężowi Jakub więc poszliśmy na kompromis i jest Henryk Jakub.No i tu się zaczynają schody mi się strasznie ten Jakub nie podoba ale mówię to tylko drugie imię nie będzie używane i się myliłam
meza rodzina ciągle mówi do niego kuba,Kubuś,Henio-Kubuś,ciągle wbijają mu do głowy tego Kubusia a mnie krew zalewa,do tej pory nie reagowałam ale oni dobrze wiedzą że mnie to denerwuje i chyba robią mi na złość,jak byście zareagowały?
Tak mówił im że mnie to wkurza i oni jakby na złość mi robili nie wiem jak to odbierać
Powiedzieć, że albo szanują Twoje zdanie i się spotykacie albo ograniczyc kontakt do minimum. Ewentualnie zwracaj się do nich np. Konsoleta albo Hilaria xD Serio, to zupełny brak szacunku do was jako rodziców i jest to czysta złośliwość. Jeżeli dziecko nie ma problemu ze swoim imieniem to inni też nie powinni go mieć.
-
kaarolinkaaxp
- SushiRoll
Ja bym za każdym razem mówiła: „słyszysz Heniu znowu ciocia Balbina(oczywiście imię wymyślić tak żeby było trochę prześmiewczo dla danej osoby)/wujek Adolf zapomniał jak masz na imię”. Albo nawet darować sobie te dogryzki z wymyślaniem imienia dla nich tylko mówić „Henio ciocia znowu zapomniała jak masz na imię, powiedz jej że ty Henio jesteś”.
To zależy jaki masz charakter ale ja bym poszła w tym kierunku
To zależy jaki masz charakter ale ja bym poszła w tym kierunku