Jeszcze DKNY Be Delicious Coconuts About Summer Donna Karan są kokosoweAsica95 pisze: ↑ndz mar 09, 2025 11:17 am Dziewczyny, a jakie znacie fajne, trwałe perfumy o zapachu kokosa, albo pina colada? Przyznam że uwielbiam mgiełkę od So... Pina Colada i chciałabym właśnie coś takiego w perfumach. Od kokosa to jestem uzależniona i marzę o perfumach właśnie o takim zapachu, takich miłych, mlecznych, nie jakiś duszący kokos. Znalazłam na allegro Dossier Powdery Coconut, ale nie wiem czy zamawiać.
Dawajcie swoje propozycje![]()
Wątek dla perfumomaniaczek
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- StrawberryCake
- PrinTu
Re: Wątek dla perfumomaniaczek
-
aroniaporzeczka
- Channelka
Mogę polecić L'Orchestre Parfum Piano Santal. Kokos i drzewo sandałowe.Asica95 pisze: ↑ndz mar 09, 2025 11:17 am Dziewczyny, a jakie znacie fajne, trwałe perfumy o zapachu kokosa, albo pina colada? Przyznam że uwielbiam mgiełkę od So... Pina Colada i chciałabym właśnie coś takiego w perfumach. Od kokosa to jestem uzależniona i marzę o perfumach właśnie o takim zapachu, takich miłych, mlecznych, nie jakiś duszący kokos. Znalazłam na allegro Dossier Powdery Coconut, ale nie wiem czy zamawiać.
Dawajcie swoje propozycje![]()
- kochajmykotki
- Koczkodan
hej, a dałabyś radę opisać ten zapach? bo mnie zainteresowałaś
Cześć Wandziary! Przepadłam za zapachem Les Eaux Primordiales Ambre Supermassive. Cena niestety powala
czy któraś z Was miała może ten zapach? Czy długo się utrzymuje? To ekstrakt perfum.
Dodatkowo: widzę, że producent ma w swojej ofercie jeszcze jeden bursztynowy zapach - Ambre Superfluide, ale to już woda perfumowana. Czy macie jakieś porównanie? Czy one choć trochę pachną podobnie czy to kompletnie dwa różne zapachy?
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
Dodatkowo: widzę, że producent ma w swojej ofercie jeszcze jeden bursztynowy zapach - Ambre Superfluide, ale to już woda perfumowana. Czy macie jakieś porównanie? Czy one choć trochę pachną podobnie czy to kompletnie dwa różne zapachy?
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
-
unfaithfully
- Samarka
A jestes pewna, ze tak jest, ze po godzinie/dwoch juz nie pachniesz? Czy to moze PH Twojej skory miesza sie z perfuma i dla Ciebie jest pozniej niewyczuwalna, a dla innych wokol Ciebie nadal ja czuc?Aksel pisze: ↑ndz mar 02, 2025 12:32 pm Na mnie rzadko perfumy pachną długo, szybko się wysładzaja i zapach znika po godzinie, dwóch. Mam tak niemal ze wszystkim z Douglasa i Sephory. Jest tylko jeden zapach, który się trzyma i jest cały czas wytrawny ( pachnie różą, taka z ogrodu, nie bułgarską)- Karl Lagerfeld " Woman". Na szczęście mi się podoba. Lubię też wodę " Black rose tea" Teaology, ale to bardziej tak symbolicznie się psikam, bo zapach szybko znika, na włosach i ubraniu czuć go do dwóch godzin.
Jesli tak sie dzieje, to znaczy, ze zapach jest dobrze do Ciebie dobrany
-
unfaithfully
- Samarka
Mordimer88 pisze: ↑ndz wrz 29, 2024 9:56 am Mam pytanie, może któraś z Was będzie wiedzieć. Byłam w tym roku na urlopie w Atenach, gdzie miałam wrażenie wszyscy Grecy i Greczynki pachną tymi samymi perfumami - bardzo przyjemne, świeże, delikatna nuta cytrusów z miksem zapachu świeżego prania, raczej uniseks ale bardziej w stronę słodkości. Nie wiem co to jest a chciałabym kupić, sprawdziłam większość sugerowanych mi na innych forach zapachów korres ale to nie to. To musi być coś "modnego" w tamtych rejonach ale chyba za większe pieniądze. Ktoś coś? Pomocy! :D Dodam, że podpytywałam osoby noszące te perfumy czym pachną to tylko spoglądali na mnie jak na jakiegoś creepa xd To chyba jakaś ich ściśle strzeżona tajemnica xd
Jesli zarowno kobiety i mezczyzni nim pachnieli, to bardzo prawdopodobne, ze CK One. Po Twoim opisie z tym mi sie skojarzylo. Moze byc rowniez CK In2U, ale to juz nie jest unisex
Czy któraś ma L'Eau Papier Diptyque i może napisać coś o tym zapachu?
Spodobał mi się na lotnisku, ale nie kupiłam pod wpływem chwili.
Czytam na fragnatica, że migrenogenne, a to dla mnie wyklucza zakup, teraz nie wiem, czy kupować, bo jeśli powodują migrenę to utopię 5 stówek...
Czytam na fragnatica, że migrenogenne, a to dla mnie wyklucza zakup, teraz nie wiem, czy kupować, bo jeśli powodują migrenę to utopię 5 stówek...
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Mnie się one podobają, ale bardzo lubię perfumy w których dominuje piżmo. Natomiast na zakup flaszki się nie zdecydowałam, a to dlatego, że nie jest to rodzaj kompozycji, po którą sięgałabym regularnie. Lepiej postawić na porządne testy zanim się je kupi.Grubababa pisze: ↑pn maja 26, 2025 6:43 am Czy któraś ma L'Eau Papier Diptyque i może napisać coś o tym zapachu?
W ogóle z perfumami Diptyque od dłuższego czasu mam mieszaną relację (ze względu na trwałość oraz to, jak zachowują się na skórze).
-
Polanistka
- Skarpeta Rakieta
Chętnie przyjmę opinie nt. perfum polskiej marki By Corel, zwłaszcza zapachów Sharing concept i Invisible desire.
-
Katarzyna Marysia
- Mokra Włoszka
Cześć dziewczyny. Proszę o polecenie perfum na wieczór....mam problem ze znalezieniem czegoś fajnego, takie mocne ciężkie słodkie bardzo mnie męczą....na ten moment to nie dla mnie, więc to musi być coś eleganckiego wieczornego ale nie za ciężkie....Mogą być jakieś klasyki, nawet oklepane...bardzo dziękuję. Z waszych polecajek mam już ulubione perfumy na lato świeże lekkie i obłędne (Chanel fraiche). Pozdrawiam serdecznie
Osobiście mogę polecić Ci Prakt Svensk..zielone...owocowe aczkolwiek wytrawne..nie męczą ..możesz zamówić próbkę w perfumerii Impresjum. Jeśli lubisz porzeczki to polecam Red shows Jacques Fath Parfums moim the best na lato jest heeley Zeste de gingembre imbir z cytrusami Żaden nie jest migrenogenny..latem czujesz się czysto i świeżo..Katarzyna Marysia pisze: ↑czw maja 29, 2025 8:44 pm Cześć dziewczyny. Proszę o polecenie perfum na wieczór....mam problem ze znalezieniem czegoś fajnego, takie mocne ciężkie słodkie bardzo mnie męczą....na ten moment to nie dla mnie, więc to musi być coś eleganckiego wieczornego ale nie za ciężkie....Mogą być jakieś klasyki, nawet oklepane...bardzo dziękuję. Z waszych polecajek mam już ulubione perfumy na lato świeże lekkie i obłędne (Chanel fraiche). Pozdrawiam serdecznie
Kupiłam zestaw trzech próbek ich zapachów na sillage.pl z przykrością stwierdzam, że mnie nie zachwycił żaden ..powtarzalne lub wtórne..może nie ta pora roku..czy warte swojej ceny? Na pewno warto wcześniej przetestować..bo o gustach się nie dyskutuje.Polanistka pisze: ↑czw maja 29, 2025 8:04 pm Chętnie przyjmę opinie nt. perfum polskiej marki By Corel, zwłaszcza zapachów Sharing concept i Invisible desire.
-
Polanistka
- Skarpeta Rakieta
Dzięki za odpowiedź! Tak się akurat złożyło, że wczoraj pokusiłam się o zakup discovery setu, więc niebawem przetestuję na sobie i pewnie wrócę tu z jakąś opinią.
Polanistka pisze: ↑ndz cze 08, 2025 2:31 pm Dzięki za odpowiedź! Tak się akurat złożyło, że wczoraj pokusiłam się o zakup discovery setu, więc niebawem przetestuję na sobie i pewnie wrócę tu z jakąś opinią.Wstępnie liczę przede wszystkim na fajną, soczystą świeżość (kupiłam głównie ze względu na Invisible desire i Sharing concept), coś "otwierającego głowę" i nieewoluującego w stronę białych kwiatów. Nie ukrywam też, że marka skusiła mnie sprzedażą dekantów - szybko się nudzę, więc jeśli któryś zapach mi się spodoba, to zakupię raczej 10ml niż pełen flakon.
[/quot
Z chęcią poczekam ba opinię...też tak mam...wolę 10tki np. z Memo Paris.. F. Malle czy Montale..potem ciułam ewentualnie na pełny wymiar. Niestety to drogie hobby. Pozdrawiam
-
Polanistka
- Skarpeta Rakieta
Wracam, gdyby ktoś był ciekaw tego By Corel. Doszedł do mnie discovery set i pierwsze wrażenie to straszne rozczarowanie. Wszystkie zapachy to dla mnie jakieś dziwne, chemiczne ulepy - aktualnie noszę na sobie Invisible desire i nie mogę go znieść.
Swoją drogą bardzo często mi się zdarza, że perfumy - i to zarówno niszowe, jak i mainstreamowe - na mojej skórze wybrzmiewają właśnie jak dziwny ulep. Jakbym przestawała czuć konkretne nuty, mimo że wyczuwam je na papierze. Zupełnie tracą klasę, jakbym się popsikała czymś z bazaru. I to nawet najlepiej oceniane zapachy. Co ze mną jest nie tak?!
Swoją drogą bardzo często mi się zdarza, że perfumy - i to zarówno niszowe, jak i mainstreamowe - na mojej skórze wybrzmiewają właśnie jak dziwny ulep. Jakbym przestawała czuć konkretne nuty, mimo że wyczuwam je na papierze. Zupełnie tracą klasę, jakbym się popsikała czymś z bazaru. I to nawet najlepiej oceniane zapachy. Co ze mną jest nie tak?!
Super...że podzieliłaś się swoją opinią na temat tych zapachów...miałam te same odczucia...mocno syntetyczne aż do bólu głowy. Nawet nie zachowałam tych próbek...wolałam szybciej zapomnieć...zupełnie nie moja bajka. Szkoda bo był potencjał.
No cóż..to jest chemia skóry...wszystko z Tobą ok. Na mnie np.ginie irys i choć go uwielbiam w kompozycjach to zupełnie na sobie nie czuje a otoczenie już tak. Te zapachy By Corel są jednak zdecydowanie dla miłośniczek słodziaków.Polanistka pisze: ↑wt cze 10, 2025 6:17 pm Wracam, gdyby ktoś był ciekaw tego By Corel. Doszedł do mnie discovery set i pierwsze wrażenie to straszne rozczarowanie. Wszystkie zapachy to dla mnie jakieś dziwne, chemiczne ulepy - aktualnie noszę na sobie Invisible desire i nie mogę go znieść.
-
Polanistka
- Skarpeta Rakieta
Nawet się nie spodziewałam aż takiego rozczarowania. One mają w sobie coś, co mi się kojarzy bardziej z zapachami do pomieszczeń niż z noszalnymi perfumami.
A nie masz może do zarekomendowania jakichś świeżej podanych owoców? Jestem już sfustrowana szukaniem, zawsze trafiam albo na takie właśnie syntetyczne ulepy, albo na cytrusy w "nastoletnim" wydaniu.
Jeśli nie przepadasz za ulepami to może spodoba Ci się coś od Jacquesa Fath ja mam od niego red shoes..pieprz ..porzeczka imbir ciekawe nie męczą . Mam też vetiver gris albowiem jestem miłośniczką wytrawnych zapachów na lato. Możesz sprawdzić na Impresium. Moim ulubieńcem na lato jest Heeley Zeste de Gingembre cytrusowo imbirowe..idealne na upały. Cytrusowe ale nie nastoletnie to np. Mandarino di Sicilia od Perris Monte Carlo..oj jest tego troche
Impressium*Tommoja pisze: ↑wt cze 10, 2025 11:10 pm Jeśli nie przepadasz za ulepami to może spodoba Ci się coś od Jacquesa Fath ja mam od niego red shoes..pieprz ..porzeczka imbir ciekawe nie męczą . Mam też vetiver gris albowiem jestem miłośniczką wytrawnych zapachów na lato. Możesz sprawdzić na Impresium. Moim ulubieńcem na lato jest Heeley Zeste de Gingembre cytrusowo imbirowe..idealne na upały. Cytrusowe ale nie nastoletnie to np. Mandarino di Sicilia od Perris Monte Carlo..oj jest tego troche![]()
Jeśli chodzi o cytrusy to nie mogę odżałować tych Guerlain Limon Verde mogłabym się w nich kąpać latem...pojawiły się znów w 2018 r. ale odniosłam wrażenie...że straciły tą lekko miętową (zielskość) nutę. Chyba można jeszcze je gdzieś odkopać ale cena zaporowa. Mam,, na dnie,,mojego staruszka i wącham od święta
. Dla mnie Limon Verde było 10/10