Mieszkanie mu oblali?pieczonyziemniak. pisze: ↑śr maja 21, 2025 11:32 am Nie mówię o tym podcaście z PG.
Teraz sprawdziłam - nie ma już tego.
Opisywała wszystko, że oblali mu farbą mieszkanie, że babeczka miała trójkę dzieci. Możliwe, że usunęła bo fala hejtu się na nią wylała. Ewentualnie pomyliłam kogoś ale na pewno słuchałam tego na Spotify
Morderstwo na UW
Moderator: verysweetcherryRe: Morderstwo na UW
-
agataku
Takie nagrania świadków są pomocne dla policji, nierzadko stanowią kluczowe dowody potrzebne do ujęcia sprawcy. Jeśli ma się możliwość nagrać zbrodnie, to uważam. że warto to zrobić (oczywiście, w pierwszej kolejności dzwonisz po policję, udzielasz pomocy itd.)Rzeka.chaosu pisze: ↑czw maja 15, 2025 3:47 pm Ja nie czepiałabym się samego nagrywania. Pewnie część osób nawet nie wiedziała, co dokładnie tam się dzieje. Tzn. nie od razu. Pewnie byli i tacy, co nagrali i usunęli po zorientowaniu się w sytuacji.
Natomiast nie rozumiem wrzucania tego do sieci. Niezależnie od tego, czy byli to studenci czy służby, takie zachowanie to dno dna.
Ale zgadzam się, wrzucanie tych nagrań do internetu w takiej sytuacji nic nie robi dla sprawy.
Widziałam zdjęcie, na którym obok drzwi widniał czerwony napis „tu mieszka morderca”, ale żadnego oblania już nie. Inna sprawa, że to pewnie mieszkanie z wynajmu i teraz właściciel z własnej kieszeni będzie musiał naprawiać szkody, do których się nie przyczynił, więc współczuję i uważam tę akcję za durną.
-
PurrUnicorn
- Koczkodan
To mogło być też mieszkanie kupione przez rodziców, pewnie ich stać. W każdym razie i tak nie ma sensu niszczyć mienia, nieważne czyje. Jakbym mieszkała obok to chyba wolałabym nie wiedzieć...joalla pisze: ↑czw maja 22, 2025 12:39 pm Widziałam zdjęcie, na którym obok drzwi widniał czerwony napis „tu mieszka morderca”, ale żadnego oblania już nie. Inna sprawa, że to pewnie mieszkanie z wynajmu i teraz właściciel z własnej kieszeni będzie musiał naprawiać szkody, do których się nie przyczynił, więc współczuję i uważam tę akcję za durną.
Gdzieś słyszałam na tiktoku że to mieszkanie od rodziców przed studiami dostał. Jakoś chyba na Rembertowie.PurrUnicorn pisze: ↑czw maja 22, 2025 1:17 pm To mogło być też mieszkanie kupione przez rodziców, pewnie ich stać. W każdym razie i tak nie ma sensu niszczyć mienia, nieważne czyje. Jakbym mieszkała obok to chyba wolałabym nie wiedzieć...
To jest potwierdzone, że jest to mieszkanie w okolicach 2 milionów na nowym osiedlu, które rodzice kupili mu na rozpoczęcie studiów, żeby miał dobry dojazd na uczelnię - blisko dworca centralnegojoalla pisze: ↑czw maja 22, 2025 12:39 pm Widziałam zdjęcie, na którym obok drzwi widniał czerwony napis „tu mieszka morderca”, ale żadnego oblania już nie. Inna sprawa, że to pewnie mieszkanie z wynajmu i teraz właściciel z własnej kieszeni będzie musiał naprawiać szkody, do których się nie przyczynił, więc współczuję i uważam tę akcję za durną.
Mieć taki start w życie, którego czasami 3 pokolenia by nie miały i albo tak zaniedbać zdrowie psychiczne albo po prostu tak to zaprzepaścić spełniając takie swoje chore pragnienie
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Prędzej się ze*ram niz takie mieszkanie kiedykolwiek będę mieć, bo jakbym miał zdolność kredytową dwa miliony to musiałbym raczej kupić coś większego w mniej fancy miejscu żeby całą rodzinę pomieścić więc tak start w życiu którego za trzy pokolenia w mojej rodzinie się nikt nie dorobi mimo uczciwej pracy i wyższego wykształcenia
Mieszkanie kupili mu rodzice.joalla pisze: ↑czw maja 22, 2025 12:39 pm Widziałam zdjęcie, na którym obok drzwi widniał czerwony napis „tu mieszka morderca”, ale żadnego oblania już nie. Inna sprawa, że to pewnie mieszkanie z wynajmu i teraz właściciel z własnej kieszeni będzie musiał naprawiać szkody, do których się nie przyczynił, więc współczuję i uważam tę akcję za durną.
-
Klaudia1737
Spójrz z drugiej strony. A co jeśli by go wpuściła i zrobiłby tam rzeźnie ?plotki3030 pisze: ↑śr maja 21, 2025 6:52 am Tez uważam że ordery to przesada. Ordery powinny być przyznawane np. żołnierzom, dowódcom którzy np polegli na polu walki w obronie NASZEGO kraju. Ordery przyznawane np. powstańcom nikogo nie dziwią bo są uzasadnione, Ci ludzie realnie narażał życie w obronie kraju.
W tym przypadku to przesada moim zdaniem. Okrutna zbrodnia ale ta Pani była przypadkowa ofiarą, nie miała szczególnych zasług dla kraju (nic o tym nie pisza). i tak jak rozumiem przyznanie np. renty dzieciom tej Pani czy strażnikowi tak orderów już nie. Mogła być dobrym, szanowanym pracownikiem ale mimo wszystko to tylko administracja i okrutny ale jednak "przypadek losowy".
No jakby nie patrzeć przyczyniła sie do tego zeby on tam nie wszedł. Moim zdaniem zasłużyła na ten order
-
Lukrecja Skrecz
- Srebrna Kropeczka
Nie umiem wkleić linka.
Na yt jest rozmowa Krzysztofa Ziemca z adwokatem Mieszka R.
Właśnie zaczęłam oglądać.
Po prostu skopiuj link do filmu ;)Lukrecja Skrecz pisze: ↑pt maja 23, 2025 12:42 am Nie umiem wkleić linka.
-
plotki3030
- Currently:Rio
O tym samy pomyślałam, mieć taki start i to zaprzepaścić. 22 lata i własne mieszkanie, w dobrym miejscu w Warszawie, bez lokatorów, bez absurdalnych cen wynajmu. Zresztą, sam mogl je wynająć jakby nie chciał tu mieszkac.
Mnie tymbardziej szokujące ta zbrodnia, chłop ustawiony a tak odwalił i zniszczył sobie (i nie tylko) zycie
-
plotki3030
A czy to jest gdzieś potwierdzone, że przed nim zamykała te drzwi?Klaudia1737 pisze: ↑pt maja 23, 2025 12:25 am Spójrz z drugiej strony. A co jeśli by go wpuściła i zrobiłby tam rzeźnie ?
No jakby nie patrzeć przyczyniła sie do tego zeby on tam nie wszedł. Moim zdaniem zasłużyła na ten order
Czytałam, że ona już kończyła pracę a on wyjął ta siekierę dopiero chwilę przed atakiem. Czyli czemu miałaby go nie wpuscic skoro wcale nie było wiadomo że ta siekierę ma? Czy są jakieś nowe ustalenia co do przebiegu zbrodni?
Swoją droga, moja kilka tyg i temat wygasa, myślę że zostanie wyciszony, lub zastąpiony innymi i kara nie będzie adekwatna do czynu.
- mezalians_urodowy
- GrzaneWino
Z tego co czytałam, to to nie były drzwi dla studentów, tylko jakieś wejście służbowe/techniczne. Dlatego go nie chciała wpuścić.
Gdzieś widziałam zapis z monitoringu.plotki3030 pisze: ↑pt maja 23, 2025 7:08 am A czy to jest gdzieś potwierdzone, że przed nim zamykała te drzwi?
Czytałam, że ona już kończyła pracę a on wyjął ta siekierę dopiero chwilę przed atakiem. Czyli czemu miałaby go nie wpuscic skoro wcale nie było wiadomo że ta siekierę ma? Czy są jakieś nowe ustalenia co do przebiegu zbrodni?
Swoją droga, moja kilka tyg i temat wygasa, myślę że zostanie wyciszony, lub zastąpiony innymi i kara nie będzie adekwatna do czynu.
Kazała mu wyjść ,on się zgodził,puścił ja przodem w drzwiach i zaatakował od tyłu-raczej nie miała żadnych szans,od razu upadła nieprzytomna .
- Nefretete2321
- ZdalnaFanka
Wydaje mi się, że zasada: nigdy nie puszczaj za sobą osoby, którą wyprowadzasz, to taka absolutna podstawa bezpieczeństwa. Nie musiał mieć maczety, mógł mieć nóż, sznur, gaz pieprzowy, cokolwiek, albo zwyczajnie uderzyć ją ręką, kopnąć.Nefretete2321 pisze: ↑sob maja 24, 2025 12:31 pm Przeszkolona na co? Na wypadek ataku szaleńca z siekierą?
Widać, że osoby na takich stanowiskach nie mają szkoleń i tu jest wina systemu.
Ciekawy wywiad na temat Mieszka z dr Jerzym Pobochą https://youtu.be/cVjwhhQ5WSs?si=ekSj_RjckZW8Uu4U
-
plotki3030
No właśnie ja do szukam się tylko tego, że ona zamykała drzwi i on nagle wyjął siekierę i zaatakował.
Ale dlaczego kazała mu wyjść? Czy tamtędy studenci mogą wchodzić?
-
plotki3030
To prawda co piszesz, ale do czasu tej tragedii na UW chyba nikt by nie podejrzewał że coś takiego może się stać, w biały dzień, pod monitoringiem i że sprawca będzie zwykły (w sensie nie wyróżniający sie) student.oliixii pisze: ↑sob maja 24, 2025 12:46 pm Wydaje mi się, że zasada: nigdy nie puszczaj za sobą osoby, którą wyprowadzasz, to taka absolutna podstawa bezpieczeństwa. Nie musiał mieć maczety, mógł mieć nóż, sznur, gaz pieprzowy, cokolwiek, albo zwyczajnie uderzyć ją ręką, kopnąć.
Widać, że osoby na takich stanowiskach nie mają szkoleń i tu jest wina systemu.
Przy jakimś bezdomnym, czy podpitym menelu pewnie by się nie odwracała a przy studencie z tego wydziału? Nic dziwnego, że nie czuła zagrożenia. Dla niej pewnie to był dzieciak, gowniak, którego nie musiała się bać przecież.
Ciekawi mnie czy przed atakiem była jakaś dyskusja między nimi co spowodowało, że zaatakował ja.