Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: mezalians_urodowy »

joalla pisze: czw maja 15, 2025 9:20 am Moje.
Szpitale są niedofinansowane, w wielu brakuje różnych oddziałów, nie ma nawet oddziałów położniczych, które wydawałyby się podstawą, a co dopiero mówić o psychiatrycznych, w kraju, w którym wciąż panuje stygma dotycząca leczenia psychiatrycznego.
Oczywiście, że tak. Ludzie którym się wydaje, że każdy oddział jest w każdym szpitalu to chyba sie za bardzo naoglądali Na dobre i na złe, albo Chirurgów. U mnie w mieście rodzinnym nie ma nawet głupiej laryngologii i żeby wyciąć dziecku migdałki trzeba jechać 40 km.
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

joalla pisze: czw maja 15, 2025 9:20 am Moje.
Szpitale są niedofinansowane, w wielu brakuje różnych oddziałów, nie ma nawet oddziałów położniczych, które wydawałyby się podstawą, a co dopiero mówić o psychiatrycznych, w kraju, w którym wciąż panuje stygma dotycząca leczenia psychiatrycznego.
Idk kogo śmieszy brak oddziałów w szpitalach, to raczej dość żałosna reakcja na realny problem wpływający na bezpieczeństwo oraz zdrowie i życie ludzkie.
Życzę wam, żebyście nigdy nie musieli zetknąć się z ostrymi realiami w tej kwestii, bo jest to realna tragedia całej masy ludzi.
rzeppsiegoogona
LouiBag

Post autor: rzeppsiegoogona »

Ale matka jest dzis odpalona na fb, gdyby to nie chodzilo o sprawe zabojstwa to byloby zabawne ale az nie wiem jak to skomentowac
Hydroxkauan
PsychoFanka

Post autor: Hydroxkauan »

Z tym wpisem poleciała… to poprostu inaczej ubrane w słowa „dobrze jej tak”
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Radoska
Szpilson

Post autor: Radoska »

Hydroxkauan pisze: czw maja 15, 2025 7:32 pm Z tym wpisem poleciała… to poprostu inaczej ubrane w słowa „dobrze jej tak”
. Chore babsko.
Awatar użytkownika
amarenka
Migocząca Świeczka

Post autor: amarenka »

Hydroxkauan pisze: czw maja 15, 2025 7:32 pm Z tym wpisem poleciała… to poprostu inaczej ubrane w słowa „dobrze jej tak”
Ok, sama jestem matką, ale gdyby moje dziecko kogoś zabiło to czułabym, że zawiniłam. A ona? Jest dumna z synka, że jest zabójca? Wow, chore
prawda, mamusiu? :angel:
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Post autor: Alexa2344 »

amarenka pisze: czw maja 15, 2025 9:19 pm Ok, sama jestem matką, ale gdyby moje dziecko kogoś zabiło to czułabym, że zawiniłam. A ona? Jest dumna z synka, że jest zabójca? Wow, chore
to moze tez byc mechanizm wyparcia natomiast widac ,ze babie powinni odciac internety tylko najwyrazniej nie ma kto
Niewiemocochodzi
RoyalBaby

Post autor: Niewiemocochodzi »

Najgorsze jest to, że ona w tych postach nawet nie wypiera się już, że jej syn to zrobił. Ona jest przekonana, że postąpił słusznie zabijając swoją koleżankę. To jest chore. Jestem pewna, że jeśli nie w zabójstwie, to na pewno pomogła mu w ukryciu zwłok i tuszowaniu sprawy.
Awatar użytkownika
FaconSexe88
Modna

Post autor: FaconSexe88 »

Magadammm pisze: śr maja 14, 2025 4:02 pm A jakie miasto go nie ma?
W mojej okolicy w obrębie 100km tylko jeden szpital ma odział psychiatrii. Ba powiem więcej urazówka dziecięca najbliższa od mojego miasta jest 75km . Jak moje dziecko zostało potrącone przez samochód trafiło do Naszego szpitala gdzie jest oddział dziecięcy i tak musiało był przetransportowane 75km do innego miasta bo niema urazówki dziecięcej. Ten kraj to kpina jeśli chodzi o służbę zdrowia.
siaka bum bum
annakozak123
RealDiamond

Post autor: annakozak123 »

Może skończcie dywagacje na temat „służby” zdrowia (ten termin jest nieaktualny od przeszło 25 lat) bo to nie jest temat tego wątku i skończcie robić off topy:)
Awatar użytkownika
amarenka
Migocząca Świeczka

"Ostrzegałam [...], że dojdzie do tragedii" wtf, brzmi jakby brała w tym udział
Awatar użytkownika
FaconSexe88
Modna

Post autor: FaconSexe88 »

amarenka pisze: pt maja 16, 2025 9:57 am "Ostrzegałam [...], że dojdzie do tragedii" wtf, brzmi jakby brała w tym udział
Nawet jeśli Maja łaziła i nękała biednego twórcę domków drewnianych to co , miał on prawo ja zabić . Ta baba jest chora widać , że rodzina i znajomi się od niej odwrócili i nikt jej nie podpowiada co powinna robić aby siebie i syna nie pogrążać.
Skoro podobno mama Mai wysyłała policje do nich jak ona uciekała , to dlaczego Pani mama nękanego dziecka nie zgłaszała nękania i nachodzenia ??
siaka bum bum
Www88
MoetGlass

Post autor: Www88 »

Nie zdążę wszystkiego przeczytać teraz, ale powie mi ktoś, dlaczego Maja miała nękać tego chlopaka? Ich rodzinę?
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Nie wiemy czy tak naprawdę ta matka nie wyolbrzymia zachowań Mai. Jeśli faktycznie chodzili ze sobą, to może ona to wypiera i uważa Maję za niegodną jej syna. Widać, że ma się za kogoś lepszego, a Maja nie pochodziła z wyższych sfer. Może to typowa matka, która próbowała zohydzić synkowi "nieodpowiednią" dziewczynę. Mogę sobię tak spekulować. Może w jej fantazji Maja była potworem, choć w rzeczyistości to zwykła, trochę problematyczna nastolatka.

W każdym razie - też nie mogę uwierzyć, że ta kobieta to wszystko pisze ot tak, jakby omawiała występ w tzg. Zero wyobraźni, empatii, refleksji, a przecież pierwsze emocje już opadły.
MisYoogi
SweetsGallery

Post autor: MisYoogi »

Www88 pisze: pt maja 16, 2025 11:09 am Nie zdążę wszystkiego przeczytać teraz, ale powie mi ktoś, dlaczego Maja miała nękać tego chlopaka? Ich rodzinę?
W 2022r pisała posty jak pozbyć się nękającej ich dziewczyny, wstawiała zdjęcia M w kominiarce na ich posesji z tego okresu, ale dlaczego to nie wiem? Bardzo możliwe, że spotykali się z B, a ona tego nie chciała i nie chciała przyjąć do wiadomości, że może ich coś łączyć
Awatar użytkownika
amarenka
Migocząca Świeczka

Www88 pisze: pt maja 16, 2025 11:09 am Nie zdążę wszystkiego przeczytać teraz, ale powie mi ktoś, dlaczego Maja miała nękać tego chlopaka? Ich rodzinę?
Założono profil na ig typu hejted, który obrażał i wyśmiewał Bartka. Podobno Maja była jedną z osób prowadzących profil
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Post autor: Daisy123 »

Pojawila sie teoria, ze matki celem jest to zeby te jej wpisy sprowokowaly hejt, ktory ma byc argumentem zeby B zostal w Grecji.
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

amarenka pisze: pt maja 16, 2025 11:21 am Założono profil na ig typu hejted, który obrażał i wyśmiewał Bartka. Podobno Maja była jedną z osób prowadzących profil
Przecież już dawno było to obalone, po co powielać informacje z dupy wyciągnięte?
marley71
ToTylkoHermes

Post autor: marley71 »

Zauważcie, że pod tymi jej wysrywami nie ma żadnych komentarzy od rodziny, znajomych, bliskich... udziela się tam tylko czasem jakieś dziwacznie nazwane fake konto 🫣
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

amarenka pisze: pt maja 16, 2025 11:21 am Założono profil na ig typu hejted, który obrażał i wyśmiewał Bartka. Podobno Maja była jedną z osób prowadzących profil
Ta informacja została obalona szybciej niż się pojawiła
Awatar użytkownika
IrlandkazWarszawy
ZdalnaFanka

Post autor: IrlandkazWarszawy »

Radoska pisze: czw maja 15, 2025 8:00 pm . Chore babsko.
Ktos powinien odciac jej internet...czy tam nie ma ludzi wokol niej, ktorzy jej powiedza, zeby przestala odpowiadac na te wszystkie komentarze?
Ona jest jakas odklejona :puke: i jeszcze to victim blaming.... a jej biedny synus siedzi w areszcie, bo to wszystko wina Mai!!!!!!!!!
Chandler Bing
Modna

Post autor: Chandler Bing »

Myślę o tym, jak bardzo ta kobieta jest zaburzona i zapatrzona w syna, że usprawiedliwia to, co on zrobił.
Nie widzi w ogóle winy w sobie, bo przecież ona czytała książki psychologiczne (ponoć skonczyla psychologię również XD) i pozjadała wszystkie rozumy nt wychowywania dzieci, a jej synuś po prostu trafił na złe towarzystwo :(
Ten przypadek matki powinno się zamknąć na oddziale psychiatrycznym i opisać ten przypadek w badaniu naukowym.
Chandler Bing
Modna

Post autor: Chandler Bing »

Pomijając już to, co zrobił Bartek, to wyobraźcie sobie jak tego typu matka musi być okropna jako teściowa, babcia czy matka dziecka, które uczycie gdy jestescie nauczycielem. Nikomu nie życzę trafienia na taką osobę.
Awatar użytkownika
amarenka
Migocząca Świeczka

Chandler Bing pisze: pt maja 16, 2025 3:33 pm Myślę o tym, jak bardzo ta kobieta jest zaburzona i zapatrzona w syna, że usprawiedliwia to, co on zrobił.
Nie widzi w ogóle winy w sobie, bo przecież ona czytała książki psychologiczne (ponoć skonczyla psychologię również XD) i pozjadała wszystkie rozumy nt wychowywania dzieci, a jej synuś po prostu trafił na złe towarzystwo :(
Ten przypadek matki powinno się zamknąć na oddziale psychiatrycznym i opisać ten przypadek w badaniu naukowym.
Thank u God że nie została psychologiem
marley71
ToTylkoHermes

Post autor: marley71 »

Oho, mamusia skasowała profil na fejsie :)