FaconSexe88 pisze: ↑wt maja 13, 2025 8:37 am Ja np nie jestem w stanie pojąć jednego . Dlaczego wszyscy tak chętnie na początku skoczyli do oczerniania Mai . Nawet gdyby te fake newsy o gnębieniu i hejcie z jej strony były prawdą . Czy to daje Nam prawo do zabicie drugiego człowiekaMatka Bartka ewidentnie robiła narracje pod serial "Dojrzewanie" ale tamten chłopiec też był niezłym gagatkiem. Pokazują to sceny z psycholog w zakładzie , gdy musi wystawić mu opinie. Wtedy już nie jest biednym chłopcem co płace i pyta o tatę.
Mam nadzieje ,że np śledczym udało się dotrzeć do komunikatorów i sprawdzenia jakie były relacje Mai i Bartka. Mam nadzieję ,że nas jako społeczeństwo tez o tym powiadomią . Sama mam dziecko +12 , rozmawiam .. sprawdzam komunikatory za zgodą . Chce wiedzieć co piszą między sobą .. dzięki temu wyłapałam gnębienie mojego dziecka . Było to gnębienie fizyczne i emocjonalne. Szkoła tradycyjnie mnie zlała , ale ponieważ doszło do przywłaszczenia rzeczy osobistej mojego dziecka powiadomiłam i policje .. oraz kuratorium , że szkoła sobie nie radzi i ignoruje problem. U nas tez agresor to dziecko "z czerwonym paskiem" tata firma budowlana , a mama nauczycielka. Też na początku chciano zrobić z mojego dziecka to gorsze bo niestety już bez "czerwonego paska" .
Myślę, że dla wielu osób istotne było tło całej sytuacji. Każdy wpis (no może z małym wyjątkami) miał zaznaczone, że nic nie tlumaczy morderstwa ale właśnie ze względu na cały hejt, który tak naprawdę bardzo często jest ignorowany przez różne instytucje jest to ważne żeby wyjaśnić wszystko w tej sprawie bo może to pomoże otworzyć oczy. Nie ważne czy Bartek był gnębiony czy sam gnębił nikt w porę z tym nic nie zrobił i doprowadziło to do tragedii.