Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherryRe: Zaginięcie Mai Kowalskiej
Cała ta sprawa i sytuacja tych rodzin to jest dosłownie łańcuch problemów psychicznych, jakie występują w polskich rodzinach dysfunkcjonalnych.
-
Boroweczka
- RoyalBaby
FaconSexe88 pisze: ↑wt maja 13, 2025 8:37 am Ja np nie jestem w stanie pojąć jednego . Dlaczego wszyscy tak chętnie na początku skoczyli do oczerniania Mai . Nawet gdyby te fake newsy o gnębieniu i hejcie z jej strony były prawdą . Czy to daje Nam prawo do zabicie drugiego człowiekaMatka Bartka ewidentnie robiła narracje pod serial "Dojrzewanie" ale tamten chłopiec też był niezłym gagatkiem. Pokazują to sceny z psycholog w zakładzie , gdy musi wystawić mu opinie. Wtedy już nie jest biednym chłopcem co płace i pyta o tatę.
Mam nadzieje ,że np śledczym udało się dotrzeć do komunikatorów i sprawdzenia jakie były relacje Mai i Bartka. Mam nadzieję ,że nas jako społeczeństwo tez o tym powiadomią . Sama mam dziecko +12 , rozmawiam .. sprawdzam komunikatory za zgodą . Chce wiedzieć co piszą między sobą .. dzięki temu wyłapałam gnębienie mojego dziecka . Było to gnębienie fizyczne i emocjonalne. Szkoła tradycyjnie mnie zlała , ale ponieważ doszło do przywłaszczenia rzeczy osobistej mojego dziecka powiadomiłam i policje .. oraz kuratorium , że szkoła sobie nie radzi i ignoruje problem. U nas tez agresor to dziecko "z czerwonym paskiem" tata firma budowlana , a mama nauczycielka. Też na początku chciano zrobić z mojego dziecka to gorsze bo niestety już bez "czerwonego paska" .
Myślę, że dla wielu osób istotne było tło całej sytuacji. Każdy wpis (no może z małym wyjątkami) miał zaznaczone, że nic nie tlumaczy morderstwa ale właśnie ze względu na cały hejt, który tak naprawdę bardzo często jest ignorowany przez różne instytucje jest to ważne żeby wyjaśnić wszystko w tej sprawie bo może to pomoże otworzyć oczy. Nie ważne czy Bartek był gnębiony czy sam gnębił nikt w porę z tym nic nie zrobił i doprowadziło to do tragedii.
-
Jasimalgosia
- LouiBag
Czy ta dziewczyna miala tylko 1 brata? Wie ktoś z Was dlaczego on jest w karnym zakładzie?
Ale to chyba w ogóle nie zostało potwierdzone, czy on w tym zakładzie karnym jestJasimalgosia pisze: ↑wt maja 13, 2025 2:38 pm Czy ta dziewczyna miala tylko 1 brata? Wie ktoś z Was dlaczego on jest w karnym zakładzie?
-
Jasimalgosia
- LouiBag
Wczoraj skomentowalam artykuł faktu gdzie ludzie strasznie gnoili Maje, stanęłam w jej obronie, facet zaczął mnie wyzywać od prymitywów, wszedł na mój profil na fb zareagował wszystkie zdjęcia "haha" zaczął obrażać moje dziecko mówiąc ze mam zdychac razem ze swoim gowniakiem, strasznie toksyczna społeczność
Na pewno facet? Może to mamuśka w nowej odsłonie.lola20031 pisze: ↑wt maja 13, 2025 8:48 pm Wczoraj skomentowalam artykuł faktu gdzie ludzie strasznie gnoili Maje, stanęłam w jej obronie, facet zaczął mnie wyzywać od prymitywów, wszedł na mój profil na fb zareagował wszystkie zdjęcia "haha" zaczął obrażać moje dziecko mówiąc ze mam zdychac razem ze swoim gowniakiem, strasznie toksyczna społeczność
- pieczonyziemniak.
- Currently:revenge
-
malyslonik
- WhiteParty
.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W Przasnyszu nie ma zakładu psychiatrycznego, jeśli reszta jest tak samo prawdziwa..Natalia970808 pisze: ↑pn maja 12, 2025 10:46 pm Ktoś dodał komentarze odnośnie rodziny Bartka oraz rodziny Mai. Ile w tym prawdy - niewiadomo, bo każdy może napisać co chce, jednak jeśli to prawda to ani u Bartka ani u Mai w domu nie było ciekawie.
- babycowboy
- Koczkodan
Oddział to w każdym mieście jest przy szpitalu, on pisze p zakładzie
- dzudidzetson
- LouiBag
No nie w każdym mieście jest oddział psychiatryczny, skąd taki pomysł w ogóle wzięłaś. Jakby w każdym mieście w szpitalu był oddział psychiatryczny, to nie mielibyśmy takiego kryzysu jeżeli chodzi o leczenie psychiatryczne.
A jakie miasto go nie ma?dzudidzetson pisze: ↑śr maja 14, 2025 2:52 pm No nie w każdym mieście jest oddział psychiatryczny, skąd taki pomysł w ogóle wzięłaś. Jakby w każdym mieście w szpitalu był oddział psychiatryczny, to nie mielibyśmy takiego kryzysu jeżeli chodzi o leczenie psychiatryczne.
- babycowboy
- Koczkodan
Nie, nie jest to po pierwsze. Po drugie w oryginalnym komentarzu pisze, że brali ją i wypuszczali ze szpitala psychiatrycznego czyli równie dobrze mógł być to oddział ze względu na to, że pełni funkcję interwencyjną lub kryzysową np. psychozę i działa krótkoterminowo więc kilka dni mogli ją przetrzymać, a potem wypuścić i tak kilka razy w roku. Ludzie raczej nie mówią na oddział psychiatryczny "oddział psychiatryczny" tylko sobie to uogólniają do psychiatryka albo szpitala psychiatrycznego. Tak jak ty uogólniłaś zakład do szpitala mimo, że określenie "zakład psychiatryczny" to ogólne określenie, które może oznaczać wiele różnych placówek zdrowia psychicznego
-
plotki3030
- Currently:Rio
Może faktycznie to matka podejrzanego, bo szczerze wątpię by jedna random owa osoba odpaliła się tak na Twój komentarz w którym broniłaś Maje. Spróbuj to zgłosić, taka ewidentna mowa nienawiści nie może być tolerowane, nikt nie jest anonimowy w sieci.lola20031 pisze: ↑wt maja 13, 2025 8:48 pm Wczoraj skomentowalam artykuł faktu gdzie ludzie strasznie gnoili Maje, stanęłam w jej obronie, facet zaczął mnie wyzywać od prymitywów, wszedł na mój profil na fb zareagował wszystkie zdjęcia "haha" zaczął obrażać moje dziecko mówiąc ze mam zdychac razem ze swoim gowniakiem, strasznie toksyczna społeczność
Z tego co wiem to jej brat urodził się w 2018/2019. Chyba że mowa jest o jeszcze jakimś innym bracie.Natalia970808 pisze: ↑pn maja 12, 2025 10:46 pm Ktoś dodał komentarze odnośnie rodziny Bartka oraz rodziny Mai. Ile w tym prawdy - niewiadomo, bo każdy może napisać co chce, jednak jeśli to prawda to ani u Bartka ani u Mai w domu nie było ciekawie.
Komentarze po kilku godzinach zostały usunięteplotki3030 pisze: ↑śr maja 14, 2025 5:45 pm Może faktycznie to matka podejrzanego, bo szczerze wątpię by jedna random owa osoba odpaliła się tak na Twój komentarz w którym broniłaś Maje. Spróbuj to zgłosić, taka ewidentna mowa nienawiści nie może być tolerowane, nikt nie jest anonimowy w sieci.
-
Jasimalgosia
- LouiBag
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Nie no co to za pomysł. Nawet jakby nie odwalała w necie to nie powinna tego robić. Powinna zniknąć usunąć się w cień i dać sprawie czas a nie na pogrzebie wyskakiwać jako matka sprawcy z przeprosinami które są bezużyteczne
Moje.
Szpitale są niedofinansowane, w wielu brakuje różnych oddziałów, nie ma nawet oddziałów położniczych, które wydawałyby się podstawą, a co dopiero mówić o psychiatrycznych, w kraju, w którym wciąż panuje stygma dotycząca leczenia psychiatrycznego.