Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
artdecooo
RoyalBaby

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: artdecooo »

Cała ta sprawa i sytuacja tych rodzin to jest dosłownie łańcuch problemów psychicznych, jakie występują w polskich rodzinach dysfunkcjonalnych.
Boroweczka
RoyalBaby

Post autor: Boroweczka »

FaconSexe88 pisze: wt maja 13, 2025 8:37 am Ja np nie jestem w stanie pojąć jednego . Dlaczego wszyscy tak chętnie na początku skoczyli do oczerniania Mai . Nawet gdyby te fake newsy o gnębieniu i hejcie z jej strony były prawdą . Czy to daje Nam prawo do zabicie drugiego człowieka ?? Matka Bartka ewidentnie robiła narracje pod serial "Dojrzewanie" ale tamten chłopiec też był niezłym gagatkiem. Pokazują to sceny z psycholog w zakładzie , gdy musi wystawić mu opinie. Wtedy już nie jest biednym chłopcem co płace i pyta o tatę.

Mam nadzieje ,że np śledczym udało się dotrzeć do komunikatorów i sprawdzenia jakie były relacje Mai i Bartka. Mam nadzieję ,że nas jako społeczeństwo tez o tym powiadomią . Sama mam dziecko +12 , rozmawiam .. sprawdzam komunikatory za zgodą . Chce wiedzieć co piszą między sobą .. dzięki temu wyłapałam gnębienie mojego dziecka . Było to gnębienie fizyczne i emocjonalne. Szkoła tradycyjnie mnie zlała , ale ponieważ doszło do przywłaszczenia rzeczy osobistej mojego dziecka powiadomiłam i policje .. oraz kuratorium , że szkoła sobie nie radzi i ignoruje problem. U nas tez agresor to dziecko "z czerwonym paskiem" tata firma budowlana , a mama nauczycielka. Też na początku chciano zrobić z mojego dziecka to gorsze bo niestety już bez "czerwonego paska" .

Myślę, że dla wielu osób istotne było tło całej sytuacji. Każdy wpis (no może z małym wyjątkami) miał zaznaczone, że nic nie tlumaczy morderstwa ale właśnie ze względu na cały hejt, który tak naprawdę bardzo często jest ignorowany przez różne instytucje jest to ważne żeby wyjaśnić wszystko w tej sprawie bo może to pomoże otworzyć oczy. Nie ważne czy Bartek był gnębiony czy sam gnębił nikt w porę z tym nic nie zrobił i doprowadziło to do tragedii.
Jasimalgosia
LouiBag

Post autor: Jasimalgosia »

Czy ta dziewczyna miala tylko 1 brata? Wie ktoś z Was dlaczego on jest w karnym zakładzie?
Misia
ZdalnaFanka

Post autor: Misia »

Jasimalgosia pisze: wt maja 13, 2025 2:38 pm Czy ta dziewczyna miala tylko 1 brata? Wie ktoś z Was dlaczego on jest w karnym zakładzie?
Ale to chyba w ogóle nie zostało potwierdzone, czy on w tym zakładzie karnym jest 🙄
Jasimalgosia
LouiBag

Misia pisze: wt maja 13, 2025 2:51 pm Ale to chyba w ogóle nie zostało potwierdzone, czy on w tym zakładzie karnym jest 🙄
Wiem że nie. W sumie nie ma to za bardzo związku ze sprawą,ale moze jest tutaj na forum ktos z ich otoczenia kto wie.
lola20031
BagietkaZszarlott

Post autor: lola20031 »

Wczoraj skomentowalam artykuł faktu gdzie ludzie strasznie gnoili Maje, stanęłam w jej obronie, facet zaczął mnie wyzywać od prymitywów, wszedł na mój profil na fb zareagował wszystkie zdjęcia "haha" zaczął obrażać moje dziecko mówiąc ze mam zdychac razem ze swoim gowniakiem, strasznie toksyczna społeczność
Radoska
Szpilson

Post autor: Radoska »

lola20031 pisze: wt maja 13, 2025 8:48 pm Wczoraj skomentowalam artykuł faktu gdzie ludzie strasznie gnoili Maje, stanęłam w jej obronie, facet zaczął mnie wyzywać od prymitywów, wszedł na mój profil na fb zareagował wszystkie zdjęcia "haha" zaczął obrażać moje dziecko mówiąc ze mam zdychac razem ze swoim gowniakiem, strasznie toksyczna społeczność
Na pewno facet? Może to mamuśka w nowej odsłonie.
lola20031
BagietkaZszarlott

Radoska pisze: wt maja 13, 2025 8:52 pm Na pewno facet? Może to mamuśka w nowej odsłonie.
Tez sie nad tym zastanawiałam, ale gość umiał w Interpunkcje
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

lola20031 pisze: wt maja 13, 2025 10:10 pm Tez sie nad tym zastanawiałam, ale gość umiał w Interpunkcje
Może Chat Gpt pisał XD
malyslonik
WhiteParty

Post autor: malyslonik »

.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mooniaa
FlafLover

Post autor: Mooniaa »

🫣
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Magadammm
Samarka

Post autor: Magadammm »

Natalia970808 pisze: pn maja 12, 2025 10:46 pm Ktoś dodał komentarze odnośnie rodziny Bartka oraz rodziny Mai. Ile w tym prawdy - niewiadomo, bo każdy może napisać co chce, jednak jeśli to prawda to ani u Bartka ani u Mai w domu nie było ciekawie.
W Przasnyszu nie ma zakładu psychiatrycznego, jeśli reszta jest tak samo prawdziwa..
Awatar użytkownika
babycowboy
Koczkodan

Post autor: babycowboy »

Magadammm pisze: śr maja 14, 2025 1:43 pm W Przasnyszu nie ma zakładu psychiatrycznego, jeśli reszta jest tak samo prawdziwa..
Przecież jest oddział psychiatryczny na Sadowej
Magadammm
Samarka

babycowboy pisze: śr maja 14, 2025 2:22 pm Przecież jest oddział psychiatryczny na Sadowej
Oddział to w każdym mieście jest przy szpitalu, on pisze p zakładzie
Awatar użytkownika
dzudidzetson
LouiBag

Post autor: dzudidzetson »

Magadammm pisze: śr maja 14, 2025 2:42 pm Oddział to w każdym mieście jest przy szpitalu, on pisze p zakładzie
No nie w każdym mieście jest oddział psychiatryczny, skąd taki pomysł w ogóle wzięłaś. Jakby w każdym mieście w szpitalu był oddział psychiatryczny, to nie mielibyśmy takiego kryzysu jeżeli chodzi o leczenie psychiatryczne.
Magadammm
Samarka

dzudidzetson pisze: śr maja 14, 2025 2:52 pm No nie w każdym mieście jest oddział psychiatryczny, skąd taki pomysł w ogóle wzięłaś. Jakby w każdym mieście w szpitalu był oddział psychiatryczny, to nie mielibyśmy takiego kryzysu jeżeli chodzi o leczenie psychiatryczne.
A jakie miasto go nie ma?
Awatar użytkownika
babycowboy
Koczkodan

Post autor: babycowboy »

Magadammm pisze: śr maja 14, 2025 2:42 pm Oddział to w każdym mieście jest przy szpitalu, on pisze p zakładzie
Nie, nie jest to po pierwsze. Po drugie w oryginalnym komentarzu pisze, że brali ją i wypuszczali ze szpitala psychiatrycznego czyli równie dobrze mógł być to oddział ze względu na to, że pełni funkcję interwencyjną lub kryzysową np. psychozę i działa krótkoterminowo więc kilka dni mogli ją przetrzymać, a potem wypuścić i tak kilka razy w roku. Ludzie raczej nie mówią na oddział psychiatryczny "oddział psychiatryczny" tylko sobie to uogólniają do psychiatryka albo szpitala psychiatrycznego. Tak jak ty uogólniłaś zakład do szpitala mimo, że określenie "zakład psychiatryczny" to ogólne określenie, które może oznaczać wiele różnych placówek zdrowia psychicznego
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

lola20031 pisze: wt maja 13, 2025 8:48 pm Wczoraj skomentowalam artykuł faktu gdzie ludzie strasznie gnoili Maje, stanęłam w jej obronie, facet zaczął mnie wyzywać od prymitywów, wszedł na mój profil na fb zareagował wszystkie zdjęcia "haha" zaczął obrażać moje dziecko mówiąc ze mam zdychac razem ze swoim gowniakiem, strasznie toksyczna społeczność
Może faktycznie to matka podejrzanego, bo szczerze wątpię by jedna random owa osoba odpaliła się tak na Twój komentarz w którym broniłaś Maje. Spróbuj to zgłosić, taka ewidentna mowa nienawiści nie może być tolerowane, nikt nie jest anonimowy w sieci.
Kaijlo
RóżowePolo

Post autor: Kaijlo »

Natalia970808 pisze: pn maja 12, 2025 10:46 pm Ktoś dodał komentarze odnośnie rodziny Bartka oraz rodziny Mai. Ile w tym prawdy - niewiadomo, bo każdy może napisać co chce, jednak jeśli to prawda to ani u Bartka ani u Mai w domu nie było ciekawie.
Z tego co wiem to jej brat urodził się w 2018/2019. Chyba że mowa jest o jeszcze jakimś innym bracie.
lola20031
BagietkaZszarlott

plotki3030 pisze: śr maja 14, 2025 5:45 pm Może faktycznie to matka podejrzanego, bo szczerze wątpię by jedna random owa osoba odpaliła się tak na Twój komentarz w którym broniłaś Maje. Spróbuj to zgłosić, taka ewidentna mowa nienawiści nie może być tolerowane, nikt nie jest anonimowy w sieci.
Komentarze po kilku godzinach zostały usunięte
Jasimalgosia
LouiBag

Kaijlo pisze: śr maja 14, 2025 6:50 pm Z tego co wiem to jej brat urodził się w 2018/2019. Chyba że mowa jest o jeszcze jakimś innym bracie.
To moze jeszcze inny brat ,bo pisano ze jest w zakładzie karnym wiec pewnie tamten urodzil sie duzo wcześniej.
qazwsx91
RóżowePolo

Post autor: qazwsx91 »

A wiadomo cokolwiek po pogrzebie? Nikt nic tu nie pisał
Może ktoś że znajomych tam był?
qazwsx91
RóżowePolo

Post autor: qazwsx91 »

Zobaczcie jak inaczej wyglądałoby gdyby matka przyszła na ten pogrzeb i poprosiła rodzinę Mai o wybaczenie
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

qazwsx91 pisze: śr maja 14, 2025 11:02 pm Zobaczcie jak inaczej wyglądałoby gdyby matka przyszła na ten pogrzeb i poprosiła rodzinę Mai o wybaczenie
Nie no co to za pomysł. Nawet jakby nie odwalała w necie to nie powinna tego robić. Powinna zniknąć usunąć się w cień i dać sprawie czas a nie na pogrzebie wyskakiwać jako matka sprawcy z przeprosinami które są bezużyteczne
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

Magadammm pisze: śr maja 14, 2025 4:02 pm A jakie miasto go nie ma?
Moje.
Szpitale są niedofinansowane, w wielu brakuje różnych oddziałów, nie ma nawet oddziałów położniczych, które wydawałyby się podstawą, a co dopiero mówić o psychiatrycznych, w kraju, w którym wciąż panuje stygma dotycząca leczenia psychiatrycznego.