Start
Mój profil

Paweł Fomiczewski Zbrodnia Ikara/CJC

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Re: Paweł Fomiczewski Zbrodnia Ikara/CJC

Post autor: pieczonyziemniak. »

Ogrzyca pisze: ndz maja 11, 2025 8:53 am Widzieliście już jego nowy film o zbrodni na Uniwersytecie Warszawskim? Opublikował wizerunek ofiary
Zdjęcie tej Pani w czerwonej sukience latają już wszędzie , nic odkrywczego.
Moim zdaniem trzeba pamiętać taki bohaterski czyn. Co gdyby nie ona? Mogłoby zginąć więcej osób
yetsa9
RoyalBaby

Post autor: yetsa9 »

Nie jestem w stanie typa słuchać. To akcentowanie zdań jak z taniego paradokumentu, budowanie ich w jakiś przedziwny sposób, błędy ortograficzne w napisach, wyciąganie wniosków na chłopski rozum - w jednym z odcinków jakiś czas temu sugerował, że jeśli chłopak oskarżony o zabójstwo Ewy Tylman studiował gospodarkę wodną, to ten fakt wyklucza, że mógł bać się wody, czyli kłamie i kręci XD
Irytuje mnie gość jak mało kto, a sprawia wrażenie takiego, że wszystkie rozumy pozjadał.
Awatar użytkownika
marttab
Gacie z oceanu

Post autor: marttab »

uważam, że dużo dobrego zrobił w temacie Weroniki Karwatki, pierwszy nagłośnił ten temat, rozmawiał z mężem, był cały czas w kontakcie z rodziną, kierował pytania do prokuratury, itd.
XelizekX
Skarpeta Rakieta

Post autor: XelizekX »

Czuję od niego bardzo dziwny vibe, jego wpisy na grupie też czasami są dość stronnicze, chłop uważa się za alfę i omegę z jakiegoś powodu
Mooniaa
FlafLover

Post autor: Mooniaa »

Próbowałam oglądać jego filmiki, ale nie pasuje mi bardzo jego przeciąganie wszystkiego...dosyć że jego intonacja glosu jest irytująca jak dla mnie, to jeszcze podaje jakieś nieistotne info, żeby tylko przedłużyć, odechciało mi się.
Za to cenie grupę na fb, dzięki niej też można na bieżąco, dowiedzieć się sporo informacji.
yetsa9
RoyalBaby

Post autor: yetsa9 »

Niedawno też się dowiedziałam, że w bardzo przykrych okolicznościach stracił córkę. Spowodował wypadek jadąc z nią, żyła jakiś czas po wypadku i zmarła… :(
Kobieteria
BagietkaZszarlott

Post autor: Kobieteria »

yetsa9 pisze: ndz maja 11, 2025 10:14 pm Niedawno też się dowiedziałam, że w bardzo przykrych okolicznościach stracił córkę. Spowodował wypadek jadąc z nią, żyła jakiś czas po wypadku i zmarła… :(
Jest o tym cały materiał na YouTube. Bardzo przykra sprawa.
graka
Koczkodan

Post autor: graka »

Tak, córka miala liczne obrażenia. Uszkodzenia bodajze mozgu itd, bo doszlo do zatrzymania krążenia,o ile dobrze pamietam. Była zbiorka na nią. Ogromną tragedia.
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Czyli zmarła ta dziewczynka? Straszne.....zastanawiałam się jak to się potoczyło ale głupio było mi go pytać....
graka
Koczkodan

Post autor: graka »

PEONIA pisze: śr lip 16, 2025 11:23 pm Czyli zmarła ta dziewczynka? Straszne.....zastanawiałam się jak to się potoczyło ale głupio było mi go pytać....
Tak. Wypadek był w 2021 roku. Zmarła rok później jako 4-latka. :(
29362523190006
LouiBag

Post autor: 29362523190006 »

Kobieteria pisze: ndz maja 11, 2025 10:32 pm Jest o tym cały materiał na YouTube. Bardzo przykra sprawa.
na jego kanale?
Biankalea
Skarpeta Rakieta

Post autor: Biankalea »

Mam wrazenie, ze on ma jakis problem z kobietami 🫣
Olin
RoyalBaby

Post autor: Olin »

29362523190006 pisze: wt sie 26, 2025 11:44 am na jego kanale?
Tak, ta nagrywka nosi tytul szczerze o wypadku
Iammedicine
LouiBag

Post autor: Iammedicine »

Co myslicie o obecnej dramie z Justyna Mazur? Pawel troche obrosl w piora i strasznie psywno agresywny sie zrobil.
PEONIA
Licówka

Iammedicine pisze: ndz lis 23, 2025 7:43 pm Co myslicie o obecnej dramie z Justyna Mazur? Pawel troche obrosl w piora i strasznie psywno agresywny sie zrobil.
A o co chodzi?
Awatar użytkownika
Jennifer
Channelka

Post autor: Jennifer »

PEONIA pisze: ndz lis 23, 2025 9:19 pm A o co chodzi?
Tutaj można poczytać https://www.youtube.com/post/Ugkxj5XPB2 ... _LU-Ytjtoi
i am a god
PEONIA
Licówka

Jennifer pisze: ndz lis 23, 2025 9:24 pm Tutaj można poczytać https://www.youtube.com/post/Ugkxj5XPB2 ... _LU-Ytjtoi
dzięki!
Iammedicine
LouiBag

Zaczelo sie tutaj:
Odpowiedz Pawla na story Justyny:

Posty sa w kolejnosci od dolu - przepraszam ale pierwszy raz wstawialam wiecej niz jeden zrzut ekranu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Iammedicine
LouiBag

W linku podanym wyzej macie odpowiedz Justyny.

Pawel natomiast nie pozostal dluzny i dodal kolejny post:

Justyna Mazur postanowiła w odpowiedzi na mój wczorajszy post opublikować wpis na swojej grupie. Zaczynam rozumieć, skąd u Ciebie tyle błędów w odcinkach.

Odpowiem po kolei na jej twierdzenia oraz dorzucę kilka ciekawych wątków:

„Autor kanału Zbrodnia Ikara (wcześniej noszącego nazwę: Co jest Cięte)” – kanał „Co jest Cięte” był innym kanałem i już nie istnieje. Rozumiem, że chciałaś to w jakiś sposób podkreślić, ale czy gdy czegoś nie wiesz, po prostu to dopisujesz? W odcinkach też tak robisz?

„Większość z tych postów pousuwał, bo – jak łatwo się domyślić – były bezpodstawne” – usunąłem chyba dwa posty, i to dlatego, że ktoś poprosił mnie, by nie mieszać go w tę aferę. Resztę dopisałaś sobie sama. Wystarczyło zapytać, dlaczego je usunąłem. Nie usunąłem niczego na twój temat bo były bezpodstawne. Za chwilę się dowiesz dlaczego powstają o tobie te szpilki tutaj.

„Ostatnio dowiedział się, że w ‘Rozpytaniu’ rozmawiałam z Grzegorzem Głuszakiem. Rozmowa nawet nie została przeze mnie zapowiedziana ani opublikowana, a Paweł już ‘wie’, co w niej będzie i robię sobie z tego temat” "Nie wiem, jakim trzeba być egocentrykiem, żeby zakładać, że rozmowa z autorem o jego książce będzie materiałem o Pawle i jego opinii na temat tej książki." – nie musiałem niczego się domyślać. To sam Głuszak napisał publicznie w komentarzu, że będzie odnosił się do mojego materiału. To nie były przypuszczenia, tylko reakcja na ogólnodostępną informację. To też nie był egocentryzm tylko reakcja na informację. Zakładam, że tego również nie wiesz?

„Wbrew temu, co twierdzi, nie ja organizowałam to spotkanie, tylko biblioteka, a ja zostałam zaproszona do jego poprowadzenia” – przeczytaj dokładnie mój post o Twoim Instastory, nigdzie nie napisałem, że Ty to organizujesz. Ta umiejętność to czytanie ze zrozumieniem. Myślę, że to niezbędne w Twojej pracy, ale wiele tłumaczy.

"Znowu zapomniał, że może do mnie napisać bezpośrednio wiadomość, woli kręcić zasięgi na atakowaniu mnie" - Napisałem, wysłałaś ścianę żalu i później przestałaś odpisywać. Nie kłam Justyna

No i teraz, Justyna, wyjaśnię ci, dlaczego jesteś szkodliwym twórcą i dlaczego to właśnie do ciebie tak często się odnoszę na grupie. Kiedy jeden z twórców napisał do córki Jolanty Brzeskiej, że chce zrobić materiał o jej mamie i czy mogłaby mu pomóc – to spuściła go na drzewo. Po tym, co Justyna opublikowała o sprawie, ta kobieta nie chciała mieć już nic do czynienia z podcasterami. Tak, Justyna, te historie zmyśliła.

Kiedy rodzice Bruno Muschalika poprosili Justynę, żeby opublikowała materiał w innym terminie, to ich zlała, stwierdziła, że ona ma prawo publikować. Później w tej ścianie żali do mnie stwierdziła, że chcieli pieniędzy. Kłamiesz, Justyna, bo chcieli, żebyś podpięła zbiórkę. Raz ci ludzie ponieśli krzywdę, kiedy ich syn zaginął, a później przyszła Justyna i zmieszała ich z gównem.

Kiedy robiłaś materiał Szymonie z Będzina to nawet imion z książki nie zmieniłaś, które były celowo zmienione. Chyba nie dotarłaś do informacji, że zostały zmienione dla bezpieczeństwa.

Z męża Moniki Wilgorskiej zrobiłaś przemocowego alkoholika. Facet rozstał się z żoną, bo ta go zdradzała, a ty to przekręciłaś publicznie, robiąc z niego tyrana. Chłop przeżył dramat – najpierw stracił dziecko, później zabito mu byłą żonę – matkę jego dziecka, a na koniec weszłaś jeszcze ty i go poniżyłaś.

Zdarzyło się, że rodziny ofiar w prywatnych rozmowach śmiały się z twojej twórczości, bo była tak daleka od prawdy. Zdarza się też oczywiście, że rodziny piszą żeby coś sprostowała. WTEDY IM NIE ODPISUJE!

Dlaczego akurat odnośnie Ciebie dostaję wiadomości, że potrafisz pomawiać twórców w różnych instytucjach medialnych? Np. mnie o uzależnienie od benzo (screen 1). Do Twojej wiadomości – w życiu nie kupiłem ani legalnie, ani nielegalnie takiego środka. Jedyną sytuacją przez całe moje życie, kiedy taką substancję dostawałem, był szpital po wypadku.

Dlatego Justyna twór temat się tutaj pojawia, bo szkodzisz. Po prostu szkodzisz. Piszesz mi, że ci zazdroszczę rankingów i to ma być dla mnie krępujące. Jakich rankingów? Mam większy kanał niż twój, większe zasięgi - choć to nie jest wyznacznikiem czegokolwiek. Jest masa mniejszych twórców niż ty, którzy robią o milion razy lepszą pracę.

Już nie będę wyciągał baboli w stylu „w nocy świeciło słońce” albo obrażania grup zawodowych, jak np. budowlańcy, bo to nie tyczy się tej podstawowej merytoryki. Tylko o tobie regularnie słyszymy i, jak widać, tylko ja mam odwagę powiedzieć to głośno.

Rób sobie te swoje podcasty, ale przestań krzywdzić ludzi, którzy już są skrzywdzeni.
Biankalea
Skarpeta Rakieta

Post autor: Biankalea »

Zawsze to bede powtarzać, mam wrażenie ze on ma jakis problem z kobietami.
Te jego pasywno agresywne odpowiedzi nie sa ok, a czym bardziej Justyna nie reaguje tym bardziej ten sie nakreca.
Awatar użytkownika
sabinkalivia8821
MoetGlass

Post autor: sabinkalivia8821 »

straszny cham jak dla mnie agresor nie jestem fanką Mazur natomiast jego agresywne zaczepki są ohydne o w sposób jaki do nie pisze i gdzie on ma większe zasięgi ?jego może 9000 osób obserwuje na insta na you tube ma takie?i to wchodzenie do d ślędźwiowej …
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

sabinkalivia8821 pisze: pn lis 24, 2025 11:00 am straszny cham jak dla mnie agresor nie jestem fanką Mazur natomiast jego agresywne zaczepki są ohydne o w sposób jaki do nie pisze i gdzie on ma większe zasięgi ?jego może 9000 osób obserwuje na insta na you tube ma takie?i to wchodzenie do d ślędźwiowej …
Jak mowa o zasięgach instagramowych, to Jusia ma większe. Jak mowa o wyświetleniach na yt, to on ma 2-3 razy tyle co Jusia. I jak dla mnie to oboje siebie warci. On zaczepia ją w sposób prostacki i szczeniacki, a ona teraz zgrywa ofiarę, jednocześnie wypominając jakieś udostępnianie zbiórek na chorą córkę i nasyłając w pełni świadomie swoje rzesze ratlerów na niego. Dno i tyle. Jak dzieci w podstawówce. Jeszcze niech się Krzysio włączy ze swoimi super chamskimi ripostami i będziemy mieli dramę roku. 🫠
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Stillasatree
Koczkodan

Post autor: Stillasatree »

Grubababa pisze: pn lis 24, 2025 11:25 am Jak mowa o zasięgach instagramowych, to Jusia ma większe. Jak mowa o wyświetleniach na yt, to on ma 2-3 razy tyle co Jusia. I jak dla mnie to oboje siebie warci. On zaczepia ją w sposób prostacki i szczeniacki, a ona teraz zgrywa ofiarę, jednocześnie wypominając jakieś udostępnianie zbiórek na chorą córkę i nasyłając w pełni świadomie swoje rzesze ratlerów na niego. Dno i tyle. Jak dzieci w podstawówce. Jeszcze niech się Krzysio włączy ze swoimi super chamskimi ripostami i będziemy mieli dramę roku. 🫠
Tylko, że on nie pierwszy raz ją zaczepia, stawia w opozycji do perfekcyjnej wg niego Herring i też się nie dziwię Justynie, że w końcu mu odpowiedziała. Serio jaki tupet gość musi mieć, żeby po tylu razach jak próbował ją dyskredytować na swojej grupie, pytać ją na priv jakby nigdy nic kiedy planuje wypuścić swój odcinek 😄
Krzysiek90
Koczkodan

Post autor: Krzysiek90 »

a to nie jest czasami ten gosciu, ktory mial sporo dlugow? Bo kojarze, ze jeden z przedstawicieli TC (ktos znany) mial wlasnie tego typu problemy
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

Krzysiek90 pisze: pn lis 24, 2025 1:00 pm a to nie jest czasami ten gosciu, ktory mial sporo dlugow? Bo kojarze, ze jeden z przedstawicieli TC (ktos znany) mial wlasnie tego typu problemy
Też coś słyszałem o tym, ale czy chodziło o Ciałciesku czy kogoś innego, nie pamiętam. Ta jego kampania przeciwko JMK jest żałosna, jaką podcasterką by nie była - szczególnie, że dosyć mocno prawdopodobnie wyręcza w tym Makrelę, która od dawna nie przepada za Justyną (z wzajemnością), ale jednak obydwie nigdy nie zniżały się do publicznych ataków na siebie nawzajem. Ciekawe, czy Makrela go w ogóle o to prosiła? xD