Znalazłam go, nie było to trudne. Rany, totalnie niepozorny. W tym zdjęciu w czapeczce w okularach jak mój 20 l syn. Wiecie o co mi chodzi. W życiu bym nie powiedziała, tak z samego wyglądu...klasyczny nerd. Więc tak, opinia ludzi z boku tak może wyglądać.dama_w_krakowie pisze: ↑pt maja 09, 2025 9:31 am Jego wykładowczyni: "niczym się nie wyróżniał, nie przeszkadzał, nie był agresywny, zachowywał się normalnie, był komunikatywny i spokojny"
Rektor: "niczym się nie wyróżniał"
Sąsiad: "Spokojny, przygarbiony. Taki mól książkowy. Dłuższe włosy, kujonek"
Inny sąsiad: "chodził do najlepszej szkoły na Pomorzu i był wybitnym uczniem"
Morderstwo na UW
Moderator: verysweetcherry-
OlenaOlenka
- RoseGold
Re: Morderstwo na UW
Ostatnio zmieniony pt maja 09, 2025 10:02 am przez OlenaOlenka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
OlenaOlenka
- RoseGold
Ludzi fascynuje śmierć. Chore, ale tak było. Chcą igrzysk i chleba, ktoś dobrze napisał tu, na wątku. Okropne, mam badzieje, ze odpowie na swoje czyny adekwatnie. Zabrał komuś mamę, córkę, żonę, przyjaciółkę, Boże, w głowie się nie mieści.twojastara1234567 pisze: ↑pt maja 09, 2025 10:00 am mnie przeraża, że od całej tragedii przybyło mu obserwujących na ig, czy ludziom już totalnie odbiło? i ktoś chyba na nim teraz urzęduje, bo liczba jego obserwacji też się zmniejsza:)
Emocje mówią mi to samo, ale z drugiej strony każdy ma prawo do obrony. Adwokat go nie uniewinni przecież, jedynie będzie uczestniczył w tym, aby człowiek został osądzony sprawiedliwie i mógł się bronic. Tutaj sprawa jest oczywista i to psychol po prostu, ale czasem jest lincz publiczny, mimo ze nie wszystko jest takie proste. Jakby żaden adwokat nie chciał brac trudnych spraw, to osoby niewinne albo "mniej winne" niż się wydaje, ale mające bardzo duży problem z udowodnieniem tego, byłyby w dupie.
I właśnie dlatego ludzie tutaj z uporem maniaka przytaczają Kajetana, bo nie, wysoko usytuowana rodzina niekoniecznie ma wpływ na wynik sprawy.
A nawet jeśli trafi na leczenie, to ponoć ciężej jest wyjść komuś takiemu z psychiatryka, niż z więzienia po odklepaniu tych 25 lat. Zwróć tu uwagę na Trynkiewicza, też mógł wyjść pięćset razy na wolność, a zawsze mu coś dorzucali, by tylko go jednak nie wypuścić.
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Jak dla mnie prawnicy zrobią sobie na tym PR (i kasę), ale koleś na golasa po łące już nie pobiega. Po czymś takim ma zapewnione lokum do końca życia. Pytanie tylko gdzie - za kratami czy w kaftanie.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Przecież są oddziały z warunkami szpitalnymi, oddziały dla upośledzonych i chorych psychicznie - nikt nie chce tam siedzieć. To jest ostatni krąg piekła. Wszyscy woleliby siedziec ze złodziejami recydywistami niż z chorymi i upośledzonymi którzy potrafią rzucać się kałem. Pomijam w ogóle ośrodek dla bestii…Rzeka.chaosu pisze: ↑pt maja 09, 2025 10:23 am Jak dla mnie prawnicy zrobią sobie na tym PR (i kasę), ale koleś na golasa po łące już nie pobiega. Po czymś takim ma zapewnione lokum do końca życia. Pytanie tylko gdzie - za kratami czy w kaftanie.
-
plotki3030
- Currently:Rio
Ale to ta Pani już wychodziła i ja zaatakowal z zaskoczenia czy nie chciała go wpuscic/wyszła do niego? Czy coś wiadomo?dama_w_krakowie pisze: ↑czw maja 08, 2025 10:11 pm Zdarzenie miało miejsce na dziedzińcu, ten najbardziej rozpowszechniony film ma głosy "dzwońcie po pogotowie, po pogotowie dzwońcie, Tomek uciekaj", drugie mniej znane ujęcie z okna nie ma odróżnialnych głosów tylko ogólny harmider "o boże" i jakieś śmiechy. W obu wersjach nie słychać żeby sprawca cokolwiek mówił albo krzyczał.
Czytam co piszecie i jestem przerażona. Kolejny "biedny bogaty" dzieciak co to dobrze się uczy, dzień dobry mówi i w końcu odwala coś tak odrażającego. Zastanawia mnie czy może żył pod presją rodziców całe życie (kierunek studiów i ambicje rodzinne może nie do końca jego) i w końcu nie wytrzymał, albo czy miał jakąś chorobę czy się narkotyzowal i dlatego go odkleiło zupełnie?
Wątek z narkotykami wcale nie jest taki niemożliwy bo to jednak Warszawa i studencki świat na wymagających studiach. Ja nie mam styczności z osobami które biorą ale wierzę że środki psychoaktywne mogą zadziałać na człowieka zupełnie nie przewidywalnie. Ale czy aż tak? Brrr
Brak wcześniejszej reakcji przechodniów tłumaczy ze siekiera była schowana. To jest samo centrum największego miasta w Polsce a jak siekierę miał schowana to faktycznie wcale nie musiał zwracać na siebie uwagi. Obecność ministra w tym czasie tam mogła być na plus akurat bo jego ochrona jest bardzo dobrze przeszkolona, kto wie co by się działo jakby ich nie było na miejscu. Sam ochroniarz nie dał mu rady ale dobrze że przeżył.
Co do obrony, czy nam się podoba czy nie to nawet gdyby był biedakiem to i tak dostałby obrońcę z urzędu. Tak działa prawo. Jego rodzicom się nie dziwię, że robią co mogą by go bronić. To ich syn.
Niestety też myślę że przypna mu łatkę chorego psychicznie i uniknie odpowiedzialności za coś tak odrażającego. Straszne.
Nie wiem dlaczego cały czas mówicie że uniknie odpowiedzialności bo przypną mu łatkę chorego psychicznie? A to od kiedy ciężko chorzy psychicznie chodzą sobie po świecie i korzystają z życia jak gdyby nigdy nic? Oni są osadzani w oddziałach zamkniętych. Odizolowanych od reszty społeczeństwa.
-
dama_w_krakowie
- Koczkodan
Dzięki temu jest większa drama i oburzenie. Ludzie myślą, że dobrzy prawnicy robią jakieś czary mary, bo serio to przypomina magię i ktoś sobie po prostu od tak wychodzi. Przykładów na to nie ma w sumie żadnych, ale emocje dobrze się kręcą. Ciekawe czy to zdjęcie w hełmokasku, które chodzi po mediach jak osoba na nim siedzi na podłodze to faktycznie nasz Mieszko czy użyli starej fotki z zupełnie innej sprawy.Jabba pisze: ↑pt maja 09, 2025 10:43 am Nie wiem dlaczego cały czas mówicie że uniknie odpowiedzialności bo przypną mu łatkę chorego psychicznie? A to od kiedy ciężko chorzy psychicznie chodzą sobie po świecie i korzystają z życia jak gdyby nigdy nic? Oni są osadzani w oddziałach zamkniętych. Odizolowanych od reszty społeczeństwa.
W takiej samej widziałam że trzymali Kajetana może to należy do procedur.dama_w_krakowie pisze: ↑pt maja 09, 2025 10:46 am Dzięki temu jest większa drama i oburzenie. Ludzie myślą, że dobrzy prawnicy robią jakieś czary mary, bo serio to przypomina magię i ktoś sobie po prostu od tak wychodzi. Przykładów na to nie ma w sumie żadnych, ale emocje dobrze się kręcą. Ciekawe czy to zdjęcie w hełmokasku, które chodzi po mediach jak osoba na nim siedzi na podłodze to faktycznie nasz Mieszko czy użyli starej fotki z zupełnie innej sprawy.
-
dama_w_krakowie
- Koczkodan
-
OlenaOlenka
- RoseGold
A czy są takie ? Ośrodki dla niepoczytalnych bestii? Pytam o Polskę.PrzemoKondratowicz pisze: ↑pt maja 09, 2025 10:34 am Przecież są oddziały z warunkami szpitalnymi, oddziały dla upośledzonych i chorych psychicznie - nikt nie chce tam siedzieć. To jest ostatni krąg piekła. Wszyscy woleliby siedziec ze złodziejami recydywistami niż z chorymi i upośledzonymi którzy potrafią rzucać się kałem. Pomijam w ogóle ośrodek dla bestii…
-
dama_w_krakowie
- Koczkodan
Dziwisz się? Zobacz ten wątek. Tutaj było pisane, że to dosłownie schizofrenia spowodowała, że Mieszko mordował. Nikt dla własnego dobra nie będzie się wystawiał na taką łatkę.plotki3030 pisze: ↑pt maja 09, 2025 10:52 am Nie zawsze. Chorzy np na schizofrenie są wśród nas i żyją normalnie o ile są zdiagnozowani i biorą leki, tylko nikt nie chwali się taka choroba.
-
OlenaOlenka
- RoseGold
Nasz mieszko brzmi co najwyżej dziwnie w takiej sytuacji...dama_w_krakowie pisze: ↑pt maja 09, 2025 10:46 am Dzięki temu jest większa drama i oburzenie. Ludzie myślą, że dobrzy prawnicy robią jakieś czary mary, bo serio to przypomina magię i ktoś sobie po prostu od tak wychodzi. Przykładów na to nie ma w sumie żadnych, ale emocje dobrze się kręcą. Ciekawe czy to zdjęcie w hełmokasku, które chodzi po mediach jak osoba na nim siedzi na podłodze to faktycznie nasz Mieszko czy użyli starej fotki z zupełnie innej sprawy.
Ale tak, to ten psychol, widzialam film z doprowadzeniem go do aresztu. To ten sam obraz.
- Natalia3211
- Mokra Włoszka
Taki ośrodek mieści się w Gostyninie i siedzi tam m.in. Trynkiewicz. Jeśli chłopak tam trafi, to naprawdę nie będzie mu lepiej niż w więzieniu.OlenaOlenka pisze: ↑pt maja 09, 2025 10:53 am A czy są takie ? Ośrodki dla niepoczytalnych bestii? Pytam o Polskę.
-
OlenaOlenka
- RoseGold
Dziękuję, nie miałam pojęcia.Natalia3211 pisze: ↑pt maja 09, 2025 10:56 am Taki ośrodek mieści się w Gostyninie i siedzi tam m.in. Trynkiewicz. Jeśli chłopak tam trafi, to naprawdę nie będzie mu lepiej niż w więzieniu.
polecam poczytać o organizacji w książce M. Całkiewicz ,,Modus operandi sprawców zabójstw''cbnhl pisze: ↑czw maja 08, 2025 10:46 pm Co do dyskusji na temat inteligencji morderców, w kryminalistyce przyjęty jest konkretny podział: mordercy zdezorganizowani oraz zorganizowani. Najczęściej wykorzystuje się go do seryjniaków, ale myślę, że przy takich atakach też jest często aktualny. To może wam wyjaśnić różnice między Poznańskim a Marchwickim.
*siedział, do śmierci.Natalia3211 pisze: ↑pt maja 09, 2025 10:56 am Taki ośrodek mieści się w Gostyninie i siedzi tam m.in. Trynkiewicz. Jeśli chłopak tam trafi, to naprawdę nie będzie mu lepiej niż w więzieniu.
- pieczonyziemniak.
- Currently:revenge
Warunki są tam tragiczne. Kiedyś na którymś wątku czytałam, że oni nawet piszą petycję o polepszenie warunków i jest grupa na fb. Weszłam - tragediaNatalia3211 pisze: ↑pt maja 09, 2025 10:56 am Taki ośrodek mieści się w Gostyninie i siedzi tam m.in. Trynkiewicz. Jeśli chłopak tam trafi, to naprawdę nie będzie mu lepiej niż w więzieniu.
-
plotki3030
Nie dziwię się. Napisałam tak bo wbrew pozorom wielu ludzi wśród nas leczy się na poważne choroby i funkcjonuje normalnie i nie ma potrzeby odcinania ich od społeczeństwa bo funkcjonują w nim dobrze, tylko nikt nie będzie się tym dzielił bo jednak wciąż jest mylne wyobrażenie o człowieku chorym psychicznie i większość boi się tych latek. Inna sprawa jak ktoś się nie leczy, bo wtedy faktycznie może stanowić zagrożenie dla siebie czy innych. Ale choroby też są różne.dama_w_krakowie pisze: ↑pt maja 09, 2025 10:54 am Dziwisz się? Zobacz ten wątek. Tutaj było pisane, że to dosłownie schizofrenia spowodowała, że Mieszko mordował. Nikt dla własnego dobra nie będzie się wystawiał na taką łatkę.
-
plotki3030
Czy ktoś może mi odpowiedzieć? Czy tego jeszcze nie ustalono?plotki3030 pisze: ↑pt maja 09, 2025 10:37 am Ale to ta Pani już wychodziła i ja zaatakowal z zaskoczenia czy nie chciała go wpuscic/wyszła do niego? Czy coś wiadomo?
-
dama_w_krakowie
- Koczkodan
Nie wiemy jak było.plotki3030 pisze: ↑pt maja 09, 2025 11:11 am Czy ktoś może mi odpowiedzieć? Czy tego jeszcze nie ustalono?
Takie coś jest surowo zakazane, też jestem medykiem i nigdy nie opowiadam o moich pacjentach a tyn bardziej nie nagrywam zdjęć/filmów z ich udziałemPieknykazik pisze: ↑pt maja 09, 2025 12:04 am Wiecie, że służby medyczne, policja, strażacy robią zdjęcia różnych zdarzeń i wrzucają je na swoje komunikatoty, swoje branżowe grupy? Pewnie taka fotka trafiła w niepowołane ręce z dopiskiem " tylko nie pokazuj nikomu" a ta osoba puściła to dalej z takim samym dopiskiem i w końcu trafił się ktoś kto to wrzucił do neta i mamy efekt powielania. Poderzewam, że z filmikami od studentów jest to samo. Ktoś w dobrej wierze jako dowód w sprawe nagrał tą sytuacje tylko przesłał to dobrej koleżance i mamy efekt kuli śnieżnej.
Schizofrenia, głosy? David Berkowitz, zamordował sześć osób, wiele osób ranił. Miał schizofrenię, słyszał głosy. Ba, twierdził, że to pies kazał mu zabijać! Wyrok? 25 lat za każdą ofiarę.
Proszę, nie spekulujmy, że Mi*szko będzie sobie gonił na wolności, czy będzie miał raj w szpitalu, bo jest to niemożliwe choćby ze względu na medialność sprawy.
Proszę, nie spekulujmy, że Mi*szko będzie sobie gonił na wolności, czy będzie miał raj w szpitalu, bo jest to niemożliwe choćby ze względu na medialność sprawy.