Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
itbdifz
Channelka

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: itbdifz »

ciekawy roman pisze: śr maja 07, 2025 10:57 am Tak mi szkoda tej dziewczyny:( widzę te filmiki jak wychodzi z domu i ostatni raz widzi mamę w oknie.. albo przy tej firmie i widać że coś robi na telefonie, ciekawe do kogo pisała biedna nie wiedziała że zaraz wydarzy się taki dramat:( a to nagranie to jego matka wstawiła , czyżby sama na nią czekała i specjalnie to nagrała? Ja tak to widzę niestety..:( czai się aż będzie miała ofiarę w miejscu docelowym i jeszcze psychopatka to nagrywa kiedy ta dziewczyna idzie żywa ostatni raz;(
gdzie są te filmiki?
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

W uwadze mówili że ona to wstawiła ale nie mówili chyba że ona to nagrała?
MisYoogi
SweetsGallery

Post autor: MisYoogi »

PrzemoKondratowicz pisze: śr maja 07, 2025 11:00 am W uwadze mówili że ona to wstawiła ale nie mówili chyba że ona to nagrała?
Wydaje mi się, że to z monitoringu z posesji, bo mają, nawet dodawała zdjęcie z monitoringu w 2022r jak Majka stoi pod kamerą w kominiarce
Radoska
Szpilson

Post autor: Radoska »

Anika114 pisze: śr maja 07, 2025 1:09 am A tutaj ten który jest ewidentnie napisany przez matkę Bartka
Piszcie co chcecie, ale przy takiej matce on nie miał prawa być normalny...
Awatar użytkownika
FaconSexe88
Modna

Post autor: FaconSexe88 »

KrakowiankazAnglii pisze: śr maja 07, 2025 10:57 am Ogółem nie wydaje mi się, ale tak jak pisze tylko wydaje bo nie znam się aż tak na prawie, że nie będzie sądzony w Grecji. No dobra nawet jeśli tamtejszy wymiar sprawiedliwości utrzymywałby ze proces w Polsce może być nie sprawiedliwy czy coś, to jak rodzina ofiary ma się pojawić w Grecji na sprawie? Kupić sobie bilety na samolot i lecieć na każdą jedną rozprawę? Bo on nie wyraża zgody na ekstradycję? Nie chce mi się w to wierzyć bo na logikę wtedy było by to niesprawiedliwe dla rodziny ofiary. Ale to tylko moje odczucia.
Odmowa ekstradycji przez Grecję nie gwarantuje, że proces odbędzie się tam. Jest to jednak możliwe, jeśli Polska wystąpi z takim wnioskiem, a Grecja uzna, że ma podstawy prawne i faktyczne do ścigania oskarżonego na swoim terytorium.
siaka bum bum
Delilah
BlondDoczep

Post autor: Delilah »

ciekawy roman pisze: śr maja 07, 2025 10:57 am Tak mi szkoda tej dziewczyny:( widzę te filmiki jak wychodzi z domu i ostatni raz widzi mamę w oknie.. albo przy tej firmie i widać że coś robi na telefonie, ciekawe do kogo pisała biedna nie wiedziała że zaraz wydarzy się taki dramat:( a to nagranie to jego matka wstawiła , czyżby sama na nią czekała i specjalnie to nagrała? Ja tak to widzę niestety..:( czai się aż będzie miała ofiarę w miejscu docelowym i jeszcze psychopatka to nagrywa kiedy ta dziewczyna idzie żywa ostatni raz;(
Są gdzieś udostępnione inne nagrania niż to z posesji państwa G?
nahnah
Migocząca Świeczka

Post autor: nahnah »

na WP artykuł "... Matka Bartosza G. przerywa milczenie" ;P
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

Post autor: Trudne_Sprawy »

Dora_Diamant pisze: śr maja 07, 2025 10:59 am skąd wiadomo, że to matka nagrywała?
To jest nagranie z monitoringu ich posesji.
Radoska
Szpilson

Post autor: Radoska »

nahnah pisze: śr maja 07, 2025 11:38 am na WP artykuł "... Matka Bartosza G. przerywa milczenie" ;P
Tak jakby kiedykolwiek milczała...
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

nahnah pisze: śr maja 07, 2025 11:38 am na WP artykuł "... Matka Bartosza G. przerywa milczenie" ;P
Tu nie ma co przerywać ona nie zamilkła na pięć minut
Dora_Diamant
Kciuk

Post autor: Dora_Diamant »

Trudne_Sprawy pisze: śr maja 07, 2025 11:41 am To jest nagranie z monitoringu ich posesji.
ach, to już wiem, o które nagrania chodzi.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Katarzyna G., matka Bartosza G., w swoim wpisie online, który zacytowały nawet greckie media, wyraziła głęboki ból i poczucie bezradności. Napisała: „Maja już nikogo nie skrzywdzi!”. Podkreśliła, że jej życie się skończyło, a jeśli jej syn targnie się na swoje życie, liczba ofiar wzrośnie.

"Bardzo żałuję, że nie wyjechałam z synem z tej toksycznej społeczności. Może wówczas uchroniłabym syna przed cierpieniem, z którym musiał się zmierzyć i zaznalibyśmy spokoju. Starałam się, jak potrafiłam najlepiej, być kochającą i wspierającą matką. I w tej kwestii interesuje mnie tylko zdanie mojego syna" - napisała.

W sumie tyle z artykułu: https://wiadomosci.wp.pl/zabojstwo-mai- ... 174996768a
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Post autor: miev »

FaconSexe88 pisze: śr maja 07, 2025 11:19 am Odmowa ekstradycji przez Grecję nie gwarantuje, że proces odbędzie się tam. Jest to jednak możliwe, jeśli Polska wystąpi z takim wnioskiem, a Grecja uzna, że ma podstawy prawne i faktyczne do ścigania oskarżonego na swoim terytorium.
To tak dla jasności – to nie Grecja odmówiła ekstradycji, tylko Bartosz i jego pełnomocnik nie zgodzili się na przekazanie do Polski, powołując się na hejt i atmosferę wokół sprawy. Mieli do tego pełne prawo i to nie jest żaden „unik” – po prostu tak działa procedura.

W prawie europejskim są dwa tryby:

1) Jeśli podejrzany wyrazi zgodę – Polska ma 10 dni, żeby go ściągnąć.

2) Jeśli nie wyrazi zgody – wtedy rusza pełna procedura sądowa w kraju zatrzymania, gdzie sąd sprawdza, czy są jakieś powody, które mogłyby zablokować ekstradycję – np. zagrożenie niesprawiedliwym procesem czy łamaniem praw człowieka. Ale to się dzieje naprawdę rzadko, zwłaszcza w UE i wtedy maksymalny czas na wyjaśnienie sprawy to 60 dni.

Więc nie ma sensu siać teorii – Grecja nie ma żadnego interesu, żeby go trzymać u siebie, to po prostu formalności wynikające z prawa i ze standardowej taktyki prawników występujących w podobnych sprawach. Gra na czas i tyle
ciekawy roman
Koczkodan

Post autor: ciekawy roman »

PrzemoKondratowicz pisze: śr maja 07, 2025 11:00 am W uwadze mówili że ona to wstawiła ale nie mówili chyba że ona to nagrała?
Ona ona, bo ona to nagranie wstawiła a przecież mieszkają na przeciwko tak?:( ona jak wstawiła to nagranie to napisała że nie przyszła przecież do nich do domu…:(
Jestem muzykantem konszabelantem
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

Post autor: dior »

ciekawy roman pisze: śr maja 07, 2025 12:38 pm Ona ona, bo ona to nagranie wstawiła a przecież mieszkają na przeciwko tak?:( ona jak wstawiła to nagranie to napisała że nie przyszła przecież do nich do domu…:(
I wyobraźcie sobie że ona sama jest matką .. 🥺
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

dior pisze: śr maja 07, 2025 12:39 pm I wyobraźcie sobie że ona sama jest matką .. 🥺
No i widzimy jej psychoze na punkcie synusia. Skoro ma monitoring na firmę i bez problemu go przejrzała to tak samo widziała na firmie co się wydarzyło. Tłumaczyć to będzie hejtem itd. Zamknięte babsko na prawdę. Domniemam, że nawet jak widziała co zrobił Mai bądź się przyznał to i tak do tego chorego łba nic nie dotrze. Klapki na oczach i heja banana. Mam nadzieję, że w końcu ją gdzieś zamkną to ewidenta psycholka 🫠
liliona12
LouiBag

Post autor: liliona12 »

salceson pisze: śr maja 07, 2025 9:06 am A zaskoczę Cię, bo mam pojęcie, poszperaj w greckich mediach a komentarzy jest multum o przyznaniu się do winy bo poszedł na układ. Zarzucasz mi jakieś seriale a sama nałogowo próbujesz się bawić w detektywa🤭
Serio? Bo mieszkam w Grecji i w mediach nie ma nic o jego przyznaniu się do winy i jakichś układów. Ja nie wiem, jak Ty sobie ten kraj wyobrażasz - ale nie, Grekom nie jest na rękę obiecywanie komuś czegoś za to, że przyzna się do przestępstwa popełnionego w innym kraju na obywatelu innym niż grecki. Zwłaszcza, że Grecja ma z Polską dobre stosunki i nie będzie ich psuć przez zarzucanie Polsce, że nie przeprowadzi rzetelnego procesu czy coś takiego. Grecy mają wystarczająco swoich problemów - Bartek jest im zupełnie zbędny i przysparza tylko problemów :)

Nawet jego prawniczka mówi, że:

„Bardzo trudno jest mu pozostać w Grecji i odpowiadać przed greckimi władzami” – mówi adwokat 17-latka, Maria Chartomatzidou, w rozmowie z MEGA.

A tu ciekawostka skąd taki, a nie inny prawnik „Oskarżony skontaktował się ze mną, ponieważ mówię po polsku”.
Ostatnio zmieniony śr maja 07, 2025 1:03 pm przez liliona12, łącznie zmieniany 1 raz.
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

Czy to przypadek? 😂😂😂
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Obrazek
Kiedy ona ustawiła ten opis? Bardzo wymowny… szczególnie w tej sprawie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

miev pisze: śr maja 07, 2025 1:08 pm Obrazek
Kiedy ona ustawiła ten opis? Bardzo wymowny… szczególnie w tej sprawie.
Miała go już na koncie Katarzyna Anna
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Trudne_Sprawy pisze: śr maja 07, 2025 1:10 pm Miała go już na koncie Katarzyna Anna
Ciekawe moto życiowe. Kompletne przeciwstawne do - przyjetej przez tę kobietę - postawy życiowej
Awatar użytkownika
NN29
LouiBag

Post autor: NN29 »

salceson pisze: śr maja 07, 2025 9:06 am A zaskoczę Cię, bo mam pojęcie, poszperaj w greckich mediach a komentarzy jest multum o przyznaniu się do winy bo poszedł na układ. Zarzucasz mi jakieś seriale a sama nałogowo próbujesz się bawić w detektywa🤭
Bynajmniej. Bawią mnie Ci wszyscy domorośli detektywi w internetach. On nie może iść z nimi na żaden układ, bo nie dokonał przestepstwa ani na ich terytorium, ani na ich obywatelu. Jednym słowem, nic jego i zbrodni z Grecją nie łączy. Z grzeczności użyczyli nam swoje służby, żeby go zatrzymać. Tyle.
Awatar użytkownika
NN29
LouiBag

Bynajmniej. Bawią mnie Ci wszyscy domorośli detektywi w internetach. On nie może iść z nimi na żaden układ, bo nie dokonał przestepstwa ani na ich terytorium, ani na ich obywatelu. Jednym słowem, nic jego i zbrodni z Grecją nie łączy. Z grzeczności użyczyli nam swoje służby, żeby go zatrzymać. Tyle.
Dora_Diamant
Kciuk

Post autor: Dora_Diamant »

NN29 pisze: śr maja 07, 2025 1:19 pm Bynajmniej. Bawią mnie Ci wszyscy domorośli detektywi w internetach. On nie może iść z nimi na żaden układ, bo nie dokonał przestepstwa ani na ich terytorium, ani na ich obywatelu. Jednym słowem, nic jego i zbrodni z Grecją nie łączy. Z grzeczności użyczyli nam swoje służby, żeby go zatrzymać. Tyle.
no, teraz wszyscy są ekspertami. mamy różne myśli, teorie, ale niektórzy serio zaczynają tak wariować, jakby nazywali się dale cooper, który właśnie wyszedł z czarnej chaty.
Awatar użytkownika
NN29
LouiBag

liliona12 pisze: śr maja 07, 2025 1:00 pm Serio? Bo mieszkam w Grecji i w mediach nie ma nic o jego przyznaniu się do winy i jakichś układów. Ja nie wiem, jak Ty sobie ten kraj wyobrażasz - ale nie, Grekom nie jest na rękę obiecywanie komuś czegoś za to, że przyzna się do przestępstwa popełnionego w innym kraju na obywatelu innym niż grecki. Zwłaszcza, że Grecja ma z Polską dobre stosunki i nie będzie ich psuć przez zarzucanie Polsce, że nie przeprowadzi rzetelnego procesu czy coś takiego. Grecy mają wystarczająco swoich problemów - Bartek jest im zupełnie zbędny i przysparza tylko problemów :)

Nawet jego prawniczka mówi, że:

„Bardzo trudno jest mu pozostać w Grecji i odpowiadać przed greckimi władzami” – mówi adwokat 17-latka, Maria Chartomatzidou, w rozmowie z MEGA.

A tu ciekawostka skąd taki, a nie inny prawnik „Oskarżony skontaktował się ze mną, ponieważ mówię po polsku”.
Nie no, daj spokój, przecież ona ma pojęcie… 😂