Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
pwincesska_sisi
BlondDoczep

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: pwincesska_sisi »

Dariijqa pisze: wt maja 06, 2025 3:37 pm Post usunięty przez Administrację.
ale nikt nie robi z niej nieskazitelnej. rodzice sami mówili, że był z nią problemy, więc o czym Ty pieprzysz, naprawdę.

to, że "nie jest Ci żal" jest totalnie obrzydliwe, bo jakakolwiek by dziewczyna nie była, to na pewno nie zasłużyła na to, żeby ktoś ją torturował a później zamordował. zastanów się nad sobą, jeśli serio myślisz, że "dobrze jej tak, zasłużyła na to, to wina rodziców" to polecam Ci wybranie się do psychiatry, bo coś nie halo. ohydne zachowanie. :puke:
lola!!!
Dieta 600 kcal

Post autor: lola!!! »

nahnah pisze: wt maja 06, 2025 3:00 pm jeśli tak faktycznie było, to ten żal do policji wydaje mi się nieuzasadniony... Zdaję sobie sprawę, że dla rodziny sytuacja jest dramatyczna, nie dziwię się, że są zdruzgotani, ale narzekanie na działanie policjantów takie trochę nie fair.
zgadzam się. Nie sądzę,że policja wydając publiczne informacje by kłamała, jakiekolwiek ale do policji jest grubo nie na miejscu
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Post autor: miev »

Dariijqa pisze: wt maja 06, 2025 4:05 pm Czytałam cały wątek i właśnie o to mi chodzi że to jest wina wyłącznie rodziców obojga a nie jak tu piszecie Bartosza czy Mai. Ale też zaznaczam że oboje do świętych nie należeli także umniejszanie kto jest bardziej zły lub mniej trochę nie na miejscu 🤦‍♀️
Czy ty naprawdę nie widzisz różnicy między ucieczką z domu a zabójstwem, że piszesz o „nieumniejszaniu”, jakby to było na jednym poziomie? Masz jakąś własną hierarchię wartości, w której wszystko to jedno – czy ktoś pali fajki, czy odbiera komuś życie?

Poza tym warto sięgnąć głębiej – Freud już dawno temu wykazał, że człowiekiem rządzą różne warstwy psychiki, a wychowanie to tylko jedna z wielu przesłanek, które wpływają na zachowanie. Idąc twoim tokiem rozumowania, każda osoba wychowana w trudnych warunkach z automatu powinna zostać przestępcą, bo "to wina rodziców"? Przecież to absurd. Ludzie mają wolną wolę, świadomość i odpowiedzialność – szczególnie, gdy mówimy o czynie tak brutalnym jak morderstwo
Czaq
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Czaq »

Dariijqa pisze: wt maja 06, 2025 4:02 pm To jacy oboje byli to tylko i wyłącznie wina rodziców
Dalej bagatelizujmy zachowania młodzieży... Nic z tym nie róbmy to każdy nastolatek będzie czuł się bezkarny.
I tak cała ta sytuacja jest winą wyłącznie rodziców obojga dzieciaków 👌 nie każdy się nadaje na rodzica jak widać 🤦‍♀️ macie to swoje "bezstresowe wychowanie" i pozwalanie młodzieży na samowolkę.
Napisałbym co sądzę o tobie i zrównywaniu tutaj ofiary z katem, ale nie chce mi się czytać o tym jak zdegenerowany jestem i jak bardzo zawiedli w wychowaniu moi rodzice
liliona12
LouiBag

Post autor: liliona12 »

Dariijqa pisze: wt maja 06, 2025 4:05 pm Czytałam cały wątek i właśnie o to mi chodzi że to jest wina wyłącznie rodziców obojga a nie jak tu piszecie Bartosza czy Mai. Ale też zaznaczam że oboje do świętych nie należeli także umniejszanie kto jest bardziej zły lub mniej trochę nie na miejscu 🤦‍♀️
No jednak bardziej zły jest ktoś, kto ZABIŁ i to ZE SZCZEGÓLNYM OKRUCIEŃSTWEM.
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Dariijqa pisze: wt maja 06, 2025 4:13 pm Czy ja tu napisałam gdziekolwiek że stoję po stronie tego co zabił ? Nie ! Napisałam tylko że cała sytuacja to wina wyłącznie rodziców i tego że na rodziców się nie nadają skoro nie potrafili wcześniej wychować swoich dzieci. Kuratora się nie ma za palenie papierosów 😂🤦‍♀️ a to że dziewczyna uciekała z domu też o czymś świadczy chociażby o tym jak beznadziejnych rodziców miała że wolała uciekać niż z nimi przebywać 👌
A czy ja napisałam, że stoisz po stronie oprawcy? Czytanie ze zrozumieniem - 1 klasa szkoły podstawowej.
lola!!!
Dieta 600 kcal

Post autor: lola!!! »

Ciekawe zjawisko jak łatwo ludzie dzielą się swoimi zarobionymi pieniędzmi...
Na bank ta zbiórka obróci się przeciwko nim. Zawsze tak jest,to tylko kwestia czasu.
Awatar użytkownika
pwincesska_sisi
BlondDoczep

Dariijqa pisze: wt maja 06, 2025 4:05 pm

Czytałam cały wątek i właśnie o to mi chodzi że to jest wina wyłącznie rodziców obojga a nie jak tu piszecie Bartosza czy Mai. Ale też zaznaczam że oboje do świętych nie należeli także umniejszanie kto jest bardziej zły lub mniej trochę nie na miejscu 🤦‍♀️
o k*rwa mać XD wiesz, kto jest winny w tej sprawie? morderca, który skatował dziewczynę. nie rodzice, nie ofiara - nieważne kim są i co robili. wina jest po stronie tej osoby, która z premedytacją dokonała takiego a nie innego czynu, a po nim przeszła do dalszego życia jakby nic się nie działo.

nie na miejscu to jest ciągła próba wciskania, że jakkolwiek sobie dziewczyna na to zasłużyła, sory, ale nie była hitlerem czy innym złolem, których racjonalizowanie takiego końca życia bym rozumiała - wiadomo, że miała problemy i odpały, ale god damn it - miała między innymi rozległe obrażenia głowy czy podpalenia na ciele - czy zdajesz sobie sprawę, jak mocno musiał ją katować, żeby doprowadzić do śmierci?

mordercy pochodzą z różnych domów i różnych modeli wychowania. tak samo ofiary. ale wini zawsze są ci, co z premedytacją, nie w obronie własnej odbierają życie.
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Dariijqa pisze: wt maja 06, 2025 4:13 pm Czy ja tu napisałam gdziekolwiek że stoję po stronie tego co zabił ? Nie ! Napisałam tylko że cała sytuacja to wina wyłącznie rodziców i tego że na rodziców się nie nadają skoro nie potrafili wcześniej wychować swoich dzieci. Kuratora się nie ma za palenie papierosów 😂🤦‍♀️ a to że dziewczyna uciekała z domu też o czymś świadczy chociażby o tym jak beznadziejnych rodziców miała że wolała uciekać niż z nimi przebywać 👌
Poza tym czy Ty przyszłaś tu oczerniać rodziców zmarłej? Oby Twoje dziecko wykazywało się całe życie nieskazitelnym zachowaniem, sądząc po tym co piszesz masz niepodważalną rację odnośnie wychowywania dzieci:) oby tak pozostało
Awatar użytkownika
babycowboy
Koczkodan

Post autor: babycowboy »

Ale to są gówno-argumenty xD Ted Bundy też miał przejabane w domu, tak samo jak Richard Ramirez. Zamachowcy z 11 września też byli produktem swojego otoczenia. Ale jak zabijasz kogoś ze szczególnym okrucieństwem przez swoje widzimisię to takie rzeczy schodzą na drugi plan, możemy się tak cofać przez pokolenia. Bartek wyrósł na zabójcę, bo go matka nie dopilnowała, ale matka wyrosła na zaburzoną idiotkę, bo rodzice nie dawali jej wystarczająco ciepła w dzieciństwie, a rodzice nie dawali jej wystarczająco ciepła w dzieciństwie, bo sami byli zaniedbywani przez swoich rodziców i tak dalej i tak dalej. Piszesz te same głupie komentarze z prędkością światła jak jakąś mantrę jakbyś była opóźniona.
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

Post autor: Trudne_Sprawy »

lola!!! pisze: wt maja 06, 2025 4:01 pm "że rodzina nic nie mówi "
skończyłaś podstawówkę chociaż? możesz jaśniej składać zdania?
Lepiej idź się wykłócać do rodziny Mai, że nie dała żadnego info o jej wybrykach.
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Dariijqa pisze: wt maja 06, 2025 4:23 pm Widzisz jeśli kiedykolwiek będę miała dzieci wychowam je lepiej niż rodzice Maję czy matka Bartosza 👌 i tak nie zmienię zdania wina leży tylko i wyłącznie po stronie rodziców i braku umiejętności wychowawczych 👌 jedna urodziła mordercę druga matka z kolei tą która gnębiła dzieciaki i doprowadziła do prób s swoim zachowaniem względem innych 👌
Informacja o s* z Piątnicy bo skąd?
stromek.bart
KlasaBiznes

Post autor: stromek.bart »

Winę ponosi jedynie Bartek bo zabił Maje i wcześniej się nad nią znęcał. Jest zwyczajnym degeneratem który powinien dostac 30lat. Nie wierzyłam we wszystkie informacje pisane z fejka. To prawda, że Maja sprawiała rodzicom problemy ALE NIE MA WYTŁUMACZENIA DLA ZABÓJSTWA. Nalezy ustalić co do tego doprowadziło i jeśli to był hejt to należy to wyjasnić ALE HEJT NIE MOŻE BYĆ TŁUMACZENIEM ZABÓJSTWA. Bartek to zwykły agresywny dzieciak z matką, która jest niezrównoważona psychicznie co pokazuje od kilku dni
Ostatnio zmieniony wt maja 06, 2025 4:26 pm przez stromek.bart, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Dariijqa pisze: wt maja 06, 2025 4:23 pm Widzisz jeśli kiedykolwiek będę miała dzieci wychowam je lepiej niż rodzice Maję czy matka Bartosza 👌 i tak nie zmienię zdania wina leży tylko i wyłącznie po stronie rodziców i braku umiejętności wychowawczych 👌 jedna urodziła mordercę druga matka z kolei tą która gnębiła dzieciaki i doprowadziła do prób s swoim zachowaniem względem innych 👌
Serdecznie Ci tego życzę. Nie śmiałabym Cię namawiać do zmiany zdania - masz prawo je posiadać. To również forum plotkarskie więc poza posiadaniem go możesz je tu również upubliczniać.
Awatar użytkownika
pwincesska_sisi
BlondDoczep

sory, ale jak tu jest "wina wyłącznie rodziców" XD za zabójstwa np. dahmera, bundiego, poznańskiego czy innego wampira skądś tam można obarczyć winą ich rodziców? co za zjebane myślenie.
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Kończąc już tę żenującą dyskusje....Widząc twoje wpisy, to faktycznie widać, że rodzice powinni też uczyć dzieci korzystania z internetu z głową, bo mamy 2025 rok, a młodzież dalej łapie się na fake newsy jak te o rzekomych „próbach”, które już wielokrotnie zostały tu obalone lub co najmniej uznane za niezweryfikowane. Ale jak widać – czytanie ze zrozumieniem boli, szczególnie gdy bardziej liczy się emocjonalna teza niż fakty.

Poza tym – gratuluję podejścia, gdzie winę za zbrodnię przerzuca się wyłącznie na matki, a sprawcy i ofiary wrzuca się do jednego worka, bo „żadne nie było święte”. Serio? Jedna osoba nie żyje, druga została oskarżona o brutalne morderstwo, a ty robisz bilans wychowawczy jakby to była szkolna wywiadówka. To jest tragedia, a nie parentingowy ranking
Dariijqa
ŻonaWitolda

Post autor: Dariijqa »

pwincesska_sisi pisze: wt maja 06, 2025 4:18 pm o k*rwa mać XD wiesz, kto jest winny w tej sprawie? morderca, który skatował dziewczynę. nie rodzice, nie ofiara - nieważne kim są i co robili. wina jest po stronie tej osoby, która z premedytacją dokonała takiego a nie innego czynu, a po nim przeszła do dalszego życia jakby nic się nie działo.

nie na miejscu to jest ciągła próba wciskania, że jakkolwiek sobie dziewczyna na to zasłużyła, sory, ale nie była hitlerem czy innym złolem, których racjonalizowanie takiego końca życia bym rozumiała - wiadomo, że miała problemy i odpały, ale god damn it - miała między innymi rozległe obrażenia głowy czy podpalenia na ciele - czy zdajesz sobie sprawę, jak mocno musiał ją katować, żeby doprowadzić do śmierci?

mordercy pochodzą z różnych domów i różnych modeli wychowania. tak samo ofiary. ale wini zawsze są ci, co z premedytacją, nie w obronie własnej odbierają życie.
A skąd wiesz że to nie było w obronie własnej ? 🤦‍♀️ Po tym w jakim stanie było ciało Mai? Poczekajcie z wyrokiem jak już dojdzie do sprawy i podadzą przyczyny tego całego zdarzenia a nie już swoją historię tworzycie. Zaznaczam po raz kolejny to co zrobił chłopak jest straszne ale nikt z nas nie był przy tym by móc powiedzieć "tak zrobił to z premedytacją" "zabił ją z zimna krwią" czy "zaatakował bezpodstawnie odbierając tym życie drugiej osoby"
29362523190006
LouiBag

Post autor: 29362523190006 »

Matka Bartosza tez udostepniala duzo o wychowywaniu dzieci. Tez myslala ze jest swietna matka, lepsza niz inni i co z tego wyszlo?
29362523190006
LouiBag

Post autor: 29362523190006 »

Dariijqa pisze: wt maja 06, 2025 4:28 pm A skąd wiesz że to nie było w obronie własnej ? 🤦‍♀️ Po tym w jakim stanie było ciało Mai? Poczekajcie z wyrokiem jak już dojdzie do sprawy i podadzą przyczyny tego całego zdarzenia a nie już swoją historię tworzycie. Zaznaczam po raz kolejny to co zrobił chłopak jest straszne ale nikt z nas nie był przy tym by móc powiedzieć "tak zrobił to z premedytacją" "zabił ją z zimna krwią" czy "zaatakował bezpodstawnie odbierając tym życie drugiej osoby"
czekam az dostaniesz bana
Anika114
Migocząca Świeczka

Post autor: Anika114 »

Ogólnie jedno wielkie xD za stawianie znaku równości między rodziną Mai a rodziną Bartka. Przypomnę że Bartek zostal oskarżony o bestialski mord a jego matka urządza pokaz debilizmu w internecie
stromek.bart
KlasaBiznes

Post autor: stromek.bart »

Dariijqa pisze: wt maja 06, 2025 4:28 pm A skąd wiesz że to nie było w obronie własnej ? 🤦‍♀️ Po tym w jakim stanie było ciało Mai? Poczekajcie z wyrokiem jak już dojdzie do sprawy i podadzą przyczyny tego całego zdarzenia a nie już swoją historię tworzycie. Zaznaczam po raz kolejny to co zrobił chłopak jest straszne ale nikt z nas nie był przy tym by móc powiedzieć "tak zrobił to z premedytacją" "zabił ją z zimna krwią" czy "zaatakował bezpodstawnie odbierając tym życie drugiej osoby"
Czy to jest konto matki Bartka? 🤪🤪🤪
Awatar użytkownika
babycowboy
Koczkodan

Post autor: babycowboy »

A no tak bezcześci się ciało w obronie własnej. Bo jeszcze nie daj Boże po tym jak ją skatował, by wstała jak w The Walking Dead więc dla pewności ją musiał kwasem oblać. I przypalić żeby już być w 100% pewnym, że nic mu nie zrobi
Anika114
Migocząca Świeczka

Post autor: Anika114 »

"W obronie własnej" typ torturował dziewczynę. Ma to sens
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Taaak, z całą pewnością „w obronie własnej” zadał jej liczne uderzenia w głowę, a potem – zupełnie przypadkiem – oblał ciało kwasem i próbował je spalić. To brzmi jak działanie w panice czy obronie? Raczej jak próba zatarcia śladów i ukrycia zbrodni, co kompletnie wyklucza tezę o samoobronie.

Poza tym, skoro już próbujemy rozmawiać o prawie – obrona konieczna musi spełniać określone przesłanki, m.in. być proporcjonalna do zagrożenia i natychmiastowa. A tu mamy brutalne pobicie, ukrycie zwłok i próbę zniszczenia dowodów. To nie jest obrona własna, tylko przestępstwo z pełną świadomością czynu. Lekcje z podstaw prawa naprawdę powinny być obowiązkowe w szkołach, bo potem właśnie mamy takie „analizy”, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Anika114 pisze: wt maja 06, 2025 4:30 pm Ogólnie jedno wielkie xD za stawianie znaku równości między rodziną Mai a rodziną Bartka. Przypomnę że Bartek zostal oskarżony o bestialski mord a jego matka urządza pokaz debilizmu w internecie
Nie tylko matka w tej sprawie urządza „pokaz debilizmu” jak mogą Państwo zauważyć…