Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherryRe: Zaginięcie Mai Kowalskiej
No właśnie - to po co spotykał się ze swoją prześladowczynią, jak taki był zastraszony i zniszczony? Chyba tylko z bezpośrednim zamiarem popełnienia morderstwa, co wyklucza afekt.
Czy Ty serio nie widzisz, że jedno i drugie ma sporo za uszami? Jednak to on jest podejrzany o zabójstwo.stromek.bart pisze: ↑sob maja 03, 2025 9:50 pm Ani dowodów na to, że on hejtował ta grupę. Dziwi mnie, że jedno bierze się za pewnik bo nie ma dowodów a jak na hejt Mai wobec niego nie ma dowodów to nie można brać za pewnik
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
-
Nela_z_Polski
- Ciastko
Poetica, tego nie widziałam. Ogólnie z lektury tych repostow wyłania się obraz dziewczyny zakochanej o skrzywdzonej i przewija się tam ktoś na K, teraz nie znajdę tego komentarza niestety ale widziałam na bank.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
- SmokAnalog
- 120mkw
Jeśli ona była prowodyrką lub jedną z prowodyrek, to jestem sobie w stanie wyobrazić, co czuł, kiedy się wprowadziła z powrotem do Mławy. Prześladowanie online da się prowadzić nawet z Nowej Zelandii, natomiast fizyczna obecność prowodyra czy agresora w obliżu na pewno wzmacnia obawy czy też same prześladowania.stromek.bart pisze: ↑sob maja 03, 2025 9:39 pm I co z tego, że nie był aktywny? To są dowody na to, że był hejtowany. Takie wyśmiewanie się z dzieciaków siedzi w ludziach całe lata i czasami wystarczy bodziec żeby to wróciło. I tym bodźcem mógłbyć jej powrót do Mławy. Jak narazie to nie ma żadnych dowodów na to, że to on hejtował poza słowami osoby, która założyła prześmiewczy profil na niego
Pytanie pozostaje oczywiście, czy ona go naprawdę prześladowała i jaki był rozmiar tego, na razie wiadomo tyle, że chodzącym wzorem nie była. Oboje są dziećmi, ale już nie tak małymi, żeby nie miały pojęcia o konsekwencjach pewnych czynów.
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
Może po to żeby w końcu może tą sprawę wyjaśnić. Jeśli matka pisała prawdę to oni od 2 lat nie mieli kontaktu a to 2 lata temu był ostatni post na prześmiewczym insta. I może on chciał to wyjaśnić, może ona też chciała podac reke na zgodę ale on stracił kontorle nad sobą albo nie był w stanie wybaczyc. I znowu nie bronię go bo nic nie tłumaczy takiego zabójstwa ale dywaguje jak doszło do zbrodni
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Jak się posłucha wypowiedzi rodziny z kanału kryminalnego to miała wokół siebie dwóch facetów - z jednym tego dnia jechała autem i on miał kiepską przeszłość co przyznała rodzina a z drugim miała kontakt często do tego stopnia że gdy przestała się odzywać on sam się skontaktował z rodziną mówiąc że się martwi że nie ma z nią kontaktu. Może to któryś z nich był.Nela_z_Polski pisze: ↑sob maja 03, 2025 9:55 pm Poetica, tego nie widziałam. Ogólnie z lektury tych repostow wyłania się obraz dziewczyny zakochanej o skrzywdzonej i przewija się tam ktoś na K, teraz nie znajdę tego komentarza niestety ale widziałam na bank.
Tego dowiemy się podczas śledztwa i sprawy. Szkoda też, że nie skorzystał z pomocy skoro było w nim tyle złości i nienawiści. Z tego co wiadomo obecnie to zbrodnia ze szczególnym okrucieństwem.stromek.bart pisze: ↑sob maja 03, 2025 9:57 pm Widzę i dywaguje co do tego zabojstwa doprowadziło. I nie chodzi o obronę sprawcy tylko o to jak do tego doszło
No i to daje mi pełen obraz sytuacji. Bezstresowe wychowanie przez bezkrytyczną mamusię, zapatrzoną w synusia. Jestem pewna, że matka wiedziała o morderstwie zanim znaleziono ciało.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Czyli potwierdza się moje przypuszczenie że on nie wyrastał w „normalnym” domu i że mama jednak się do tego przyczyniła
- bloodbloox
- BlondDoczep
To już było wielokrotnie wyjaśniane w tym wątku.rozemocjonowana pisze: ↑sob maja 03, 2025 9:40 pm Jednocześnie nie ma dowodu, by Maja go hejtowała, a jakoś nikt nie ma problemu w to uwierzyć![]()
Jego matka o tym mówiła. Obserwuje i była obserwowana przez ten hejterski profil. Może fizycznie ona go nie założyła ale była częścią grupki która brała czynny udział w jego tworzeniu (inna szkolna oprawczyni która przyznała się do założenia tego hp, pisała że założyła go Z KOLEZANKAMI). Po tym jak rzekomo jej rozwalił brew (nie wierzę w to) ona wysłała koleżance jego zdjęcie z patykiem, które trafiło na hp. Przypadek? Jakie sa dowody ze on kogokolwiek nekal oprócz słów innych osób, umoczonych w ta sprawę/nękanie bartka albo jakiś randomow i trolli internetowych?
Po drugie, uważajcie żeby po sekcji się nie okazało, że prokuratura zmieni kwalifikacje czynu. Wszyscy już na tym etapie traktują jako pewnik, że to było morderstwo ze szczególnym okrucieństwem a wcale nie musiało tak być.
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
Śledząc jej komemtarze na spotted mława to ona też ma duże problemy z samokontrolą bo takie głupoty tam wypisuje bezmyslniePrzemoKondratowicz pisze: ↑sob maja 03, 2025 10:08 pm Czyli potwierdza się moje przypuszczenie że on nie wyrastał w „normalnym” domu i że mama jednak się do tego przyczyniła
Mi się przewijały niepotwierdzone informacje, że był to Kacper. Wstawiała zdjęcia z jednym Kacprem ale raczej był to dobry kolega, a nie milosc. Niestety ciężko wyciągać wnioski z wiadomości na mediach społecznościowychPrzemoKondratowicz pisze: ↑sob maja 03, 2025 10:01 pm Jak się posłucha wypowiedzi rodziny z kanału kryminalnego to miała wokół siebie dwóch facetów - z jednym tego dnia jechała autem i on miał kiepską przeszłość co przyznała rodzina a z drugim miała kontakt często do tego stopnia że gdy przestała się odzywać on sam się skontaktował z rodziną mówiąc że się martwi że nie ma z nią kontaktu. Może to któryś z nich był.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
No akurat kwalifikacje można zmienić na każdym etapie nawet sąd może ja zmienić więc to że na etapie postępowania przygotowawczego bez sekcji zwłok i badań prokuratura stawia taki zarzut to nic nie znaczy tak naprawdę
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Na złamanie zasad ruchu drogowego i przejścia na czerwonym. Naprawdę udajesz czy nie wiesz? Na zwykłe zabójstwo, na zabójstwo w afekcie, na spowodowanie ciężkiego uszczerbku ze skutkiem śmiertelnym… no opcji realistycznych są dwie, trzecia mniej realistyczna, może są jeszcze jakieś ale karnista nie jestem. Kwalifikacje to może nawet zmienić sąd drugiej instancji po odwołaniu więc no naprawdę daleko nam jeszcze do wyroku
-
MariaDolotes
- Channelka
Tylko jego matka twierdzi że nie mieli kontaktu. Jak widać, jednak mieli. Podobno Maja ich nękała i nachodziła - czemu nie założyli jej o to sprawy? Matka miała problemy z synem które wypiera, a jednocześnie potwierdza je treściami, jakie udostępniała u siebie na profilu. Co raz to więcej pojawia się komentarzy, że chłopak był agresywny, nawet w stosunku do mamy. Szczerze, ja liczę w tej chwili na to, że jednak zaplanował morderstwo i nie była to zbrodnia w afekcie (niestety, jest to bardzo prawdopodobne). Pomału wyłania się obraz zaburzonego, agresywnego i mocno zdeprawowanego chłopaka, po którego stronie stoi jedynie bezkrytyczna matka. Nie zdziwię się jakby szła ona w zaparte i jak zdarta płyta powtarzała, że jej synuś stał się potworem, bo Maja go gnębiła.
- AnnaBantrat
- MoetGlass
-
Trudne_Sprawy
- LemonkowaCola