Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
salceson
Koczkodan

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: salceson »

malalejde pisze: sob maja 03, 2025 11:22 am W tym wszystkim umknął Ci fakt, że chłopak już w podstawówce wykazywał się agresją wobec rówieśników, a także wobec nauczycieli. Przerzucano go ze szkoły do szkoły, bo nikt nie mógł sobie z nim poradzić. Dodatkowo wyśmiewał biedniejsze dzieci. Jak widać każdy tam każdego gnębił, a hejt na niego nie wziął się z tyłka, tylko z tego, jak on zachowywał się wobec innych. Bogaty dzieciak szydził z biedniejszych, aż trafił na młodzież z patologicznych domów, która zaczęła odplacać tym samym. Wszyscy tu Maję przedstawiają jako oprawcę, ale w tej historii wszyscy są oprawcami. Powalone to jest. Nic niczego nie usprawiedliwia, zawiedli dorośli i być może służby .
Masz dowody? Poza tym wzięli go na wyjazd, a jadą tam tylko uczniowie którzy dobrze się sprawują, oprawców tam jest masa i przestańcie siać ferment że kiedy ktoś rzuca faktami chociażby na to jaka była Majka to odrazu dajecie łatkę że ktoś myśli że dobrze jej tak. Nad odebraniem sobie życia zawsze ubolewacie co musiało się takiego stać że ktoś posunął się do tego czynu, a mnie bardziej smuci fakt co musiało się takiego stać, że tak młody chłopak poszedł w drugą stronę. Jedno i drugie ma to samo działanie. Tylko nad jednym płaczecie a nad drugim wylewacie gniew. A jedno i drugie to śmierć
Awatar użytkownika
stromek.bart
Szpilson

Post autor: stromek.bart »

Mi się wydaje, że ta sprawa jest po prostu złożona. Hejt mieszany z agresją między dzieciakami. Jemu puściły hamulce. To w jaki sposób dokonał tego zabójstwa też chyba świadczy o silnych emocjach względem ofiary. Nie tłumaczę żadnej ze stron ale każdy z tych dzieciaków (wszystkich którzy hejtowali) dołożył cegiełkę do tej tragedii. Oni sobie po prostu nie zdają sprawy z tego jaką moc mają słowa i jaką krzywdę mogą wyrządzić
Chandler Bing
Modna

Post autor: Chandler Bing »

ania_nw pisze: pt maja 02, 2025 11:34 pm no ja uwazam ze to hejterskie konto to stara sprawa i ze tak bezposrednio zwiazku z morderstwem nie ma
Takie hejterskie konto może siedzieć w człowieku do końca życia...
Może wróciła i stare wspomnienia odżyły? Może to i nie konto prowadzone przez nią, ale jej bliska koleżankę i razem robiły z niego "beke" + często się z niego śmiała w 'realu'.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

MalaCzarna pisze: sob maja 03, 2025 11:29 am Tam jeszcze pojawia się wątek jakiejś Igi która aktywnie komentowała to konto i podobno umarła na przełomie 2022/2023.
Też to czytałem i się zastanawiałem co to za miasto ta Mława jak ciągle ktoś się hejtuje i umiera
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

Jeżeli matka faktycznie od początku wie, czego dopuścił się "syn z czerwonym paskiem", to może oznaczać, że np. jest na jakichś ostrych środkach uspokajających czy pieron wie jakich i pod ich wpływem wypisuje te bzdury w necie.

Druga kwestia być może ktoś celowo tworzy fejk konta z jej zdjęciami i komentuje w "jej imieniu". A znów jest mnóstwo kont, które komentują w zadziwiająco podobny sposób. Tak więc już nie wiadomo, co tu jest prawdą, a co nie, kto komentuje pod swoim nazwiskiem, a kto nie.
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Post autor: Daisy123 »

PrzemoKondratowicz pisze: sob maja 03, 2025 11:26 am Każdy na swój sposób przeżywa tragedię no przecież widzisz że jego matka to powoli się żegna ze zdrowym rozsądkiem i jest pogrążona w kryzysie, to nie są racjonalne działania
Ja mysle ze juz dawno sie pozegnala. Nie wierze ze ona nie wiedziala, ze jej syn ja zabil. Ktos tez ten telefon musial podrzucic.
Dora_Diamant
Kciuk

Post autor: Dora_Diamant »

Chandler Bing pisze: sob maja 03, 2025 11:35 am Takie hejterskie konto może siedzieć w człowieku do końca życia...
prawda, takie rzeczy serio siedzą w człowieku. dzieciaki mnie wyśmiewały dwadzieścia lat temu, a ja nadal widząc na ulicy śmiejące się pod nosem osoby miewam wrażenie, że chodzi o mnie.
Radoska
Szpilson

Post autor: Radoska »

Daisy123e pisze: sob maja 03, 2025 11:23 am Ale jednak wiesz to jest dorosla kobieta, jakos rodzice tej Mai nie komentuja co 5min na fb i nie oczerniaja nikogo…
Pewnie dlatego, że to nie oni przez lata zmierzyli się z hejtem na swoje dziecko i to nie ich agresorka nachodziła. Być może mają świadomość, że ich córką siała wiatr i zebrała burzę. Po matce Bartka widać, że nerwy ma w strzępach. Jak dla mnie powinna odciąć się od neta i skorzystać z pomocy psychologicznej.
gravity
SushiRoll

Do tych którzy twierdzą, że to nie mogło być w afekcie polecam sprawę Danuty Orzechowskiej. Córka zamordowała matkę, poćwiartowała i ukryła zwłoki, a mimo to ze względu na fakt, że matka wiele lat wyjeżdżała córce na psychikę, zbrodnię uznano za popełnioną w afekcie. Tak więc różne scenariusze są możliwe. Żeby nie było, nie twierdzę, że Bartek zabił Maję w afekcie, ale kto wie, co tam sąd weźmie pod uwagę i co zostanie orzeczone.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Radoska pisze: sob maja 03, 2025 11:39 am Pewnie dlatego, że to nie oni przez lata zmierzyli się z hejtem na swoje dziecko i to nie ich agresorka nachodziła. Być może mają świadomość, że ich córką siała wiatr i zebrała burzę. Po matce Bartka widać, że nerwy ma w strzępach. Jak dla mnie powinna odciąć się od neta i skorzystać z pomocy psychologicznej.
Nie mierzyli się z hejtem na córkę i na samych siebie. No naprawdę gdyby wasze dziecko od lat chodziło na odwyki, miało kuratorów, akcje z nożem i prześladowaniem to raczej ostatnie co byście robili to kłócili się w internecie, prawdopodobnie byście myśleli co zrobić żeby młodsze dzieci uchronić od takich historii
ania_nw
Mokra Włoszka

Post autor: ania_nw »

A propos Bartka to jednak z odpowiednim wsparciem mial szanse sobie to poukladac, moze pojsc na terapie i zaczac od nowa a teraz ? Zemscil sie i co ? Poczul sie lepiej przez chwile, emocje opadly no to teraz w pasiak i do wiezienia ... Kolejne zmarnowane życie. I cala rodzina.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

gravity pisze: sob maja 03, 2025 11:41 am Do tych którzy twierdzą, że to nie mogło być w afekcie polecam sprawę Danuty Orzechowskiej. Córka zamordowała matkę, poćwiartowała i ukryła zwłoki, a mimo to ze względu na fakt, że matka wiele lat wyjeżdżała córce na psychikę, zbrodnię uznano za popełnioną w afekcie. Tak więc różne scenariusze są możliwe. Żeby nie było, nie twierdzę, że Bartek zabił Maję w afekcie, ale kto wie, co tam sąd weźmie pod uwagę i co zostanie orzeczone.
Bo ludzie nie rozumieją co to jest afekt i nie znają innych spraw gdzie orzeczono albo złagodzenie kary albo tymczasowa niepoczytalność, zniesiona poczytalność… według sądu najwyższego i orzeczeń do tej pory to długotrwałe drażnienie, dręczenie, prowokowanie, obelgi czy posądzanie o czym hanbiacy jak najbardziej są przesłankami do afektu. To nie działa tak że mąż i żona się pokłócą i ona sięga po nóż. To może być efekt lat znecania się czy afer. To może być zwykły wtorek kiedy ktoś pęka.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

ania_nw pisze: sob maja 03, 2025 11:46 am A propos Bartka to jednak z odpowiednim wsparciem mial szanse sobie to poukladac, moze pojsc na terapie i zaczac od nowa a teraz ? Zemscil sie i co ? Poczul sie lepiej przez chwile, emocje opadly no to teraz w pasiak i do wiezienia ... Kolejne zmarnowane życie. I cala rodzina.
A moze nie mial szansy sobie tego poukładać, moze przerodziłoby to sie w autoagresję albo uzależnienie. Ciężko wyrokować. Opcji jest dużo. I raczej nie poczuł się lepiej tylko poczuł chwilową ulgę.
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Radoska pisze: sob maja 03, 2025 11:39 am Pewnie dlatego, że to nie oni przez lata zmierzyli się z hejtem na swoje dziecko i to nie ich agresorka nachodziła. Być może mają świadomość, że ich córką siała wiatr i zebrała burzę. Po matce Bartka widać, że nerwy ma w strzępach. Jak dla mnie powinna odciąć się od neta i skorzystać z pomocy psychologicznej.
Jak dla mnie to nikt normalny nie wypowiada sie w taki sposob i w takiej ilosci w takiej sytuacji. A nerwy w strzepach mysle, ze mialby kazdy.

A co do tego hejtu, tez mnie ciekawi czemu ta matka Bartka w tych komentarzach nic nie wspomniala o tym hp chociazby. Ani nic z tym nie zrobila. Bo chyba byla obcykana z social mediami, dodawaniem rolek, memow kpiacych z ‚hejterow’ itp.
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Felczi pisze: sob maja 03, 2025 10:09 am O czym ty gadasz? Chyba Ci się miasta pomyliły... Buda jest jedną z najgorszych szkół w mieście, nie ma tam żadnej presji na wyniki. Budowlanka jest im. Ciesielskiego, a ty z jakimś Chrobrym wylatujesz. Siejesz dezinformację.
Ale ja nie mam na myśli Mławy, ktoś tutaj wspomniał że podobna sytuacja była w Piotrkowie Trybunalskim (uczeń popełnił samob* bo był nękany) I do tego się odniosłam bo chodziłam do tego liceum, czytaj uważnie zanim zaczniesz mi zarzucać dezinformację.
Awatar użytkownika
Motylek95
BlondDoczep

Post autor: Motylek95 »

A ja mam taką teorie:
On był zakochany w Mai mimo hejtu który na niego szerzyła, a ona mając beke z niego tylko to wykorzystywała. Poszła do niego go podenerwować skoro juz wróciła do Mławy, pograć na emocjach i na uczuciach a on żeby już nie wyjechała poprostu ją zabił „żeby została z nim na zawsze” . Oczywiście to tylko teoria i tylko moja, tak to poprostu odbieram.
🦋🌸
Awatar użytkownika
Motylek95
BlondDoczep

Post autor: Motylek95 »

Ale też mi na myśl przychodzi druga teoria - ktoś go wrabia. Był pośmiewiskiem i łatwym koziołkiem ofiarnym, a Majka nie bała się niczego jak widać. Spotkała się przecież wcześniej z innym dziwnym o słabej opini chłopakiem, może to on ją zabił a wrabiają tego chłopaka. Tylko snuje teorie
🦋🌸
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

Post autor: dior »

Motylek95 pisze: sob maja 03, 2025 11:53 am Ale też mi na myśl przychodzi druga teoria - ktoś go wrabia. Był pośmiewiskiem i łatwym koziołkiem ofiarnym, a Majka nie bała się niczego jak widać. Spotkała się przecież wcześniej z innym dziwnym o słabej opini chłopakiem, może to on ją zabił a wrabiają tego chłopaka. Tylko snuje teorie
Nie no gdyby tak było to naprawdę szok nad szokami…
gravity
SushiRoll

PrzemoKondratowicz pisze: sob maja 03, 2025 11:49 am Bo ludzie nie rozumieją co to jest afekt i nie znają innych spraw gdzie orzeczono albo złagodzenie kary albo tymczasowa niepoczytalność, zniesiona poczytalność… według sądu najwyższego i orzeczeń do tej pory to długotrwałe drażnienie, dręczenie, prowokowanie, obelgi czy posądzanie o czym hanbiacy jak najbardziej są przesłankami do afektu. To nie działa tak że mąż i żona się pokłócą i ona sięga po nóż. To może być efekt lat znecania się czy afer. To może być zwykły wtorek kiedy ktoś pęka.
I teraz wyobraźmy sobie taką sytuację. Ktoś nas gnębi kilka lat. Potem wyjeżdża i wreszcie można odetchnąć z ulgą. Po dwóch latach ta osoba wraca i stajesz z nią oko w oko. Mało komfortowa sytuacja delikatnie mówiąc.

Tyle że nie wiadomo kto się z kim umówił. On z nią, bo zaplanował zbrodnię? Ona z nim właściwie nie wiadomo po co? Ktoś pisał, że dlaczego matka jej nie powstrzymała przed spotkaniem. A tam w ogóle padło nazwisko Bartka? W sensie matka wiedziała, z kim Maja ma się spotkać?

Podkreślam po raz kolejny, żeby nie było. Nikogo nie oskarżam, nikogo nie wybielam. To co on zrobił zasługuje na najwyższe potępienie i mam nadzieję, że dostanie adekwatny wyrok biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności.
jessi.mangostan
RóżowePolo

Post autor: jessi.mangostan »

PrzerwaNaZycie97 pisze: sob maja 03, 2025 12:46 am A co dla Ciebie oznacza " wozili po odwykach"? Bo dla mnie próbę pomocy dziecku które ma problem. Nie zostawili jej, szukali rozwiazan.
Jeżeli była skierowana na odwyk przez Sąd Rodzinny + miała kuratora to niestawienie się tam mogłoby pociągnąć konsekwencje, może ja nawet policja przymusowo doprowadzić na odwyk a rodzice mogliby stracić prawa rodzicielskie
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

Motylek95 pisze: sob maja 03, 2025 11:53 am Ale też mi na myśl przychodzi druga teoria - ktoś go wrabia. Był pośmiewiskiem i łatwym koziołkiem ofiarnym, a Majka nie bała się niczego jak widać. Spotkała się przecież wcześniej z innym dziwnym o słabej opini chłopakiem, może to on ją zabił a wrabiają tego chłopaka. Tylko snuje teorie
No tak, tak go wrobił ze prokurator powiedział że cały moment zabójstwa jest uwieczniony na monitoringu i nie ma wątpliwości co do sprawcy. Jezu, ludzie jak już wymyślacie jakieś teorie spiskowe to niech one mają chociaż sens.
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Motylek95 pisze: sob maja 03, 2025 11:52 am A ja mam taką teorie:
On był zakochany w Mai mimo hejtu który na niego szerzyła, a ona mając beke z niego tylko to wykorzystywała. Poszła do niego go podenerwować skoro juz wróciła do Mławy, pograć na emocjach i na uczuciach a on żeby już nie wyjechała poprostu ją zabił „żeby została z nim na zawsze” . Oczywiście to tylko teoria i tylko moja, tak to poprostu odbieram.
Gdzies bylo w sumie, ze prokuratura czy ktos podal ze ona byla z podejrzenym w ‚bliskiej relacji towarzyskiej’. Cokolwiek to znaczy.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Ja nawet nie mam żadnych teorii. W internecie panuje chaos. Nie wiem co sądzić. Ale wiem jedno. Jest niewiele kanałów które mają odwagę żeby nakręcać o sprawie podcasty. Wszystkie popularne podcasterki za 15 lat o tym nagrają jak już ktoś książkę napisze na ten temat i poda wszystko na tacy. Zawsze jak są takie wielkie złożone sprawy na bieżąco to mało kto kręci o nich podcasty żeby to uporządkować i każdy sięga po uporządkowane sprawy. Sorry musiałem ponarzekać.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

mezalians_urodowy pisze: sob maja 03, 2025 11:58 am No tak, tak go wrobił ze prokurator powiedział że cały moment zabójstwa jest uwieczniony na monitoringu i nie ma wątpliwości co do sprawcy. Jezu, ludzie jak już wymyślacie jakieś teorie spiskowe to niech one mają chociaż sens.
Prokurator to w swoim mniemaniu nie myli się nigdy nawet jak skazano kogoś niesłusznie aż tak bym się tym nie kierował.
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

PrzemoKondratowicz pisze: sob maja 03, 2025 12:00 pm Prokurator to w swoim mniemaniu nie myli się nigdy nawet jak skazano kogoś niesłusznie aż tak bym się tym nie kierował.
Wiesz czym jest monitoring?