Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
agusiaemce
Ciastko

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: agusiaemce »

Aż nie mogę tego czytać. Okej, może i była hejterką i okropnie zachowywała się wobec tego chłopca ale podkreśle- BYŁA. Już jej nie ma. I to za sprawą tego chłopca, i wszystko wszystkim ale ona została zabita ze szczególnym okrucieństwem. Rozumiem w afekcie walnąć kogoś kamieniem w głowę ale nie coś takiego. Jak wy wszyscy możecie robić teraz z niej winną. Pomyślcie o rodzinie, która teraz w internecie czyta komentarze że to ona była winna temu,że została tak zamordowana. I mówcie co chcecie,ale 3/4 tego co piszecie to domysły i spekulacje.
Awatar użytkownika
makasha
RiczAsFak

Post autor: makasha »

Lincz na matce tego chlopaka jest przerażający. Ci prymitywni, nie potrafiący zdania poprawnie sklecić pałający żądzą mordu kretyni - w zasadzie to NIC się nie zmieniło od średniowiecza.
Hej-ho, let's go!
Awatar użytkownika
Prytka
KlasaBiznes

Post autor: Prytka »

PrzemoKondratowicz pisze: sob maja 03, 2025 1:01 am Czytam komentarze, ile tam tych dzieciaków poumierało?
https://www.instagram.com/p/CR_xgtNjc0x ... F6dmJ1b3I=

https://www.instagram.com/p/CRZSUyzoWub ... w4azgwaXhk
Pewnie ściema, żeby nikt im się teraz do dup nie dobrał za ten hejt.
pumba56
SushiRoll

Post autor: pumba56 »

Jak już wstawiacie screeny ze zdjęciami osób niezwiązanych bezpośrednio ze sprawą to zamazujcie chociaż twarze...
auforie
RiczAsFak

Post autor: auforie »

Moze on jej płacił za milczenie, brak postów na tym hp insta, za brak dręczenia. A kiedy ona przyszła po hajs on już nie chciał jej dawać, ona zagroziła ponowymi atakami i skończyło się jak się skonczylo
KasiaBasia56
Modna

Post autor: KasiaBasia56 »

makasha pisze: sob maja 03, 2025 5:42 am Lincz na matce tego chlopaka jest przerażający. Ci prymitywni, nie potrafiący zdania poprawnie sklecić pałający żądzą mordu kretyni - w zasadzie to NIC się nie zmieniło od średniowiecza.
Przecież ta matka to jakieś kur****o zwykłe, nie pamiętacie jak obrażała paskudnie Maje kiedy wszyscy jeszcze myśleli że zaginęła?
agusiaemce
Ciastko

Post autor: agusiaemce »

auforie pisze: sob maja 03, 2025 8:26 am Moze on jej płacił za milczenie, brak postów na tym hp insta, za brak dręczenia. A kiedy ona przyszła po hajs on już nie chciał jej dawać, ona zagroziła ponowymi atakami i skończyło się jak się skonczylo
Zacznij książki pisać
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

MisYoogi pisze: sob maja 03, 2025 2:53 am Tak, pisać mogą dużo, sam dyrektor wypowiadał się dość dziwnie, rodzice tych prześladowców wspierali szkołę finasowo, to nie pierwsza ofiara tej szkoły
Chodziłam do tego liceum co prawda 20 lat temu ale już wtedy atmosfera była tam ciężka, duża presja ze strony nauczycieli J dyrekcji na wyniki (najlepsze LO w mieście, każdy kto chciał iść na medycynę czy inne prestiżowe studia tak szedł)więc wielu uczniom odbijało, jedna dziewczyna z mojego rocznika miała próbę s bo źle jej poszły próbne matury, bullying też był, ja akurat nie doświadczyłam na szczęście ale zjawisko samo w sobie już wtedy miało miejsce. Nigdy bym nie wysłała dzieci do Chrobrego😬
AgaR
MolieraDress

Post autor: AgaR »

A ja rzucę kontrowersyjną opinię, jak już tak sobie spekulujemy - co jeśli to było działanie z premedytacją?
Żeby kogoś zamordować, trzeba mieć narzędzia, spotkanie miało być krótkie - czemu zaciągnął ją akurat tam, gdzie były potencjalne narzędzia zbrodni?
Dziewczyna próbowała zaalarmować koleżankę, więc akcja musiała trwać chwilę dłużej niż nagłe, uderzenie łopatą w afekcie…
Awatar użytkownika
KaSandrra
Currently:revenge

Post autor: KaSandrra »

AgaR pisze: sob maja 03, 2025 8:44 am A ja rzucę kontrowersyjną opinię, jak już tak sobie spekulujemy - co jeśli to było działanie z premedytacją?
Żeby kogoś zamordować, trzeba mieć narzędzia, spotkanie miało być krótkie - czemu zaciągnął ją akurat tam, gdzie były potencjalne narzędzia zbrodni?
Dziewczyna próbowała zaalarmować koleżankę, więc akcja musiała trwać chwilę dłużej niż nagłe, uderzenie łopatą w afekcie…
Też tak myślę… dlaczego by ją zaciągał do tego pustostanu ? Zwłaszcza gdy matka była przeciwna tej znajomości
maildonewsletterow
MiamiBicz

Post autor: maildonewsletterow »

OPAMIETAJCIE SIE z wrzucaniem tutaj screenow ze zdjeciami innych hp. Przeciez tam sa wizerunki tych hejtowanych dzieci!
kensi
TrampekLV

Post autor: kensi »

Przeraża mnie to w jakim kierunku to wszystko poszło. Pomijając kto jest winny, kto co robił, kto kogo gnębił, kto jak się wypowiadał, ale żeby szukać na fejsie rodziców, dziadków, wujków tych osób?! Wypisywać obrzydliwe i agresywne wiadomości?! Do tego jakieś teorie z kosmosu, kiedy na dobra sprawę za dużo nie wiemy. I wisienka na torcie to udostępnianie niezamazanych danych z innych hp, super, nie dość, że np ta dziewczyna ze screenu wyżej była szykanowana przez rówieśników, to jeszcze niech cały internet to zobaczy i podaje dalej.
mvrtusivvxxx
RoyalBaby

Post autor: mvrtusivvxxx »

Pamiętam jak matka chłopaka wrzuciła na jakiś profil na Facebooku w komentarzu nagranie z kamery, gdzie widać Maję ubraną tak jak w dniu zaginięcia, która idzie szybkim krokiem i zaznaczyła „że ewidentnie się gdzieś spieszyła”
Dora_Diamant
Kciuk

Post autor: Dora_Diamant »

abstrahując na moment od tej sprawy, bo możemy na razie tylko spekulować. ale lata lecą, i widzę, że nic się nie zmienia, a bywa gorzej. sama przeszłam przez gnębienie, różne znane mi osoby również. nie będę kłamać, w momencie, gdy szkoła zawodzi, nauczyciele zawodzą, każąc „podać sobie rękę na zgodę” po tym, jak oprawca codziennie niszczy ci życie – to przychodzą do głowy bardzo mroczne myśli wobec oprawcy, chęć zemsty, uczucie totalnej niemocy, bo przecież żaden dorosły autorytet nie ma wpływu na nic. jedni idą w autodestrukcję, czyli samookaleczanie, czasem samob*. inni, cóż, chcą ukrócić życie oprawcy. kiedyś to gnębienie ograniczało się do szkoły. dzisiaj mamy rozwinięty internet, można dręczyć o każdej porze dnia i nocy. szkoły muszą zacząć stawać na wysokości zadania, rodzice również, inaczej takich spraw będzie coraz więcej.
Awatar użytkownika
blue.pixy
Tritonotti

Post autor: blue.pixy »

Tej mamie albo ktoś się włamał na konto albo jest bliska załamania nerwowego, bo to co dziś wypisuje od rana jest strasznie dziwne, w dodatku jej komentarze sprzed tragedi wyglądają całkiem inaczej pod względem pisania. A tym dzieciakom które komentują radzę nie wierzyć w nic, są poprostu zesrani bo sami dołożyli cegiełkę do hejtu na Bartka, więc teraz będą wymyślone scenariusze na niego jaki to był potwór żeby usprawiedliwić swój hejt.. skąd wiem? Bo zza krzaków obserwuje ich komentarze, każdy komentarz przeczy drugiemu, mylą się w tym co piszą i jestem przekonana że między sobą ustalają jakieś wersje. Na hatepage co chwilę rzucane jakieś imię albo ksywka autora konta, na bank wymyślają a owa osoba nawet nie istnieje. Jeśli to czytacie dzieciaczki to miejcie świadomość że macie krew na rękach, policji nie umknie nikt. O ile policja nie jest upośledzona i zajmie się tym odpowiednio tak jak trzeba. A ktoś z was napewno pęknie i wszystko wyśpiewa :)
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

agusiaemce pisze: sob maja 03, 2025 4:51 am Aż nie mogę tego czytać. Okej, może i była hejterką i okropnie zachowywała się wobec tego chłopca ale podkreśle- BYŁA. Już jej nie ma. I to za sprawą tego chłopca, i wszystko wszystkim ale ona została zabita ze szczególnym okrucieństwem. Rozumiem w afekcie walnąć kogoś kamieniem w głowę ale nie coś takiego. Jak wy wszyscy możecie robić teraz z niej winną. Pomyślcie o rodzinie, która teraz w internecie czyta komentarze że to ona była winna temu,że została tak zamordowana. I mówcie co chcecie,ale 3/4 tego co piszecie to domysły i spekulacje.
Gdzie wy tu widzicie robienie z niej winnej? Wszyscy rozmawiają o tle tej zbrodni, przyczynach, okolicznościach. Nikt nie pisze, że Maja była sama sobie winna. Śledzę informacje w kilku miejscach w internecie i tu na Wandzie jest najbardziej kulturalna dyskusja. Nie nadużywajmy terminu "victim blaming", rozmawianie o możliwych powodach zbrodni to nie obwinianie ofiary.
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

Post autor: dior »

Limonene pisze: sob maja 03, 2025 9:53 am Gdzie wy tu widzicie robienie z niej winnej? Wszyscy rozmawiają o tle tej zbrodni, przyczynach, okolicznościach. Nikt nie pisze, że Maja była sama sobie winna. Śledzę informacje w kilku miejscach w internecie i tu na Wandzie jest najbardziej kulturalna dyskusja. Nie nadużywajmy terminu "victim blaming", rozmawianie o możliwych powodach zbrodni to nie obwinianie ofiary.
Dokładnie. Poza tym jeśli chłopak faktycznie miał marne życie przez osoby w to powiązane i dojdziemy do tego, to inne osoby również powinny ponieść konsekwencje bo sprawa na samym zabójstwie się nie zamyka.
Felczi
ZdalnaFanka

Post autor: Felczi »

Marti37 pisze: sob maja 03, 2025 8:40 am Chodziłam do tego liceum co prawda 20 lat temu ale już wtedy atmosfera była tam ciężka, duża presja ze strony nauczycieli J dyrekcji na wyniki (najlepsze LO w mieście, każdy kto chciał iść na medycynę czy inne prestiżowe studia tak szedł)więc wielu uczniom odbijało, jedna dziewczyna z mojego rocznika miała próbę s bo źle jej poszły próbne matury, bullying też był, ja akurat nie doświadczyłam na szczęście ale zjawisko samo w sobie już wtedy miało miejsce. Nigdy bym nie wysłała dzieci do Chrobrego😬
O czym ty gadasz? Chyba Ci się miasta pomyliły... Buda jest jedną z najgorszych szkół w mieście, nie ma tam żadnej presji na wyniki. Budowlanka jest im. Ciesielskiego, a ty z jakimś Chrobrym wylatujesz. Siejesz dezinformację.
Milenella.1
SushiAddict

Post autor: Milenella.1 »

Przemoc psychiczna zła, przemoc fizyczna czy morderstwo ok 🫠
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Treflik
Srebrna Kropeczka

Post autor: Treflik »

Tu chodziło o Chrobrego z Piotrkowa i że szkola przez 20 lat nic nie robi z hejtem, który tam hula w najlepsze. Odnośnie tego jak dorośli reagują, a raczej nie....
Endu25
Szpilson

Post autor: Endu25 »

Czytając to jednak ma się wrażenie, że niektórzy bronią potencjalnego sprawcy, a nie "tłumaczą motywy". Chłopak jest obecnie podejrzany, do skazania sprawcy ma taki status. Jeśli nawet był gnębiony, są rodzice, jest policja, szczególnie jeśli dziewczyna miała kuratora można było to zgłosić. Czytam, że po co ona tam szła, a po co on tam poszedł spotkać się z osobą, która go gnębiła? Czemu nie była zablokowana wszędzie, żeby nie mieć z nią kontaktu? Na ewentualne spotkanie mógł też przyjść z rodzicem skoro wiedział jaka podobno ona jest. I tu chyba nie mówimy o zbrodni w afekcie, w afekcie to zepchnięcie ze schodów, popchnięcie, uderzenie raz, a nie walenie kogoś tępym narzędziem wielokrotnie. Niektórzy się ostro odkleili.
MisYoogi
SweetsGallery

Post autor: MisYoogi »

Endu25 pisze: sob maja 03, 2025 10:32 am Czytając to jednak ma się wrażenie, że niektórzy bronią potencjalnego sprawcy, a nie "tłumaczą motywy". Chłopak jest obecnie podejrzany, do skazania sprawcy ma taki status. Jeśli nawet był gnębiony, są rodzice, jest policja, szczególnie jeśli dziewczyna miała kuratora można było to zgłosić. Czytam, że po co ona tam szła, a po co on tam poszedł spotkać się z osobą, która go gnębiła? Czemu nie była zablokowana wszędzie, żeby nie mieć z nią kontaktu? Na ewentualne spotkanie mógł też przyjść z rodzicem skoro wiedział jaka podobno ona jest. I tu chyba nie mówimy o zbrodni w afekcie, w afekcie to zepchnięcie ze schodów, popchnięcie, uderzenie raz, a nie walenie kogoś tępym narzędziem wielokrotnie. Niektórzy się ostro odkleili.
Ona też mogła iść z kimś wiedząc, że kiedyś ją niby uderzył, rodzice wiedzieli do kogo idzie i jej pozwolili? Chore
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Felczi pisze: sob maja 03, 2025 10:09 am O czym ty gadasz? Chyba Ci się miasta pomyliły... Buda jest jedną z najgorszych szkół w mieście, nie ma tam żadnej presji na wyniki. Budowlanka jest im. Ciesielskiego, a ty z jakimś Chrobrym wylatujesz. Siejesz dezinformację.
Bo to odpowiedź na inny komentarz właśnie o liceum Chrobrego
Endu25
Szpilson

Post autor: Endu25 »

MisYoogi pisze: sob maja 03, 2025 10:37 am Ona też mogła iść z kimś wiedząc, że kiedyś ją niby uderzył, rodzice wiedzieli do kogo idzie i jej pozwolili? Chore
Tylko, że to on podobno był ofiarą hejtu? A ona jest przedstawiana jako sprawca tego hejtu, więc chyba logiczniejsze jest, że to osoba, która się boi nie spotyka się. Ani ona ani on nie są zapewne krystaliczni, ale czytam, że to on musiał być szykanowany, jednak nie zrobił za wiele, żeby urwać kontakt. Sprawca tego czynu jest zwykłym agresorem, zabójstwo w afekcie wygląda inaczej. Nie ma afektu, gdy ktoś leży a Ty go walisz w głowę bez opamiętania.
appleblossom
Tritonotti

Post autor: appleblossom »

MisYoogi pisze: sob maja 03, 2025 10:37 am Ona też mogła iść z kimś wiedząc, że kiedyś ją niby uderzył, rodzice wiedzieli do kogo idzie i jej pozwolili? Chore
Pod postem o marszu pokojowym chyba się matka uaktywniła z fejkowego konta