Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
MisYoogi
SweetsGallery

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: MisYoogi »

sarad pisze: sob maja 03, 2025 12:00 am zobaczcie resztę odpowiedzi, ludzie sobie posprawdzali, że nawet nie są w znajomych, nie obserwują siebie na insta, wygląda jakby chciała zrobić sobie zasięgi na tej sytuacji
Skurwysyństwo to jest, tak samo jak wypisywanie wyzwisk do tej matki 🙃
Mimicry
Gacie z oceanu

Post autor: Mimicry »

Dokładnie tak to widzę, że wszyscy, którzy czują, że dołożyli cegiełkę do gnębienia tego chłopaka, teraz będą starali się usprawiedliwić, nawet kosztem naciągania prawdy. I będą pierwsi szli tym marszem. Z jakiegoś powodu uczestniczka tej konwersacji, koleżanka Mai, puściła tego screena w świat, jakoby na dowód, jaki on zły. Jednak w ekranie zmieściło się o kilka wiadomości za dużo, mogła może to wykadrować, gdyby tylko wiedziała jak. Tymczasem w świat poszedł dowód na to, że Maja w jakimś celu przechowywała w telefonie duże ilości zdjęć Bartka i przesyłała je rozbawionej tym koleżance, przy czym po dacie tej rozmowy, przynajmniej jedno z tych zdjęć znalazło się na hejterskim insta.

Swoją drogą, zanim jego matka poczyściła facebooka, było tam naprawdę mega, meeega dużo takich treści wychwalających PiS oraz konfederację, a także ogólnie takich skrajnie religijnych. A ten hate page ma tam dużo takich prześmiewczych treści nie tylko w kierunku Bartka, ale też jego matki, nawiązań do tego, jacy są bogobojni, przeróbek zdjęć z papieżem. Dzieciaki żartują sobie z tego też w komentarzach. Przerażające jednak, że ten profil był nie tylko wycelowany w niego, ale też i w matkę. No i powiem, że ta wiedza jednak wiele zmienia, jak się wróci do tych jej nakręconych komentarzy... bo faktycznie nie mieli łatwo. Nie wiem, jak bardzo bezsilna i osaczona musiałabym czuć się jako matka, która nie tylko nie potrafi ochronić własnego dziecka przed takim gnębieniem, ale też odkrywa, że gówniarze nienawidzą i gnębią również mnie. Co wtedy zrobić? Iść się poskarżyć do pani dyrektor albo mamusi tych nastolatków, że dzieci obrażają mojego synka i mnie samą, dorosłą?

Mogli mieć o sobie wysokie mniemanie, nieprzyzwoicie dużo pieniędzy, może on był tzw. synkiem mamusi, może byli religijnie oderwani od rzeczywistości - a to starczy, żeby zostać lokalnymi dziwakami, nawet nikogo nie krzywdząc. Chłopak faktycznie był wyobcowany, na CSI na FB była dyskusja o tym, że na absolutnie żadnym zdjęciu na stronie szkoły on się nie uśmiecha, zawsze ma taką nieobecną, surową minę, zawsze obraca ostentacyjnie głowę, staje albo siada z boku, zawsze z dystansem do innych. Takie typowe zdjęcia w stylu: coś z nim nie tak. U matki na fejsbuku dużo było takich repostów na temat zdrowia psychicznego nastolatków, nastoletniej depresji, jak z nimi rozmawiać, jak wspierać, jak być uważnym rodzicem, a on jej to serduszkował. Poza tym matka zdawała się pisać prawdę - że nie mieli kontaktu 2 lata i był spokój, aż dziewczyna nagle pojawiła się w mieście. To już potwierdził jej ojciec. Pytanie tylko, co miało oznaczać "jak się z nim pokłócę, to będę za 5 min, jak nie, to za pół godziny". Ewidentnie przyjechała, wcześniej widziała się z innymi kolegami, a do niego samego miała jakiś interes. Nie była jednak pewna, czy on się na coś zgodzi (na coś, co by zajęło pół godziny), czy z czegoś nie będzie zawodolony i będzie "kłótnia", więc wróci do domu za 5 min, czyli zaraz, bo czegoś nie uda się jej załatwić. Zastanawiam się, czy może nie potrzebowała czegoś z tej firmy, nie wiem, bo w sumie co można sobie zaplanować na pół godzinki... raczej coś do zrobienia, bo pogadać to sobie mogła przez telefon. Chłopak działał w afekcie i tylko on wie, co tam się wydarzyło. Zmarnowane dwa życia.
Ostatnio zmieniony sob maja 03, 2025 12:09 am przez Mimicry, łącznie zmieniany 2 razy.
Radoska
Szpilson

Post autor: Radoska »

sarad pisze: pt maja 02, 2025 11:55 pm skąd takie przypuszczenia? i on jej dawał? tak za nic?
Za spokój być może. To tylko teoria, ale jak się ćpa to kasa jest potrzebna. Dxiewczyna była mocno przenocować, a on dziany, więc tak mi się składa. Matką mówiła, że go nachodziła, więc coś musiało być powodem, a jak nie wiadomo o co chodzi...
Dora_Diamant
Kciuk

Post autor: Dora_Diamant »

Mimicry pisze: sob maja 03, 2025 12:04 am Dokładnie tak to widzę, że wszyscy, którzy czują, że dołożyli cegiełkę do gnębienia tego chłopaka, teraz będą starali się usprawiedliwić, nawet kosztem naciągania prawdy. I będą pierwsi szli tym marszem. Z jakiegoś powodu uczestniczka tej konwersacji, koleżanka Mai, puściła tego screena w świat, jakoby na dowód, jaki on zły. Jednak w ekranie zmieściło się o kilka wiadomości za dużo, mogła może to wykadrować, gdyby tylko wiedziała jak. Tymczasem w świat poszedł dowód na to, że Maja w jakimś celu przechowywała w telefonie duże ilości zdjęć Bartka i przesyłała je rozbawionej tym koleżance, przy czym po dacie tej rozmowy, przynajmniej jedno z tych zdjęć znalazło się na hejterskim insta.

Swoją drogą, zanim jego matka poczyściła facebooka, było tam naprawdę mega, meeega dużo takich treści wychwalających PiS oraz konfederację, a także ogólnie takich skrajnie religijnych. A ten hate page ma tam dużo takich prześmiewczych treści nie tylko w kierunku Bartka, ale też jego matki, nawiązań do tego, jacy są bogobojni, przeróbek zdjęć z papieżem. Dzieciaki żartują sobie z tego też w komentarzach. Przerażające jednak, że ten profil był nie tylko wycelowany w niego, ale też i w matkę. No i powiem, że ta wiedza jednak wiele zmienia, jak się wróci do tych jej nakręconych komentarzy... bo faktycznie nie mieli łatwo. Nie wiem, jak bardzo bezsilna i osaczona musiałabym czuć się jako matka, która nie tylko nie potrafi ochronić własnego dziecka przed takim gnębieniem, ale też odkrywa, że gówniarze nienawidzą i gnębią również mnie. Co wtedy zrobić? Iść się poskarżyć do pani dyrektor albo mamusi tych nastolatków, że dzieci obrażają mojego synka i mnie samą, dorosłą?

Mogli mieć o sobie wysokie mniemanie, nieprzyzwoicie dużo pieniędzy, może on był tzw. synkiem mamusi, może byli religijnie oderwani od rzeczywistości - a to starczy, żeby zostać lokalnymi dziwakami, nawet nikogo nie krzywdząc. Chłopak faktycznie był wyobcowany, na CSI na FB była dyskusja o tym, że na absolutnie żadnym zdjęciu na stronie szkoły on się nie uśmiecha, zawsze ma taką nieobecną, surową minę, zawsze obraca ostentacyjnie głowę, staje albo siada z boku, zawsze z dystansem do innych. Takie typowe zdjęcia w stylu: coś z nim nie tak. U matki na fejsbuku dużo było takich repostów na temat zdrowia psychicznego nastolatków, nastoletniej depresji, jak z nimi rozmawiać, jak wspierać, jak być uważnym rodzicem, a on jej to serduszkował. Poza tym matka zdawała się pisać prawdę - że nie mieli kontaktu 2 lata i był spokój, aż dziewczyna nagle pojawiła się w mieście. To już potwierdził jej ojciec. Pytanie tylko, co miało oznaczać "jak się z nim pokłócę, to będę za 5 min, jak nie, to za pół godziny". Ewidentnie przyjechała, wcześniej widziała się z innymi kolegami, a do niego samego miała jakiś interes. Nie była jednak pewna, czy on się na coś zgodzi (na coś, co by zajęło pół godziny), czy z czegoś nie będzie zawodolony i będzie "kłótnia", więc wróci do domu za 5 min, czyli zaraz, bo czegoś nie uda się jej załatwić. Zastanawiam się, czy może nie potrzebowała czegoś z tej firmy, nie wiem, bo w sumie co można sobie zaplanować na pół godzinki... raczej coś do zrobienia, bo pogadać to sobie mogła przez telefon. Chłopak działał w afekcie i tylko on wie, co tam się wydarzyło. Zmarnowane dwa życia.
bardzo mądry i wyważony komentarz, dzięki.
KrwawaMary
DamaZpowiśla

Post autor: KrwawaMary »

sarad pisze: pt maja 02, 2025 11:52 pm najlepsze jest insta e.kossuth dziewczyna zrobiła QA iwychodiz na to, że nie znała tej mai , maja nawet jej nie obserwowała XD
Identyczny post jest na Fejsie z wzmianką, że informacje o śmierci dostarczył tej osobie ojciec dziewczyny.
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Post autor: Daisy123 »

A wg mnie nie ma co dorabiac ideologii do zartow o papieżu ktore sa wszedzie. Tak samo obstawialabym ze do tego hp mialo dostep kilka osob, nie jedna.

Tez to ze sie ‚pokloci’ to bym interpretowała tak, ze ona jednak miala jakies obawy idac tam. A co mogla od niego chciec.. jakos nie sadze zeby wymuszala haracz od niego. Moze mieli jakies inne ‚interesy’ ktore ich laczyly, ale raczej nie chodzilo tez o parkiety.
Dupcyngier
BlondDoczep

Post autor: Dupcyngier »

Klikaliscie w ten link z ig?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PrzerwaNaZycie97
Ciastko

Post autor: PrzerwaNaZycie97 »

Czytam to i nie wierzę, victim blaming na pełnej.
Nie wazne czy go gnębiła czy cokolwiek zrobila nie on był od wymierzania sprawiedliwości ani od ukarania jej tylko odpowiednie służby. Pytania po co tam poszla skoro wiedziała jaki jest... to tak samo jak pytania ofiary gw**t w co było ubrana i dlaczego wracała sama. Skąd miała wiedzieć, że ktoś chce ja torturować i zamordować. Ojoj biedny nastoletni morderca, nie wytrzymal i zabil a potem porzucił ją w krzakach. Gdzie w takim razie byli rodzice jak był gnębiony, dlaczego nie pomogli? Dlaczego go nie chronili?
gaabsonik
Siatkarka

Post autor: gaabsonik »

w porównaniu do wcześniejszych screenów - z profilu hp zniknął 1 post i kilka obserwowanych osób
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
MisYoogi
SweetsGallery

PrzerwaNaZycie97 pisze: sob maja 03, 2025 12:39 am Czytam to i nie wierzę, victim blaming na pełnej.
Nie wazne czy go gnębiła czy cokolwiek zrobila nie on był od wymierzania sprawiedliwości ani od ukarania jej tylko odpowiednie służby. Pytania po co tam poszla skoro wiedziała jaki jest... to tak samo jak pytania ofiary gw**t w co było ubrana i dlaczego wracała sama. Skąd miała wiedzieć, że ktoś chce ja torturować i zamordować. Ojoj biedny nastoletni morderca, nie wytrzymal i zabil a potem porzucił ją w krzakach. Gdzie w takim razie byli rodzice jak był gnębiony, dlaczego nie pomogli? Dlaczego go nie chronili?
A gdzie byli rodzice tej dziewczyny gdy wróciła pobita od niego? Miała kuratora i wozili ją po odwykach w wieku UWAGA 13lat 🙃 wszyscy mieli to w dupie z obu stron
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

To towarzystwo to w większości jakieś patusy do potęgi. Teraz każdy w stories ma dodany marsz przeciwko przemocy i jednocześnie wyzywają ludzi w komentarzach jak tylko ktoś się nie zgadza z nimi to każą … zamilknąć ale w bardzo obrzydliwych słowach niczym pod cela. Ja nie wiem czy nikt tym ludziom nie wyjaśnił że przemoc jest też słowna? Największa patologia wychodzi z ich wpisów i kłótni w necie ale wszyscy jak jeden mąż udostępniają gołąbkowy marsz. Po tym jak zwyzywają od k… internautów.
MisYoogi
SweetsGallery

PrzemoKondratowicz pisze: sob maja 03, 2025 12:42 am To towarzystwo to w większości jakieś patusy do potęgi. Teraz każdy w stories ma dodany marsz przeciwko przemocy i jednocześnie wyzywają ludzi w komentarzach jak tylko ktoś się nie zgadza z nimi to każą … zamilknąć ale w bardzo obrzydliwych słowach niczym pod cela. Ja nie wiem czy nikt tym ludziom nie wyjaśnił że przemoc jest też słowna? Największa patologia wychodzi z ich wpisów i kłótni w necie ale wszyscy jak jeden mąż udostępniają gołąbkowy marsz. Po tym jak zwyzywają od k… internautów.
Marsz pomiędzy pytaniami na Q&A, tacy znajomi, koledzy, przyjaciele, zasięgi na ludzkim dramacie
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Post autor: Daisy123 »

W komentarzach na ig tego profilu juz lata nick osoby ktora zalozyla ten hp. Jakas wydra.
glodna_jestem
TrampekLV

Post autor: glodna_jestem »

Ta matka to naprawdę odklejona. Synalek chodzi do mławskiej budowlanki, do której uczęszczaną same patusy i głąby, a ona podnieca się tym, że ma czerwony pasek XDDD Nosz k, co to za wyczyn mieć czerwony pasek w budowlance 😂😂😂?
KrwawaMary
DamaZpowiśla

Post autor: KrwawaMary »

Oni tam wszyscy próbują się na tym wybić. Nie umiem wytłumaczyć po co np. Te tiktoki jej przyjaciółki w żaden inny sposób. Ciągną temat niczym komary krew, żeby tylko się nachapać fejmu.
PrzerwaNaZycie97
Ciastko

A co dla Ciebie oznacza " wozili po odwykach"? Bo dla mnie próbę pomocy dziecku które ma problem. Nie zostawili jej, szukali rozwiazan.
MisYoogi
SweetsGallery

glodna_jestem pisze: sob maja 03, 2025 12:46 am Ta matka to naprawdę odklejona. Synalek chodzi do mławskiej budowlanki, do której uczęszczaną same patusy i głąby, a ona podnieca się tym, że ma czerwony pasek XDDD Nosz k, co to za wyczyn mieć czerwony pasek w budowlance 😂😂😂?
A co to ma do wyników w szkole?
MisYoogi
SweetsGallery

PrzerwaNaZycie97 pisze: sob maja 03, 2025 12:46 am A co dla Ciebie oznacza " wozili po odwykach"? Bo dla mnie próbę pomocy dziecku które ma problem. Nie zostawili jej, szukali rozwiazan.
Tak pomogli, że pozwolili na spotkanie po pobiciu córki :)
AgaR
MolieraDress

Post autor: AgaR »

PrzerwaNaZycie97 pisze: sob maja 03, 2025 12:39 am Czytam to i nie wierzę, victim blaming na pełnej.
Zgadzam się. Pamiętajcie, że nie ma wyższej ceny niż życie. Za samo gnębienie nie powinna umierać. Tak jak mówiłam - zawiedli dorośli - kurator, szkoła, rodzice, policja… Wszyscy.

I ja mam pytanie - pierwszy raz spotkałam się dzisiaj z określeniem hate page. Jak wpisałam te frazę w IG wyskoczyły mi hp innych dzieci, totalnie okrutne treści. Czemu takie rzeczy funkcjonują i nikt z tym nic nie robi?! To jest oburzające. Zgłosiłam kilka tych kont, ale widzę, że nadal istnieją… Masakra.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

KrwawaMary pisze: sob maja 03, 2025 12:46 am Oni tam wszyscy próbują się na tym wybić. Nie umiem wytłumaczyć po co np. Te tiktoki jej przyjaciółki w żaden inny sposób. Ciągną temat niczym komary krew, żeby tylko się nachapać fejmu.
W ogóle mocne słowo przyjaciółki, część wygląda jakby raz w życiu zrobiły sobie zdjęcie.

To co się dzieje w komentarzach na hatepage to też jakiś kolejny wymiar patologii.
MisYoogi
SweetsGallery

AgaR pisze: sob maja 03, 2025 12:47 am Zgadzam się. Pamiętajcie, że nie ma wyższej ceny niż życie. Za samo gnębienie nie powinna umierać. Tak jak mówiłam - zawiedli dorośli - kurator, szkoła, rodzice, policja… Wszyscy.

I ja mam pytanie - pierwszy raz spotkałam się dzisiaj z określeniem hate page. Jak wpisałam te frazę w IG wyskoczyły mi hp innych dzieci, totalnie okrutne treści. Czemu takie rzeczy funkcjonują i nikt z tym nic nie robi?! To jest oburzające. Zgłosiłam kilka tych kont, ale widzę, że nadal istnieją… Masakra.
To wszystko się dzieje bo rodzice nie mają kontroli nad swoimi dziećmi, nie interesują się nimi, nie widzą z kim się zdają i co lubią, brutalna prawda
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

AgaR pisze: sob maja 03, 2025 12:47 am Zgadzam się. Pamiętajcie, że nie ma wyższej ceny niż życie. Za samo gnębienie nie powinna umierać. Tak jak mówiłam - zawiedli dorośli - kurator, szkoła, rodzice, policja… Wszyscy.

Czy ty się urodziłaś wczoraj, czy pierwszy dzień jesteś w Polsce? Nie wiem pewnie dlatego że to generuje ruch i Instagram w dupie ma gnębienie, a szkoła ma inne problemy ni uczniowie.
PrzerwaNaZycie97
Ciastko

Tak samo jak Bartek spotykał się z swoimi " przesladowcami". Co to ma do rzeczy
glodna_jestem
TrampekLV

Post autor: glodna_jestem »

MisYoogi pisze: sob maja 03, 2025 12:46 am A co to ma do wyników w szkole?
Zobacz jedne z pierwszych komentarzy, jest nawet screen jak matka się wypowiada, że to na pewno nie jej synek jest agresorem, bo on ma przecież czerwony pasek
PrzerwaNaZycie97
Ciastko

Tak samo jak Bartek spotykał się i chodził do szkoły ze swoim "przesladowcami" co to ma do rzeczy. Nikt nie ma prawa odbierać życia