Start
Mój profil

Polskie dożywotki (Szymańska, Osińska, i inne)

Moderator: verysweetcherry
Marti37
Milion subskrypcji

Re: Polskie dożywotki (Szymańska, Osińska, i inne)

Post autor: Marti37 »

jupiterka pisze: czw kwie 24, 2025 10:41 am ha tfu na takiego mezusia i tesciow, szkoda, ze dziewczyna sie wczesniej nie wyrwala z tego bagna, moze dzis by zyla szczesliwie z jednym czy dwojka dzieci
Dokładnie, kobieta przeżyła próbę samob* w ciąży i jej męża oraz jego rodziny to nie skłoniło do znalezienia dla niej pomocy?!
Mąż o tym wiedział a mimo to nadal w najlepsze imprezował?!
On i jego rodzice mają krew tych dzieci na rękach.
Marti37
Milion subskrypcji

PrzemoKondratowicz pisze: czw kwie 24, 2025 5:14 pm Nigdy do mnie nie trafia argumenty tego typu. To nie było jedno dziecko. Zrobiła sobie z nim aż trójkę i wytapetowała ich zdjęciami internet zanim stwierdziła że on się na ojca nie nadaje…? Proszę was… też uważam że była poczytalna
Prawdopodobnie żyła wykreowana wizją szczęśliwej rodziny, sama takiej nie miała w dzieciństwie i chciała za wszelką cenę taką stworzyć. Bo on przepraszał obiecywał poprawę a ona mu wierzyła.
Byłam w takiej samej sytuacji jak ona, na szczęście ja się rozwiodłam ale nie każdy ma silna psychikę i jest w stanie wytrzymać, niektórzy się załamują i myślę że to właśnie miało miejsce u niej
Nie usprawiedliwiam jej ale jest mi jej żal Bo więzienie to nic w porównaniu z życiem że świadomością że odebrało się życie własnemu dziecku, yo jest najgorsza kara
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Marti37 pisze: pn kwie 28, 2025 5:26 pm Prawdopodobnie żyła wykreowana wizją szczęśliwej rodziny, sama takiej nie miała w dzieciństwie i chciała za wszelką cenę taką stworzyć. Bo on przepraszał obiecywał poprawę a ona mu wierzyła.
Byłam w takiej samej sytuacji jak ona, na szczęście ja się rozwiodłam ale nie każdy ma silna psychikę i jest w stanie wytrzymać, niektórzy się załamują i myślę że to właśnie miało miejsce u niej
Nie usprawiedliwiam jej ale jest mi jej żal Bo więzienie to nic w porównaniu z życiem że świadomością że odebrało się życie własnemu dziecku, yo jest najgorsza kara
Ja nie rozumiem skąd oburzenie na moje słowa że była poczytalna. Po prostu była i to stwierdził sąd. Powody, przyczyny to inna historia. Nawet w przytoczonym artykule największy hit to reakcja teściowej - dziewczyna dzwoniła że jej mąż pijany i awantury robi a teściowa na to żeby nie dzwonić bo ona ma słabe serce 🤣. To nie jest normalne. Ale niestety fakty są takie że to nie było jedno dziecko i pierwszy połóg i sytuacja w której była niepoczytalna. Stety niestety tak to zostało ocenione i ja się z tym zgadzam. Co nie zmienia faktu że bardzo bardzo krytycznie się odnoszę do matek które stosują sharenting i zdjęciami dzieci tapetują internet. Ani jedno moje zdjęcie nie znajduje się w Internecie a co dopiero moich dzieci.
Marti37
Milion subskrypcji

PrzemoKondratowicz pisze: pn kwie 28, 2025 7:18 pm Ja nie rozumiem skąd oburzenie na moje słowa że była poczytalna. Po prostu była i to stwierdził sąd. Powody, przyczyny to inna historia. Nawet w przytoczonym artykule największy hit to reakcja teściowej - dziewczyna dzwoniła że jej mąż pijany i awantury robi a teściowa na to żeby nie dzwonić bo ona ma słabe serce 🤣. To nie jest normalne. Ale niestety fakty są takie że to nie było jedno dziecko i pierwszy połóg i sytuacja w której była niepoczytalna. Stety niestety tak to zostało ocenione i ja się z tym zgadzam. Co nie zmienia faktu że bardzo bardzo krytycznie się odnoszę do matek które stosują sharenting i zdjęciami dzieci tapetują internet. Ani jedno moje zdjęcie nie znajduje się w Internecie a co dopiero moich dzieci.
Ale ja przecież nie neguję tego że była. Napisałam tylko że miała jakieś załamanie psychiczne- jedno drugiego nie wyklucza przecież.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Marti37 pisze: pn kwie 28, 2025 8:02 pm Ale ja przecież nie neguję tego że była. Napisałam tylko że miała jakieś załamanie psychiczne- jedno drugiego nie wyklucza przecież.
Tak tak, masz rację. Miałem na myśli zupełnie inny komentarz. Załamanie psychiczne miała bezsprzecznie a rodzina była bezużyteczna, nawet dolewali oliwy do ognia tekstami żeby się nie kontaktować bo mają chore serce i nie mogą się denerwować.
Marti37
Milion subskrypcji

PrzemoKondratowicz pisze: pn kwie 28, 2025 8:05 pm Tak tak, masz rację. Miałem na myśli zupełnie inny komentarz. Załamanie psychiczne miała bezsprzecznie a rodzina była bezużyteczna, nawet dolewali oliwy do ognia tekstami żeby się nie kontaktować bo mają chore serce i nie mogą się denerwować.
Zarówno on jak i jego rodzice mieli gdzieś dobro tych dzieci- gdyby się o nie troszczyli to nie zostawiliby jej bez pomocy.
teodora55
LouiBag

Post autor: teodora55 »

Ktoś wie czy rozumecka wyszła czy dalej siedzi?
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

teodora55 pisze: pt maja 02, 2025 11:04 pm Ktoś wie czy rozumecka wyszła czy dalej siedzi?
Siedzi dalej, Osińska jak wyszła to gdzieś się wypowiedziała o niej. Ale generalnie siedzi. Ze skazanych na dożywocie w kraju wyszła tylko Osińska, Beata od Ultimo i niesłusznie skazany Marcin Chmielewski
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

PrzemoKondratowicz pisze: pt maja 02, 2025 11:09 pm Siedzi dalej, Osińska jak wyszła to gdzieś się wypowiedziała o niej. Ale generalnie siedzi. Ze skazanych na dożywocie w kraju wyszła tylko Osińska, Beata od Ultimo i niesłusznie skazany Marcin Chmielewski
Beata dostała 25 lat i wyszła warunkowo po 18
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Limonene pisze: pt maja 02, 2025 11:19 pm Beata dostała 25 lat i wyszła warunkowo po 18
A to przepraszam, faktycznie. To zostajemy z dwiema osobami na to wychodzi
XelizekX
Skarpeta Rakieta

Post autor: XelizekX »

teodora55 pisze: pt maja 02, 2025 11:04 pm Ktoś wie czy rozumecka wyszła czy dalej siedzi?
Dla mnie to bardzo ciekawe, że dalej siedzi. Nie zrozumcie mnie źle, absolutnie nie bronię jej, ale mam wrażenie że w obecnych czasach dostałaby zupełnie inny wyrok. Inna sprawa, że swoim milczeniem sama się wkopuje, na swoje własne życzenie. Czy Paweł odsiaduje w końcu wyrok?
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

XelizekX pisze: sob maja 03, 2025 10:56 pm Dla mnie to bardzo ciekawe, że dalej siedzi. Nie zrozumcie mnie źle, absolutnie nie bronię jej, ale mam wrażenie że w obecnych czasach dostałaby zupełnie inny wyrok. Inna sprawa, że swoim milczeniem sama się wkopuje, na swoje własne życzenie. Czy Paweł odsiaduje w końcu wyrok?
też mi się wydaje że dostałaby inny wyrok…

Siedzi siedzi Pawel. Dostał 25 lat które chyba zmieniło się w 15, ale może na odwrót - w każdym razie podczas odbywania kary nie wrócił z przepustki i przesral sobie bardziej niż miał przesrane i wydaje mi się że dalej siedzi
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Wychodzi na to że pięć lat się bujał na ucieczce https://wpr24.pl/glosna-sprawa-lat-90-t ... zumeckiej/
Awatar użytkownika
majka11826
TrampekLV

Post autor: majka11826 »

Siostra mojego męża siedzi (za alimenty) z Szymańską w jednej celi. Podobno bardzo miła i uczynna babka z niej :alien: Ma też dużą pomoc z zewnątrz tzn przelewy pieniężne.
Marti37
Milion subskrypcji

majka11826 pisze: pn maja 05, 2025 2:03 am Siostra mojego męża siedzi (za alimenty) z Szymańską w jednej celi. Podobno bardzo miła i uczynna babka z niej :alien: Ma też dużą pomoc z zewnątrz tzn przelewy pieniężne.
I za alimenty posadzili ją z morderczynią?
To nie jest tak że w celach siedzą ludzie za przestępstwa podobnej rangi a nie ktoś za alimenty siedzi z morderczynią?
Awatar użytkownika
majka11826
TrampekLV

Post autor: majka11826 »

Marti37 pisze: pn maja 05, 2025 2:21 am I za alimenty posadzili ją z morderczynią?
To nie jest tak że w celach siedzą ludzie za przestępstwa podobnej rangi a nie ktoś za alimenty siedzi z morderczynią?
Nie, nikt na to nie patrzy. Bardziej na ocenę zachowania.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Marti37 pisze: pn maja 05, 2025 2:21 am I za alimenty posadzili ją z morderczynią?
Nie absolutnie tak nie robią bo jedna dożywotna by psychicznie druga ciągnęła w dół. Mieszają to. Szymańska już ćwierć wieku siedzi więc raczej nie jest zagrożeniem żeby ją trzymać w izolatce.

Szymańska i duże przelewy z zewnątrz to zaskakujące. Myślałbym że niebardzo
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

PrzemoKondratowicz pisze: pn maja 05, 2025 9:17 am Nie absolutnie tak nie robią bo jedna dożywotna by psychicznie druga ciągnęła w dół. Mieszają to. Szymańska już ćwierć wieku siedzi więc raczej nie jest zagrożeniem żeby ją trzymać w izolatce.

Szymańska i duże przelewy z zewnątrz to zaskakujące. Myślałbym że niebardzo
Ona miała tych dzieci jak mrówek a one są już dorosłe i pewnie pracują ...a co do tego, że miła i uczynna - nie dziwi mnie to. Widać po wywiadach z nią, ze to manipulantka i socjopatka pierwszej klasy - doskonale wie jak zjednać sobie ludzi...
Limonene
RealDiamond

PEONIA pisze: śr maja 07, 2025 11:34 pm Ona miała tych dzieci jak mrówek a one są już dorosłe i pewnie pracują ...
No już bez przesady, ma trójkę dzieci. To nie jest jakaś ogromna liczba xd
PEONIA
Licówka

Limonene pisze: sob maja 10, 2025 9:42 am No już bez przesady, ma trójkę dzieci. To nie jest jakaś ogromna liczba xd
jak na wiek w jakim je miała to mega dużo :P i gdyby nie trafiła do więzienia to pewnie na tym produkcja by się nie zakończyła
Limonene
RealDiamond

PEONIA pisze: sob maja 10, 2025 10:36 am jak na wiek w jakim je miała to mega dużo :P i gdyby nie trafiła do więzienia to pewnie na tym produkcja by się nie zakończyła
Ale nie pisałaś o tym w kontekście jej wieku, tylko tego że ogromna liczba dzieci wysyła jej pieniądze
PEONIA
Licówka

Limonene pisze: sob maja 10, 2025 10:44 am Ale nie pisałaś o tym w kontekście jej wieku, tylko tego że ogromna liczba dzieci wysyła jej pieniądze
No a 3 na dzisiejsze czasy to nie jest dużo? dla mnie bardzo dużo, szczególnie jak na jej status finansowy
Limonene
RealDiamond

PEONIA pisze: sob maja 10, 2025 10:46 am No a 3 na dzisiejsze czasy to nie jest dużo? dla mnie bardzo dużo, szczególnie jak na jej status finansowy
Nie wiem czemu ciągle próbujesz przekierować rozmowę na inne tory. Co mają do tego dzisiejsze czasy? Napisałaś, że dostaje duże przelewy bo miała "dzieci jak mrówek", ja zauważyłam, że trójka dzieci to nie jest jakiś ogrom. I tyle w tym temacie.
PEONIA
Licówka

Limonene pisze: sob maja 10, 2025 10:53 am Nie wiem czemu ciągle próbujesz przekierować rozmowę na inne tory. Co mają do tego dzisiejsze czasy? Napisałaś, że dostaje duże przelewy bo miała "dzieci jak mrówek", ja zauważyłam, że trójka dzieci to nie jest jakiś ogrom. I tyle w tym temacie.
Ale to Ty dzwonisz :P to Ty mi odpowiadasz. :P nawet nie napisałam komentarzu o dzieciach do Ciebie tylko zauważyłam, że jak ma 3 dzieci i każde jej przesyła co miesiąc kilka stówek to się trochę może zebrać gdyż osoba wyżej jest zdziwiona, ze Monia dostaje przelewy. Nie wiem czemu to ty się tego uczepiłaś i jeszcze odwracasz kota ogonem
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

PEONIA pisze: sob maja 10, 2025 10:46 am No a 3 na dzisiejsze czasy to nie jest dużo? dla mnie bardzo dużo, szczególnie jak na jej status finansowy
Dzisiejsze czasy XD jak jej córka najstarsza po 30 jest