Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
AgaR
MolieraDress

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: AgaR »

sarad pisze: pt maja 02, 2025 7:04 pm jak dziadek z wujkiem? ja w ogóle czegoś nie rozumiem, bo dwójka kolegów nieźle się z tego wywinęła, i wszystko się skupiło na tym Bartku, a chłopaków była 3..
A skąd masz informację, że to chłopcy? Ja wszędzie czytam o dziadku i wujku.
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

Post autor: Trudne_Sprawy »

PrzemoKondratowicz pisze: pt maja 02, 2025 6:57 pm Już słyszę Olgę: Maja była uosobieniem niewinności – drobna, uśmiechnięta dziewczynka o złotych loczkach i wielkich, ciekawskich oczach. Jej życie przerwał brutalny akt przemocy, zanim zdążyła poznać smak dorosłego świata – to był cios prosto w serce wszystkich, którzy ją znali. Pewnego dnia cały dotychczasowy świat jej rodziców rozpadł się jak domek z kart, zostawiając ich w pustce i niewyobrażalnym bólu. Maja kochała zwierzęta ponad wszystko – i to właśnie dla niej dziś polecam Wam „Psi Bufet”, historię, która pokaże, jak cienka granica dzieli codzienność od koszmaru.
Właśnie ją miałam na myśli 🤣 ale nie chciałam tak rzucać 😆 nawet czytając to co napisałeś słyszałam jej głos 😆
sarad
ZdalnaFanka

Post autor: sarad »

AgaR pisze: pt maja 02, 2025 7:08 pm A skąd masz informację, że to chłopcy? Ja wszędzie czytam o dziadku i wujku.
ja czytałam, że z kolegami...tym bardziej boże po co ta dziewczyna szła na solo spotkanie (jak się okazało to nie) z tym Bartkiem...może była w nim naiwnie zakochana, on ją odrzucił i jeszcze pobił, więc założyła ten profil hejterski z jego zdjęciami
AgaR
MolieraDress

Post autor: AgaR »

sarad pisze: pt maja 02, 2025 7:10 pm ja czytałam, że z kolegami...tym bardziej boże po co ta dziewczyna szła na solo spotkanie (jak się okazało to nie) z tym Bartkiem...może była w nim naiwnie zakochana, on ją odrzucił i jeszcze pobił, więc założyła ten profil hejterski z jego zdjęciami
Szła czy nie szła - nikt nie powinien zabijać.
sarad
ZdalnaFanka

AgaR pisze: pt maja 02, 2025 7:12 pm Szła czy nie szła - nikt nie powinien zabijać.
oczywiście, ze tak, szkoda, ze jej rodzina miała wysrane jak została pobita 3 lata temu (zdjęcie strona wstecz) i sama bawiła się w hejtowanie i stalking, rówieśnicy tez piszą dziwne rzeczy, typu, że gnębiła dzieci, latała z nożem, ale to wszystko szybko znika...
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

sarad pisze: pt maja 02, 2025 7:17 pm zero posta, zero udostępnienia, że córka poszukiwana... dziwne to
Też to zauważyłem ale wygląda najzupełniej normalnie. W ogóle ojciec i matka sprawiają wrażenie zupełnie normalnych ludzi. Dziwi mnie brak reakcji. To nie są jacyś zahukani ludzie ze wsi z obniżonym intelektem którzy nie rozumieją co to Instagram.
Miejska biblioteka
Szarlotta

Post autor: Miejska biblioteka »

sarad pisze: pt maja 02, 2025 7:17 pm zero posta, zero udostępnienia, że córka poszukiwana... dziwne to
Na grupie spotted pisali,że to nie jej pierwsze zaginięcie/ucieczka z domu. Może i tym razem nie chciała udostępniać,bo myślała,że wróci jednak
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

Post autor: Trudne_Sprawy »

Mnie przeraża fakt, że hejterski profil został założony w 2021 roku 4 lata temu, te dzieci miały po 12 i 13 lat 🤯
katezuza
Drama Maker

Post autor: katezuza »

Miejska biblioteka pisze: pt maja 02, 2025 6:50 pm Czytając o tym morderstwie przypomniało mi się inne.
Brzozówka. Powiat w Kraśniku ,woj lubelskie
Młoda dziewczyna 14 lat. Nagle zaginęła. Różne plotki o niej były, no nie prowadziła zbyt cnotliwego życia.
Chłopak chyba 18. Bardzo bogata rodzina,matka pracowała w sądzie. Rodzice bardzo surowi. On to taki cichy, spokojny, ułożony itp.
No i po kilku mies okazało się, że ten mega ułożony chłopak, ją udusił i zakopał gdzieś w polach. Wystraszył się,bo powiedziała,że jest z nim w ciąży. Chciała kasę na usunięcie ciąży..
To nie pierwsze takie jej zagranie było, zazwyczaj jej płacili,ten się wystraszył i udusił ją. Najlepsze jest to,że on poszedł do kościoła na mszę,wyszedł gdzieś bokiem,pojechał ją zabić, wrócił dalej się modlić,aby mieć alibi xd
Niestety dziewczyny nie ma, a on za chwilę wychodzi bo dostał śmieszny wyrok
https://youtu.be/q7-bZZwgzHs?si=Ipq1Fp9uHI3tDNpX
Z którego to roku? Nigdy nie słyszałam
Awatar użytkownika
KaSandrra
Currently:revenge

Post autor: KaSandrra »

PrzemoKondratowicz pisze: pt maja 02, 2025 6:57 pm Już słyszę Olgę: Maja była uosobieniem niewinności – drobna, uśmiechnięta dziewczynka o złotych loczkach i wielkich, ciekawskich oczach. Jej życie przerwał brutalny akt przemocy, zanim zdążyła poznać smak dorosłego świata – to był cios prosto w serce wszystkich, którzy ją znali. Pewnego dnia cały dotychczasowy świat jej rodziców rozpadł się jak domek z kart, zostawiając ich w pustce i niewyobrażalnym bólu. Maja kochała zwierzęta ponad wszystko – i to właśnie dla niej dziś polecam Wam „Psi Bufet”, historię, która pokaże, jak cienka granica dzieli codzienność od koszmaru.
Świat tych rodzin rozpadł się na milion kawałków
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

Post autor: dior »

… po co to KOWALSKA..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
d0mci4
Szpilson

Post autor: d0mci4 »

Natrafiłam na insta jakiejś dziewczyny, która znała Maje, dodała okienko z anonimowymi pytaniami, najpierw w jednej odpowiedzi napisała, że się z nią przyjaźniła, w kolejnym ktoś spytał czy to ona jest tą osobą, z którą Mają próbowała się skontaktować, napisała, że nie i nie ma numeru tel. Do Maji, w kolejnym pytaniu ktoś napisał, że nawet Maja jej nie obserwuje na ig, na co ona, że to normalne - nie trzeba wszystkich przyjaciół obserwować xd w moim odczuciu, „koleżanka” się próbuje wybić na jej śmierci, obrzydliwe
Nevia91
BlondDoczep

Post autor: Nevia91 »

Trudne_Sprawy pisze: pt maja 02, 2025 7:56 pm Mnie przeraża ten świat, boję się o przyłość mojego dziecka, a ma dopiero 4 lata.
Mam dokładnie to samo, ale jakbym dowiedziała się, że moje dziecko stalkuje przysięgam odcielabym go od internetu i zamknęła chyba w piwnicy jak można na to pozwalać 🤦 znęcanie się nad młodszymi i słabszymi nie bądźmy obojętni każdy niech pilnuje swojego podwórka
szypiorka0
Ciastko

Post autor: szypiorka0 »

To, że prawdopodobnie gnębiła innych nie oznacza, że zasługiwała na to co się stało. Bo niektórzy tutaj piszą to z takim wydźwiękiem... :/
sarad
ZdalnaFanka

To jest zbieg okoliczności, że przyjaciółka mai ma to samo nazwisko co mama tego chłopaka - dobrzyńska?
b3mine
Samarka

Post autor: b3mine »

szypiorka0 pisze: pt maja 02, 2025 8:04 pm To, że prawdopodobnie gnębiła innych nie oznacza, że zasługiwała na to co się stało. Bo niektórzy tutaj piszą to z takim wydźwiękiem... :/
Ale trochę zmienia pogląd na tą całą sprawę, jako osoba która była gnębiona w gimbie to aż tak mi jej teraz nie żal (oczywiście chłopak do więzienia i odpowiednia kara za to co zrobił)
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

szypiorka0 pisze: pt maja 02, 2025 8:04 pm To, że prawdopodobnie gnębiła innych nie oznacza, że zasługiwała na to co się stało. Bo niektórzy tutaj piszą to z takim wydźwiękiem... :/
To jest tłuczone w każdym wątku. Wyskocz nam jeszcze z victim blamingiem, bo ktoś śmiał stwierdzić, że ktoś ma nieciekaw przeszłość. Nikt tego nie napisał że zasługiwała na śmierć w męczarniach ale ludzie mają różny poziom współczucia - inny do niewinnego dzieciaczka zapastwionego na śmierć przez rodziców, inny do zdemoralizowanej osoby która pastwiła się nad innymi, a mogą nie mieć wcale współczucia w sprawach takich jak samosąd we Włodowie.
Ostatnio zmieniony pt maja 02, 2025 8:12 pm przez PrzemoKondratowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
MisYoogi
SweetsGallery

Post autor: MisYoogi »

d0mci4 pisze: pt maja 02, 2025 7:56 pm Natrafiłam na insta jakiejś dziewczyny, która znała Maje, dodała okienko z anonimowymi pytaniami, najpierw w jednej odpowiedzi napisała, że się z nią przyjaźniła, w kolejnym ktoś spytał czy to ona jest tą osobą, z którą Mają próbowała się skontaktować, napisała, że nie i nie ma numeru tel. Do Maji, w kolejnym pytaniu ktoś napisał, że nawet Maja jej nie obserwuje na ig, na co ona, że to normalne - nie trzeba wszystkich przyjaciół obserwować xd w moim odczuciu, „koleżanka” się próbuje wybić na jej śmierci, obrzydliwe
I to jest właśnie przerażające, że znajomi/przyjaciele czy obcy ludzie na czyimś dramacie próbują czerpać chwilowe wyświetlenia, ehh
Damulka123
Srebrna Kropeczka

Post autor: Damulka123 »

Oczywiście, że Majka nadal jest ofiarą i nie ma co do tego wątpliwości.
Nikt również nie ma prawa wymierzać sprawiedliwości samodzielnie jednak tej tragedii można było uniknąć.
Naprawdę zastanawia mnie to, że to się ciągnęło latami!
Gnębienie z jej strony innych dzieci nie zaczęło się wczoraj.
Jak to jest, że nikt nie zareagował?
Rodzice tego chłopaka podobno mieli kasę to dlaczego nie wynajęli prawnika, który by wystosował pismo do jej rodziców? Dlaczego hp tego chłopca nadal wisi w internecie?
Dziewczyna oberwała od tego chłopaka i co jej rodzice również zostawili to bez reakcji?
Ciężko mi to sobie wszystko wyobrazić.. chyba, że są jeszcze inne istotne fakty w tej sprawie, które dopiero ujrzą światło dzienne..
ania_nw
Mokra Włoszka

Post autor: ania_nw »

Tak ale rozumiem np dlaczego rodzic gnebionego dziecka ktore probuje popelnic samob* moze tak wlasnie uwazac ... Smutne i przerazajace ale czasami tak jest.
Przemoc rodzi przemoc.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

sarad pisze: pt maja 02, 2025 8:09 pm To jest zbieg okoliczności, że przyjaciółka mai ma to samo nazwisko co mama tego chłopaka - dobrzyńska?
Nie nazywa się tak samo, zmieniła sobie dane na fejsie. Pewnie liczyła ze nikt jej nie połączy z synem
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

ania_nw pisze: pt maja 02, 2025 8:12 pm Tak ale rozumiem np dlaczego rodzic gnebionego dziecka ktore probuje popelnic samob* moze tak wlasnie uwazac ... Smutne i przerazajace ale czasami tak jest.
Przemoc rodzi przemoc.
Historia z filmu dług - prezydent ułaskawił. Samosąd we wlodowie - też prezydent ułaskawił. Komorowski kilkaset osób ułaskawił w tym Morderców. Dominik zabił ojczyma i próbował matkę. Sąd umorzył postępowanie a matka ledwo przeżyła i biła się w pierś w sądzie błagając syna o przebaczenie za piekło jakie mu uczyniła. Życie nie jest czarno białe i zabójcy nie zawsze dostają karę wymierzoną przez sąd a czasem nawet jak dostają to zostają uniewinnieni. To nie są jakieś pojedyncze przypadki jedne na dekadę. To się dzieje. Bo czasem są jakieś okoliczności nadzwyczajne. I nie wiemy jakie tu były okoliczności ale jak najbardziej przemoc rodzi przemoc. Ta sprawa Dominika K. Mnie najbardziej ubodła, chłopak przeżył piekło za życia.
Katikaxoxo
Koczkodan

Post autor: Katikaxoxo »

Widzieliście że znaleźli na Ig hejterski profil założony 2021 r który wyśmiewał tego chłopaka? Nie wiadomo kto był autorem. Nie będę podawać tu nazwy.
thisguuurl
LouiBag

Post autor: thisguuurl »

Katikaxoxo pisze: pt maja 02, 2025 8:25 pm Widzieliście że znaleźli na Ig hejterski profil założony 2021 r który wyśmiewał tego chłopaka? Nie wiadomo kto był autorem. Nie będę podawać tu nazwy.
Tak, już pisaliśmy o tym.
Minimonimini123
Jesa

Post autor: Minimonimini123 »

Fluffy pisze: pt maja 02, 2025 7:46 pm A mnie to wcale nie dziwi. Dzieci w tym wieku potrafią być bardzo wredne dla rówieśników. Właśnie okres 5,6,7 klasa dla mojego syna to był czas hejtu ze strony „kolegów” z klasy? Dlaczego? Bo był dwujęzyczny i miał inne zainteresowania niż większość. Nie grał w piłkę i nie pił po kontach energetyków. Ba, nawet zdobycie laureata w olimpiadzie było powodem do szydery… W 8 klasie już się uspokoiło, chyba wydorośleli. Teraz 1 liceum i w końcu jest akceptacja z każdej strony 😊
To prawda, mam syna w tym wieku i to chyba najgorszy okres, jeśli chodzi o takie zachowania. W jego klasie jakiś rok temu była podobna historia - kilku chłopców założyło grupę o nazwie "Grupa do hejtowania (tu imię chłopca). Jako, że mój syn przyjaźni się z tym chłopcem, to akurat był u niego i pokazał to jego rodzicom. Ojciec od razu pojechał z tym na policję i dzieciaki 10/11 letnie już miały kuratora za to. :c

Choć mam świadomość z jakimi trudnościami mierzy się teraz młodzież, to czytam ten wątek z przerażeniem. Patrzę na tą tragedię z kilku perspektyw i jest mi żal obu rodzin.