A skąd masz informację, że to chłopcy? Ja wszędzie czytam o dziadku i wujku.
Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherry-
Trudne_Sprawy
- LemonkowaCola
Właśnie ją miałam na myśliPrzemoKondratowicz pisze: ↑pt maja 02, 2025 6:57 pm Już słyszę Olgę: Maja była uosobieniem niewinności – drobna, uśmiechnięta dziewczynka o złotych loczkach i wielkich, ciekawskich oczach. Jej życie przerwał brutalny akt przemocy, zanim zdążyła poznać smak dorosłego świata – to był cios prosto w serce wszystkich, którzy ją znali. Pewnego dnia cały dotychczasowy świat jej rodziców rozpadł się jak domek z kart, zostawiając ich w pustce i niewyobrażalnym bólu. Maja kochała zwierzęta ponad wszystko – i to właśnie dla niej dziś polecam Wam „Psi Bufet”, historię, która pokaże, jak cienka granica dzieli codzienność od koszmaru.
ja czytałam, że z kolegami...tym bardziej boże po co ta dziewczyna szła na solo spotkanie (jak się okazało to nie) z tym Bartkiem...może była w nim naiwnie zakochana, on ją odrzucił i jeszcze pobił, więc założyła ten profil hejterski z jego zdjęciami
Szła czy nie szła - nikt nie powinien zabijać.
oczywiście, ze tak, szkoda, ze jej rodzina miała wysrane jak została pobita 3 lata temu (zdjęcie strona wstecz) i sama bawiła się w hejtowanie i stalking, rówieśnicy tez piszą dziwne rzeczy, typu, że gnębiła dzieci, latała z nożem, ale to wszystko szybko znika...
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Też to zauważyłem ale wygląda najzupełniej normalnie. W ogóle ojciec i matka sprawiają wrażenie zupełnie normalnych ludzi. Dziwi mnie brak reakcji. To nie są jacyś zahukani ludzie ze wsi z obniżonym intelektem którzy nie rozumieją co to Instagram.
-
Miejska biblioteka
- Szarlotta
-
Trudne_Sprawy
- LemonkowaCola
Mnie przeraża fakt, że hejterski profil został założony w 2021 roku 4 lata temu, te dzieci miały po 12 i 13 lat 
Z którego to roku? Nigdy nie słyszałamMiejska biblioteka pisze: ↑pt maja 02, 2025 6:50 pm Czytając o tym morderstwie przypomniało mi się inne.
Brzozówka. Powiat w Kraśniku ,woj lubelskie
Młoda dziewczyna 14 lat. Nagle zaginęła. Różne plotki o niej były, no nie prowadziła zbyt cnotliwego życia.
Chłopak chyba 18. Bardzo bogata rodzina,matka pracowała w sądzie. Rodzice bardzo surowi. On to taki cichy, spokojny, ułożony itp.
No i po kilku mies okazało się, że ten mega ułożony chłopak, ją udusił i zakopał gdzieś w polach. Wystraszył się,bo powiedziała,że jest z nim w ciąży. Chciała kasę na usunięcie ciąży..
To nie pierwsze takie jej zagranie było, zazwyczaj jej płacili,ten się wystraszył i udusił ją. Najlepsze jest to,że on poszedł do kościoła na mszę,wyszedł gdzieś bokiem,pojechał ją zabić, wrócił dalej się modlić,aby mieć alibi xd
Niestety dziewczyny nie ma, a on za chwilę wychodzi bo dostał śmieszny wyrok
https://youtu.be/q7-bZZwgzHs?si=Ipq1Fp9uHI3tDNpX
Świat tych rodzin rozpadł się na milion kawałkówPrzemoKondratowicz pisze: ↑pt maja 02, 2025 6:57 pm Już słyszę Olgę: Maja była uosobieniem niewinności – drobna, uśmiechnięta dziewczynka o złotych loczkach i wielkich, ciekawskich oczach. Jej życie przerwał brutalny akt przemocy, zanim zdążyła poznać smak dorosłego świata – to był cios prosto w serce wszystkich, którzy ją znali. Pewnego dnia cały dotychczasowy świat jej rodziców rozpadł się jak domek z kart, zostawiając ich w pustce i niewyobrażalnym bólu. Maja kochała zwierzęta ponad wszystko – i to właśnie dla niej dziś polecam Wam „Psi Bufet”, historię, która pokaże, jak cienka granica dzieli codzienność od koszmaru.
Natrafiłam na insta jakiejś dziewczyny, która znała Maje, dodała okienko z anonimowymi pytaniami, najpierw w jednej odpowiedzi napisała, że się z nią przyjaźniła, w kolejnym ktoś spytał czy to ona jest tą osobą, z którą Mają próbowała się skontaktować, napisała, że nie i nie ma numeru tel. Do Maji, w kolejnym pytaniu ktoś napisał, że nawet Maja jej nie obserwuje na ig, na co ona, że to normalne - nie trzeba wszystkich przyjaciół obserwować xd w moim odczuciu, „koleżanka” się próbuje wybić na jej śmierci, obrzydliwe
Mam dokładnie to samo, ale jakbym dowiedziała się, że moje dziecko stalkuje przysięgam odcielabym go od internetu i zamknęła chyba w piwnicy jak można na to pozwalaćTrudne_Sprawy pisze: ↑pt maja 02, 2025 7:56 pm Mnie przeraża ten świat, boję się o przyłość mojego dziecka, a ma dopiero 4 lata.
-
szypiorka0
- Ciastko
To, że prawdopodobnie gnębiła innych nie oznacza, że zasługiwała na to co się stało. Bo niektórzy tutaj piszą to z takim wydźwiękiem... 
Ale trochę zmienia pogląd na tą całą sprawę, jako osoba która była gnębiona w gimbie to aż tak mi jej teraz nie żal (oczywiście chłopak do więzienia i odpowiednia kara za to co zrobił)szypiorka0 pisze: ↑pt maja 02, 2025 8:04 pm To, że prawdopodobnie gnębiła innych nie oznacza, że zasługiwała na to co się stało. Bo niektórzy tutaj piszą to z takim wydźwiękiem...![]()
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
To jest tłuczone w każdym wątku. Wyskocz nam jeszcze z victim blamingiem, bo ktoś śmiał stwierdzić, że ktoś ma nieciekaw przeszłość. Nikt tego nie napisał że zasługiwała na śmierć w męczarniach ale ludzie mają różny poziom współczucia - inny do niewinnego dzieciaczka zapastwionego na śmierć przez rodziców, inny do zdemoralizowanej osoby która pastwiła się nad innymi, a mogą nie mieć wcale współczucia w sprawach takich jak samosąd we Włodowie.szypiorka0 pisze: ↑pt maja 02, 2025 8:04 pm To, że prawdopodobnie gnębiła innych nie oznacza, że zasługiwała na to co się stało. Bo niektórzy tutaj piszą to z takim wydźwiękiem...![]()
Ostatnio zmieniony pt maja 02, 2025 8:12 pm przez PrzemoKondratowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
I to jest właśnie przerażające, że znajomi/przyjaciele czy obcy ludzie na czyimś dramacie próbują czerpać chwilowe wyświetlenia, ehhd0mci4 pisze: ↑pt maja 02, 2025 7:56 pm Natrafiłam na insta jakiejś dziewczyny, która znała Maje, dodała okienko z anonimowymi pytaniami, najpierw w jednej odpowiedzi napisała, że się z nią przyjaźniła, w kolejnym ktoś spytał czy to ona jest tą osobą, z którą Mają próbowała się skontaktować, napisała, że nie i nie ma numeru tel. Do Maji, w kolejnym pytaniu ktoś napisał, że nawet Maja jej nie obserwuje na ig, na co ona, że to normalne - nie trzeba wszystkich przyjaciół obserwować xd w moim odczuciu, „koleżanka” się próbuje wybić na jej śmierci, obrzydliwe
-
Damulka123
- Srebrna Kropeczka
Oczywiście, że Majka nadal jest ofiarą i nie ma co do tego wątpliwości.
Nikt również nie ma prawa wymierzać sprawiedliwości samodzielnie jednak tej tragedii można było uniknąć.
Naprawdę zastanawia mnie to, że to się ciągnęło latami!
Gnębienie z jej strony innych dzieci nie zaczęło się wczoraj.
Jak to jest, że nikt nie zareagował?
Rodzice tego chłopaka podobno mieli kasę to dlaczego nie wynajęli prawnika, który by wystosował pismo do jej rodziców? Dlaczego hp tego chłopca nadal wisi w internecie?
Dziewczyna oberwała od tego chłopaka i co jej rodzice również zostawili to bez reakcji?
Ciężko mi to sobie wszystko wyobrazić.. chyba, że są jeszcze inne istotne fakty w tej sprawie, które dopiero ujrzą światło dzienne..
Nikt również nie ma prawa wymierzać sprawiedliwości samodzielnie jednak tej tragedii można było uniknąć.
Naprawdę zastanawia mnie to, że to się ciągnęło latami!
Gnębienie z jej strony innych dzieci nie zaczęło się wczoraj.
Jak to jest, że nikt nie zareagował?
Rodzice tego chłopaka podobno mieli kasę to dlaczego nie wynajęli prawnika, który by wystosował pismo do jej rodziców? Dlaczego hp tego chłopca nadal wisi w internecie?
Dziewczyna oberwała od tego chłopaka i co jej rodzice również zostawili to bez reakcji?
Ciężko mi to sobie wszystko wyobrazić.. chyba, że są jeszcze inne istotne fakty w tej sprawie, które dopiero ujrzą światło dzienne..
Tak ale rozumiem np dlaczego rodzic gnebionego dziecka ktore probuje popelnic samob* moze tak wlasnie uwazac ... Smutne i przerazajace ale czasami tak jest.szypiorka0 pisze: ↑pt maja 02, 2025 8:04 pm To, że prawdopodobnie gnębiła innych nie oznacza, że zasługiwała na to co się stało. Bo niektórzy tutaj piszą to z takim wydźwiękiem...![]()
Przemoc rodzi przemoc.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Historia z filmu dług - prezydent ułaskawił. Samosąd we wlodowie - też prezydent ułaskawił. Komorowski kilkaset osób ułaskawił w tym Morderców. Dominik zabił ojczyma i próbował matkę. Sąd umorzył postępowanie a matka ledwo przeżyła i biła się w pierś w sądzie błagając syna o przebaczenie za piekło jakie mu uczyniła. Życie nie jest czarno białe i zabójcy nie zawsze dostają karę wymierzoną przez sąd a czasem nawet jak dostają to zostają uniewinnieni. To nie są jakieś pojedyncze przypadki jedne na dekadę. To się dzieje. Bo czasem są jakieś okoliczności nadzwyczajne. I nie wiemy jakie tu były okoliczności ale jak najbardziej przemoc rodzi przemoc. Ta sprawa Dominika K. Mnie najbardziej ubodła, chłopak przeżył piekło za życia.
-
Katikaxoxo
- Koczkodan
Widzieliście że znaleźli na Ig hejterski profil założony 2021 r który wyśmiewał tego chłopaka? Nie wiadomo kto był autorem. Nie będę podawać tu nazwy.
-
thisguuurl
- LouiBag
Tak, już pisaliśmy o tym.Katikaxoxo pisze: ↑pt maja 02, 2025 8:25 pm Widzieliście że znaleźli na Ig hejterski profil założony 2021 r który wyśmiewał tego chłopaka? Nie wiadomo kto był autorem. Nie będę podawać tu nazwy.
-
Minimonimini123
- Jesa
To prawda, mam syna w tym wieku i to chyba najgorszy okres, jeśli chodzi o takie zachowania. W jego klasie jakiś rok temu była podobna historia - kilku chłopców założyło grupę o nazwie "Grupa do hejtowania (tu imię chłopca). Jako, że mój syn przyjaźni się z tym chłopcem, to akurat był u niego i pokazał to jego rodzicom. Ojciec od razu pojechał z tym na policję i dzieciaki 10/11 letnie już miały kuratora za to.Fluffy pisze: ↑pt maja 02, 2025 7:46 pm A mnie to wcale nie dziwi. Dzieci w tym wieku potrafią być bardzo wredne dla rówieśników. Właśnie okres 5,6,7 klasa dla mojego syna to był czas hejtu ze strony „kolegów” z klasy? Dlaczego? Bo był dwujęzyczny i miał inne zainteresowania niż większość. Nie grał w piłkę i nie pił po kontach energetyków. Ba, nawet zdobycie laureata w olimpiadzie było powodem do szydery… W 8 klasie już się uspokoiło, chyba wydorośleli. Teraz 1 liceum i w końcu jest akceptacja z każdej strony![]()
Choć mam świadomość z jakimi trudnościami mierzy się teraz młodzież, to czytam ten wątek z przerażeniem. Patrzę na tą tragedię z kilku perspektyw i jest mi żal obu rodzin.