Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
berlinka
Channelka

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: berlinka »

Jaki polecasz w języku niemieckim?
makasha pisze: pn kwie 07, 2025 9:03 pm Próbowałam słuchać kilku polskich podcastów true crime. O rany, to jest żenująco słabiutkie, niepoprawnie mówione, fatalny research. Serio, jestem w szoku, że ci wszyscy nudni ludzie mają słuchaczy i jeszcze wątki na Wandzie🤣 Do niektórych niemieckich i anglojęzycznych podkastow MILIONY lat świetlnych
rosiefreia
Mokra Włoszka

Post autor: rosiefreia »

Ja kiedyś słuchałam namiętnie, ale był to pierwszy polskojęzyczny kanał true-crime, który znalazłam. Potem jakoś mnie zaczęła nudzić, "wszystkie" sprawy są jej niezmiernie bliskie itd, wszystko co zostało już powiedziane jak najbardziej popieram. Miałam ją jednak w subskrypcjach i od czasu do czasu nadrabiałam zaległości (ale tylko true crime, innych "tworów" nie dało się wg mnie słuchać).

Ostatnio miała dłuższą przerwę. Obserwuję ją też na instagramie i od czasu do czasu robi Q&A. I padło pytanie o powód tej przerwy... otóż miesiąc nie pracowała, bo dziecko jej siostry było w szpitalu a wyszło na to, że to siostra ogarnia tak naprawdę cały kanał od researchu po montaż a ona jest tylko lektorką. Czy ona nie umie sama znaleźć jakiejś sprawy i zmontować filmiku, a tak naprawdę tylko podłożyć dźwięku? Tyle lat na YT, aż ciężko uwierzyć!
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

rosiefreia pisze: pt kwie 11, 2025 2:32 pm).

Ostatnio miała dłuższą przerwę. Obserwuję ją też na instagramie i od czasu do czasu robi Q&A. I padło pytanie o powód tej przerwy... otóż miesiąc nie pracowała, bo dziecko jej siostry było w szpitalu a wyszło na to, że to siostra ogarnia tak naprawdę cały kanał od researchu po montaż a ona jest tylko lektorką. Czy ona nie umie sama znaleźć jakiejś sprawy i zmontować filmiku, a tak naprawdę tylko podłożyć dźwięku? Tyle lat na YT, aż ciężko uwierzyć!
No wlasnie ze Justa umie, przeciez robila to sama na poczatku podcastu. I wtedy trzymał poziom. Później osiadła na laurach, oddała robotę innym i jest efekt
pifpaf666
Ciastko

Post autor: pifpaf666 »

Polecam nowy odcinek 5 przez 10
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

pifpaf666 pisze: pn kwie 28, 2025 1:33 pm Polecam nowy odcinek 5 przez 10
A co teraz Justyna została ekspertką od deweloperki?
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

Zapytam wprost - warto odsłuchać?
Oliwkowa
PsychoFanka

Post autor: Oliwkowa »

SmokAnalog pisze: pn kwie 28, 2025 8:47 pm Zapytam wprost - warto odsłuchać?
Nie. Gadają o niczym, o drogich mieszkaniach itd. Strata czasu.
wzdecia
Kciuk

Post autor: wzdecia »

Ale mnie wkurzają te zacenzurowane słowa
Pi pi pi pi
dianaf
PsychoFanka

Post autor: dianaf »

Słuchałam ostatnich odcinków 5NZ i o ile nie są złe, to do jej początków im bardzo daleko. Brak dokładnego researchu, brak zaangażowania, naprawdę nie chce jej się robić tego co daje jej największą popularność? JM zrzuciła wszystko na siostrę z trójką dzieci, która trudno by dawała radę trzymać poziom, tym bardziej że to nie jest jej własny projekt. Ciekawe jak to wygląda z podziałem $ skoro Justyna jest tylko lektorką a jej siostra robi wszystko inne.
ania_nw
Mokra Włoszka

Post autor: ania_nw »

Justyna coraz bardziej rozmienia sie na drobne - tu morderstwo tam wakacje, urodzinki, przepis na placek ...
Wg mnie jesli robisz content true crime to jest troche Hmm niepowazne / nie na miejscu
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

wzdecia pisze: pn kwie 28, 2025 9:11 pm Ale mnie wkurzają te zacenzurowane słowa
Pi pi pi pi
🐓🐔🐓🐔 pipipipi
ania_nw
Mokra Włoszka

Post autor: ania_nw »

Ogrzyca pisze: wt kwie 29, 2025 12:12 am Dokładnie! Powinna pofarbować włosy na czarno, nie uśmiechać się i nie zakładać kolorowych ubrań
Bardziej chodzilo mi o to co robi w obrebie jednego kanalu a nie w ogóle.
I tak, uwazam ze biorac sie za true crime nie zaszkodzi odrobina profesjonalizmu w kwestii imidżu
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

ania_nw pisze: wt kwie 29, 2025 12:32 am Bardziej chodzilo mi o to co robi w obrebie jednego kanalu a nie w ogóle.
I tak, uwazam ze biorac sie za true crime nie zaszkodzi odrobina profesjonalizmu w kwestii imidżu
Bez przesady. Jej konto na Instagramie ma nazwę „Justyna Mazur” a nie „piąte nie zabijaj”, więc jednoznaczne widać, że tyczy się ono jej życia, a nie true crime.

Dla przykładu - Instagram Herring, ktory stricte ma kontekst TC.
BothSides
SushiRoll

Post autor: BothSides »

ania_nw pisze: wt kwie 29, 2025 12:32 am Bardziej chodzilo mi o to co robi w obrebie jednego kanalu a nie w ogóle.
Przecież ona poza 5NZ ma też podcast o otyłości i castmas, napisała książkę o życiu, 5NZ nie jest jej jedyną działalnością.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Wystarczy przestać obserwować, jeśli komuś nie odpowiadają treści. Z tego co widzę na jej insta, ona się przepoczwarza w pełnoprawną *influenserkę*, reklama za reklamą, a więc będą tam treści lifestyle. 5nz zeszło na dalszy plan, jak dla mnie szkoda, bo lubiłam jej kryminalne podcasty, zwłaszcza te początkowe, gdy były dopracowane. Woli być influ, jej sprawa. Mnie zresztą drażni tym z jaką pewnością wypowiada się w sprawach, o których nie ma pojęcia. Jest pretensjonalna.
Awatar użytkownika
IrlandkazWarszawy
ZdalnaFanka

Post autor: IrlandkazWarszawy »

Grubababa pisze: wt kwie 29, 2025 10:03 am Wystarczy przestać obserwować, jeśli komuś nie odpowiadają treści. Z tego co widzę na jej insta, ona się przepoczwarza w pełnoprawną *influenserkę*, reklama za reklamą, a więc będą tam treści lifestyle. 5nz zeszło na dalszy plan, jak dla mnie szkoda, bo lubiłam jej kryminalne podcasty, zwłaszcza te początkowe, gdy były dopracowane. Woli być influ, jej sprawa. Mnie zresztą drażni tym z jaką pewnością wypowiada się w sprawach, o których nie ma pojęcia. Jest pretensjonalna.
cicho bo zaraz Krzys Cie zjedzie od gory do dolu :')
TosiekGrzyb
MoetGlass

Post autor: TosiekGrzyb »

teraz widzę została ekspertką rynku nieruchomości, typowe levicove i warszafskie gadanie, głosują na tych co wprost popierają "nie będziesz miał nic i będziesz szczęśliwy" a potem zdziwieni, że kupić za gotówkę nierealne, a w kredycie oddajesz dwa razy tyle, chcieliście kapitalistycznej "wolności" to macie. Warszawa to nie cała Polska
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

TosiekGrzyb pisze: śr kwie 30, 2025 10:53 am teraz widzę została ekspertką rynku nieruchomości, typowe levicove i warszafskie gadanie, głosują na tych co wprost popierają "nie będziesz miał nic i będziesz szczęśliwy" a potem zdziwieni, że kupić za gotówkę nierealne, a w kredycie oddajesz dwa razy tyle, chcieliście kapitalistycznej "wolności" to macie. Warszawa to nie cała Polska
Mieszać krytykę lewicy (domniemanego "lewactwa") i krytykę kapitalizmu, no to już jest wyższa szkoła odjebania od rozumu. xD
Awatar użytkownika
lichixx
Srebrna Kropeczka

Post autor: lichixx »

W ogóle w najnowszym piąte przez dziesiąte Krzysiu i Justa robią sobie podśmiechujkę z tekstu, że Justyna „i tak ma słomiany zapłon” XDD a dosłownie to jest tekst dziewczyny na grupie 5nz która napisała tak Justynie i została zjechana od góry do dołu, przez inne użytkowniczki. Pojawiły się komentarze, żeby przestała być niewdzięczna, bo ma podcasty za darmo, a Justyna ma małe dziecko :D
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Cóż, jak pisałam kiedyś, że wg mnie oni są nie ogarnięci w kwestiach finansowych, że żyją z dnia na dzień, może ponad stan, bez planowania przyszłości itd to zostałam tu grubo zjechana. No ale temat klikalny, drogie mieszkania, popitolic o czymś o czym się nie ma pojęcia a wyświetlenia jakieś wpadną. Na Bacarat Rouge starczy. A może ona myśli, że dostanie mieszkanie w barterze jak już z niej influ pełną buzią 🤣

I nie, nie chodzi mi o to, że każdy musi mieć mieszkanie na własność itp itd. Ale kurna, mieć tak słynny swego czasu podcast (królowa polskiego tc), napisać książkę, wydać jakieś 💩 notatniki dekadniki, uczuciowniki (umówmy się jaki przy tym jest nakład pracy vs cena?) i oni jęczą, że mieszkania drogie? Co ma mówić przeciętny Kowalski na etacie...
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Grubababa pisze: czw maja 01, 2025 9:39 pm Cóż, jak pisałam kiedyś, że wg mnie oni są nie ogarnięci w kwestiach finansowych, że żyją z dnia na dzień, może ponad stan, bez planowania przyszłości itd to zostałam tu grubo zjechana. No ale temat klikalny, drogie mieszkania, popitolic o czymś o czym się nie ma pojęcia a wyświetlenia jakieś wpadną. Na Bacarat Rouge starczy. A może ona myśli, że dostanie mieszkanie w barterze jak już z niej influ pełną buzią 🤣

I nie, nie chodzi mi o to, że każdy musi mieć mieszkanie na własność itp itd. Ale kurna, mieć tak słynny swego czasu podcast (królowa polskiego tc), napisać książkę, wydać jakieś 💩 notatniki dekadniki, uczuciowniki (umówmy się jaki przy tym jest nakład pracy vs cena?) i oni jęczą, że mieszkania drogie? Co ma mówić przeciętny Kowalski na etacie...
No i dodatkowo pracując poniekąd zdalnie, z jakiego powodu muszą koniecznie mieszkać w Warszawie? 🤔
marlcia
RoyalBaby

Post autor: marlcia »

Kojarzę ze mieli działkę i mieli się budować z siostrą, a teraz opowiadają ze szukają mieszkania. Co z tymi planami na domek ?
marlcia
RoyalBaby

Post autor: marlcia »

SmokAnalog pisze: czw maja 01, 2025 9:47 pm No i dodatkowo pracując poniekąd zdalnie, z jakiego powodu muszą koniecznie mieszkać w Warszawie? 🤔
Mówili, że chcą mieszkać w Warszawie bo lubią
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

marlcia pisze: czw maja 01, 2025 9:51 pm Kojarzę ze mieli działkę i mieli się budować z siostrą, a teraz opowiadają ze szukają mieszkania. Co z tymi planami na domek ?
Tam jakieś problemy z tą działką były, nie mogli dostać pozwolenia bo to działka leśna czy coś takiego. Kiedyś dość dużo o tym mówiła, że utopili dużo kasy i nerwów w tym. Ale nie pamiętam o co tam konkretnie chodziło.
Awatar użytkownika
manifestacja
Samarka

Post autor: manifestacja »

A co ona zrobiła z tym ich mieszkaniem? Nie sprzedali i stoi puste? Bo nie odpowiada na to pytanie.

To obecne wynajmują.