Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
Grzybolek1323
Tritonotti

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: Grzybolek1323 »

niten ka pisze: czw kwie 03, 2025 11:04 am A nie zauważyliście przypadkiem, że gwoździem do trumny Justyny było zatrudnienie siostry? Odnoszę wrażenie, że jakość jej podcastów spadła na łeb na szyję właśnie po tym. Nie ma nic złego na dawaniu pracy rodzinie, ale często jest tak, że przymyka się oko na jakieś niedociągnięcia. Gdyby research robiła obca osoba w taki sposób to pewnie prędzej czy później by jej podziękowała.
hm, myślę, że to już było następstwo jej lenistwa. Oddała siostrze robotę, a jak siostra poszła do szpitala, to mówiła, że no jak ma zrobić odcinek, przecież nie ma kto jej robić researchu. Jak u mnie ktoś w robocie idzie na zwolnienie, to to i tak musi być zrobione...
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
KlasaBiznes

Post autor: AlojzyDupa »

niten ka pisze: czw kwie 03, 2025 11:04 am A nie zauważyliście przypadkiem, że gwoździem do trumny Justyny było zatrudnienie siostry? Odnoszę wrażenie, że jakość jej podcastów spadła na łeb na szyję właśnie po tym. Nie ma nic złego na dawaniu pracy rodzinie, ale często jest tak, że przymyka się oko na jakieś niedociągnięcia. Gdyby research robiła obca osoba w taki sposób to pewnie prędzej czy później by jej podziękowała.
Jak się chce złapać wszystkie srogi za ogon, to nie da się niczego zrobić dobrze i porządnie. 5NZ, Pogadajmy o życiu, Piąte przez dziesiąte, Pogadajmy o otyłości, Castmasy, współprace, Bondy, Mrozy, Empiki i inne Polsaty. No kurde... To, co wychodziło jej najlepiej, zaczyna się powoli sypać jak domek z kart, za sprawą wszystkich tych błędów, których nasz Królowa Podcastu nie chce widzieć. Zawsze się będzie zasłaniała hejterami i bąbelkiem, bo tak jest po prostu wygodniej.
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

Straszna cenzura panuje na forum, ale wybiórcza. Co do Justyny, wg mnie brakuje jej pracowitości, wpada reklama, to jest odcinek, zrobiony na kolanie, ale jest.
Upadnie jej kanał na yt, to będzie instamamą i też zarobi. TO MOJA OPINIA NIE HEJT PROSZE NIE ZGLASZAC
DZIĘKUJĘ
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
PieczonyZiemniak
Samarka

Post autor: PieczonyZiemniak »

Grzybolek1323 pisze: czw kwie 03, 2025 11:39 am hm, myślę, że to już było następstwo jej lenistwa. Oddała siostrze robotę, a jak siostra poszła do szpitala, to mówiła, że no jak ma zrobić odcinek, przecież nie ma kto jej robić researchu. Jak u mnie ktoś w robocie idzie na zwolnienie, to to i tak musi być zrobione...
siostra przygotowuje jej material i potem to montuje - czyli robi jakies 90 %
I teraz gdzie sens gdzie logika, jezeli Justyna mowi ze z malym dzieckiem ma za malo czasu zeby przygotowywac swoje materialy, a siostra ma tych dzieci 3 , w tym jedno nawet mlodsze od dziecka justyny .. i brak siostry rowna sie brakowi materialow, to jak ta biedna judyta musiala zapierdzielac przez ostatnie dni skoro tyle materialow sie pojawilo. az mi jej szkoda, bo nei ma nic gorszego niz praca u rodziny / z rodzina
kaczorex1910
ŚpioszkiKenzo

Post autor: kaczorex1910 »

A mnie bardzo irytuje wplatanie jakiś wątków politycznych u niej w podcastach. Gdzie by mogła to chciałaby ogłosić swoje poglądy, wstawianie postów o ukrainie na ig, krytykowanie rządów tuch bardziej konserwatywnych no i oczywiscie na ig najwazniejsza informacja, że utożsamia się jako SHE.
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

kaczorex1910 pisze: czw kwie 03, 2025 3:42 pm A mnie bardzo irytuje wplatanie jakiś wątków politycznych u niej w podcastach. Gdzie by mogła to chciałaby ogłosić swoje poglądy, wstawianie postów o ukrainie na ig, krytykowanie rządów tuch bardziej konserwatywnych no i oczywiscie na ig najwazniejsza informacja, że utożsamia się jako SHE.
Właśnie głównie dlatego dałam unsuba. Chciałam słuchać o sprawach kryminalnych, a nie opinii i poglądów randomowej podcasterki. Tym bardziej, że są dość dalekie od moich i czułam wzrastającą irytację kilka razy w ciągu odcinka.
Oliwkowa
PsychoFanka

Post autor: Oliwkowa »

Czy ktoś wie co Justyna robi w klubie komediowym ? Przecież ona totalnie nie ma poczucia humoru ani nawet dystansu do siebie.
Grzybolek1323
Tritonotti

Oliwkowa pisze: pt kwie 04, 2025 10:45 am Czy ktoś wie co Justyna robi w klubie komediowym ? Przecież ona totalnie nie ma poczucia humoru ani nawet dystansu do siebie.
Ten cały stand up, gadanie o otyłości, czytanie nudnych historii urodzinowych obok okrutnych zbrodni jest już zabawny, więc chyba jednak trochę ma poczucie humoru.
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

Post autor: Damroka »

Justyna ma specyficzne poczucie humoru, które ma swoje grono odbiorców. Z założenia 5 przez 10 miał być zabawny, "śmieszkują" sobie z mężem ale do mnie to w ogóle nie trafia, z tym że pewnie się komuś podoba.
Oliwkowa
PsychoFanka

Damroka pisze: pt kwie 04, 2025 1:47 pm Justyna ma specyficzne poczucie humoru, które ma swoje grono odbiorców. Z założenia 5 przez 10 miał być zabawny, "śmieszkują" sobie z mężem ale do mnie to w ogóle nie trafia, z tym że pewnie się komuś podoba.
Ona jest sztywna jak kij od szczotki, mąż ją próbuje jakoś rozruszać, ale generalnie to jest żałosne, ja tego słuchać nie mogę 😖
Awatar użytkownika
manifestacja
Samarka

Post autor: manifestacja »

W ogóle nie rozumiem formatu 5 przez 10te, próbowałam wysłuchać różnych odcinków z tej serii, ale potwornie nudne albo nie do śmiechu. 🥱 takie pierdolamento.
justapose
Mokra Włoszka

Post autor: justapose »

Grzybolek1323 pisze: pt kwie 04, 2025 12:05 pm Ten cały stand up,gadanie o otyłości,czytanie nudnych historii urodzinowych obok okrutnych zbrodni jest już zabawny, więc chyba jednak trochę ma poczucie humoru.
To żaden standup, to jakby mylić rocka z muzyką klasyczną, bo i to i to muzyka, serio komedia ma bardzo dużo różnych odsłon. Nie wszystko jest standupem albo kabaretem.
W Klubie Komediowym, Justyna się pojawiła jako gość do inspiracji w spektaklu improwizowanym, nie pierwszy już raz, ona nie występuje na scenie jako takiej, a podrzuca tematy do scenek. Nie byłam ale znam sceny komediowe w Warszawie i obserwuje wielu komików i komiczek.
I apropos JM, oczywiście że auważam tak samo, jak większość z Was, spadek jakości, z czasem też domysły i narracja związana z wyglądem ofiar, czy pomyłki merytoryczne zaczęły być rażące, ale kurde tak jak się już to pojawiało w paru wypowiedziach, czasem mnie zastanawia ta frustracja i złość komentujących osób. Ja już dawno uznałam że laska jest po prostu podcasterką, co przekuła w influencerkę, co daje jej godnie żyć. Poza 5NZ w sumie jej nie słucham bo nie czuję żeby miała mi cokolwiek do zaoferowania. Jasne, że jeśli w jakimś temacie porywałaby się na specjalistkę, nie mając do tego podstaw to można się czepiać (najlepiej samemu mając jakiekolwiek pojęcie w temacie, a nie dla zasady xd wtedy to ma największy sens). Tak, mnie też nie bardzo pasuje, kiedy każda kolejna dziewczyna rodząc dziecko, zaczyna nim kupczyć (nie trzeba pokazywać twarzy potomka, wystarczy zacząć udzielać się w tematach macierzyńskich jak zrobiła to Oku ale coś gdzieś mignęło mi że robiła i Justa). Nie podoba mi się, że zajmując się otyłością, nigdy nie spotkała się z Nataszex i Galantalalą, skupiała się jedynie na temacie diet, operacji, problemów psychicznych ale nigdy, wykorzystując swoje zasięgi, nie dała platformy dziewczynom, które życie grubych osób przestawiają z serio mało znanej szerszemu gronu, często obrzydliwe z resztą spłaszczonej, perspektywy. A to co one mówią jest ważne!
Nie mniej jednak sporo osób nie widzi hejtu w tym co pisze, a szkoda, swoją energię i złość zawsze lepiej przekierować na zajęcie się dojściem do źródła tych emocji i zadbaniem o siebie a nie strzałami na oślep, często tylko z powodu że: BO TAK.
Tak znam kartę forum plotkarskie blabla, no ale przecież to mój opinia, nie hejt!
✨ i to jest ok ! ✨
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

Post autor: Damroka »

Oliwkowa pisze: pt kwie 04, 2025 8:56 pm Ona jest sztywna jak kij od szczotki, mąż ją próbuje jakoś rozruszać, ale generalnie to jest żałosne, ja tego słuchać nie mogę 😖
No ja już wolę ją niż jej męża, jej żarty są po prostu nieśmieszne, jego żenujące.
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
KlasaBiznes

Post autor: AlojzyDupa »

Piąte przez dziesiąte, ma dla mnie vibe takiego programu dla nastolatek, prowadzonego przez 40-latków. To samo mam z Papierami Rozwodowymi (Warga i Mishon). Ani to ciekawe, ani śmieszne.

No, chyba że ktoś chce posłuchać historii o rzyganiu do szalika, to wtedy warto odpalić (Tak, Ogrzyco - zjedz mnie za to, że ponownie wywlekam coś, co powiedziała publicznie dorosła kobieta, uznając że jest to na tyle zabawna opowieść, że warto ją opublikować pod swoim własnym nazwiskiem, na swoim własnym kanale na Youtubie).

🤡🤡🤡
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
Grzybolek1323
Tritonotti

justapose pisze: pt kwie 04, 2025 10:42 pm Nie mniej jednak sporo osób nie widzi hejtu w tym co pisze, a szkoda, swoją energię i złość zawsze lepiej przekierować na zajęcie się dojściem do źródła tych emocji i zadbaniem o siebie a nie strzałami na oślep, często tylko z powodu że: BO TAK.
Tak znam kartę forum plotkarskie blabla, no ale przecież to mój opinia, nie hejt!
✨ i to jest ok ! ✨
Jakie bo tak? Podajemy tutaj parę konkretnych argumentów, dlaczego nie chce nam się już słuchać Justyny czy nie zgadzamy się z jej treściami, ale ok. Bronisz jej ciągle, bo chyba działa tu efekt aureoli. A nawet jeśli wylałam jakieś żale i złości w poprzednich postach, to co z tego? To nadal nie musi być hejt! Halo!
P.s nie mam potrzeby odróżniać stand upu z klubem komediowym, bo nie jestem ekspertką (tak samo jak Justyna, a ona tworzy podcasty na te tematy :o )
misharibo

Post autor: misharibo »

Damroka pisze: pt kwie 04, 2025 11:58 pm No ja już wolę ją niż jej męża, jej żarty są po prostu nieśmieszne, jego żenujące.
ojeju tak… mam coś takiego, ze od razu sie czuje zazenowana jak tylko on zaczyna
PieczonyZiemniak
Samarka

Post autor: PieczonyZiemniak »

Damroka pisze: pt kwie 04, 2025 11:58 pm No ja już wolę ją niż jej męża, jej żarty są po prostu nieśmieszne, jego żenujące.
to taki wujek bumer, co zagaduje do "mlodziezy na weselu
justapose
Mokra Włoszka

Post autor: justapose »

Grzybolek1323 pisze: sob kwie 05, 2025 3:21 pm Jakie bo tak? Podajemy tutaj parę konkretnych argumentów, dlaczego nie chce nam się już słuchać Justyny czy nie zgadzamy się z jej treściami, ale ok. Bronisz jej ciągle, bo chyba działa tu efekt aureoli. A nawet jeśli wylałam jakieś żale i złości w poprzednich postach, to co z tego? To nadal nie musi być hejt! Halo!
P.s nie mam potrzeby odróżniać stand upu z klubem komediowym, bo nie jestem ekspertką (tak samo jak Justyna, a ona tworzy podcasty na te tematy :o )
Ciągle? (to mój drugi wpis w tym wątku, w poprzednim komentowałam z sarkazmem jej odkrycie że można wstawać o 6 rano)
Bronię? ( czy ja napisałam cokolwiek pozytywnego o niej? XD )
Uderz w stół, a teza się sama znajdzie, bo stwierdzenie że jest podcasterką jest ot neutralnym zdaniem, poza tym wyraziłam się wyłącznie krytycznie 🤡
A tak poza wszystkim, odniosłam się do Twojej wypowiedzi w zasadzie tylko w pierwszym akapicie o klubie komediowym, bo zwrócił moją uwagę właśnie na to jak randomowa jest krytyka, że bywa na wyrost, bo miałam poczucie że nawet nie wiesz co krytykujesz. To jest przyklad właśnie krytyki BO TAK. Ale w zasadzie pozostała część mojej wypowiedzi, jak można się łatwo doczytać, jest do wielu innych komentarzy w wątku.
Awatar użytkownika
makasha
RiczAsFak

Post autor: makasha »

Próbowałam słuchać kilku polskich podcastów true crime. O rany, to jest żenująco słabiutkie, niepoprawnie mówione, fatalny research. Serio, jestem w szoku, że ci wszyscy nudni ludzie mają słuchaczy i jeszcze wątki na Wandzie🤣 Do niektórych niemieckich i anglojęzycznych podkastow MILIONY lat świetlnych
Hej-ho, let's go!
Dreaxo
Srebrna Kropeczka

Post autor: Dreaxo »

makasha pisze: pn kwie 07, 2025 9:03 pm Próbowałam słuchać kilku polskich podcastów true crime. O rany, to jest żenująco słabiutkie, niepoprawnie mówione, fatalny research. Serio, jestem w szoku, że ci wszyscy nudni ludzie mają słuchaczy i jeszcze wątki na Wandzie🤣 Do niektórych niemieckich i anglojęzycznych podkastow MILIONY lat świetlnych
Błagam o jakieś dobre podcasty anglojęzyczne! Aktualnie moje poszukiwania to koszmar
Grzybolek1323
Tritonotti

makasha pisze: pn kwie 07, 2025 9:03 pm O rany, to jest żenująco słabiutkie, niepoprawnie mówione, fatalny research. Serio, jestem w szoku, że ci wszyscy nudni ludzie mają słuchaczy i jeszcze wątki na Wandzie🤣
piękne :brawo: :P mejl do mamy już leci
puree
BlondDoczep

Post autor: puree »

Dreaxo pisze: wt kwie 08, 2025 7:55 am Błagam o jakieś dobre podcasty anglojęzyczne! Aktualnie moje poszukiwania to koszmar
Ja polecam Kendall Rae na youtube! Super research i fajny vibe. Z mężem prowadzi też fundację na rzecz ofiar przestępstw i ich rodzin. Lubiłam też Stephanie Harlowe, ale wyszły z nią jakieś kontrowersje i straciłam sympatię... Chociaż content wciąż jakościowy. Z typowych podcastów polecam też My Favorite Murder.
Oliwkowa
PsychoFanka

Jusia pisze list miłosno - dziękczynny do swojej córki, ale oczywiście umieszcza go w sieci, żeby wszyscy widzieli, ale twarz córki zasłania, bo to prywatne 😂😂😂
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

Ta atencjuszka już mnie po prostu wk..rwia. 9 mcy temu urodziła i już specjalistka od depresji poporodowej! To jest szkodliwe społecznie co ta baba wygaduje!!!
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
canis_rufus1
Skarpeta Rakieta

Post autor: canis_rufus1 »

Grubababa pisze: śr kwie 09, 2025 3:27 pm Ta atencjuszka już mnie po prostu wk..rwia. 9 mcy temu urodziła i już specjalistka od depresji poporodowej! To jest szkodliwe społecznie co ta baba wygaduje!!!
Ogólnie mam wrażenie, także poza Internetem, że ludzie mający historię leczenia psychiatrycznego, mają się za specjalistów od zdrowia psychicznego