Nietypowe perfumy
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
cantatetutti
- ŚpioszkiKenzo
Nietypowe perfumy
Hej dziewczyny, otwieram wątek dla tych o mniej uniwersalnym guście, o waszych wymarzonych zapachach, ich poszukiwaniach i ewentualnych bublach. Ja od lat szukam dla siebie idealnego zapachu, czegoś ciężkiego, magicznego, ogoniastego, super eterycznego z kadzidłem ale przełamanym jakąś bardzo kobiecą nutą. Taki hipnotyzer. Odpadają niszowe zapachy za 700 zł, choć bardzo bym chciała, żeby było mnie na nie stać:’) Testowałam mnóstwo perfum z olejków eterycznych, np ostatnio „Sukkub” od soap szopu. Zapach niezły, choć to wciąż nie to czego chcę. Zapowiadało się świetną trwałością i dobrą projekcją, ale na mnie trzymają się naprawdę krótko… Miałam też styczność z Mancera Instant Crush i tu już byłam zakochana w mocy i trwałości, jednak zapach był dla mnie odrobinę zbyt unisex. Testowałam też kilka wariantów Lattafa ale dla mnie to zupełnie nie to. Dior Hypnotic Poison też zbyt „normalny”. Już nie wiem gdzie szukać 
VioletVich
- damascenka
- Administrator
Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale polecam przejść się po prostu do Galilu albo Lulua (Krk/Kato/Wawa). Z fajnych, tańszych niszy do złapania na pewno polecam Juliette Has a Gun, świetne ceny na Notino, ja od nich uwielbiam Not a perfume, ale to jest raczej taki your skin but better.
Z super opcji jest też Mo61, ja tam zrobiłam sobie zamiennik perfum, które są już niedostępne (były wydane w malutkim nakładzie, inicjatywa z festiwalu), dziewczyny mega znają się na rzeczy, przykładowo: w nutach perfum, które miałam, na Fragrantice były aldehydy, ale dziewczyna, która robiła moją mieszankę od razu powiedziała: okej, ten gość jest twórcą, to nie są aldehydy, to na pewno jest Iso E Super.
Cenowo też wychodzi całkiem okej i dodatkowo masz fajny experience. Świetna opcja na prezent. 
Z super opcji jest też Mo61, ja tam zrobiłam sobie zamiennik perfum, które są już niedostępne (były wydane w malutkim nakładzie, inicjatywa z festiwalu), dziewczyny mega znają się na rzeczy, przykładowo: w nutach perfum, które miałam, na Fragrantice były aldehydy, ale dziewczyna, która robiła moją mieszankę od razu powiedziała: okej, ten gość jest twórcą, to nie są aldehydy, to na pewno jest Iso E Super.
-
msshy
Płaczę za China White Nasomatto. Nawet nie szukam czegoś podobnego czy w tym stylu, bo to nie będzie to.
-
Potuleczka
- ŚpioszkiKenzo
a ja polecam olejek perfumujacy do ciała Afra. Znacie> Świetna alternatywa dla perfum, szczególnie jak jest ciepło na dworze. Bo zapach nie paruje, nie zawiera alkoholu. To naturalny olejek, bosko pachnie a i na długo zapach na skórze się trzyma. Przy tym skóra nawilzona
-
mediterranean777
- Srebrna Kropeczka
Dużo ich kompozycji jest unisexowych, w moim odczuciu. Mam od nich 4 zapachy, a większości używam razem z mężem (on nie lubi mocnych, męskich zapachów, raczej wybiera lekkie i świeże)mediterranean777 pisze: ↑sob sie 23, 2025 5:33 pm Dzięki za przypomnienie bo pol roku temu je wąchałam i spodobał mi się jeden. Nie pamiętam tylko nazwy ale typowy unisex
Jeszcze muszę zamówić nowe próbki owocowe, uwielbiam owocowe perfumy!
-
Sidididididfi
- RóżowePolo
Jak lubisz zapachy niekoniecznie w obecnych trendach, a przeszkadzają Ci ceny niszy, cofnij się w czasie i poszukaj w starszych zapachach mainstreamu. Niekoniecznie musi to być takie retro, jak Chanel No 5, Opium i tym podobne, bo to pewnie nie ten kierunek, ale chociażby perfumeria lat 90 to prawdziwe bogactwo kompozycji.
Spróbuj sobie takich rzeczy, jak Givenchy Organza, Dior Dune, Lancome Poeme, Givenchy Amarige.
Spróbuj sobie takich rzeczy, jak Givenchy Organza, Dior Dune, Lancome Poeme, Givenchy Amarige.
-
magdalenaaaa43
- RoyalBaby
Z mojej strony mogę polecić perfumy Lalique. Mają bardzo unikatowe, wręcz skręcające w stronę niszy kompozycje. A ceny są naprawdę bardzo niskie, dostępność online bezproblemowa. Mój absolutny faworyt do Perły. Polecam także przetestować Encre Noir i Lalique La Parfum.