Start
Mój profil

Nietypowe perfumy

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
cantatetutti
ŚpioszkiKenzo

Nietypowe perfumy

Post autor: cantatetutti »

Hej dziewczyny, otwieram wątek dla tych o mniej uniwersalnym guście, o waszych wymarzonych zapachach, ich poszukiwaniach i ewentualnych bublach. Ja od lat szukam dla siebie idealnego zapachu, czegoś ciężkiego, magicznego, ogoniastego, super eterycznego z kadzidłem ale przełamanym jakąś bardzo kobiecą nutą. Taki hipnotyzer. Odpadają niszowe zapachy za 700 zł, choć bardzo bym chciała, żeby było mnie na nie stać:’) Testowałam mnóstwo perfum z olejków eterycznych, np ostatnio „Sukkub” od soap szopu. Zapach niezły, choć to wciąż nie to czego chcę. Zapowiadało się świetną trwałością i dobrą projekcją, ale na mnie trzymają się naprawdę krótko… Miałam też styczność z Mancera Instant Crush i tu już byłam zakochana w mocy i trwałości, jednak zapach był dla mnie odrobinę zbyt unisex. Testowałam też kilka wariantów Lattafa ale dla mnie to zupełnie nie to. Dior Hypnotic Poison też zbyt „normalny”. Już nie wiem gdzie szukać 😩
VioletVich
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale polecam przejść się po prostu do Galilu albo Lulua (Krk/Kato/Wawa). Z fajnych, tańszych niszy do złapania na pewno polecam Juliette Has a Gun, świetne ceny na Notino, ja od nich uwielbiam Not a perfume, ale to jest raczej taki your skin but better.

Z super opcji jest też Mo61, ja tam zrobiłam sobie zamiennik perfum, które są już niedostępne (były wydane w malutkim nakładzie, inicjatywa z festiwalu), dziewczyny mega znają się na rzeczy, przykładowo: w nutach perfum, które miałam, na Fragrantice były aldehydy, ale dziewczyna, która robiła moją mieszankę od razu powiedziała: okej, ten gość jest twórcą, to nie są aldehydy, to na pewno jest Iso E Super. XD Cenowo też wychodzi całkiem okej i dodatkowo masz fajny experience. Świetna opcja na prezent. :)
Morrena
Ciastko

Post autor: Morrena »

Latem uwielbiam zamiast perfum olejek perfumujący do ciała Afra. Znakomicie pachnie cytrusami, zapach na długo się na skórze utrzymuje
msshy

Post autor: msshy »

Płaczę za China White Nasomatto. Nawet nie szukam czegoś podobnego czy w tym stylu, bo to nie będzie to.
Olek_2115
RóżowePolo

Post autor: Olek_2115 »

Boże mam to samo, miałam takie piękne perfumy z Zary - bodajże Violet Blossom i szukałam identycznych. Pachniały nocą, czarnym winogronem i były boskie, teraz już ich nigdzie nie ma :'(
Potuleczka
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Potuleczka »

Olek_2115 pisze: wt kwie 01, 2025 8:10 pm Boże mam to samo, miałam takie piękne perfumy z Zary - bodajże Violet Blossom i szukałam identycznych. Pachniały nocą, czarnym winogronem i były boskie, teraz już ich nigdzie nie ma :'(
Są na vinted :)
Milak
Ciastko

Post autor: Milak »

a ja polecam olejek perfumujacy do ciała Afra. Znacie> Świetna alternatywa dla perfum, szczególnie jak jest ciepło na dworze. Bo zapach nie paruje, nie zawiera alkoholu. To naturalny olejek, bosko pachnie a i na długo zapach na skórze się trzyma. Przy tym skóra nawilzona
Awatar użytkownika
ineV
KlasaBiznes

Post autor: ineV »

Ekstrakty perfum w olejku Versatile to moje odkrycie! Cudowne kompozycje, małe pojemności (15ml), które wystarczają na długo.
Alinka92
Siatkarka

Post autor: Alinka92 »

Ja jestem zakochana w perfumach molekularnych Molecule01, ale są tak drogie, ze szkoda mi tyle kasy, żeby używać je codziennie 🙈🤣 znacie może jakiś perfum, który pachnie podobnie ?
mediterranean777
Srebrna Kropeczka

Post autor: mediterranean777 »

ineV pisze: sob maja 03, 2025 9:10 pm Ekstrakty perfum w olejku Versatile to moje odkrycie! Cudowne kompozycje, małe pojemności (15ml), które wystarczają na długo.
Dzięki za przypomnienie bo pol roku temu je wąchałam i spodobał mi się jeden. Nie pamiętam tylko nazwy ale typowy unisex
Awatar użytkownika
ineV
KlasaBiznes

Post autor: ineV »

mediterranean777 pisze: sob sie 23, 2025 5:33 pm Dzięki za przypomnienie bo pol roku temu je wąchałam i spodobał mi się jeden. Nie pamiętam tylko nazwy ale typowy unisex
Dużo ich kompozycji jest unisexowych, w moim odczuciu. Mam od nich 4 zapachy, a większości używam razem z mężem (on nie lubi mocnych, męskich zapachów, raczej wybiera lekkie i świeże) :)
Jeszcze muszę zamówić nowe próbki owocowe, uwielbiam owocowe perfumy!
Sidididididfi
RóżowePolo

Post autor: Sidididididfi »

Jak lubisz zapachy niekoniecznie w obecnych trendach, a przeszkadzają Ci ceny niszy, cofnij się w czasie i poszukaj w starszych zapachach mainstreamu. Niekoniecznie musi to być takie retro, jak Chanel No 5, Opium i tym podobne, bo to pewnie nie ten kierunek, ale chociażby perfumeria lat 90 to prawdziwe bogactwo kompozycji.

Spróbuj sobie takich rzeczy, jak Givenchy Organza, Dior Dune, Lancome Poeme, Givenchy Amarige.
magdalenaaaa43
RoyalBaby

Post autor: magdalenaaaa43 »

Z mojej strony mogę polecić perfumy Lalique. Mają bardzo unikatowe, wręcz skręcające w stronę niszy kompozycje. A ceny są naprawdę bardzo niskie, dostępność online bezproblemowa. Mój absolutny faworyt do Perły. Polecam także przetestować Encre Noir i Lalique La Parfum.