Są nagrania na których to słychać, ale ignorancja widzę jest Twoja mocna strona.LoriLovingLife pisze: ↑śr kwie 23, 2025 12:55 pm Nie było żadnego "bo nas pogrąży". Zmyślacie tak samo jak z rzekomymi słowami Magdy czy "tłumaczeniem" słów Machmuta.
Magdalena Żuk
Moderator: verysweetcherryRe: Magdalena Żuk
- stromek.bart
- Szpilson
Było! Tylko, że to nagranie było edytowane przez samozwańczych detektywów po to żeby pasowało pod określoną wersjeLoriLovingLife pisze: ↑śr kwie 23, 2025 12:55 pm Nie było żadnego "bo nas pogrąży". Zmyślacie tak samo jak z rzekomymi słowami Magdy czy "tłumaczeniem" słów Machmuta.
Tak ktoś podłożył głosstromek.bart pisze: ↑śr kwie 23, 2025 1:35 pm Było! Tylko, że to nagranie było edytowane przez samozwańczych detektywów po to żeby pasowało pod określoną wersje![]()
- stromek.bart
- Szpilson
A to Ty taki znawca i nie wiesz, że można wgrać głos do nagrań?
-
donis
niten ka pisze: ↑śr kwie 23, 2025 12:38 pm A nie dziwi was (już ktoś tu o tym wspomniał), że Markus próbował sprzedać swój bilet na fb z jakiegoś anonimowego konta? Czemu tego nikt nie bierze pod uwagę? Nawet jakby znalazł się chętny to na pewno nie zawierałby transakcji z jakimś niewiarygodnym kontem.
nie, ich nic nie dziwi. przesluchaly piate przez dziesiate jakiegos podkastu jak jakiejs plotki o dodzie, stwierdzily ze wszystko sie wyklucza wiec sprawa jest bez sensu i sieja ferment.
a ta sprawa kosztowala czyjes zycie
A wiesz to na pewno, że ktoś to zrobił?stromek.bart pisze: ↑śr kwie 23, 2025 1:51 pm A to Ty taki znawca i nie wiesz, że można wgrać głos do nagrań?co zresztą było robione również przy sprawie Tylman tylko tam naginano obrazy z monitoringu
![]()
- stromek.bart
- Szpilson
Tak samo jak Ty wiesz, że nie zrobił jednak ja doskonale pamiętam ile razy to nagranie szło przez programy przez ludzi na grupie. I ja wiem jak część ludzi wymagała nawet zdjęć dowodu osobistego siostry Magdy jak udzielała się na grupie i pisała, że Markus to nie jest żaden gangus co robi w handlu ludźmi. Problemem jest raczej to, że to Ty podważasz oficjalną wersje tworząc jakieś plotki z informacji do których masz „limitowany dostep”. Serio wiele osób śledziło tą sprawę i widział co sie działo
- stromek.bart
- Szpilson
Pokaż ten screen bo na grupach wyszło, że to był fejk na potrzeby teorii o tym, że był alfonsem Magdy
Widać jak przekręcasz informacje, bo akurat to nie ja pisałam że mam „limitowany dostęp”.stromek.bart pisze: ↑śr kwie 23, 2025 2:07 pm Tak samo jak Ty wiesz, że nie zrobił jednak ja doskonale pamiętam ile razy to nagranie szło przez programy przez ludzi na grupie. I ja wiem jak część ludzi wymagała nawet zdjęć dowodu osobistego siostry Magdy jak udzielała się na grupie i pisała, że Markus to nie jest żaden gangus co robi w handlu ludźmi. Problemem jest raczej to, że to Ty podważasz oficjalną wersje tworząc jakieś plotki z informacji do których masz „limitowany dostep”. Serio wiele osób śledziło tą sprawę i widział co sie działo
- stromek.bart
- Szpilson
Akurat ludzie, którzy mają coś na sumieniu potrzebują alibi i wtedy mogą np. nagrywać taką rozmowę. Dla mnie cała ta rozmowa jest dziwna, postawa Markusa jest jakby uspokajał 5latkę która zgubiła misia. Osobiście dzwoniąc do bliskiej osoby w takiej sytuacji nie nagrywałabym, ale ok może był taki przezorny, że chciał mieć dowód tej rozmowy do przeanalizowania. Tylko, że zamiast ciągle ją uspokajać mógłby być bardziej konkretny, bo takie słowa tylko nakręcają osobę w panice a nie dają żadnych pozytywnych rezultatów. Poza tym, moje wrażenie jest takie, że on dopytywał ją wiedząc, że i tak nic nie powie, ciągle się zapętlali i stąd rozmowa wzbudza kontrowersje.LoriLovingLife pisze: ↑śr kwie 23, 2025 11:08 am Przeciwnie, ludzie którzy są winni odsuwają się od sprawy. Nie chcą mieć z nią nic wspólnego. Chcą żeby było jak najmniej powiązań. On dzwoni i jeszcze to nagrywa.
Ja nie widzę, bo to się kupy nie trzyma. Nawet przyjmując, że miałoby się dziać coś kryminalnego to sama nie umiesz odpowiedzieć na bardzo proste pytania jak ten plan miałby wyglądać.
Przyjmijmy Twoją wersję, że nagranie zostało przerobione, co nie zmienia faktu, że zachowanie Markusa jest mocno podejrzane i te jego tłumaczenia są z d*py. Cytowałam tutaj wypowiedź insp. Dyjasa, to zostałam wyśmiana. Uważam, że on akurat jest kompetentna osoba. A to, że rodzina Magdy broni Markusa… osoby, które tkwią w tym biznesie to są dobrzy manipulatorzy. Tym bardziej ile on z Magdą był w związku, 3 miesiące, to oni tak naprawdę wiedzieli o nim tyle co sam powiedział.stromek.bart pisze: ↑śr kwie 23, 2025 2:29 pm Wybacz, nie czytam nicków jak odpowiadam. Tylko, że to nic nie zmienia w moim komentarzu jedynie nie dotyczy Ciebie.
-
LoriLovingLife
- MoetGlass
-
donis
nieprzerobione, bez przesady, z tym przerabianiem to jakies zwolenniczki teorii spiskowych sugeruja.niten ka pisze: ↑śr kwie 23, 2025 2:39 pm Przyjmijmy Twoją wersję, że nagranie zostało przerobione, co nie zmienia faktu, że zachowanie Markusa jest mocno podejrzane i te jego tłumaczenia są z d*py. Cytowałam tutaj wypowiedź insp. Dyjasa, to zostałam wyśmiana. Uważam, że on akurat jest kompetentna osoba. A to, że rodzina Magdy broni Markusa… osoby, które tkwią w tym biznesie to są dobrzy manipulatorzy. Tym bardziej ile on z Magdą był w związku, 3 miesiące, to oni tak naprawdę wiedzieli o nim tyle co sam powiedział.
w tej rozmowie slychac jak ten jego kumpel mowi- ja akurat uslyszalam -“.. poda nas do sądu”.. moze o to chodzilo z tym ze “nas pograzy”. ja slyszalam, ze gada o sadzie, a nie pograzeniu. ale to slychac bardzo slabo.
ta rodzinka magdy tez dziwna. corke im zabili, a oni zapraszaja rutkowskiego i rozmawiaja, jak gdyby nigdy nic. nie sadze, ze ja bym byla w stanie rozmawiac z kimkolwiek, jakby mojej corce sie cos takiego przytrafilo. jakas, widac bylo, rodzinka z nizin, ale kurde.. jeszzce wtedy jej ojciec przy jakims powiekszonym zdjeciu magdy wzdychal: “no blondynka, niebieskie oczy” … i cos tam zaczal w jakis udawany szal wpadac.
kurde, tego to nie wiem, czy ktos mi umie przetlumaczyc, co to mialo byc?…
Może dlatego, że to doświadczona osoba, a w pracy policji oprócz suchych faktów liczy się także intuicja. Odnoszę właśnie wrażenie, że to Twoich wypowiedzi nie można zakwestionować.LoriLovingLife pisze: ↑śr kwie 23, 2025 3:09 pm A na jakiej konkretnie podstawie on to twierdzi? Duch Święty mu to oświadczył, że on to po prostu wygłasza i nikt nie ma prawa tego zakwestionować, bo tak?
-
donis
z tym paszportem markusa i wycieczka-niespodzianka tez niezla sciema. ale to juz pewnie on wymyslil jak bylo juz po magdzie.
jak kupijesz all inclusive to raczej musisz podac numery paszportu i date - a jemu sie tak nagle skonczyl ten paszport?
czy ktoras ambasada w ogole potwierdzila, ze ten egipski rezydent albo markus sie z nimi kontaktowal? chyba nie, chyba nie.
jak kupijesz all inclusive to raczej musisz podac numery paszportu i date - a jemu sie tak nagle skonczyl ten paszport?
czy ktoras ambasada w ogole potwierdzila, ze ten egipski rezydent albo markus sie z nimi kontaktowal? chyba nie, chyba nie.
-
donis
Moze to właśnie ojciec był alkoholikiem? Nie bez powodu Magda chodziła na terapię DDA. Wyjścia są dwa albo ojciec albo matka.donis pisze: ↑śr kwie 23, 2025 3:16 pm nieprzerobione, bez przesady, z tym przerabianiem to jakies zwolenniczki teorii spiskowych sugeruja.
w tej rozmowie slychac jak ten jego kumpel mowi- ja akurat uslyszalam -“.. poda nas do sądu”.. moze o to chodzilo z tym ze “nas pograzy”. ja slyszalam, ze gada o sadzie, a nie pograzeniu. ale to slychac bardzo slabo.
ta rodzinka magdy tez dziwna. corke im zabili, a oni zapraszaja rutkowskiego i rozmawiaja, jak gdyby nigdy nic. nie sadze, ze ja bym byla w stanie rozmawiac z kimkolwiek, jakby mojej corce sie cos takiego przytrafilo. jakas, widac bylo, rodzinka z nizin, ale kurde.. jeszzce wtedy jej ojciec przy jakims powiekszonym zdjeciu magdy wzdychal: “no blondynka, niebieskie oczy” … i cos tam zaczal w jakis udawany szal wpadac.
Z tym paszportem to jest zagadka, może to wcale nie ona kupowała tę wycieczkę, tylko to była oficjalna ściema dla rodziców i pożyczkę kasy?donis pisze: ↑śr kwie 23, 2025 3:24 pm z tym paszportem markusa i wycieczka-niespodzianka tez niezla sciema. ale to juz pewnie on wymyslil jak bylo juz po magdzie.
-
LoriLovingLife
- MoetGlass
Z pewnością byłabyś wniebowzięta gdyby jakiś doświadczony policjant powiedział Ci, że co prawda nie ma dowodów, ale na bazie jego intuicji jesteś złodziejką.
Skoro masz tak słabo wyczuloną intuicję, to może warto nad nią popracować?LoriLovingLife pisze: ↑śr kwie 23, 2025 3:43 pm Z pewnością byłabyś wniebowzięta gdyby jakiś doświadczony policjant powiedział Ci, że co prawda nie ma dowodów, ale na bazie jego intuicji jesteś złodziejką.
Mnie najbardziej dziwi jedno - dlaczego nie poleciała z kimś innym? Mamą, siostrą koleżanką?
Wystarczyło zapłacić za zmianę danych na drugim bilecie lotniczym.
Naprawdę nikt z jej znajomych, rodziny nie miał ok 500 zł żeby zapłacić za sam bilet? Wycieczka była przecież opłacona.
Nie rozumiem kompletnie.
Szkoda dziewczyny i niestety nigdy nie dowiemy się prawdy.
Jak to się mówią: o zmarłych nie mówi się źle ;)
Naprawdę nikt z jej znajomych, rodziny nie miał ok 500 zł żeby zapłacić za sam bilet? Wycieczka była przecież opłacona.
Nie rozumiem kompletnie.
- stromek.bart
- Szpilson
Wg oficjalnej informacji Markus dowiedział się w dniu wylotu o wycieczce. Nie każdy może mógł wziąć wolne z marszu. Nie mieli też chyba paszportów. Dlatego też nikt z nich nie poleciał po Magdę wg oficjalnej wersji.Maciek_ka pisze: ↑śr kwie 23, 2025 4:58 pm Mnie najbardziej dziwi jedno - dlaczego nie poleciała z kimś innym? Mamą, siostrą koleżanką?
Nie rozumiem kompletnie.
- stromek.bart
- Szpilson
Pierwotny film był już przerobiony. Każdy tam słyszy co chce słyszeć.donis pisze: ↑śr kwie 23, 2025 3:16 pm nieprzerobione, bez przesady, z tym przerabianiem to jakies zwolenniczki teorii spiskowych sugeruja.
Co do rodziny to z tego co pamiętam to ojciec miał spory problem z alkoholem dlatego Magda chodziła na terapię DDA. Stąd też powstała plotka o tym, że miała problemy psychiczne powielane potem też przez prokuraturę. Nikt nigdy z prokuratury nie potwierdził leczenia psychiatrycznego Magdy.