Start
Mój profil

Konkursy, nagrody, loterie

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
santalava
Siatkarka

Konkursy, nagrody, loterie

Post autor: santalava »

Czy ktoś z Was lub Waszych bliskich wygrał kiedyś jakąś znaczną nagrodę?
Tyle jest obecnie loterii, konkursów, losowań. W lotto wiecznie padają rekordowe wygrane.
A ja osobiście nie znam nikogo kto by wygrał w lotto, dom w górach lub samochód z jakiegoś konkursu...
As_jur
RoyalBaby

Post autor: As_jur »

Miałam ‚5’ w lotto. Nie wiem jaki to był rodzaj kuponu, dostaliśmy z mężem na ślub. Wiem, że tam były stale wygrane i za 6 był milion. Więc zamiast domu bez kredytu od 5 lat pije pyszną kawę 😃
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

As_jur pisze: ndz kwie 13, 2025 9:37 pm Miałam ‚5’ w lotto. Nie wiem jaki to był rodzaj kuponu, dostaliśmy z mężem na ślub. Wiem, że tam były stale wygrane i za 6 był milion. Więc zamiast domu bez kredytu od 5 lat pije pyszną kawę 😃
A ile wam wyszło kasy za piątkę? Sąsiad moich rodziców też trafił piątkę i u nich to było jakieś 250 tysięcy
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Tak, sąsiad rodziców, wybudował za to willę (około 2010 roku, może wcześniej). Facet w type luzaka obieżyświata, nieskalany pracą, gdyby nie żona, to pewnie by przehulał. Nie wiem jaka kwota, ale pewnie duża, skoro było go stać na działkę pod miastem i duży dom.

Poza tym to jakieś drobne kwoty, max parę stówek.
As_jur
RoyalBaby

Post autor: As_jur »

Tak jak pisałam to nie było nic typu duży Lotek (kiedyś, nie wiem jak teraz się nazywa) tylko były to stałe kwoty do wygrania. Nie pamiętam dokładnie ale coś ok. 3 tys.
Chili_heart
GreckieWakacje

Post autor: Chili_heart »

Odświeżam temat, miałam zakładać wątek z podobnym pytaniem, bo ciekawi mnie, co zrobili z pieniędzmi ludzie, którzy wygrali ogromne kwoty. Z kilkanaście lat temu mój tata wygrał kilka tysięcy złotych, kupił samochód. Babcia znajomej wygrała chyba 300 tys., ale nie wiem, na co wydała. Podejrzewam, że ci, którzy wygrali duże kwoty, nie rozpowiadają o tym, ale są znaki ;P