Start
Mój profil

Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Moderator: verysweetcherry
Kotek_99
SushiRoll

Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Post autor: Kotek_99 »

A może polska policja nie chciała drążyć, bo to jednak trochę "przypał", że w laboratorium kryminalistycznym pracowała osoba mocno powiązana z narkotykami? Stąd była cisza o tej sprawie.
moccacinow
SkrzydełkaZhooters

Post autor: moccacinow »

A jak to był ich ostatni dzień i byli już wymeldowani, to wiadomo co z ich bagażami? Zostawili w hotelu czy mieli przy sobie?
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

moccacinow pisze: pt kwie 11, 2025 3:38 pm A jak to był ich ostatni dzień i byli już wymeldowani, to wiadomo co z ich bagażami? Zostawili w hotelu czy mieli przy sobie?
Skorzystali z możliwości przechowania bagażu w hotelu.
Uxxxa
Gacie z oceanu

Post autor: Uxxxa »

Jednak też myślę o tym co nagrała Olga. Tam mówiła, ze służby z Miami jednak utrudniały sprawę. Nie przekazywały informacji, pewne ich czyny wyglądały na zatajanie. Kamery z hotelu niby nie zarejestrowały nic, a potem że nagrania przekazane policji i rodzina nawet zobaczyć nie mogła.
Tedku0310
Siatkarka

Post autor: Tedku0310 »

Byłam w stanach nieraz, kontrolę bezpieczeństwa na międzykontynentalnych lotniskach są bardzo wzmożone, między nami Europejczykami w Los Angeles puszczali psy, wątpię że byli aż tak durni aby brać coś w dzień wylotu( Wiąże się to z niepotrzebnymi nieprzyjemnościami)… może faktycznie ktoś im coś dosypał, okradł, młody zaczął się rzucać i dostał w czajnik( uraz głowy ). Nie mamy pojęcia, możemy snuć tylko teorie… Ale fakt ze turystyczne ulice w takich miastach jak Miami są pełne a wręcz przepełnione ludźmi z całego świata, nie wierzę ze nikt nic nie widział, nie słyszał, myślę że świadkowie mieli to po prostu w d*pie(i możliwe że nikt nawet się nie zgłosił ) zaćpali i tyle. A jaka jest prawda ? To wie tylko Dawid
Madziula1
Amigo

Post autor: Madziula1 »

Tedku0310 pisze: pt kwie 11, 2025 5:30 pm Byłam w stanach nieraz, kontrolę bezpieczeństwa na międzykontynentalnych lotniskach są bardzo wzmożone, między nami Europejczykami w Los Angeles puszczali psy, wątpię że byli aż tak durni aby brać coś w dzień wylotu( Wiąże się to z niepotrzebnymi nieprzyjemnościami)… może faktycznie ktoś im coś dosypał, okradł, młody zaczął się rzucać i dostał w czajnik( uraz głowy ). Nie mamy pojęcia, możemy snuć tylko teorie… Ale fakt ze turystyczne ulice w takich miastach jak Miami są pełne a wręcz przepełnione ludźmi z całego świata, nie wierzę ze nikt nic nie widział, nie słyszał, myślę że świadkowie mieli to po prostu w d*pie(i możliwe że nikt nawet się nie zgłosił ) zaćpali i tyle. A jaka jest prawda ? To wie tylko Dawid
Psy puszczane są do kontroli czy nikt nie przewozi narkotyków, jak byliby pod wpływem, ale zachowywali by się racjonalnie i sprawnie to jak nic nie przewożą to co im mogliby zrobić? Nic
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Madziula1 pisze: pt kwie 11, 2025 6:28 pm Psy puszczane są do kontroli czy nikt nie przewozi narkotyków, jak byliby pod wpływem, ale zachowywali by się racjonalnie i sprawnie to jak nic nie przewożą to co im mogliby zrobić? Nic
Tylko tu zakładamy, że już nie planowali wracać do hotelu, żeby się umyć. Pies wyczuje zielsko z ciuchów i rąk, jeśli nawet ja wyczuwam.
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

Rzeka.chaosu pisze: pt kwie 11, 2025 10:21 pm Tylko tu zakładamy, że już nie planowali wracać do hotelu, żeby się umyć. Pies wyczuje zielsko z ciuchów i rąk, jeśli nawet ja wyczuwam.
Ale psy na lotnisku nie obwąchują każdego podróżnego.
Rzeka.chaosu

BlueLace pisze: pt kwie 11, 2025 10:23 pm Ale psy na lotnisku nie obwąchują każdego podróżnego.
Tylko to zawsze ryzyko. Nie wiem co się wydarzyło, ale wcale nie jest to moim zdaniem takie proste i łatwo wytłumaczalne.
Madziula1
Amigo

Rzeka.chaosu pisze: pt kwie 11, 2025 10:21 pm Tylko tu zakładamy, że już nie planowali wracać do hotelu, żeby się umyć. Pies wyczuje zielsko z ciuchów i rąk, jeśli nawet ja wyczuwam.
Wiem, rozumiem, ale nie mają Ci prawa nic zrobić jak nic nie posiadasz w bagażu,ani przy sobie. Mówią,że byli w towarzystwie palących i tyle
Madziula1
Amigo

BlueLace pisze: pt kwie 11, 2025 10:23 pm Ale psy na lotnisku nie obwąchują każdego podróżnego.
I nie zawsze te psy są, to trzeba dodać. Leciałam 3x z JFK i żadnego psa nigdy wylatując do Europy nie widziałam. Większa kontrola jest jak wlatujesz. 1500 pytań
kasiunia777
RoyalBaby

Post autor: kasiunia777 »

malinatruskawka pisze: czw kwie 10, 2025 10:09 pm Nie wiem skąd to info ale jego LinkedIn na to nie wskazuje. Wręcz przeciwnie, robi nowe certyfikaty i dostał nową pracę 4 miesiące temu...
Przecież to nie jest jego konto. To jakiś inny Dawid..
moonly_cards
GrzaneWino

Post autor: moonly_cards »

To akurat zależy. Przy odprawie z LAX np TSA z psem przepuszcza każdego pasażera i pies wącha jak idziesz do następnego punktu kontroli soooo, tu już by mogli mieć kiche.
KimberlyCordial
RoyalBaby

Post autor: KimberlyCordial »

moonly_cards pisze: sob kwie 12, 2025 6:49 am To akurat zależy. Przy odprawie z LAX np TSA z psem przepuszcza każdego pasażera i pies wącha jak idziesz do następnego punktu kontroli soooo, tu już by mogli mieć kiche.
Ale nie szukają przecież osób tylko pachnących narkotykami, a posiadających je przy sobie, w stanie niezażytym - pachnięcie nielegalne nie jest. Jak napisał ktoś wyżej, najwyżej by powiedzieli, że byli w towarzystwie palących. To w sumie bardziej argument, że jeśli coś kupili i im zostało, to chcieliby zażyć przed odlotem, bo do samolotu nie wezmą.

Poza tym - że pewne rzeczy są ryzykowne i nierozsądne, to nie znaczy, że ludzie ich nie robią. Również tacy z wykształceniem wyższym chemicznym :D (piszę jako posiadaczka takowego)
Rzeka.chaosu

KimberlyCordial pisze: sob kwie 12, 2025 7:55 am Ale nie szukają przecież osób tylko pachnących narkotykami, a posiadających je przy sobie, w stanie niezażytym - pachnięcie nielegalne nie jest. Jak napisał ktoś wyżej, najwyżej by powiedzieli, że byli w towarzystwie palących. To w sumie bardziej argument, że jeśli coś kupili i im zostało, to chcieliby zażyć przed odlotem, bo do samolotu nie wezmą.

Poza tym - że pewne rzeczy są ryzykowne i nierozsądne, to nie znaczy, że ludzie ich nie robią. Również tacy z wykształceniem wyższym chemicznym :D (piszę jako posiadaczka takowego)
Ale to już chyba wystarczy, żeby spóźnić się na samolot? Przecież pies nie powie czy to śladowe ilości. Znajomi za gorsze głupoty mięlii dodatkowe kontrole w USA.
malinatruskawka
Migocząca Świeczka

Post autor: malinatruskawka »

kasiunia777 pisze: sob kwie 12, 2025 6:45 am Przecież to nie jest jego konto. To jakiś inny Dawid..

No nie wiem, co myślicie?
Obrazek

Dla porównania publiczne zdjęcia z jego FB
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Iwalda
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Iwalda »

Zupełnie inny człowiek. Oczy, czoło, nos…
Peaches
Koczkodan

Post autor: Peaches »

A mnie z kolei wydaje się że to on, tylko perspektywa zdjęcia inna. Układ brwi i kształt oczu oraz ust identyczny. Nos mi się nie zgadza ale tu wieeeele zmienia perspektywa i odległość
Awatar użytkownika
jgrng87
RóżowePolo

Post autor: jgrng87 »

malinatruskawka pisze: sob kwie 12, 2025 8:26 am No nie wiem, co myślicie?
Obrazek

Dla porównania publiczne zdjęcia z jego FB
Jak dla mnie to tez sam gosc, tylko na linkedin ma nudne studyjne foto
KK0345206239
Mokra Włoszka

Post autor: KK0345206239 »

Podobny ale to nie on, na profilu mamy Oli jest dużo zdjęć ze ślubu gdzie też jest frontem i widać wiele różnic, Dawid ma lekko odstające uszy, pan ze zdjęcia ma wręcz przyprasowane do głowy :)
Ewe91
LouiBag

Post autor: Ewe91 »

Przecież to nie on. Dwie zupełnie różne osoby.
qazwsx91
RóżowePolo

Post autor: qazwsx91 »

A co on ma wpisane na LinkedIn?
malinatruskawka
Migocząca Świeczka

Post autor: malinatruskawka »

KK0345206239 pisze: sob kwie 12, 2025 3:47 pm Podobny ale to nie on, na profilu mamy Oli jest dużo zdjęć ze ślubu gdzie też jest frontem i widać wiele różnic, Dawid ma lekko odstające uszy, pan ze zdjęcia ma wręcz przyprasowane do głowy :)
To może być efekt różnego obiektywu
KK0345206239
Mokra Włoszka

Post autor: KK0345206239 »

malinatruskawka pisze: sob kwie 12, 2025 6:26 pm To może być efekt różnego obiektywu
Nawet tutaj oprócz tego dziwnego, nienaturalnego obiektywu 16mm, którego się nie używa w fotografii, widać, że Pan ma odstające uszy :)
Uxxxa
Gacie z oceanu

Post autor: Uxxxa »

joalla pisze: śr kwie 09, 2025 11:03 am Nie no, była bardzo ładna, myślę, że na żywo robiła jeszcze większe wrażenie. Typ urody dość banalny, ale uroczy, bez wątpienia była ponadprzeciętnie atrakcyjna, z tym, że to nie ma większego znaczenia dla sprawy. Niektóre komentarze pod podcastem Herring głoszą, iż jej uroda może wpływać na to, że ktoś chciał ją porwać lub zgwałcić- jest to myślenie naiwne, wielokrotnie udowodnione było, że wygląd ofiary nie ma większego wpływu na bycie ofiarą gw**t czy porwania, nie ma na to wpływu również jej ubiór, jedynie chory umysł sprawcy. Jeśli już, łatwiejszym celem są kobiety poruszające się samotnie, taką z mężczyzną u boku raczej mało który zwyrol się zainteresuje, bo byłaby zbyt trudna do złapania.
Przychylam się do myśli, jaką wyrażałam w poprzednich komentarzach: za mocno zabalowali, wzięli doprawionego fentanylem papierosa, stracili przytomność, w konwulsjach Dawid uderzył się w głowę, zaś Ola umierając, wbijała paznokcie w ciało, może obiła się o jakieś kamienie czy ławki, uwolnił się kał lub krew, a złamania i wkłucia ma od prób ratowania przez służby (złamanie od sztucznego oddychania, wkłucia od podania odtrutki na fentanyl, ponieważ podaje się ją właśnie dożylnie, natychmiastowo po zauważeniu osoby nie radzącej sobie z jego wpływem, można to zobaczyć w różnych programach dokumentalnych dotyczących pomocy osobom uzależnionym od wspomnianego środka).
Co do odtrutki to nie wiem jaki preparat podaje się dożylnie, ale na YT widziałam a'la wywiad z uzależnionymi ze stanów i mówili, że mają takie odtrutki nawet przy sobie, a jest to podanie donosowe - Narcan. Więc jest wiele form, niekoniecznie ślady były przez dożylną odtrutkę.
Link do filmu: https://youtu.be/XCjp1Wixzi4?si=xkpmOaqEfLWGkqjx
Czas: 14:35
Ostatnio zmieniony ndz kwie 13, 2025 1:01 am przez Uxxxa, łącznie zmieniany 1 raz.