Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej
Moderator: verysweetcherryRe: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej
A może polska policja nie chciała drążyć, bo to jednak trochę "przypał", że w laboratorium kryminalistycznym pracowała osoba mocno powiązana z narkotykami? Stąd była cisza o tej sprawie.
-
moccacinow
- SkrzydełkaZhooters
A jak to był ich ostatni dzień i byli już wymeldowani, to wiadomo co z ich bagażami? Zostawili w hotelu czy mieli przy sobie?
Skorzystali z możliwości przechowania bagażu w hotelu.moccacinow pisze: ↑pt kwie 11, 2025 3:38 pm A jak to był ich ostatni dzień i byli już wymeldowani, to wiadomo co z ich bagażami? Zostawili w hotelu czy mieli przy sobie?
Jednak też myślę o tym co nagrała Olga. Tam mówiła, ze służby z Miami jednak utrudniały sprawę. Nie przekazywały informacji, pewne ich czyny wyglądały na zatajanie. Kamery z hotelu niby nie zarejestrowały nic, a potem że nagrania przekazane policji i rodzina nawet zobaczyć nie mogła.
Byłam w stanach nieraz, kontrolę bezpieczeństwa na międzykontynentalnych lotniskach są bardzo wzmożone, między nami Europejczykami w Los Angeles puszczali psy, wątpię że byli aż tak durni aby brać coś w dzień wylotu( Wiąże się to z niepotrzebnymi nieprzyjemnościami)… może faktycznie ktoś im coś dosypał, okradł, młody zaczął się rzucać i dostał w czajnik( uraz głowy ). Nie mamy pojęcia, możemy snuć tylko teorie… Ale fakt ze turystyczne ulice w takich miastach jak Miami są pełne a wręcz przepełnione ludźmi z całego świata, nie wierzę ze nikt nic nie widział, nie słyszał, myślę że świadkowie mieli to po prostu w d*pie(i możliwe że nikt nawet się nie zgłosił ) zaćpali i tyle. A jaka jest prawda ? To wie tylko Dawid
Psy puszczane są do kontroli czy nikt nie przewozi narkotyków, jak byliby pod wpływem, ale zachowywali by się racjonalnie i sprawnie to jak nic nie przewożą to co im mogliby zrobić? NicTedku0310 pisze: ↑pt kwie 11, 2025 5:30 pm Byłam w stanach nieraz, kontrolę bezpieczeństwa na międzykontynentalnych lotniskach są bardzo wzmożone, między nami Europejczykami w Los Angeles puszczali psy, wątpię że byli aż tak durni aby brać coś w dzień wylotu( Wiąże się to z niepotrzebnymi nieprzyjemnościami)… może faktycznie ktoś im coś dosypał, okradł, młody zaczął się rzucać i dostał w czajnik( uraz głowy ). Nie mamy pojęcia, możemy snuć tylko teorie… Ale fakt ze turystyczne ulice w takich miastach jak Miami są pełne a wręcz przepełnione ludźmi z całego świata, nie wierzę ze nikt nic nie widział, nie słyszał, myślę że świadkowie mieli to po prostu w d*pie(i możliwe że nikt nawet się nie zgłosił ) zaćpali i tyle. A jaka jest prawda ? To wie tylko Dawid
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Tylko tu zakładamy, że już nie planowali wracać do hotelu, żeby się umyć. Pies wyczuje zielsko z ciuchów i rąk, jeśli nawet ja wyczuwam.
Ale psy na lotnisku nie obwąchują każdego podróżnego.Rzeka.chaosu pisze: ↑pt kwie 11, 2025 10:21 pm Tylko tu zakładamy, że już nie planowali wracać do hotelu, żeby się umyć. Pies wyczuje zielsko z ciuchów i rąk, jeśli nawet ja wyczuwam.
-
Rzeka.chaosu
Wiem, rozumiem, ale nie mają Ci prawa nic zrobić jak nic nie posiadasz w bagażu,ani przy sobie. Mówią,że byli w towarzystwie palących i tyleRzeka.chaosu pisze: ↑pt kwie 11, 2025 10:21 pm Tylko tu zakładamy, że już nie planowali wracać do hotelu, żeby się umyć. Pies wyczuje zielsko z ciuchów i rąk, jeśli nawet ja wyczuwam.
-
kasiunia777
- RoyalBaby
Przecież to nie jest jego konto. To jakiś inny Dawid..malinatruskawka pisze: ↑czw kwie 10, 2025 10:09 pm Nie wiem skąd to info ale jego LinkedIn na to nie wskazuje. Wręcz przeciwnie, robi nowe certyfikaty i dostał nową pracę 4 miesiące temu...
-
moonly_cards
- GrzaneWino
-
KimberlyCordial
- RoyalBaby
Ale nie szukają przecież osób tylko pachnących narkotykami, a posiadających je przy sobie, w stanie niezażytym - pachnięcie nielegalne nie jest. Jak napisał ktoś wyżej, najwyżej by powiedzieli, że byli w towarzystwie palących. To w sumie bardziej argument, że jeśli coś kupili i im zostało, to chcieliby zażyć przed odlotem, bo do samolotu nie wezmą.moonly_cards pisze: ↑sob kwie 12, 2025 6:49 am To akurat zależy. Przy odprawie z LAX np TSA z psem przepuszcza każdego pasażera i pies wącha jak idziesz do następnego punktu kontroli soooo, tu już by mogli mieć kiche.
Poza tym - że pewne rzeczy są ryzykowne i nierozsądne, to nie znaczy, że ludzie ich nie robią. Również tacy z wykształceniem wyższym chemicznym :D (piszę jako posiadaczka takowego)
-
Rzeka.chaosu
Ale to już chyba wystarczy, żeby spóźnić się na samolot? Przecież pies nie powie czy to śladowe ilości. Znajomi za gorsze głupoty mięlii dodatkowe kontrole w USA.KimberlyCordial pisze: ↑sob kwie 12, 2025 7:55 am Ale nie szukają przecież osób tylko pachnących narkotykami, a posiadających je przy sobie, w stanie niezażytym - pachnięcie nielegalne nie jest. Jak napisał ktoś wyżej, najwyżej by powiedzieli, że byli w towarzystwie palących. To w sumie bardziej argument, że jeśli coś kupili i im zostało, to chcieliby zażyć przed odlotem, bo do samolotu nie wezmą.
Poza tym - że pewne rzeczy są ryzykowne i nierozsądne, to nie znaczy, że ludzie ich nie robią. Również tacy z wykształceniem wyższym chemicznym :D (piszę jako posiadaczka takowego)
-
malinatruskawka
- Migocząca Świeczka
kasiunia777 pisze: ↑sob kwie 12, 2025 6:45 am Przecież to nie jest jego konto. To jakiś inny Dawid..
No nie wiem, co myślicie?
Dla porównania publiczne zdjęcia z jego FB
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jak dla mnie to tez sam gosc, tylko na linkedin ma nudne studyjne fotomalinatruskawka pisze: ↑sob kwie 12, 2025 8:26 am No nie wiem, co myślicie?
Dla porównania publiczne zdjęcia z jego FB
-
KK0345206239
- Mokra Włoszka
Podobny ale to nie on, na profilu mamy Oli jest dużo zdjęć ze ślubu gdzie też jest frontem i widać wiele różnic, Dawid ma lekko odstające uszy, pan ze zdjęcia ma wręcz przyprasowane do głowy 
-
malinatruskawka
- Migocząca Świeczka
To może być efekt różnego obiektywuKK0345206239 pisze: ↑sob kwie 12, 2025 3:47 pm Podobny ale to nie on, na profilu mamy Oli jest dużo zdjęć ze ślubu gdzie też jest frontem i widać wiele różnic, Dawid ma lekko odstające uszy, pan ze zdjęcia ma wręcz przyprasowane do głowy![]()
-
KK0345206239
- Mokra Włoszka
Nawet tutaj oprócz tego dziwnego, nienaturalnego obiektywu 16mm, którego się nie używa w fotografii, widać, że Pan ma odstające uszy
Co do odtrutki to nie wiem jaki preparat podaje się dożylnie, ale na YT widziałam a'la wywiad z uzależnionymi ze stanów i mówili, że mają takie odtrutki nawet przy sobie, a jest to podanie donosowe - Narcan. Więc jest wiele form, niekoniecznie ślady były przez dożylną odtrutkę.joalla pisze: ↑śr kwie 09, 2025 11:03 am Nie no, była bardzo ładna, myślę, że na żywo robiła jeszcze większe wrażenie. Typ urody dość banalny, ale uroczy, bez wątpienia była ponadprzeciętnie atrakcyjna, z tym, że to nie ma większego znaczenia dla sprawy. Niektóre komentarze pod podcastem Herring głoszą, iż jej uroda może wpływać na to, że ktoś chciał ją porwać lub zgwałcić- jest to myślenie naiwne, wielokrotnie udowodnione było, że wygląd ofiary nie ma większego wpływu na bycie ofiarą gw**t czy porwania, nie ma na to wpływu również jej ubiór, jedynie chory umysł sprawcy. Jeśli już, łatwiejszym celem są kobiety poruszające się samotnie, taką z mężczyzną u boku raczej mało który zwyrol się zainteresuje, bo byłaby zbyt trudna do złapania.
Przychylam się do myśli, jaką wyrażałam w poprzednich komentarzach: za mocno zabalowali, wzięli doprawionego fentanylem papierosa, stracili przytomność, w konwulsjach Dawid uderzył się w głowę, zaś Ola umierając, wbijała paznokcie w ciało, może obiła się o jakieś kamienie czy ławki, uwolnił się kał lub krew, a złamania i wkłucia ma od prób ratowania przez służby (złamanie od sztucznego oddychania, wkłucia od podania odtrutki na fentanyl, ponieważ podaje się ją właśnie dożylnie, natychmiastowo po zauważeniu osoby nie radzącej sobie z jego wpływem, można to zobaczyć w różnych programach dokumentalnych dotyczących pomocy osobom uzależnionym od wspomnianego środka).
Link do filmu: https://youtu.be/XCjp1Wixzi4?si=xkpmOaqEfLWGkqjx
Czas: 14:35
Ostatnio zmieniony ndz kwie 13, 2025 1:01 am przez Uxxxa, łącznie zmieniany 1 raz.