Start
Mój profil

Jak przetrwać ciążę i poród - Wasze porady

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
2030bejbe
GreckieWakacje

Jak przetrwać ciążę i poród - Wasze porady

Post autor: 2030bejbe »

Macie jakieś porady jak to wszystko przeżyć i rozwinąć mega niechęci do siebie? Bo coś mi się zdaje, że u mnie tak się to potoczy.
Niu90
BlondDoczep

Post autor: Niu90 »

Zdrowo się odżywiaj, próbuj spacerować lub ćwiczyć jogę albo pilates dla ciężarnych, smaruj brzuch kremami i pamiętaj, że to stan przejściowy. Ja miałam straszny cellulit w ciąży mimo że mało przytyłam. Nie porównuj się do innych i staraj się nie siedzieć na forach za dużo. Nie daj się też "zakrzyczeć" dobrymi radami otoczenia,moja rodzinka wiodła w tym prym co nie pomogło mi w żadnym aspekcie.
Rzeka.chaosu
Currently:Greece

Post autor: Rzeka.chaosu »

2030bejbe pisze: śr kwie 09, 2025 6:14 am Macie jakieś porady jak to wszystko przeżyć i rozwinąć mega niechęci do siebie? Bo coś mi się zdaje, że u mnie tak się to potoczy.
Ja po prostu brałam lekką książkę (przy mocniejszych ryczałam) i próbowałam się relaksować. Kupiłam wygodne ciuchy, słuchałam rzeczy typu mamy Lamy (już nie nagrywają). Nie myślałam o ciele w kwestii estetycznej, tylko zdrowotnej. Swoją drogą cieszyłam się z braku rozstępów, a w ostatnich tygodnich dowaliło mi je tak, że nadal widać. :D Większą część dnia po prostu pracowałam o nie było czasu na trudne tozkminy i żale.
Awatar użytkownika
2030bejbe
GreckieWakacje

Post autor: 2030bejbe »

No właśnie zastanawiam się czy będzie OK jeśli nadal będę się oddawać ulubionym rozrywkom (nic nadzwyczajnego i wyczerpującego) i NIE MYSLEC ZA BARDZO o ciąży i porodzie... Czy raczej powinnam zakopać się w górze książek i edukować się jak poważna kobieta, którą nie jestem. Czy od teraz jedynym tematem ma być dziecko?
Niu90
BlondDoczep

Post autor: Niu90 »

Ja edukowałam się tylko jeżeli chodzi np. co zrobić jak dziecko ma kolkę. Reszta wyszła w praniu a dzieci są różne. Mam dwójkę, innym noworodkiem była córką innym syn i do każdego trzeba było innego podejścia. Do dzieci trzeba mieć trochę cierpliwości i zrozumienia ale nie zawsze Ci to wyjdzie. Z perspektywy czasu uważam, że zamiast się zamartwiać czy wiesz wystarczająco dużo na temat wychowania dziecka lepiej jest skupić się i cieszyć tym co jest teraz bo one strasznie szybko rosną.