Start
Mój profil

kosmetyki Kerastase

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
migdale897
Mokra Włoszka

kosmetyki Kerastase

Post autor: migdale897 »

Jakie polecacie kosmetyki kerastase?
Używam blond absolu i z tej serii zazwyczaj kupowałam ale chętnie poznam inne dobre produkty
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

:angel: Resistance Bain Force szampon - nie wierzyłam jak zobaczyłam na Tik Toku, że ludziom od niego szybciej rosną włosy, ale to co on robi to magia. :o Jedyne co, to używam go tak, że zawsze mam to duże opakowanie z pompką i jak dojdę mniej więcej do połowy to zamieniam na ten różowy, chyba Genesis, zużywam tyle samo i wracam do Resistance, bo po długim używaniu moje włosy się do niego przyzwyczajają.

No i kultowy olejek, próbowałam MoroccanOil, Gisou, Olaplex i żaden nie robi mi takich włosów.
migdale897
Mokra Włoszka

Post autor: migdale897 »

damascenka pisze: wt mar 04, 2025 2:22 pm :angel: Resistance Bain Force szampon - nie wierzyłam jak zobaczyłam na Tik Toku, że ludziom od niego szybciej rosną włosy, ale to co on robi to magia. :o Jedyne co, to używam go tak, że zawsze mam to duże opakowanie z pompką i jak dojdę mniej więcej do połowy to zamieniam na ten różowy, chyba Genesis, zużywam tyle samo i wracam do Resistance, bo po długim używaniu moje włosy się do niego przyzwyczajają.

No i kultowy olejek, próbowałam MoroccanOil, Gisou, Olaplex i żaden nie robi mi takich włosów.
Dzięki, zamawiam 😃 A olejek z jakiej serii?
Zastanawiałam się tez gdzie najbardziej się opłaca zamawiac, dotychczas zamawiałam ze strony friser ale chętnie poznam inne opinie
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

migdale897 pisze: wt mar 04, 2025 2:25 pm Dzięki, zamawiam 😃 A olejek z jakiej serii?
Zastanawiałam się tez gdzie najbardziej się opłaca zamawiac, dotychczas zamawiałam ze strony friser ale chętnie poznam inne opinie
Olejek ten złoty, ten najbardziej klasyczny. Nie pomogę z zamawianiem, bo mieszkam za granicą, ale w PL zamawiałam często na allegro, albo nawet na vinted, to są kosmetyki do włosów a nie buzia, więc mi to było obojętne, a można złapać fajne okazje, bo komuś nie podpasowało. XD
Xyz79
DamaZpowiśla

Post autor: Xyz79 »

Najbardziej lubię Genesis (szampon, odżywka i serum termiczne). Dobrze jest przetestować (notino ma boxy z próbkami), dla mnie np. ta pomarańczowa seria jest za ciężka.

Najczęściej kupuję na notino, bo często są jakieś rabaty i mogę odebrać zamówienie stacjonarnie w Warszawie. Czasami na zalando zdarzają się fajne promocje, generalnie zawsze googluje i zamawiam tam gdzie jest najtaniej 😅 nie polecam allegro od prywatnych sprzedawców, kiedyś kupiłam olejek moroccan oil, który ewidentnie był podróbką (na szczęście dostałam zwrot pieniędzy). Szkoda ryzykować włosów 😅
bombella
Mokra Włoszka

Post autor: bombella »

migdale897 pisze: wt mar 04, 2025 12:29 pm Jakie polecacie kosmetyki kerastase?
Używam blond absolu i z tej serii zazwyczaj kupowałam ale chętnie poznam inne dobre produkty
Seria Soleil, cały rok, nie tylko latem. Uwielbiam zapach Mono de Tahiti, a ta czerwona seria właśnie pachnie tahitanska gardenia. Używam już ponad 20 lat, i mam nadzieje, ze ten wariant będzie zawsze dostępny, bo wiele serii zniknęło, jak np chroma, do włosów farbowanych. Była tez kiedyś seria "naturalna", świetna, ale tylko przez chwilę.
algironatl
SkrzydełkaZhooters

Post autor: algironatl »

Ja uwielbiam linię resistance, a szczególnie szampon. W pewnym momencie chciałam wypróbować coś innego, ale wróciłam z podkulonym ogonem XD Mam rozjaśniane włosy z tendencją do puszenia, ta linia sprawia, że nawet w trakcie dużej wilgoci moje włosy nie stają się puchem.
W przypadku odżywki z tej serii warto też mieć inną - lżejszą, bo w połączeniu z szamponem może za mocno dociążyć włosy.
Mam też fioletowy szampon i odzywkę - są super. Używałam fioletowego serum, ale nie widziałam spektakularnych efektów. Jeśli chodzi o złoty olejek to jest ok, ale zwykle po zużyciu opakowania przesiadam się na inny - np. z davines.
Katarzyna Marysia

Post autor: Katarzyna Marysia »

damascenka pisze: wt mar 04, 2025 2:22 pm :angel: Resistance Bain Force szampon - nie wierzyłam jak zobaczyłam na Tik Toku, że ludziom od niego szybciej rosną włosy, ale to co on robi to magia. :o Jedyne co, to używam go tak, że zawsze mam to duże opakowanie z pompką i jak dojdę mniej więcej do połowy to zamieniam na ten różowy, chyba Genesis, zużywam tyle samo i wracam do Resistance, bo po długim używaniu moje włosy się do niego przyzwyczajają.

Czy ten szampon jest przezroczysty?? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Katarzyna Marysia pisze: sob kwie 05, 2025 6:15 am Czy ten szampon jest przezroczysty?? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Taak, ma taką turkusową poświatę, ale bliżej mu do transparentnego. ;)
Katarzyna Marysia

damascenka pisze: sob kwie 05, 2025 8:37 am Taak, ma taką turkusową poświatę, ale bliżej mu do transparentnego. ;)
W takim razie skuszę się na zakup. Dzięki!
Gdymniesenzmorzy
RealDiamond

Post autor: Gdymniesenzmorzy »

Dziewczyny,a używała któraś z was serię gloss absolu hydra glaze?Podobno pięknie pachnie,ale nie wiem jak z działaniem 😀 Influ zachwalają ale wiadomo jak to jest,przyszła paczka pr to trzeba pokazywać ]:->
Olaskaaaa
Mokra Włoszka

Post autor: Olaskaaaa »

Kupilam szampon genesis, zloty olejek i cement ten zielony. Za wszystko zaplacilam cos okolo 400zl i dostalam dwa gratisy. Szampon i odżywka miniaturka z serii wygładzającej. Mam wlosy rozjaśniane, cienkie, średnio porowate i jak dla mnie to te produkty są przereklamowane. Moze to nie na moje włosy, moze zle uzywam, moze inne produkty byłyby lepsze, natomiast moja opinia jest taka, że tanszymi produktami mozna osiągnąć taki sam efekt. Uzywam mniej niż 2 miesiace
Pewiwik
LouiBag

Post autor: Pewiwik »

Kupiłam parę produktów. Moim zdaniem przereklamowane. Miałam tańsze kosmetyki w korzystniejszych cenach.
Szanuj się.
Katarzyna Marysia

migdale897 pisze: wt mar 04, 2025 2:25 pm Dzięki, zamawiam 😃 A olejek z jakiej serii?
Ja zamawiam ze strony friser. Ceny są tam najlepsze, można dodać do zamówienia darmowe próbki, teraz do zamówienia dołączają produkt albo kosmetyczkę do wyboru, darmowa dostawa. Bardzo polecam, myślę że tam jest najkorzystniej.
Katarzyna Marysia

Muszę doprecyzować, chodzi dokładnie o ten szampon,
Kérastase Résistance Force Architecte regenerująco-odbudowująca kąpiel do włosów zniszczonych i osłabionych? Bo używam a teraz się zorientowałam że on jest biały a miał być przezroczysty.... Może coś namieszałam, dużo jest tych serii. Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Katarzyna Marysia pisze: śr cze 11, 2025 3:30 pm Muszę doprecyzować, chodzi dokładnie o ten szampon,
Kérastase Résistance Force Architecte regenerująco-odbudowująca kąpiel do włosów zniszczonych i osłabionych? Bo używam a teraz się zorientowałam że on jest biały a miał być przezroczysty.... Może coś namieszałam, dużo jest tych serii. Pozdrawiam serdecznie
Załączniki
fw_1749649910827.jpg
fw_1749649910827.jpg (63.96 KiB) Przejrzano 4132 razy
Katarzyna Marysia

damascenka pisze: śr cze 11, 2025 3:51 pm
Czyli zły kupiłam 😂😂😂 a tyle czasu się na niego czaiłam. W każdym bądź razie dziękuję za szybką odpowiedź. Ten będzie następny do przetestowania 🙂
Flamingo
Channelka

Post autor: Flamingo »

Miałam ten słynny olejek na końcówki elixir ultime i jest spoko, ale naprawdę są podobne w niższej cenie. Olejek z neboa (ten z różowej serii) sprawdza mi się tak samo dobrze, też jest wydajny a zapach moim zdaniem jest ładniejszy :)
Co do szamponów się nie wypowiem, bo niestety mogę używać tylko aptecznych przez wrażliwa skórę głowy.
Odżywki i maski wolę z Matrixa
JoannaMarianna
RóżowePolo

Post autor: JoannaMarianna »

Hej dziewczyny. A może ktoś sie wypowie na temat olejku dwufazowego soleil huile sirene, czerwony, efekt plażowy. Bardzo mnie kusi kupno, jakie macie wrażenia, polecacie? Pozdrawiam
glodna_jestem
RealDiamond

Post autor: glodna_jestem »

Przecież to koncern loreala. W składach nic odkrywczego, wręcz syfiasto. Już pierwsze lepsze kosmetyki z rossmanna są lepsze i przede wszystkim tańsze.
Awatar użytkownika
jayx
Mokra Włoszka

Post autor: jayx »

Kilka pozycji się przewinęło przez moje ręce w ostatnim czasie, chętnie się podzielę - moje wlosy u nasady łatwo przetłuścić ale końcówek się nie da - chyba że nałożę typowo olej, ale tak to wchłoną wszystko…
Kérastase Nutritive (pomarańczowe nakrętki) - szampon ok, to chyba jeden z tańszych, ale efektu wow nie było. Wg mnie nie warto, szampon jak szampon.
Odżywka Lait Vital - po konsystencji stwierdzam, że jest mocno humektantowa, czyli nie każdemu przypasuje - potrafi puszyć włosy, trzeba później je raczej czymś dociążyć… męczę to 75 ml i zużyć nie mogę, jak zależy mi na dobrej fryzurze to po nią NIE sięgam 😝 nie polecam, efekt podobny jak po takiej odżywce z Isany Mleko i miód? konsystencja identyko, używać solo nie ma co, po takim myciu odżywka BS obowiązkowo.
„Nektar termiczny” - proteinowa odżywka bez spłukiwania - u mnie szału nie ma, w sumie to nie robi nic spektakularnego na długich, raczej prostych włosach. Ogólnie ona lekko „usztywnia” włosy - super się sprawdza u mojego chłopaka który ma loki, fajnie podbija i utrwala skręt 😊

Kérastase Première - biało-srebrne z czerwonym K
Szampon bardzo wydajny. Mała ilość i super się pieni. Mocno oczyszczający, włosy faktycznie są tak odbite u nasady, lekkie, sypkie. Raczej nie na co dzień w moim przypadku. Chociaż nie planuję ponownie go kupować, to uważam że jest w porządku.
Koncentrat nakładany na włosy przed myciem, w sumie to nie daje spektakularnych efektów, jako 1 krok pielęgnacji, później idą jeszcze 3 kolejne kroki więc ciężko mi ocenić czy cokolwiek zdziałał na włosach. W trakcie mycia czuć że są inne, ale po ułożeniu, wysuszeniu? Efektów nie ma xd
Maska Première - spoko maska/odzywka, ale myślę, że wiele tańszych z podobnym składem da taki sam efekt.

Już pisałam w wątku o bublach o złotym olejku, Elixir Ultime - efekt taki sam jak po serum z Isany za 20 zł. Wg mnie nie warto.

Skuszona polecajką mojej kuzynki używałam serum do skóry głowy - Kérastase Nutritive Nutri-Supplement Scalp Serum - nie polecam, mi nie zrobiło nic xd szkoda kasy

Na koniec polecajka, zużyłam już kilka opakowań, wiem, że mojemu chłopakowi również sprawdza się na wypadanie włosów - wcierka Kérastase Spécifique Stimuliste - nie używam non stop, żeby włosy się nie przyzwyczaiły 😆 jest to wcierka której zużyłam najwięcej opakowań, traktuję jako pewnik, serio mniej wypada, przy stosowaniu praktycznie codziennie to te 125 ml wystarcza na około 2-2,5 miesiąca
Jeśli ktoś się zastanawia lub waha, to polecam 😊
blondette
TrampekLV

Post autor: blondette »

jayx pisze: ndz kwie 19, 2026 11:13 am Kilka pozycji się przewinęło przez moje ręce w ostatnim czasie, chętnie się podzielę - moje wlosy u nasady łatwo przetłuścić ale końcówek się nie da - chyba że nałożę typowo olej, ale tak to wchłoną wszystko…
Kérastase Nutritive (pomarańczowe nakrętki) - szampon ok, to chyba jeden z tańszych, ale efektu wow nie było. Wg mnie nie warto, szampon jak szampon.
Odżywka Lait Vital - po konsystencji stwierdzam, że jest mocno humektantowa, czyli nie każdemu przypasuje - potrafi puszyć włosy, trzeba później je raczej czymś dociążyć… męczę to 75 ml i zużyć nie mogę, jak zależy mi na dobrej fryzurze to po nią NIE sięgam 😝 nie polecam, efekt podobny jak po takiej odżywce z Isany Mleko i miód? konsystencja identyko, używać solo nie ma co, po takim myciu odżywka BS obowiązkowo.
„Nektar termiczny” - proteinowa odżywka bez spłukiwania - u mnie szału nie ma, w sumie to nie robi nic spektakularnego na długich, raczej prostych włosach. Ogólnie ona lekko „usztywnia” włosy - super się sprawdza u mojego chłopaka który ma loki, fajnie podbija i utrwala skręt 😊

Kérastase Première - biało-srebrne z czerwonym K
Szampon bardzo wydajny. Mała ilość i super się pieni. Mocno oczyszczający, włosy faktycznie są tak odbite u nasady, lekkie, sypkie. Raczej nie na co dzień w moim przypadku. Chociaż nie planuję ponownie go kupować, to uważam że jest w porządku.
Koncentrat nakładany na włosy przed myciem, w sumie to nie daje spektakularnych efektów, jako 1 krok pielęgnacji, później idą jeszcze 3 kolejne kroki więc ciężko mi ocenić czy cokolwiek zdziałał na włosach. W trakcie mycia czuć że są inne, ale po ułożeniu, wysuszeniu? Efektów nie ma xd
Maska Première - spoko maska/odzywka, ale myślę, że wiele tańszych z podobnym składem da taki sam efekt.

Już pisałam w wątku o bublach o złotym olejku, Elixir Ultime - efekt taki sam jak po serum z Isany za 20 zł. Wg mnie nie warto.

Skuszona polecajką mojej kuzynki używałam serum do skóry głowy - Kérastase Nutritive Nutri-Supplement Scalp Serum - nie polecam, mi nie zrobiło nic xd szkoda kasy

Na koniec polecajka, zużyłam już kilka opakowań, wiem, że mojemu chłopakowi również sprawdza się na wypadanie włosów - wcierka Kérastase Spécifique Stimuliste - nie używam non stop, żeby włosy się nie przyzwyczaiły 😆 jest to wcierka której zużyłam najwięcej opakowań, traktuję jako pewnik, serio mniej wypada, przy stosowaniu praktycznie codziennie to te 125 ml wystarcza na około 2-2,5 miesiąca
Jeśli ktoś się zastanawia lub waha, to polecam 😊
Dzięki za przegląd. Jest teraz kilka viralowych produktów Kerastase, które wszędzie widać (serum nocne, serum na wypadanie włosów, seria gloss absolu, olejek złoty itd.) i na tyle mi to wyprało mózg, że sprawdziłam serię Gloss Absolu. Ja już z drogerii przetestowałam chyba wszystko co istnieje, znam też kosmetyki Wellness Premium (douglas i online) i właśnie zielona seria Wellness Premium to był mój top do tej pory, a włosy mam takie jak Ty. Myję codziennie, szampon i odżywka, olejek i suszenie suszarką bez stylizacji. Skusiłam się na serię Gloss Absolu i niestety obecnie nie znam nic lepszego (seria zdetronizowała wybitną zieloną serię Wellness Premium). Podejrzewam, że chodzi o kwasy, które domykają łuskę włosa (?). Włosy są odbite od nasady jak po modelowaniu u fryzjera, pierwszy raz w życiu mogłabym nie myć ich codziennie, po wysuszeniu bez szczotki są proste jak po prostownicy, ale mają objętość i są gładkie, błyszczące, po prostu szok.