kosmetyki Kerastase
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
migdale897
- Mokra Włoszka
kosmetyki Kerastase
Jakie polecacie kosmetyki kerastase?
Używam blond absolu i z tej serii zazwyczaj kupowałam ale chętnie poznam inne dobre produkty
Używam blond absolu i z tej serii zazwyczaj kupowałam ale chętnie poznam inne dobre produkty
- damascenka
- Administrator
No i kultowy olejek, próbowałam MoroccanOil, Gisou, Olaplex i żaden nie robi mi takich włosów.
-
migdale897
- Mokra Włoszka
Dzięki, zamawiamdamascenka pisze: ↑wt mar 04, 2025 2:22 pmResistance Bain Force szampon - nie wierzyłam jak zobaczyłam na Tik Toku, że ludziom od niego szybciej rosną włosy, ale to co on robi to magia. :o Jedyne co, to używam go tak, że zawsze mam to duże opakowanie z pompką i jak dojdę mniej więcej do połowy to zamieniam na ten różowy, chyba Genesis, zużywam tyle samo i wracam do Resistance, bo po długim używaniu moje włosy się do niego przyzwyczajają.
No i kultowy olejek, próbowałam MoroccanOil, Gisou, Olaplex i żaden nie robi mi takich włosów.
Zastanawiałam się tez gdzie najbardziej się opłaca zamawiac, dotychczas zamawiałam ze strony friser ale chętnie poznam inne opinie
- damascenka
- Administrator
Olejek ten złoty, ten najbardziej klasyczny. Nie pomogę z zamawianiem, bo mieszkam za granicą, ale w PL zamawiałam często na allegro, albo nawet na vinted, to są kosmetyki do włosów a nie buzia, więc mi to było obojętne, a można złapać fajne okazje, bo komuś nie podpasowało.migdale897 pisze: ↑wt mar 04, 2025 2:25 pm Dzięki, zamawiamA olejek z jakiej serii?
Zastanawiałam się tez gdzie najbardziej się opłaca zamawiac, dotychczas zamawiałam ze strony friser ale chętnie poznam inne opinie
Najbardziej lubię Genesis (szampon, odżywka i serum termiczne). Dobrze jest przetestować (notino ma boxy z próbkami), dla mnie np. ta pomarańczowa seria jest za ciężka.
Najczęściej kupuję na notino, bo często są jakieś rabaty i mogę odebrać zamówienie stacjonarnie w Warszawie. Czasami na zalando zdarzają się fajne promocje, generalnie zawsze googluje i zamawiam tam gdzie jest najtaniej
nie polecam allegro od prywatnych sprzedawców, kiedyś kupiłam olejek moroccan oil, który ewidentnie był podróbką (na szczęście dostałam zwrot pieniędzy). Szkoda ryzykować włosów 
Najczęściej kupuję na notino, bo często są jakieś rabaty i mogę odebrać zamówienie stacjonarnie w Warszawie. Czasami na zalando zdarzają się fajne promocje, generalnie zawsze googluje i zamawiam tam gdzie jest najtaniej
Seria Soleil, cały rok, nie tylko latem. Uwielbiam zapach Mono de Tahiti, a ta czerwona seria właśnie pachnie tahitanska gardenia. Używam już ponad 20 lat, i mam nadzieje, ze ten wariant będzie zawsze dostępny, bo wiele serii zniknęło, jak np chroma, do włosów farbowanych. Była tez kiedyś seria "naturalna", świetna, ale tylko przez chwilę.migdale897 pisze: ↑wt mar 04, 2025 12:29 pm Jakie polecacie kosmetyki kerastase?
-
algironatl
- Tritonotti
Ja uwielbiam linię resistance, a szczególnie szampon. W pewnym momencie chciałam wypróbować coś innego, ale wróciłam z podkulonym ogonem
Mam rozjaśniane włosy z tendencją do puszenia, ta linia sprawia, że nawet w trakcie dużej wilgoci moje włosy nie stają się puchem.
W przypadku odżywki z tej serii warto też mieć inną - lżejszą, bo w połączeniu z szamponem może za mocno dociążyć włosy.
Mam też fioletowy szampon i odzywkę - są super. Używałam fioletowego serum, ale nie widziałam spektakularnych efektów. Jeśli chodzi o złoty olejek to jest ok, ale zwykle po zużyciu opakowania przesiadam się na inny - np. z davines.
W przypadku odżywki z tej serii warto też mieć inną - lżejszą, bo w połączeniu z szamponem może za mocno dociążyć włosy.
Mam też fioletowy szampon i odzywkę - są super. Używałam fioletowego serum, ale nie widziałam spektakularnych efektów. Jeśli chodzi o złoty olejek to jest ok, ale zwykle po zużyciu opakowania przesiadam się na inny - np. z davines.
-
Katarzyna Marysia
- Mokra Włoszka
Czy ten szampon jest przezroczysty?? Z góry dziękuję za odpowiedź.damascenka pisze: ↑wt mar 04, 2025 2:22 pmResistance Bain Force szampon - nie wierzyłam jak zobaczyłam na Tik Toku, że ludziom od niego szybciej rosną włosy, ale to co on robi to magia. :o Jedyne co, to używam go tak, że zawsze mam to duże opakowanie z pompką i jak dojdę mniej więcej do połowy to zamieniam na ten różowy, chyba Genesis, zużywam tyle samo i wracam do Resistance, bo po długim używaniu moje włosy się do niego przyzwyczajają.
- damascenka
- Administrator
Taak, ma taką turkusową poświatę, ale bliżej mu do transparentnego. ;)Katarzyna Marysia pisze: ↑sob kwie 05, 2025 6:15 am Czy ten szampon jest przezroczysty?? Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
Katarzyna Marysia
- Mokra Włoszka
W takim razie skuszę się na zakup. Dzięki!damascenka pisze: ↑sob kwie 05, 2025 8:37 am Taak, ma taką turkusową poświatę, ale bliżej mu do transparentnego. ;)
-
Gdymniesenzmorzy
- FejkTiffany
Dziewczyny,a używała któraś z was serię gloss absolu hydra glaze?Podobno pięknie pachnie,ale nie wiem jak z działaniem
Influ zachwalają ale wiadomo jak to jest,przyszła paczka pr to trzeba pokazywać ![Wanda ]:->](./images/smilies/evil.png)
Kupilam szampon genesis, zloty olejek i cement ten zielony. Za wszystko zaplacilam cos okolo 400zl i dostalam dwa gratisy. Szampon i odżywka miniaturka z serii wygładzającej. Mam wlosy rozjaśniane, cienkie, średnio porowate i jak dla mnie to te produkty są przereklamowane. Moze to nie na moje włosy, moze zle uzywam, moze inne produkty byłyby lepsze, natomiast moja opinia jest taka, że tanszymi produktami mozna osiągnąć taki sam efekt. Uzywam mniej niż 2 miesiace
-
Katarzyna Marysia
- Mokra Włoszka
Ja zamawiam ze strony friser. Ceny są tam najlepsze, można dodać do zamówienia darmowe próbki, teraz do zamówienia dołączają produkt albo kosmetyczkę do wyboru, darmowa dostawa. Bardzo polecam, myślę że tam jest najkorzystniej.migdale897 pisze: ↑wt mar 04, 2025 2:25 pm Dzięki, zamawiamA olejek z jakiej serii?
-
Katarzyna Marysia
- Mokra Włoszka
damascenka pisze: ↑wt mar 04, 2025 2:22 pmResistance Bain Force szampon - nie wierzyłam jak zobaczyłam na Tik Toku, że ludziom od niego szybciej rosną włosy, ale to co on robi to magia. :o Jedyne co, to używam go tak, że zawsze mam to duże opakowanie z pompką i jak dojdę mniej więcej do połowy to zamieniam na ten różowy, chyba Genesis, zużywam tyle samo i wracam do Resistance, bo po długim używaniu moje włosy się do niego przyzwyczajają.
Muszę doprecyzować, chodzi dokładnie o ten szampon,
Kérastase Résistance Force Architecte regenerująco-odbudowująca kąpiel do włosów zniszczonych i osłabionych? Bo używam a teraz się zorientowałam że on jest biały a miał być przezroczysty.... Może coś namieszałam, dużo jest tych serii. Pozdrawiam serdecznie
- damascenka
- Administrator
Katarzyna Marysia pisze: ↑śr cze 11, 2025 3:30 pm Muszę doprecyzować, chodzi dokładnie o ten szampon,
Kérastase Résistance Force Architecte regenerująco-odbudowująca kąpiel do włosów zniszczonych i osłabionych? Bo używam a teraz się zorientowałam że on jest biały a miał być przezroczysty.... Może coś namieszałam, dużo jest tych serii. Pozdrawiam serdecznie
- Załączniki
-
- fw_1749649910827.jpg (63.96 KiB) Przejrzano 1624 razy
-
Katarzyna Marysia
- Mokra Włoszka
Czyli zły kupiłam
Miałam ten słynny olejek na końcówki elixir ultime i jest spoko, ale naprawdę są podobne w niższej cenie. Olejek z neboa (ten z różowej serii) sprawdza mi się tak samo dobrze, też jest wydajny a zapach moim zdaniem jest ładniejszy 
Co do szamponów się nie wypowiem, bo niestety mogę używać tylko aptecznych przez wrażliwa skórę głowy.
Odżywki i maski wolę z Matrixa
Co do szamponów się nie wypowiem, bo niestety mogę używać tylko aptecznych przez wrażliwa skórę głowy.
Odżywki i maski wolę z Matrixa
-
JoannaMarianna
- RóżowePolo
Hej dziewczyny. A może ktoś sie wypowie na temat olejku dwufazowego soleil huile sirene, czerwony, efekt plażowy. Bardzo mnie kusi kupno, jakie macie wrażenia, polecacie? Pozdrawiam