Start
Mój profil

praca w HR

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
trusiax3
Ciastko

praca w HR

Post autor: trusiax3 »

dziewczyny które pracują w HR, napiszcie jak tam trafiłyście. Mam mgr z zawodu medycznego, ale tak z ciekawości i żeby czegoś się dowiedzieć zaczęłam niedawno podyplomówkę z zarządzania. Gdybym kiedyś w przyszłości chciała jednak wskoczyć za biurko, to taka podyplomówka jest w ogóle brana pod uwagę czy trzeba się kształcić dalej czy jednak kwestia doświadczenia? Ja z korpo nie mam kompletnie nic wspólnego, ale tak sobie rozkminiam na przyszłość gdyby mi kolana wysiadły czy coś :P
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

Przenoszę do działu Praca i studia.
Quackson
500ksubów

Post autor: Quackson »

W sumie podbijam pytanie. Ja jestem od lat związana z korpo, różnymi ale kilka lat pracowałam także w rekrutacji, więc jest to jakaś część HR. Natomiast myślę nad zrobieniem kursu/studiów z kadr i płac i zastanawiam się czy to w ogóle ma sens? Czy firmy przyjmują po kursach?
TerraBicicletta
Modna

Post autor: TerraBicicletta »

Kuuurcze też chętnie tu sie przysiądę do was dziewczyny. Ja marzę o pracy w HR, musze powiedzieć ze nawet wysyłam CV, ale jeszcze nikt nigdy na takie zgłoszenie mi nie odpowiedział.... myślę, że studia mam nie takie jak trzeba. Tam pewnie preferują psychologię lub jakas socjologię, a ja filolog... eh.
robert_giertych
RoyalBaby

Post autor: robert_giertych »

Ja pracuje w HR i kursy są bardzo pozytywnie postrzegane, nawet lepiej niż studia - kursy ze stowarzyszenia.
Quackson
500ksubów

Post autor: Quackson »

robert_giertych pisze: śr sie 27, 2025 3:57 pm Ja pracuje w HR i kursy są bardzo pozytywnie postrzegane, nawet lepiej niż studia - kursy ze stowarzyszenia.
Czyli może warto ☺️