Start
Mój profil

Szczoteczka Soniczna polecajki

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
PEONIA
Licówka

Szczoteczka Soniczna polecajki

Post autor: PEONIA »

Hej, potrzebuje waszych polecajek jeśli chodzi o szczoteczki soniczne.

Ja miałam przez lata sonicare serię 9000 od philipsa, i myślałam, że zostaniemy ze sobą na zawsze ale nie.

Pierwszą miałam 4 lata ale została mi skradziona i kupiłam nową. Generalnie co do plusów:
- bateria długo trzyma (ponad tydzień bez ładowania spokojnie)
- aplikacja (pokazuje kiedy zmienić powierzchnie mycia, czy nacisk nie jest za mocny, przypomnienia o zmianie końcówki)
- naprawdę domywa zęby.
- ilośc programów i trzystopniowa skala mocy pracy szczoteczki.

Byłabym naprawdę zadowolona gdyby nie to, że Philips sztucznie "psuje"szczoteczki. Otóż równo po gwarancji szczoteczka chodzi jak młot pneumatyczny i robi hałas na pół osiedla. Myślałam, ze to jakieś bajki osiedlowe ale nie. Moja kupiona w grudniu 2022 w lutym tego roku (równo miesiąc po gwarancji) zaczęła chodzić głośno jak jak zardzewiała pralka. Usterka jest prosta, luzuje się śrubka przy grocie i wystarczy ją dokręcić. Tylko, że będzie się wam już ona odkręcać ciagle i po miesiącu problem wraca i jak nie chcesz dostać kurw??cy to musisz kupić nową. Przeżyłabym to w szczoteczce za 2 stówy, kupiłabym nową ale nie za 800-1200 złotych bo tyle kosztuje seria 9000. Wkurzyłam się i złotówki już nie wydam :P

Szukam więc czegoś innego i liczę na wasze polecajki. Szczególnie jak ktoś też miał sonicare serię 9000 bo wtedy może porównać.
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

PEONIA pisze: pt mar 28, 2025 6:05 pm Hej, potrzebuje waszych polecajek jeśli chodzi o szczoteczki soniczne.

Ja miałam przez lata sonicare serię 9000 od philipsa, i myślałam, że zostaniemy ze sobą na zawsze ale nie.

Pierwszą miałam 4 lata ale została mi skradziona i kupiłam nową. Generalnie co do plusów:
- bateria długo trzyma (ponad tydzień bez ładowania spokojnie)
- aplikacja (pokazuje kiedy zmienić powierzchnie mycia, czy nacisk nie jest za mocny, przypomnienia o zmianie końcówki)
- naprawdę domywa zęby.
- ilośc programów i trzystopniowa skala mocy pracy szczoteczki.

Byłabym naprawdę zadowolona gdyby nie to, że Philips sztucznie "psuje"szczoteczki. Otóż równo po gwarancji szczoteczka chodzi jak młot pneumatyczny i robi hałas na pół osiedla. Myślałam, ze to jakieś bajki osiedlowe ale nie. Moja kupiona w grudniu 2022 w lutym tego roku (równo miesiąc po gwarancji) zaczęła chodzić głośno jak jak zardzewiała pralka. Usterka jest prosta, luzuje się śrubka przy grocie i wystarczy ją dokręcić. Tylko, że będzie się wam już ona odkręcać ciagle i po miesiącu problem wraca i jak nie chcesz dostać kurw??cy to musisz kupić nową. Przeżyłabym to w szczoteczce za 2 stówy, kupiłabym nową ale nie za 800-1200 złotych bo tyle kosztuje seria 9000. Wkurzyłam się i złotówki już nie wydam :P

Szukam więc czegoś innego i liczę na wasze polecajki. Szczególnie jak ktoś też miał sonicare serię 9000 bo wtedy może porównać.
Miałam 2 philipsa. Powód rezygnacji taki jak u ciebie. Oficjalnie: jakaś tam uszczelka się wyrobiła równo po upływie czasu gwarancji. :) Nie opłacało się naprawiać. Braun u mnie odpada ze względu na baterię.

Teraz mam Oromed (biała z miedzianymi detalami). Nie ma aplikacji, domywa zęby (myję 4 minuty po 2-3 razy dziennie na pierwszym trybie). U dentysty czyszczę zęby raz na rok, dwa i nie ma dużo roboty. Bateria trzyma z miesiąc przy takim myciu jak opisałam. Końcówek mam duży zapas kupiony po cenie zwykłej plastikowej szczoteczki. Duży plus jest jeszcze taki, że bardzo łatwo utrzymać higienę tej szczoteczki. Philipsa po każdym użyciu musialam przecierać przy tej nakładce, bo zawsze mi tam spływalo podczas mycia.
Eneduelickefucke
Mokra Włoszka

Post autor: Eneduelickefucke »

<3
Rzeka.chaosu pisze: pt mar 28, 2025 6:49 pm Miałam 2 philipsa. Powód rezygnacji taki jak u ciebie. Oficjalnie: jakaś tam uszczelka się wyrobiła równo po upływie czasu gwarancji. :) Nie opłacało się naprawiać. Braun u mnie odpada ze względu na baterię.

Teraz mam Oromed (biała z miedzianymi detalami). Nie ma aplikacji, domywa zęby (myję 4 minuty po 2-3 razy dziennie na pierwszym trybie). U dentysty czyszczę zęby raz na rok, dwa i nie ma dużo roboty. Bateria trzyma z miesiąc przy takim myciu jak opisałam. Końcówek mam duży zapas kupiony po cenie zwykłej plastikowej szczoteczki. Duży plus jest jeszcze taki, że bardzo łatwo utrzymać higienę tej szczoteczki. Philipsa po każdym użyciu musialam przecierać przy tej nakładce, bo zawsze mi tam spływalo podczas mycia.
To ja brauna / oral b zachwalam : io, triumph sa naprawde kk
Turtlese
Siatkarka

Post autor: Turtlese »

Hejka,
Również przyłączam się do pytania. Szukam pierwszej szczoteczki dla siebie i z tego co wyczytałam na forach to większość osób pisze o takich problemach z Philipsem. Prawdę mówiąc mam trochę problem z takimi mocno wypromowanymi popularnymi markami - jakoś im nie ufam. Nie raz wysoko w rankingach pojawia się seysso. Możecie coś o niej powiedzieć więcej ? Każda marka ma mnóstwo modeli i ciężko się w tym odnaleźć. Zależy mi na szczoteczce która nie jest zmontowana na czas jak Philips i do której końcówki też będą w przystępnych cenach.
Xyz79
Currently:Greece

Post autor: Xyz79 »

Od 4 lat używam Oral B Elekrto Pulsonic Slim Luxe 4000 i jestem b. zadowolona. Jak na razie działa bez zarzutu, jedyny problem (chyba każdej szczoteczki) to brak wyświetlacza z pojemnością baterii. Według producenta wystarcza na 14 dni, ale i tak zwykle zabieram ze sobą ładowarkę na wakacje (używam ok 3-4x dziennie po 3 minuty).

Zastanawiam się nad Seysso, bo mają końcówki do czyszczenia języka i nawet do twarzy.. 😅

Philips kusi, ale też słyszałam, że odmawiają posłuszeństwa po jakimś czasie.. Myślę, że nie ma co inwestować dużo pieniędzy w taki sprzęt, najważniejsze żeby myć zęby, nitkować, czyścić język i często odwiedzać dentystę, żeby kontrolować co tam się dzieje

Macie jakieś doświadczenia z irygatorami ?
Nestelle
Mokra Włoszka

Post autor: Nestelle »

Seysso mam od ok.7 lat i jest bez zarzutu- jedynie bateria już nie trzyma tak długo jak kiedyś...widzę, że częściej muszę ładować niż nowszą szczoteczkę Seysso mojego syna... Ale i tak jest bez zarzutu. Wybrałam tą firmę ponieważ moi rodzice także mają szczoteczki Seysso i do teraz są zadowoleni.Dokupili później irygator też tej samej firmy.
A! I moje dzieci kiedyś miały szczoteczki Philips- popsuły się po ok.1,5 roku ...
Nie wiem, nie znam się...
Pimpus
RóżowePolo

Post autor: Pimpus »

Ja mam szczoteczkę firmy Oclean. Bateria to złoto - trzyma ponad pół roku po jednym ładowaniu i używaniu dwa razy dziennie. Ładnie czyści zeby, dentysta chwali, ma 5 trybow.

Mialam wcześniej szczoteczki Philips, Oral-B i Xiaomi - wszystkie całkiem spoko, ale ta, którą ma aktualnie wydaje sie lepsza.