Jakie jest wasze zdanie i doświadczenia z tym związane?
Czy warto dawać drugą szansę?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Szalinaaaa
- RóżowePolo
Czy warto dawać drugą szansę?
Uważacie, że warto dawać drugą szansę w przyjaźni/miłości? Ja chcę, ale jakoś nie mogę patrzeć tak samo jak wcześniej na daną osobę i relacja automatycznie nigdy nie wchodzi już na taki poziom jak wcześniej.
Uważam, że zależy do "kalibru" przewinienia. Są takie rzeczy, które są oczywiste i nawet ameba wie, ze tak się nie robi i nie da się tego wytłumaczyć , że ktoś nie wiedział, nie chciał itp. - w takich przypadkach nie daje drugich szans, tak jak pisze osoba wyżej - przemoc, zdrada itp. no tego się nie da usprawiedliwić niczym.....
- Jessier170401
- RóżowePolo
Zależy co tak naprawdę się wydarzyło w relacji.Szalinaaaa pisze: ↑pt sty 24, 2025 8:47 pm Uważacie, że warto dawać drugą szansę w przyjaźni/miłości? Ja chcę, ale jakoś nie mogę patrzeć tak samo jak wcześniej na daną osobę i relacja automatycznie nigdy nie wchodzi już na taki poziom jak wcześniej.
Jakie jest wasze zdanie i doświadczenia z tym związane?![]()
U mnie po niecałych 2 latach związku było rozstanie. Brak kontaktu przez dobre 2 lata.
Po 2,5 roku od rozstania wróciliśmy do siebie - jako w teorii inne osoby, z innymi priorytetami
Dziś - po ślubie - najszczęśliwsi, bo nie słuchaliśmy co wszyscy wokół mieli do powiedzenia o naszej relacji (np. robimy wielki błąd; i tak się rozstaniecie znowu) jak bliskie otoczenie dowiadywało się o powrocie.
- Juliaturczyniak
- PoranneKapuczino
Mocno zależy od wielu czynników i nie da się powiedzieć jednoznacznie.. My sobie daliśmy drugą szansę i jest okej
-
TerraBicicletta
- Modna
Kurcze. Bardzo szerokie to pytanie.
W miłości
Po zdradzie - nie; Po incydencie przemocowym - nie; alkoholikowi - nie; narkomanowi - nie; hazardziscie - nie; po kłamstwie lub oszustwie - byc moze
W przyjaźni
Na pewno bardziej liberalnie mozna podejść, ale musiałabyś przykłady podać.
W miłości
Po zdradzie - nie; Po incydencie przemocowym - nie; alkoholikowi - nie; narkomanowi - nie; hazardziscie - nie; po kłamstwie lub oszustwie - byc moze
W przyjaźni
Na pewno bardziej liberalnie mozna podejść, ale musiałabyś przykłady podać.