Start
Mój profil

Czy warto dawać drugą szansę?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Szalinaaaa
RóżowePolo

Bomb Czy warto dawać drugą szansę?

Post autor: Szalinaaaa »

Uważacie, że warto dawać drugą szansę w przyjaźni/miłości? Ja chcę, ale jakoś nie mogę patrzeć tak samo jak wcześniej na daną osobę i relacja automatycznie nigdy nie wchodzi już na taki poziom jak wcześniej.
Jakie jest wasze zdanie i doświadczenia z tym związane? :'(
ELLI3
ŚpięWRezydencji

Post autor: ELLI3 »

Według mnie to bardzo zależy od tego co druga osoba zrobi. Jeśli to nieporozumienie / drobna sprzeczka spoko, ale jeśli w grę wchodzą zdrady czy krzywda psychiczna lub fizyczna to nigdy w życiu
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Uważam, że zależy do "kalibru" przewinienia. Są takie rzeczy, które są oczywiste i nawet ameba wie, ze tak się nie robi i nie da się tego wytłumaczyć , że ktoś nie wiedział, nie chciał itp. - w takich przypadkach nie daje drugich szans, tak jak pisze osoba wyżej - przemoc, zdrada itp. no tego się nie da usprawiedliwić niczym.....
Awatar użytkownika
Jessier170401
RóżowePolo

Post autor: Jessier170401 »

Szalinaaaa pisze: pt sty 24, 2025 8:47 pm Uważacie, że warto dawać drugą szansę w przyjaźni/miłości? Ja chcę, ale jakoś nie mogę patrzeć tak samo jak wcześniej na daną osobę i relacja automatycznie nigdy nie wchodzi już na taki poziom jak wcześniej.
Jakie jest wasze zdanie i doświadczenia z tym związane? :'(
Zależy co tak naprawdę się wydarzyło w relacji.
U mnie po niecałych 2 latach związku było rozstanie. Brak kontaktu przez dobre 2 lata.
Po 2,5 roku od rozstania wróciliśmy do siebie - jako w teorii inne osoby, z innymi priorytetami
Dziś - po ślubie - najszczęśliwsi, bo nie słuchaliśmy co wszyscy wokół mieli do powiedzenia o naszej relacji (np. robimy wielki błąd; i tak się rozstaniecie znowu) jak bliskie otoczenie dowiadywało się o powrocie.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
PoranneKapuczino

Post autor: Juliaturczyniak »

Mocno zależy od wielu czynników i nie da się powiedzieć jednoznacznie.. My sobie daliśmy drugą szansę i jest okej
TerraBicicletta
Modna

Post autor: TerraBicicletta »

Kurcze. Bardzo szerokie to pytanie.

W miłości
Po zdradzie - nie; Po incydencie przemocowym - nie; alkoholikowi - nie; narkomanowi - nie; hazardziscie - nie; po kłamstwie lub oszustwie - byc moze

W przyjaźni
Na pewno bardziej liberalnie mozna podejść, ale musiałabyś przykłady podać.
iri1979
Drama Maker

Post autor: iri1979 »

Kilka razy w swoim życiu dałam drugą szansę i nie żałuję. Oczywiście każdy przypadek jest indywidualny.