Suche szampony koloryzujące omijaj. Lepszym sposobem jest kamuflaż z Lirene. Tyle, że trochę brudzi. No i zmywa szybciutko. Możesz też spróbować henny do włosów jak nie chcesz iść odrazu w farbę.
Włosomaniactwo
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
MelaniaBella
- Koczkodan
Re: Włosomaniactwo
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Też dałam się złapać na te podróbki z allegro. Tam jest tego masa!!Xyz79 pisze: ↑sob lut 22, 2025 5:16 pm Moroccan Oil ma wersje w buteleczce 10 ml.
Davines można kupić w saszetce 4ml
Kerastase : w notino można stworzyć swój zestaw próbek za 28 zł. i widziałam, że jest olejek 2ml (wbrew pozorom wystarcza nawet na tydzień)
Także na spokojnie można sprawdzić i jak będziesz zadowolona, to zainwestujesz w większy format
Aha, w notino w wyszukiwarce trzeba wpisać : Discovery box
I jeszcze jedno, najlepiej kupować na sprawdzonych stronach, ja raz chciałam oszczędzić i zamówiłam na allegro Moroccan Oil i niestety to była jakaś podróbka (dostałam zwrot pieniędzy).
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Jak szybko się zużywa?aniolek82 pisze: ↑ndz lut 16, 2025 7:38 am https://allegro.pl/oferta/filtr-wody-pr ... 3002037323
Ten, ale nie jestem przekonana, czy firm ama znaczenie :D Ta konkretna ma jeszcze taki srebrny filtr, który wygląda estetyczniej na armaturze.
Niestety.. ja już wolę kupić drożej w sprawdzonym sklepie, niż nakładać niewiadomo co na włosy.. Na netflixie był jakiś film/odcinek serialu o podróbkach kosmetyków. Po prostu szok, zero higieny, szkodliwe i zanieczyszczone składnikiMelaniaBella pisze: ↑pn mar 10, 2025 9:22 am Też dałam się złapać na te podróbki z allegro. Tam jest tego masa!!
Czy ktoś z was używał na brązowych włosach w ciepłym odcieniu toneru do blondu? Np Isana/Onlybio
Mam naturalne włosy, chce trochę ochłodzić kolor bez farbowania, zawsze nakładam jakiś brązowy toner i fajnie ujednolica, ale jednak najlepiej się czuje w chłodniejszym odcieniu.
Boje się jak się te eksperymenty skończą
Mam naturalne włosy, chce trochę ochłodzić kolor bez farbowania, zawsze nakładam jakiś brązowy toner i fajnie ujednolica, ale jednak najlepiej się czuje w chłodniejszym odcieniu.
Boje się jak się te eksperymenty skończą
Ja kiedyś dodawałam gencjany do odżywek ale odkąd mam pojedyncze siwe włosy to mi łapie na niebiesko lub fioletowoAqualit pisze: ↑pn mar 10, 2025 12:49 pm Czy ktoś z was używał na brązowych włosach w ciepłym odcieniu toneru do blondu? Np Isana/Onlybio
Boje się jak się te eksperymenty skończą![]()
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Tak ja!Aqualit pisze: ↑pn mar 10, 2025 12:49 pm Czy ktoś z was używał na brązowych włosach w ciepłym odcieniu toneru do blondu? Np Isana/Onlybio
Boje się jak się te eksperymenty skończą![]()
To chyba nie będę eksperymentować i zostaje przy brązowych tonerachMelaniaBella pisze: ↑wt mar 11, 2025 4:44 am Tak ja!było nawet ok, ale wypłukiwało się okropnie. Miałam już po pierwszym myciu tęczę na włosach...
Najbardziej mnie bolą końcówki, które robią się pomarańczowe dość szybko po podcięciu
-
Damulka123
- Srebrna Kropeczka
Ja polecam radical.Katarzyna Marysia pisze: ↑czw lut 27, 2025 8:59 am Bardzo proszę o polecenie peelingu do skóry głowy. Tylko raczej taki z Rossmanna.. nigdy nie używałam. Raz w tygodniu robicie ?
dostępny w Rossmann albo hebe.
Ja robię raz w tygodniu
- manifestacja
- Samarka
Jak chcesz dociążone włosy to zawsze maski/odżywki wygładzające. Z silikonami, każdy silikon wygładza. Polecam odżywkę Ceramidową Only Bio z Hebe. Dodatkowo ja żeby wygładzić nakładam kroplę olejku silikonowego+termoochronę lub odżywkę bez spłukiwania na mokre włosy i pod koniec suszenia przeczesuję włosy szczotką.Blue Spirit pisze: ↑wt lut 18, 2025 10:01 pm Hej dziewczyny. Przy okazji tematu o włosach, może któraś z Was zna jakiś sposób/kosmetyk na dociążenie włosów. Większość kosmetyków ma na celu uczynić włosy puszystymi, a ja chciałabym takie ciężkie. Takie, kiedy są jeszcze lekko wilgotne po myciu, nawilżone. Znacie coś?
Tak naprawdę każdy produkt z silikonami - serum/olejek/odżywka w sprayu lub typowo spray termoochronny działa jak termoochrona właśnie. I wygładza.
Lulapeksa na instastory pisała, że testowała większość silikonowych olejków i działają identycznie, te drogie i tańsze. Jedynie Kerastase bodajże złotym była najbardziej zachwycona.
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Potwierdzam, stosuje od lat i jako jedyny nie przesusza mi skóry głowyDamulka123 pisze: ↑wt mar 11, 2025 4:19 pm Ja polecam radical.
dostępny w Rossmann albo hebe.
Ja robię raz w tygodniu![]()
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Czy ten olejek został wycofany ze sprzedaży??
Ma nową butelkę, można teraz kupić z wymiennymi wkładami
-
MelaniaBella
- Koczkodan
-
Eneduelickefucke
- Mokra Włoszka
O widzisz, tego nie wiedziałam, nie zwróciłam uwagi chyba dlatego, że na moich włosach dalej dobrze działa.
-
MelaniaBella
- Koczkodan
A działanie mimo to jest zbliżone do poprzedniego??
-
StareGacie65@
- Channelka
Hej polecie coś z Rossmann bo mam najbliżej, szamony lagodne do włosów:) z góry dziękuję :D
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Ja w największej potrzebie używałam babydream dla dzieciStareGacie65@ pisze: ↑sob mar 22, 2025 5:43 pm Hej polecie coś z Rossmann bo mam najbliżej, szamony lagodne do włosów:) z góry dziękuję :D
-
Polanistka
- Skarpeta Rakieta
Macie może pojęcie, czy Gobli to dobre źródło produktów do włosów? Mam na myśli przede wszystkim oryginalność towaru.
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Nie słyszałam wiec weszłam na tę stronę i wygląda bardzo autentyczniePolanistka pisze: ↑ndz mar 23, 2025 10:18 pm Macie może pojęcie, czy Gobli to dobre źródło produktów do włosów? Mam na myśli przede wszystkim oryginalność towaru.
-
Polanistka
- Skarpeta Rakieta
Finalnie chyba przekonam się na własnym przykładzie, bo zamówiłam od nich kryształki Insight - na swoim profilu na Allegro mają nawet fajną cenę, do tego wszedł mi kupon, no i zaryzykowałam. Mam nadzieję, że nie dostanę podróby.MelaniaBella pisze: ↑pn mar 24, 2025 3:07 pm Nie słyszałam wiec weszłam na tę stronę i wygląda bardzo autentyczniepodpinam się więc pod pytanie.
- manifestacja
- Samarka
Ja od nich kiedyś zamawiałam farbę do włosów, normalna, taka jak być powinna. Nie ma podróbek, nie wiem skąd to się wzięło.
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Daj nam znać. CzekamyPolanistka pisze: ↑pn mar 24, 2025 4:07 pm Finalnie chyba przekonam się na własnym przykładzie, bo zamówiłam od nich kryształki Insight - na swoim profilu na Allegro mają nawet fajną cenę, do tego wszedł mi kupon, no i zaryzykowałam. Mam nadzieję, że nie dostanę podróby.
-
Polanistka
- Skarpeta Rakieta
Jutro powinnam wiedzieć - paczka w drodze.